Vas omiljeni/najbolji trener

Najbolji trener je Milan Zivadinovic:lol: Salu na stranu po meni ovi treneri su vrhunski i tesko je odabrati jednog...

Ferguson,Murinjo,Lipi,Hidink,Kapelo,Van Gal...

Walken kad vec poredis Murinja i Gvardiolu,ne zaboravi da je Murinjo osvojio i sa Portom sve sto se moze osvojiti,ukljucujuci Ligu sampiona...A sa Interom je osvojio LS,a prethodno nisu mogli osminu finala da prodju...Barsa ipak po meni ima najjacu ekipu po imenima,pa to malo umanjuje Gvardiolu kao trenera,ali ipak je dobar,nije da nije...

Walken kad vec poredis Murinja i Gvadiolu,ne zaboravi da je Murinjo osvojio i sa Portom sve sto se moze osvojiti,ukljucujuci Ligu sampiona...
Ne poredim ih ja, nego kažem da ako nije neki uspeh osvojiti trofeje sa Barsinim igračima, onda nije ni sa Interovim jer Inter nema puno lošije igrače ... Golman - Inter bolji ... Odbrana - podjednaki, Barsa bolje štopere, a Inter bekove ... Sredina - Barsa bolja ... Napad - Inter za nanonijansu bolji ...

Barsa ima mnogo bolju sredinu, i zato i generalno jesu bolji tim, ali posle nje mislim da Inter ima najbolje igrače ...

A sa Interom je osvojio LS,a prethodno nisu mogli osminu finala da prodju...Barsa ipak po meni ima najjacu ekipu o imenima,pa to malo umanjuje Gvardiolu kao trenera,ali ipak je dobar,nije da nije...
Ako se dobro sećam ni on prvo nije mogao da prođe osminu, nije da je odmah osvojio ... I tad su imali Ibru - igrača koji je lenj i koji u velikim tekmama obično zakaže, a sada imaju Etoa koji je mašina i preagilan igrač, i koji obično velike tekme odigra dobro .... A dobili su još tri fantastična igrača ... Znači razlika od prošlogodišnjeg Intera i ovogodišnjeg je 4 fantastična igrača što nije malo ...

Ja uopšte ne poredim Guardiolu sa Murinjom ili bilo kojim trenerom, jer je tek na početku i drugačija je situacija nego kod ostalih, nego samo kažem da on imao dovoljno kvaliteta i talenta da bi po okončanju karijere mogao da bude među najvećima, kao što i Murinjo ima priliku da stane u isti koš sa Fergusonom i ostalima ...

Poslednja izmena:
Treba i te vanserijske igrače ukomponovati da deluju kao mašinerija, a Guardiola je to sjajno uradio ... Uzeo je 6 trofeja sa igrom kakva se retko viđa ... I Rajkard je imao iste igrače, i isto je imao uspeha, ali nije igrao kao Guardiola ...

Tako onda i za Murinja možeš reći, jer i u Čelsiju i u Interu je imao vanserijske igrače, a opet je među najboljima i najbolje zna kako da iskoristi pun potencijal igrača ...

I Ferguson je imao vanserijske igrače non stop (od Kantone do CR-a) pa to ne umanjuje njegov kvalitet ...

Guardiola je sa ovom drugom titulom pokazao da oni trofeji nisu slučajni, nego da je on odličan trener koji samo može da napreduje ... On je došao u ekipu koja je bila 4-ta na tabeli, a godinu je završio sa pregršt trofeja ... Što ne bi mogao uspeh sa Barsom da bude merilo, nisu samo njeni igrači dobri (iako većina jeste među najboljima) ... Jbbg, onda ni Murinju buduće titule sa Realom ne treba uzimati kao merilo, jer ima prejak tim sada, i plus silna pojačanja koja dovede ...

Pogledaj Rajkarda na primer. Sve trofeje u trenerskoj karijeri je osvojio sa Barselonom, a posle toga mu je najveci uspeh polufinale EP sa Holandijom. Prosle sezone je zavrsio sa Galatasarajem na 3. mestu u Turskoj. Znaci, ipak je velika prednost kad imas u timu Messija, Iniestu, Xavija, Ronaldinja, Eto-a itd. Zato je jos uvek rano govoriti o Gvardioli. Nek ode u neku slabiju ligu, i neka uradi ono sto je recimo Hiddink uradio sa PSV-om, i tek onda ce moci da se smatra za jednog od boljih trenera. Istina je i da je Murinjo imao vrhunske igrace u Celziju i Interu, i da ce sad isto da ima i u Realu, ali ne zaboravi da je sa jednim totalnim autsajderom uspeo da osvoji LS(bez obzira na splet pomalo srecnih okolnosti).

Pogledaj Rajkarda na primer. Sve trofeje u trenerskoj karijeri je osvojio sa Barselonom, a posle toga mu je najveci uspeh polufinale EP sa Holandijom. Prosle sezone je zavrsio sa Galatasarajem na 3. mestu u Turskoj. Znaci, ipak je velika prednost kad imas u timu Messija, Iniestu, Xavija, Ronaldinja, Eto-a itd.
Naravno da je velika prednost kad imaš Mesiju, Ćavija ili Turea, ali isto tako su mu i protivnici jači nego u Turskoj ... Jbbg, na najvišem nivou imaš i najbolje protivnike ...

Zato je jos uvek rano govoriti o Gvardioli.
Rano je reći da je on već sada klasa Fergusona npr., ali nije rano reći da lik ima ogroman talenat i kvalitet koji mora godinama da potvrđuje da bi bio kao ser Aleks ...

Nek ode u neku slabiju ligu, i neka uradi ono sto je recimo Hiddink uradio sa PSV-om, i tek onda ce moci da se smatra za jednog od boljih trenera.
Opet kažem Hidinku su bili daleko slabiji protivnici u holandskoj ligi da bi tamo titula imala neku ogromnu težinu, pa da Guardiola treba to da dosegne ... Za LŠ mu svaka čast, ali nije da je imao slab tim jer imao je pola repke Holandije koja je pravk Evrope bila ... I nokaut fazu odmah, i igrali su samo šampionu, što je ipak bilo lakše ...

Istina je i da je Murinjo imao vrhunske igrace u Celziju i Interu, i da ce sad isto da ima i u Realu, ali ne zaboravi da je sa jednim totalnim autsajderom uspeo da osvoji LS(bez obzira na splet pomalo srecnih okolnosti).
Ja samo ne znam zašto je POrto svima autsajder, jer oni redovno igraju nokaut fazu, i uvek dobrano namuče protivnika (Manu i Čelsi od skoro npr.) ... A pogotovu 2004 se ne može reći da su bili autsajderi i to totalni ... Nisu bili favoriti svakako, ali ekipa koja ima pola repke Portugala (uz još par sjajnih stranaca) koji je tad bio 2 u Evropi i 4 na svetu, nikako nije autsajder ... Autsajder je Partizan/Zvezda, Brondbi, Apoel, Artmedija i takvi, ali Porto nikako nije ...

Za mene je veći uspeh tada Dešamp napravio jer je izbacio veoma jake Čelsi i Real, sa od Porta slabijim Monakom, a u finalu mu se povredi najbolji igrač na početku, oko koga se bazira taktika ...

Walken:
Opet kažem Hidinku su bili daleko slabiji protivnici u holandskoj ligi da bi tamo titula imala neku ogromnu težinu, pa da Guardiola treba to da dosegne ... Za LŠ mu svaka čast, ali nije da je imao slab tim jer imao je pola repke Holandije koja je pravk Evrope bila ... I nokaut fazu odmah, i igrali su samo šampionu, što je ipak bilo lakše ...

Ja sam mislio na uspeh kad je PSV doveo do polufinala LS 2005, u kojem su razbili Milan i ispali u zaustavnom vremenu.

Walken:
Ja samo ne znam zašto je POrto svima autsajder, jer oni redovno igraju nokaut fazu, i uvek dobrano namuče protivnika (Manu i Čelsi od skoro npr.) ... A pogotovu 2004 se ne može reći da su bili autsajderi i to totalni ... Nisu bili favoriti svakako, ali ekipa koja ima pola repke Portugala (uz još par sjajnih stranaca) koji je tad bio 2 u Evropi i 4 na svetu, nikako nije autsajder ... Autsajder je Partizan/Zvezda, Brondbi, Apoel, Artmedija i takvi, ali Porto nikako nije ...

Nije Porto autsajder u smislu da je tim za gol razliku(kao ovi sto si naveo), nego je autsajder za osvajanje LS. Priznaces da su svake sezone glavni favoriti timovi iz velike trojke.

Nije Porto autsajder u smislu da je tim za gol razliku(kao ovi sto si naveo), nego je autsajder za osvajanje LS. Priznaces da su svake sezone glavni favoriti timovi iz velike trojke.
Po meni Porto nije apsolutni autsajder za osvajanje pogotovu kad ima onako dobar tim, a ima i lepu tradiciju u LŠ ... Nije mi ni PSV ili Ajaks npr. totalni autsajder, posebno kad imaju odlične timove, iako naravno nisu ni glavni favoriti ... Favoriti su uvek ti iz velike trojke + Bajern, a nakon njih ekipe poput Porta i PSV-a, što mu dođe negde 9-10 favorit po redu ... To je kao kad bi Holandija ili Portugal osvojili SP, jer nisu glavni favoriti, ali nije ni nemoguće da ga osvoje ...

Ne poredim ih ja, nego kažem da ako nije neki uspeh osvojiti trofeje sa Barsinim igračima, onda nije ni sa Interovim jer Inter nema puno lošije igrače ... Golman - Inter bolji ... Odbrana - podjednaki, Barsa bolje štopere, a Inter bekove ... Sredina - Barsa bolja ... Napad - Inter za nanonijansu bolji ...

Barsa ima mnogo bolju sredinu, i zato i generalno jesu bolji tim, ali posle nje mislim da Inter ima najbolje igrače ...

Ako se dobro sećam ni on prvo nije mogao da prođe osminu, nije da je odmah osvojio ... I tad su imali Ibru - igrača koji je lenj i koji u velikim tekmama obično zakaže, a sada imaju Etoa koji je mašina i preagilan igrač, i koji obično velike tekme odigra dobro .... A dobili su još tri fantastična igrača ... Znači razlika od prošlogodišnjeg Intera i ovogodišnjeg je 4 fantastična igrača što nije malo ...

Ja uopšte ne poredim Guardiolu sa Murinjom ili bilo kojim trenerom, jer je tek na početku i drugačija je situacija nego kod ostalih, nego samo kažem da on imao dovoljno kvaliteta i talenta da bi po okončanju karijere mogao da bude među najvećima, kao što i Murinjo ima priliku da stane u isti koš sa Fergusonom i ostalima ...

Jeste da su dosla cetvorica odlicnih igraca,ali svejedno imao je Inter i ranije odlicne igrace pa nije imao zapazene rezultate...Ipak je Barsa jaca od Intera po imenima,to ja kazem kao navijac Intera.Murinjo je uspeo da nadmudri Gvardiolu i uspeo je da katalonce izbaci iz koloseka totalno...Uspeo je da napravi masinu od Intera i usadio im je pobednicki mentalitet...Osvojili su LS na najtezi moguci nacin,preko najtezih protivnika...

Nije odma osvojio,pa naravno nije on carobnjak da u prvoj sezoni odma uzme LS...Morao je malo da upozna tim i da njegov sistem rada skroz dodje do izrazaja,sto se videlo u drugoj sezoni,kad je objasnio neke stvari i osvojio sve sto se moze osvojiti,ukljucujuci tu famoznu LS koju je Inter cekao godinama...Po meni Murinjo vec sada spada u sam vrh trenera,pa zar mislis da bi ga Mancester hteo za naslednika Fergusona?Skot je sam rekao da bi voleo da ga Murinjo nasledi...

Ipak je Barsa jaca od Intera po imenima,to ja kazem kao navijac Intera.Murinjo je uspeo da nadmudri Gvardiolu i uspeo je da katalonce izbaci iz koloseka totalno...Uspeo je da napravi masinu od Intera i usadio im je pobednicki mentalitet...Osvojili su LS na najtezi moguci nacin,preko najtezih protivnika...
Jeste napravio odličan tim od Intera, ali opet, nije da je imao neki pretežak zadatak jer Mančini mu je vrlo lepu ekipu ostavio ... Njegov najveći uspeh nije taj pobednički mentaliet ili neka lepa igra, nego što je od Intera napravio veoma disciplinovanu ekipu, gde svako zna svoj zadatak i zna da mora da ga izvrši, a uz onakve igrače to mora da donese trofeje ...

Videćeš da sad kad sa Realom prođe 1/8 finala opet će se o njemu pričati kao o čudotvorcu, a misliš li da je to neki uspeh kad imaš onalve igrače i još 200 miliona na raspolaganju za trošenje ...

Nije odma osvojio,pa naravno nije on carobnjak da u prvoj sezoni odma uzme LS...
Znam jednog koji jeste :D ...

ARIGO SAKI
arrigo_sacchi_78e7.jpg

На Балкану су то Славен Билић (савршени тактичар) и Синиша Михајловић (човек који у клуб доноси дисциплину специјалних јединица). У будућности ће им репутација итекако расти. Што се осталих тренера тиче, нису оставили неки утисак. Они са највећим именима код нас су углавном људи са много среће који немају везе са занатом.

На Балкану су то Славен Билић (савршени тактичар) и Синиша Михајловић (човек који у клуб доноси дисциплину специјалних јединица). У будућности ће им репутација итекако расти. Што се осталих тренера тиче, нису оставили неки утисак. Они са највећим именима код нас су углавном људи са много среће који немају везе са занатом.

sa bilicevom ekipom bi i ja pravio dobre rezultate, tamo modric donosi veliku prevagu.Cim mu je falio i jedan igrac nisu bili ni drugi u grupi, a da ne pricamo o ispadanju od turske("savrseni takticar"). To se pravom treneru nikad ne bi desilo. Toliko je samodopadan da je to strasno(reklame, gitara) i to mu se debelo vratilo.
Sinisa je bolji trener zato sto je sa malim klubom napravio odlican rezultat. Velika zvezda u kalcu koji je pekao zanat od najboljih gde je igrao, a ne kao bilic od klovna blazevica i ispodprosecnih klubova gde je nastupao.
Glupo poredjenje.
Gde ti je Antic?!?

sa bilicevom ekipom bi i ja pravio dobre rezultate, tamo modric donosi veliku prevagu.Cim mu je falio i jedan igrac nisu bili ni drugi u grupi, a da ne pricamo o ispadanju od turske("savrseni takticar"). To se pravom treneru nikad ne bi desilo. Toliko je samodopadan da je to strasno(reklame, gitara) i to mu se debelo vratilo.
Sinisa je bolji trener zato sto je sa malim klubom napravio odlican rezultat. Velika zvezda u kalcu koji je pekao zanat od najboljih gde je igrao, a ne kao bilic od klovna blazevica i ispodprosecnih klubova gde je nastupao.
Glupo poredjenje.
Gde ti je Antic?!?

Нема Антића. Антић је испод просека.

Back