Vas omiljeni krem

Koji je vas omiljeni krem

• Ukupno glasova
    13
1743282277327.png

Ne mogu cak ni da glasam. Nikako ne volim te kremove.
Mislila sam da je tema o nekom poslasticarskom kremu...

Jedno od prvih secanja mi je komentar kako sam cudno dete jer ne volim Kinderladu.
Kasnije sam bila cudna jer ne volim palacinke sa Nutellom vec sa dzemom.

I skoro sam probala krafin sa tom Nutellom...paaa ne bese los.
Vazna je tekstura, u krafinu je krema bilo malo i bio je stegnut poput cokolade. Ukusniji mi je takav.

Otkad je Eurokrem, izgubio licencu, (Gandola-Italy, starije generacije, znaju na šta mislim) pa ga preuzeo Swisslion, postao je pravo smeće. Bolji je onaj krem, iz lokalnih, proizvodnih pogona, iz bilo kog, manjeg mesta. Inače, on je bio, top. Samo kašikom, da pojedeš, koliko možeš, bilo je OK, a kamoli sa nečim. Nisam odavno, konzumirao bilo koji krem, ne bar kao nekad, i nisam baš u toku, da li se nešto promenilo.
Neke sam probao, npr. Nutela, Lino lada, Waltz, Cipiripi, Fineti....
Pa, šta znam? Svaki na svoj način, ima neki prosečan ukus.
Zadnji put, sam kupio "lino ladu", i ok je krem.
Primetio sam, da su kremovi iz Lidla, poprilično ok, ili je to moj subjektivni osećaj. Probao sam 3-4 vrste iz tog marketa.

Otkad je Eurokrem, izgubio licencu, (Gandola-Italy, starije generacije, znaju na šta mislim) pa ga preuzeo Swisslion, postao je pravo smeće. Bolji je onaj krem, iz lokalnih, proizvodnih pogona, iz bilo kog, manjeg mesta. Inače, on je bio, top. Samo kašikom, da pojedeš, koliko možeš, bilo je OK, a kamoli sa nečim. Nisam odavno, konzumirao bilo koji krem, ne bar kao nekad, i nisam baš u toku, da li se nešto promenilo.
Neke sam probao, npr. Nutela, Lino lada, Waltz, Cipiripi, Fineti....
Pa, šta znam? Svaki na svoj način, ima neki prosečan ukus.
Zadnji put, sam kupio "lino ladu", i ok je krem.
Primetio sam, da su kremovi iz Lidla, poprilično ok, ili je to moj subjektivni osećaj. Probao sam 3-4 vrste iz tog marketa.
na sličnu temu eurokrem vs. Nutella pisao sam svoje slicne utiske.
mislim da se tu jednostavno radi o navici.
ja sam od malih nogu voleo iskljucivo Eurokrem, nije ni cipiripi, niti neki drugi krem mogao da mi zameni Eurokrem. Kada se pojavila Nutella i na nasem trzistu, nisam bio odusevljen i dalje mi je Eurokrem bio br. 1.
Pre nekih skoro 10 god. preselio sam se u Nemacku u na pocetku zivota u DE su mi nedostajali neki proizvodi koji ovde nema (Cedevita, nas jogurt koji se pije, Eurokrem, itd.) Eurokrem moze da se kupi i u Nemackoj u nekim prodavnicama sa nasom robom, ali ne idem cesto tamo pa sam retko kupovao. jeo sam Eurokrem sve redje evtl. kad dodjem u Srbiju ili kad mi neko donese, a uvek kod kuce imamo Nutellu. u DE to nije nikakav poseban krem, cesto budet tegla od 1kg za 3€, ima na trzistu dosta boljih i skupljih kremova od nutele, kao npr. Lindt, neki organski, bez palminog ulja itd, ali nutella nam je postala standard.
Pre par nedelja vidim nas Takovo Eurokrem u "normalnoj" prodavnici, sav srecan kupim i resim da to vece napravim palacinke... mogu reci da sam se bas razocarao.. ili to vise nije taj ukus Eurokrema od pre 10-20 god. koji pamtim ili sam se potpuno navikao na nutelu za koju mogu da kazem da mi je bolja nego eurokrem...
da dopunim sada ovom sto ti kazes vezano za licencu...
da, taj ukus kog se secam iz detinjstva to je bio taj cuveni "Gandola-ukus". znam da Eurokrem sada pravi Swisslion, ali iskren da budem, nisam znao da se vise ne pravi po licenci. kao sto sam vec napisao, to definitivno vise nije taj isti eurokrem kog se secam!

u istoj temi sam pominjao i iskustvo sa Gandola kremom... pa da se i toga podsetimo :mrgreen:
imamo neke prijatelje Italijane... i jednom nedavno u nekoj prici setim se da pitam za taj "oroginalni krem". objasnjavam ja njemu kako sam u detinjstvu jeo Eurokrem, koji je bilo licenca italijanskog Gandola-krema... on me gleda bledo. nema pojma za Gandolu, nikad cuo. ja izguglam na netu, pokazem mu on opet pojma nema. covek koji je 40+, u vreme kad sam ja jeo Eurokrem i on je bio klinac, ali Gandolu nije jeo.
Kaze da ima jako mnogo kremova na trzistu i jako mnogo proizvodjaca, nije ih sve probao... nabrajao mi je neke koje je on jeo kao klinac i koje i sad kupuju kada su u Italiji, ali ne taj koji je bio licenca za Eurokrem.
iskreno, malo sam bio razocaran, ocekovao sam da je ta Gandola na italijanskom trzistu No.1 da se "kolje" sa nutellom za prvo mesto na trzistu... a ono izgleda neki anonimni proizvod za koji prosecan Italijan nikad cuo nije :confused:
to je verovatno bio tada u vreme kada je Takovo kupilo licencu, neki trecerazredni jeftini proizvodjac?!
ali kako god bilo, to ne menja cinjenicu da je meni bio odlican krem i uvek se rado secam tog ukusa ;)

na sličnu temu eurokrem vs. Nutella pisao sam svoje slicne utiske.

da dopunim sada ovom sto ti kazes vezano za licencu...
da, taj ukus kog se secam iz detinjstva to je bio taj cuveni "Gandola-ukus". znam da Eurokrem sada pravi Swisslion, ali iskren da budem, nisam znao da se vise ne pravi po licenci. kao sto sam vec napisao, to definitivno vise nije taj isti eurokrem kog se secam!

u istoj temi sam pominjao i iskustvo sa Gandola kremom... pa da se i toga podsetimo :mrgreen:
Pa jedino, da je trećerazredni, se ne bih složio. Bio je prva klasa, i to, bez lažne skromnosti. Ostalo 👍

Pa jedino, da je trećerazredni, se ne bih složio. Bio je prva klasa, i to, bez lažne skromnosti. Ostalo 👍
kao što rekoh...
kako god bilo, to ne menja cinjenicu da je meni bio odlican krem i uvek se rado secam tog ukusa ;)
jeste bio odličan i za mene/tebe/nas iz ex Yu prva klasa, ali da je to bio neki najprodavaniji, najpoznatiji italijanski proizvod... nije! :think:

Back