Varajeti: Neskrivena nacionalistička propaganda „Dare iz Jasenovca“

Ja mislio da su Srbi u Jasenovcu ubijani zato jer su Srbi, a ne iz ideologije, zato jer su bili ljevičari i komunisti.
Ako nekoga ubijaš zbog njegove ideologije, onda to, po definiciji, ne može biti genocid.
Не знам ја шта си ти мислио, али знам сигурно да је од Врбаса до Петриње било подручје под апсолутном доминацијом партизана, тј. Срба левичара, оних који су били на линији "братство-јединство" и југословенске оријентације. Тако дакле, ви сте побили оне који вас сматрали за браћу а фашизам за лошу идеологију. Самим тим ваш злочин постаје већи и тежи.

Ако је тако, зашто је IMDb обрисао коментаре оних који су дали једну звездицу. Јуче сам их пријавио и већине њих више нема. Појавили су се неки нови, које сам опет пријавио. z;)
Pogledao si film i da objektivnu ocjenu. :lol:

Ако је тако, зашто је IMDb обрисао коментаре оних који су дали једну звездицу. Јуче сам их пријавио и већине њих више нема. Појавили су се неки нови, које сам опет пријавио. z;)
Trebalo bi te prijaviti da lažno prijavljuješ.

Пријавио сам коментаре са једном звездицом јер негирају геноцид. Оне које сам јуче пријавио су већ обрисани. z:poz:
99,9% onih koji su "ocijenili" film s 10/10 ga nisu pogledali. U mom selu je to definicija propagande.
A niš, idem prijavljivati one sa 700.000+ ubijenih Srba zbog lažne faktografije.
Šalim se, nije to vrijedno truda.

Najbolji filmovi svih vremena, IMDB

1. 9,4 Dara iz Jasenovca
2. 9,2 The Shawshank Redemption
3. 9,1 The Godfather
4. 9,0 The Gotfather: part 2
5. 9,0 The Dark Knight

Well done, komšije.

Да. Тако су и комшије бошњаци проклињали Иву Андрића што их је нацрнио за вјек и вјекова целом свету.

Kad smo kod sudbina ljudi na nesretnom Balkanu..ispričaću vam priču koja me dojmila.
Otac mog dobrog prijatelja je bio siroče rata. Devet članova njegove porodice je na ploči stradalih u jasenovcu.
Njemu je bilo 7-8 godina i usvojila ga neka Slovačka porodica, neko selo u okolini Jasenovca. Nakon rata je bio u domu,u Sarajevu.
Taman se penzionisao pred početak zadnjeg rata i stajao na prozoru kad ga je snajper pogodio i na mjestu ubio.
Sahranili ga ispod zgrade. Nakon dvije sedmice je stigla priča da je s njim zakopano oružje pa su mog druga natjerali da oca rukama otkopava.
Možete samo zamisliti kolike su to posljedice na psihu..
Koliko toga se ispriča kroz sudbinu jednog o ljudskoj vrsti, o zlu politike i mržnje. Život mu započeo jednim ratom i stradanjem a završio drugim ratom I opet žrtva.
Ovaj moj drug ljude dijeli samo na dobre i zle bez obzira na vjeru i naciju.
Često oni koji su najviše stradali najmanje mrze.
Vjerovatno jer ne žele da se takva tragedija i patnja ikom ponovi.
Život stvarno piše romane. Zapamtila sam mu ime.
Zvao se Mirko. Ironija života i sudbine.
Zbog sjećanja na Mirka bi volila da mir zavlada i da se svijest naroda promjeni, da se zlo iskorjeni, da stane.

Back