Vape (elektronske cigarete)

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Loki

Iskusan
Poruka
6.252
Sad nemam pojma gde tačno da otvorim ovu temu pa rekoh ajde ovde(kad je već svaštara).
Zanima me kakvo je iskustvo ljudi koju su probali?

...i pošto vidim da ima mali milion različitih modela u ponudi i isto toiko varijanti tečnosti...neke su sa nikotinom,neke bez,neke aromativane...kako izabrati uopšte nešto?

meni zapalo za oko ovo pošto je sa filterom...
ne znam da li je neko probao,ali ako jeste mogao bi da podeli iskustvo

1646583582492.png

Nisu aparati sa nikotinom ili bez, već tečnosti..
Ako izabereš pravu tečnost za sebe, dobar su način da smanjiješ i polako ostavljam duvan.
Nema ugljen monoksida, katrana, količinu nikotina ( ili bez n) sam biraš.
Koji aparat će.ti odgovarati zavisi od toga koliko inače pušiš, a i cene se razlikuju po veličini spremišta za tečnost, trajanju baterije itd.

Sa filterom sam samo probao Iqos. I odvratan je....pritom traje 3 dima, a i imaju 3-4 arome u ponudi.

Sve što te zanima, ojasniče ti na prodajnom mestu.....

Svetska zdravstvena organizacija je 2016. godine na sednici Okvirne konvencije o kontroli duvana predstavila poseban izveštaj o elektronskim cigaretama i sličnim proizvodima, razmatrajući glavne podatke i dokaze o štetnosti ovih proizvoda koji su tada bili dostupni, navodi za RSE direktor SZO u Srbiji dr Marijan Ivanuša.

"Utvrđeno je da aerosol odnosno tečnost u okviru e-cigareta obično uključuje različite hemijske supstance. Mnoge od ovih hemikalija su toksične i poznato je da mogu uticati na zdravlje što za rezultat ima patološke promene u različitim organima", objašnjava Ivanuša i dodaje da je SZO prijavljeno da se u različitim elektronskim cigaretama koristi oko 8.000 aroma, čiji efekti po zdravlje čoveka još nisu poznati.

Ono što je isto za sve države na Zapadnom Balkanu jeste da je zakonom zabranjena prodaja duvanskih proizvoda mlađima od 18 godina.

Ono što je isto za sve države na Zapadnom Balkanu jeste da je zakonom zabranjena prodaja duvanskih proizvoda mlađima od 18 godina.

'Mamac' za mlade​

SZO je postavila pitanje da li novi proizvodi na tržištu, poput elektronskih cigareta i zagrejanog duvana, privlače nove korisnike, naročito mladih.
"Ono što se u organizmu dešava kod osobe koja konzumira elektronsku cigaretu jeste što, na prvom mjestu, nastupaju promjene na ćelijama mozga, razvija se ovisnost zbog nikotina. Razvijaju se glavobolje, pospanost, premor, i kod dugotrajne konzumacije ovog proizvoda imamo sve elemente ovisnosti. Na plućima se zbog sastojka koji se zove diacetil razvijaju trajna oštećenja plućnog tkiva, kojim se povećava rizik za nastanak raka pluća", pojašnjava Ramić-Čatak štetne efekte e-cigarete na zdravlje.

Nisu aparati sa nikotinom ili bez, već tečnosti..
pa tako sam napisao...dobro,možda nisam najsanije ali nema veze,mislio sam na to da koliko ima različitih modale aparata istop toliko ima i vrsti tih tečnosti.
Ako izabereš pravu tečnost za sebe, dobar su način da smanjiješ i polako ostavljam duvan.
Nema ugljen monoksida, katrana, količinu nikotina ( ili bez n) sam biraš.
Koji aparat će.ti odgovarati zavisi od toga koliko inače pušiš, a i cene se razlikuju po veličini spremišta za tečnost, trajanju baterije itd.
inače to mi je i cilj da za početak smanjim sa klasičnim cigarama pa ako mogu i da ih ostavim načisto još bolje.
Sad ne znam da li je najbolje da za početak bude neka tečnost sa nikotinom pa da postepeno prelazim na nešto bez ili da idem direktno na nešto bez nikotina...

ja nabavio i to baš taj VStick.Zanimljiva zajebancija,ide sa filterima za jednokratnu upotrebu...i to su obični filkteri kao kod klasičnih cigara,samo što imaju rupicu po sredini da može lakše da cirkuliše vazduh.Rezerni idu u pakovanje od 20kom i nisu nešto ni skupi(od prilike koliko paklica cigara),a može i da se nabavi usnik bilo koji samo da se poklope dimenzije...Videćemo koliko se lako prljaju filteri i koja je varijanta bolja...Ali ovako za prelazak su filteri odlična stvar jer sam od jutros zapalio samo 2 pljuge i to zato što je na punjaču.

Elektonske cigarete kao modni trend​

E-cigarete su postale pravi trend u predhodnih par godina. Od pojavljivanja u hit filmovima do modnog dodatka mnogih zvezda, one su postale mnogo više od zamene za duvanske cigarete. Duvanske cigarete nisu više u centru pažnje, a zamenile su ih elektronske cigarete pogotovo kada hoćete da budete u trendu.
e feel new Elektonske cigarete kao modni trend

Zvezde
Broj zvezda koje koriste elektronske cigarete je veliki i svakim danom sve više raste. Birajući alternativu, bilo da je to iz modnih razloga ili iz želje za boljom opcijom za pušenje, ali sve je više zvezda-vajpera u ovom društvu.
Stara škola glamura
Druga interesantna činjenica o e-cigaretama jeste koliko su one gramurozne, u smislu povratka starom Holivudu. Za vreme zlatnog doba Holivuda, cigarete su bile sredstvo da se pokaže koliko ste cool i u trendu. Muškarci su ih koristili da bi istakli njihovu mačo-stanu, a žene koje puše su bile primer nezavisnosti i odlučnosti. Očigledno, tokom godina ova shvatanja su prevaziđena zahvaljući obilju negativnih stavova prema cigaretama. Danas, e-cigarete omogućavaju korisnicima da imaju slično osećanje da su cool dok uživaju u e-cigiareti, a bez negativnih uticaja duvana sa istim dozom glamura i pozitivne energije.
E CIG 1 Elektonske cigarete kao modni trend

ja sam tamanio cigarete i to ono baš pi tri paklice, već šesta godina kako sam ostavio sve to , sada sam miran, niti duvan cigarete niti IQOS
Recept da se ostave cigarete ne postoji. Mene je naterala muka (korona), i kamo sreće da nisam imala u kući IQOS, ne bih ni ja pušila. Ako neko ima dobar savet, neka se javi, samo da ne bude "čvrsta volja":)

Back