Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko je meni u znanju Prag je najjeftinija opcija kod njih je IVF 1000 €, ICSI 1300€ a spermići koštaju samo 100€, naravno i terapija, tako da mislim da nije toliko skupo. Raspitaj se dobro, imaju oni i sajt ako ga niko nije postavljao postaviću ga ja, mada sad nemam vremena probaću kasnije. Poz

Za Prag treba gomila para ,verovatno oko 4000e.
Koliko ja znam u Sloveniji nije zakonski regulisano donatorstvo sperme tj banka.
Možda nisi u toku ,mi bi na donor IUI

Draga Miko,
u toku sam sa tvojim problemom i malo sam se raspitivala o donatorstvu i cenama u okolnim zemljama. Slovenija ima mogunost donatorstva kao i Prag. Spermici su i u jednoj i u drugoj zemlji naj jeftinija stavka koju placas prilikom VTO. Sto se tice samih cena zahvata velika je i gnusna laz da su tamo mnogo jeftinije nego kod nas. Jeste kod njih jeftiniji sam embrio transfer ( u Sloveniji 1400e u Pragu 1300e) ali je priprema znatno skuplja nego kod nas. Uslovljena si da provedes skoro mesec dana u tudjoj zemlji. Put, smestaj, pregledi, tekuci troskovi. . . i na kraju te to iskosta mnogoooo, mnooogo vise nego kod nas. U strucnost lekara necu da ulazim jer i u nasoj zemlji postoje vrhunski lekari koji ti to mogu odraditi. U Srbiji postoji klinika preko koje mozes da dodjes do banke sperme legalnim putem. Nije istina da toga kod nas nema.
Ukoliko ipak odlucis da ides preko moj savet je Slovenija. . . Kissssss. . .

lecim se 8 godina od stariliteta,samnom je sve u redu ,ali suprug ima problem.Isli smo kod raznih lekara,ali nismo radili vt. jer nemamo dovoljno novca.Prijavili smo se u N.frontu za besplatnu i 1355( ili tako nesto) smo na spisku
.Zna li neko do kog su broja stigli?

Trenutno pijemo tinkture i cajeve nekog travara iz Vrnjacke banje i nadamo se da cemo ipak uspeti prirodnim putem.

ono sto mi naj teze pada kod lecenja, nije smo lecenje, vec se uvek nadje neki kreten da te pita "jel ima nesto novo"poludim zbog toga,sta koga briga.....

Cao ,Planeto,
Ja sam trenutno na terapiji za VTO,znam da je sada dosla nova za terapiju i 1007 je.
Tako da ide to brzo,ja sam 990,i zvali su me na konsultaciju u oktobru (2007),a sada su samnom zene koje su sesto i neke ,tako da moze da se dogodi da te do kraja god. pozovu,ako ne i pre.
Veliki pozdrav

Sto se tice nekih boljih klinika ovde ,posto sam vec mesec dana u Narodnom frontu na terapiji za VTO, pa iz raznih iskusava dosta zena hvali Gocu Ivanovic .Tako da ukoliko nekoj treba dobra preporuka za VTO ,pozovite je pa se konsultujte sa njom.

Cao svima, javljam se prvi put, muz i ja imamo takodje problem isti kao i vi, samnom je sve ok a kod muza je upitanju azospermija, odavno vec citam vase poruke i nikako ne mogu da se odlucim u koju kliniku da krenemo, da li neko zna koliko kosta icsi kad je upitanju azospermija i koju kliniku mi preporucujete.. unapred hvala

Koliko znam u Srbiji banka sperme nije legalna i ne znam kako bi mogla na legalan način doći do nje.Klinike koje to rade -rade na crno,što znači da ne postoji nikakva garancija u vezi donora,niti možeš da biraš jer davaoca ima svega desetak.
Ako znaš nešto više o tome napiši.I ja bih više volela da to uradim kod nas.
Pozdrav Medenice:heart:

:heart::heart:
Koliko znam u Srbiji banka sperme nije legalna i ne znam kako bi mogla na legalan način doći do nje.Klinike koje to rade -rade na crno,što znači da ne postoji nikakva garancija u vezi donora,niti možeš da biraš jer davaoca ima svega desetak.
Ako znaš nešto više o tome napiši.I ja bih više volela da to uradim kod nas.
Pozdrav Medenice:heart:

Miko moja,
konkretno u Srbiji postoji klinika koja ima saradnju sa medjunarodnom bankom sperme. Legalno, kroz papire. Ti znas u koju kliniku ja najvise verujem pa odi na njihov sajt i pogledaj. Da se mm nije popravio spermogram i mi bi morali u banku, tako da za ovo sigurno znam. :wink:
Cula sam da je trenutno u Srbiji najunosniji posao "prodavanje" jajnih celija i spermatozoida. Jajna celija kosta 10e jedna. Zamislite vi to drage moje. Razumem da ima humanih ljudi koji su u mogucnosti i da na ovaj nacin pomognu ali sto je mnogo mnogo je. I sve se to naravno radi ispod ruke i na crno. U Z A S S S . . . . . .
Dobro se raspitaj, otvori cetvoro ociju, napravi finansijsku kalkulaciju, uzmi u obzir dosadasnje ishode, rezultate, klinike za koju se odlucis po pravo u boj. Takvim ljudima uspeva, hrabro i napred. . . Verujem u tebe. . . :heart:

Nikada do sada nisam radila vanrelesnu cula sam da to dosta uspesno rade u Sloveniji tj. u takvoj klinici u Postojni dr. Primoz Rez naglasavam da mi je 47 god. Molim da li neko zna nesto o toj klinici i da li rade vantelesnu za zene mojih godina. unapred hvala

Drage moje devojke jer radio neko VTO u Visegradskoj?
Kako rade aspiraciju u Visegraskoj sa anestezijom ili ne!:?:

Ja sam trenutno u programu, pijem microgynon. Do aspiracije ima jos dosta vremena, pa nisam ni pitala sta se desava. Znam da su u pocetku radili pod totalnom, ali su posle imali problema sa aparatima, pa su nazalost nastavili sa aspiracijama bez anestezije. Kakva je trenutna situacija, mislim da cu znati u ponedeljak, idem pa cu pitati.

Pozdrav svima vama već odavno čitam Vaša iskustva i oduševljavate me kako baratate podatcima.Želela bih da Vas pitam da li mi neko može reći koji su tačno uslovi koje je potrebno ispunjavati da bi se ušlo u besplatan program za vantelesnu oplodnju .Suprug i ja smo u braku 10 godina i nikako da nam se ostvari želja za roditeljstvom.I da li neko zna ako je žena imala namerni abortus da li ima šanse da uđe u program.
S nestrpljenjem čekam odgovor.:):D:D

Pozdrav svima,bili smo sa suprugom na vantelesnu oplodnju u bgd na klinici u Jevremovoj i veoma smo zadovoljni njihovim radom jer nam je nakon prvog pokusaja ivf rodjena devojcica.medjutim sada zelimo jos jedno dete , ali nismo sigurni da li ce ponovo biti potrebna ivf.supruga je pre ivf imala extra uterinu trudnocu. posle operacije je uradjen hsg i otkrivena je neprohodnost jajojovoda pa nas zanima da li je ikako moguce da se to sada izmenilo,jer smo imali prilike da razgovaramo sa ljudima kod kojih je bila prva trudnoca ivf a do drugog zaceca je doslo normalnim putem.unapred zahvalan:

BMIL činjenica je da jajovodi mogu da se regenerišu i da u medicni dva i dva nikada nije četiri, ali činjenica je da tvoja supruga može da ponovo dobije vanmateričnu trudnoću, prema tome pre nego donesete bilo kakvu odluku odite da odradite HSG, čisto da budete mirni i znate na čemu ste. Želim vam sve najbolje i uskoro još jednog andjela. Srećno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back