Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej Skandia duso, pa gde si ti! Ma cim si ti uskocila na ovu temu vidim ja da ti nesto planiras, nesto bebeće? ;)
Srećica ima već 8 godina, čoveče pa stvarno je pravi momak, kako vreme leti! A kao da smo se juče dopisivale kad sam krenula na VTO! Moja boginjava srećica spava, sav je na tufne. Ove godine zeka mu je doneo boginje, pa smo sad u karantinu!
Jelena držimo fige za rastuću betu!
Paki.jpg

Hej Skandia duso, pa gde si ti! Ma cim si ti uskocila na ovu temu vidim ja da ti nesto planiras, nesto bebeće? ;)
Srećica ima već 8 godina, čoveče pa stvarno je pravi momak, kako vreme leti! A kao da smo se juče dopisivale kad sam krenula na VTO! Moja boginjava srećica spava, sav je na tufne. Ove godine zeka mu je doneo boginje, pa smo sad u karantinu!
Jelena držimo fige za rastuću betu!
Pogledajte prilog 350486
Medenjak nas,i on je porastao,mada ga ja cesto vidim na fb. Ah,ikice ne planiram ja nista,da sam bar 5 godina mladja,a ovako ne dolazi u obzir. Ovde udjem sasvim retko,ostala mi navika,odem na temu sve i svasta i sta kuvamo danas i to je sve. A da nece nesto biti kod tebe,kad si svratila ovde? ;) Ti jos mozes da razmisljas o jednoj bebici. Pusa za vas,a nasem drugaru brz oporavak!

- - - - - - - - - -

Jelena drzimo fige!

Odplakah sat vremena, postadoh svesna da sta je tu je. I IDEM DALJE. Ja sam ovaj postupak radila u Betaniji o svom trosku i kostalo me je 150.000,oo.dinara. Ovo je bio postupak iz prirodnog ciklusa , stimulacija samo Klomifen i Estrofen. I lepo se spremilo cetri embriona, sve je proteklo uredno, beta HCG rasla i onda pad. Ali bitno je da je bar do necega doslo. Sutra idem kod svog ginekologa na UZ, a u cetvrtak na hematologiju da radim analize na Trombofiliju- deo se radi kod nas u KC Kragujevac a deo privatno- oko 16.000,oo dinara. Sve sam zakazala. Zelim da znam da li ima ikakvih problema.
Inace, prosla sam ja Komisiju za VTO koju drzava finansira, i za prvi konsultativni razgovor sam na redu 20.jula 2015. u KC Novi Sad - Betanija, i opet cu da trazim da mi postupak radi doktorka Vesna Kopitovic koja mi je i radila ovaj postupak, zena je OGROMNA POZITIVA, SVIDJA MI SE STO TI SVE KAZE U LICE NE PRECUTKUJE NISTA.

IDEMO U NOVE POBEDE!!! NEMA PREDAJE!!! SAMO NIJE USPEO ONAJ KO NIJE POKUSAVAO!!!

jelenams zao mi je skroz te razumem, kroz slicnu situaciju sam ja prosla u martu. Beta mi tri puta za redom rasla od 16 do 28, a cetvrti put pala. Tugovala i onda sta ces, pala, ustala i idemo dalje. Kakve su nam misli takav nam je zivot. Moramo pozitivno napred. Pozdravljam to tvoje IDEMO DALJE. Meni je ovo bila peta VTO. Pa gde je peta bice i sesta. Sta cu

- - - - - - - - - -

Libra ja sam ovog puta na pokrajinskom programu. dobila sam 200 hiljada
dinara. postupak košta 150, ostalo mogu trošiti na lekove. imam UZ 27og aprila I onda verovatno počinje simulacija sa početkom ciklusa.

Zsuki bravooo SAMO NAPRED. SUPER

Zsuki meni je ovo bio prvi pokusaj, 1977 sam godiste ,muz 1974. Po svim analizama koje smo readili za ovih 5 godina braka mi smo zdravi, nema nikakvih problema ili prepreka, medjutim do ni jedne trudnoce nije doslo. Tako da smo prosle godine krenuli sa inseminacijama- bile su neuspesne, u trecoj se pojavilo tzv. zuto telo ali i ono je otislo. I onda smo krenuli u sakupljanje dokumentacije za VTO. Ovaj postupak smo radili o svom trosku. U ovom postupku doslo je do nekog desavanja ali i to se zavrsilo kako se zavrsilo. Tako da cu da odradim i ovo sto traze, pa Boze zdravlja i pameti , 20.jula 2015. idem na konsultativni razgovor, i narovno u POBEDU U SEPTEMBRU ILI OKTOBRU :-)

VESNICICE , ZSUKI NAJJACI SAMO OPSTAJU, NIKAD SE NE PREDAJU ..... :-* :-* :-*

Odlicno se drzis Jelena tako i treba...samo pozitiva i videces u septembru si trudnjaca.Hvala szuki na odgovoru....znaci kad ides preko pokrajne ide brze...e to me raduje a ne da cekas sest meseci kao ja.Nam a pokrajna placa za treci pokusaj ....mada ja sam sad u drugom i nadam se da mi nece trebati.:worth:.Prve konsultacije imam zakazane 25 .maja znaci vto tek pocetkom jula hmmmmm.Ljubim vas

Odlicno se drzis Jelena tako i treba...samo pozitiva i videces u septembru si trudnjaca.Hvala szuki na odgovoru....znaci kad ides preko pokrajne ide brze...e to me raduje a ne da cekas sest meseci kao ja.Nam a pokrajna placa za treci pokusaj ....mada ja sam sad u drugom i nadam se da mi nece trebati.:worth:.Prve konsultacije imam zakazane 25 .maja znaci vto tek pocetkom jula hmmmmm.Ljubim vas

Naravno da ti nece trebati treci pokusaj libra. Znam da je to iscekivanje najgore, ali evo vec je pola aprila, brzo ce proci vreme i evo jul ce stici i ti ces biti trudnjaca :klap: :bye:

Znate li rade li VTO tokom ljeta ili ne?Hvala :) .Jelena,biće sve to kako treba sljedeći put :heart: .Manje,više sve smo prošle to i po nekoliko puta,na žalost :( .Zskuki,bravo i srećno :* .Libra i tebi takodje :) .Ma svima vam želim da zatrudnite ove godine,a nadam se i ja s vama...Kiss za sve,da koju ne preskočim :brus:

Jelena, zao mi je zbog neuspeha, kod mene je bilo slicno. Beta je bila 17 i to je bila biohemijska trudnoca. Dr mi je rekla da je i pored svega to dobar znak jer ce sledeci pokusaj verovatno biti uspesan i tako je i bilo. Tako ce biti i kod tebe, samo napred i pozitivno! :zag:

- - - - - - - - - -

Znate li rade li VTO tokom ljeta ili ne?Hvala :) .Jelena,biće sve to kako treba sljedeći put :heart: .Manje,više sve smo prošle to i po nekoliko puta,na žalost :( .Zskuki,bravo i srećno :* .Libra i tebi takodje :) .Ma svima vam želim da zatrudnite ove godine,a nadam se i ja s vama...Kiss za sve,da koju ne preskočim :brus:

Leti uglavnom imaju pauzu koliko se secam, a i terapija se teze podnosi leti. Sad raspitaj se, verovatno od klinike do klinike zavisi kad je ta pauza i koliko traje.

I ja mislim da ne rade leti ni jul ni avgust, ali sam ja za prvu VTO terapije primala od pola jula do kraja avgusta i aspiracija bila 1. septembra. To je bila duza shema, samo taj prvi put. Posle su svaki put rekli da ne rade VTO leti

- - - - - - - - - -

Bice, bice ove godine pozitivnih beta vidim ja

I ja mislim da ne rade leti ni jul ni avgust, ali sam ja za prvu VTO terapije primala od pola jula do kraja avgusta i aspiracija bila 1. septembra. To je bila duza shema, samo taj prvi put. Posle su svaki put rekli da ne rade VTO leti

- - - - - - - - - -

Bice, bice ove godine pozitivnih beta vidim ja

Znam da prije nisu radili,ali nisam znala je li došlo do promjene.Hvala vam svakako :)

Drage moje koje ste prosle postupke VTOa neuspesno, mozete li mi reci kada ste dobijale naredni mesecni ciklus. Meni je danas 39 dan mc, a 11 dana mi kasni. Kao sto znate beta je pala, bila sam kod ginekologa na UZ, nista se ne vidi, cak ni naznaka da cu da dobijem. Ginekologinja mi rece , da ukoliko ne dobijem da odem opet na UZ u ponedeljak 20.04.

Drage moje koje ste prosle postupke VTOa neuspesno, mozete li mi reci kada ste dobijale naredni mesecni ciklus. Meni je danas 39 dan mc, a 11 dana mi kasni. Kao sto znate beta je pala, bila sam kod ginekologa na UZ, nista se ne vidi, cak ni naznaka da cu da dobijem. Ginekologinja mi rece , da ukoliko ne dobijem da odem opet na UZ u ponedeljak 20.04.

Ja sam jednom dobila 47. dan, a sad zadnji put sam dobila 39. dan, a izmedju sam dobijala redovno posle 27-29 dana. Dobices, poremetilo se sad zbog hormona.

Dobih ja danas MC, celih 39 dana je trajao ciklus, a kasnilo mi je 11 dana. Prosecan ciklus mi je 26-28dana. Stomak me prvi put u zivotu boli, a izlaze samo komadi zgrusane krvi, mozda tako treba, razmisljam bolje da se materica lepo iscisti nego da se krv zadrzava. U svakom slucaju nakon prestanka ciklusa otici cu opet na UZ, da mi lepo doktorka sve pogleda. STO JE SIGURNO, SIGURNO JE!!! :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back