Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
angel, meni je histeroskopija rađena čisto ekplorativno, jer nisu nalazili nikakav problem a ja nikako da zatrudnim. Pošto meni nije rađen nikakav zahvat na materici, ustanovljeno tokom histeroskopije da je sve uredno, bukvalno 2 sata nakon buđenja iz anestezije išla sam kući.
Čula sam da neke žene koje su imale neke ozbiljnije zahvate, ostaju duže, sve zavisi šta će t raditi. Sam postupak je isti kao kod svake "operacije", trebali su mi svi nalazi tipa, krvna slika, odobrenje interniste za anesteziju, krvna grupa i tako ne sećam se baš do detalja.
Čula sam da je puno bolje tokom histerosskoije pročistiti jajovode jer te ne boli, dok je HSG jako bolan.

šta se tvojim hormona tiče nemam pojma. mene je to uvek bunilo, jer su one referentne vrednosti tj raspon tako velik da sem ja recimo skoro uvek bila u okviru njih...a ispalo da to baš nije tako jednostavno, gleda se i odnos nekih hormona, pa kao tsh ne treba da bude oko 2 a to nigde ne piše...

meni je tsh sad oko 2, evo baš sam danas krenula sa kontracepcijom, pa za koju nedelju konačno VTO.

Suki, znači ti si započela novi krug, neka ti je sa srećom i da bude poželjan ishod :zkez:
Uh, meni nisu u Mb tražili histeroskopiju, a znam da ne bi bilo loše da i to odradim.... A bojim se tih zahvata k'o groma! :rida:

Evo i ja da ispricam malo sta mi se desavalo. Radila sam IVF/ET ICSI metodom. Postupak sam radila u Betaniji u NSu. Postupak mi je radila dr Vesna Kopitovic. 09.03.2015. poceo mi je mc, od drugog dana pila sam tablete Klomifen i Estrofen. 17.03.2015. bila sam na UZ-super odreagovala na terapiju, zakazuju mi UZ 20.03.2015. na njemu mi kazu da imam dosta dobrih folikula i da dodjem u subotu, 21.03.2015. da primim PREGNYL inj 10000. Zakazuju mi aspiraciju 22.03.2015. i pronalaze 5 jc, tada su mi rekli da ce transfer biti u cetvrtak 26.03.2015. terapija od aspiracije Estrofen 2x1,Utrogestan 200 3x1 oralno, Fraxiparin 0,3x1, Dexason 0,5 2x1/2 . 26.03.2015. uradjen ET, ubaceno 4 embriona. terapija nakon ET Utrogestan 200 3x1 vaginalno, Fraxiparin 0,3x1, Dexason 0,5 2x1/2 i Femibion 1 1 tab.dnevno, Pregnil 1500 na peti dan tri injekcije..Receno mi je jos da enbrion kad ubace izmedju 7 i 12 dana desava se njegovo implatiranje tj. kacenje za matericu. Danas 09.04.2015. sam radila betuHCG 14 dan od ET i iznosi 8,84mlU/mL. DA LI JE OVO DOBRO 8,84 mlU/mL?

radila mi je dr Vesna Kopitovic, 26.03.2015 bio mi je ET. Ubacila mi je cetri embriona. Rekla mi je da je sve Ok, da embrioni se ugnjezdavaju tj.kace za zid materice izmedju 7 i 12 dana od ET. Danas sam radila betuHCG 8,84 mlU/mL? SVE POHVALE ZA CEO TIM VTOa u Betaniji.

Zvala sam kliniku Ferona u NS, dr Vesna Kopitovic radi tamo, i kazem da mi je 14 dana od ET betaHCG 8,84, rekose mi da nastavim terapiju, za dva dana da ponovim betu. Samo da napomenem meni je IVF/ET radjen u spontanom potpomognutom prirodnom ciklusu i jedina stimulacija je bila Klomifen -tablete za stimulaciju jajnika i Estrofen - tablete za razvijanje endometrijuma.

Jelena, a šta kažu referentne vrednosti za betu? Svakako za 2 dana ponovo pa ako raste na konju si! Dopada mi se tvoja priča sa prirodnim ciklusom. To bih i ja probala. Ali neću imati prilike, zato što ću ovog puta ostati trudna iz prve! Hehe

Vrednost Beta HCG (mIU/L) po nedeljama trudnoće:

Treba napomenuti da su ove vrednosti samo okvirni pokazatelj, te da odstupanja ne znače automatski da postoji nekakav problem sa trudnoćom. Obavezno se konsultujte sa lekarom, ukoliko smatrate da postoji problem.

3. nedelja: 5-50

4. nedelja: 3 - 426

5. nedelja: 19 - 7.340

6. nedelja: 1.080 - 56.500

7. i 8. nedelja: 7.650 - 229.000

9. do 12. nedelje: 25.700 - 288.000

13. do 16. nedelje: 13.300 - 254.000

17. do 24. nedelje: 4.060 - 165.400

25. do 40. nedelje: 3.640 - 117.000

Vrednost Beta HCG (mIU/L) prema broju dana proteklih od ovulacije (prosečna vrednost i granične vrednosti):

14. dan: prosečno 48, granično 17-119

15. dan: prosečno 59, granično 17-147

16. dan: prosečno 95, granično 33-223

17. dan: prosečno 132, granično 17-429

18. dan: prosečno 292, granično 70-758

19. dan: prosečno 303, granično 111-514

20. dan: prosečno 522, granično 135-1690

21. dan: prosečno 1061, granično 324-4130

22. dan: prosečno 1287, granično 185-3279

23. dan: prosečno 2034, granično 506-4660

24. dan: prosečno 2637, granično 540-10.000

OVO SU REF.VREDNOSTI

:D:D:zper::hahaha::p:D:klap::brus::bye:E SADA STA JA DA MISLIM SA MOJOM BETOM 8,84 , 14 dana ET? Mislim da je kod mene do implatacije embriona za matericu doslo malo kasnije, tj. posto se embrion izmedju 7 i 12 dana od ET kaci za zid materice, da se moj zakacio bas 12 dana ET. Jos malo neizvesnosti do sutra kada budem ponovo vadila krv , a dotle pozitivnoooooooooooooooo razmisljanjeeeeeeeeeeeeee

angel, meni je histeroskopija rađena čisto ekplorativno, jer nisu nalazili nikakav problem a ja nikako da zatrudnim. Pošto meni nije rađen nikakav zahvat na materici, ustanovljeno tokom histeroskopije da je sve uredno, bukvalno 2 sata nakon buđenja iz anestezije išla sam kući.
Čula sam da neke žene koje su imale neke ozbiljnije zahvate, ostaju duže, sve zavisi šta će t raditi. Sam postupak je isti kao kod svake "operacije", trebali su mi svi nalazi tipa, krvna slika, odobrenje interniste za anesteziju, krvna grupa i tako ne sećam se baš do detalja.
Čula sam da je puno bolje tokom histerosskoije pročistiti jajovode jer te ne boli, dok je HSG jako bolan.

šta se tvojim hormona tiče nemam pojma. mene je to uvek bunilo, jer su one referentne vrednosti tj raspon tako velik da sem ja recimo skoro uvek bila u okviru njih...a ispalo da to baš nije tako jednostavno, gleda se i odnos nekih hormona, pa kao tsh ne treba da bude oko 2 a to nigde ne piše...

meni je tsh sad oko 2, evo baš sam danas krenula sa kontracepcijom, pa za koju nedelju konačno VTO.

Zsuki,radila sam ja HSG u totalnoj anesteziji,a ovo trebam histeroskopski da mi radi prvo začepljenje jajovoda,zbog hydrosalpinxa,zatim uzimanje uzorka endometrijuma da vidi zašto IVF I FET nisu uspjeli kad je sve bilo savršeno.Blaga hiperstimulacija,zbog terapije koju sam pila i primala inače bi bio haos,jć-16,poslije samo 8XPuregon 100 i 5xMerional 75.Sad ću morati raditi te "operacije" dvije u roku 10-ak dana u totalnoj anesteziji :dash: .Super za tebe :super: .Srećno,mada će biti uspješno sigurna sam :heart:

:D:D:zper::hahaha::p:D:klap::brus::bye:E SADA STA JA DA MISLIM SA MOJOM BETOM 8,84 , 14 dana ET? Mislim da je kod mene do implatacije embriona za matericu doslo malo kasnije, tj. posto se embrion izmedju 7 i 12 dana od ET kaci za zid materice, da se moj zakacio bas 12 dana ET. Jos malo neizvesnosti do sutra kada budem ponovo vadila krv , a dotle pozitivnoooooooooooooooo razmisljanjeeeeeeeeeeeeee

:per::zper: ništa nemoj da radiš, ja uvek kažem trudna sam dok se ne dokaže suprotno!
a kako znaš da u se zakačile (namerno kažem u množini :heart::heart:) baš 12. dana?

- - - - - - - - - -

angel imala si sreće, čula sam da nekim ženama rade bez anestezije da kao osete ako ima začepljenja...užas.
inače pre 120 godina, moja prva dijagnoza je bila hidrosalphinx, pa se tokom laparoskodije ispostavilo nešto sasvim stoto :) iznenadila sam ih pošteno.
srećno!!

Meni je HSG radjen u Kragujevcu, samo sam primila Diklofen injekciju u kuk, i nakon 15 minuta mi je uradjen HSG. Jedini tup bol koji sam osetila jeste kada mi je doktorka onom skalamerijom uhvatila grlic materice- bol kao kada vas neko ustipne. Prilikom propustanja kontrasta nista samo blaga hladnoca u stomaku. Nalaz HSG uredan, bez ikakvih zacepljenja i prepreka. Nakon HSG sam imala Th. Dovicin 5 tablete , kako mi rece doktorka da ne dodje slucajno do infekcije neke. HSG jr radjen 8 dc .

Pozzzz! Nisam odavno pisala ovde,samo da mahnem mojim starim veterankama, zsuki,ikici oficirusi,pazarki,zvoncici,mijaki,sammi,nadam se da nisam koju izostavila. :heart: Lepo vas je videti i citato ovde. Svim ostalim clanovima,puno lepih zelja i pozitivnih beta zelim!

- - - - - - - - - -

Zsuki,jel`ti to opet planiras vto?

ehej, ćaos skandi! baš je lepo čitati te..ja krećem sa još jednom VTO, pošto nakon godinu i po žestokog pokušavanja, ništa se ne dešava...
kontam ova će biti poslednja, neću više, a i zatrudneću sigurno :)

kako si mi ti? šta ima novo???

ehej, ćaos skandi! baš je lepo čitati te..ja krećem sa još jednom VTO, pošto nakon godinu i po žestokog pokušavanja, ništa se ne dešava...
kontam ova će biti poslednja, neću više, a i zatrudneću sigurno :)

kako si mi ti? šta ima novo???
Pa,naravno da ces zatrudneti,ja u to uopste ne sumnjam :) Drzimo ti fige onda,da Luca dobije batu ili seku! Ja sam dobro,posao,kuca,zadaca sa mojim decakom i tako u krug. On u julu puni osam godina,eh,kako vreme leti. Meni je i dan,danas krivo sto nismo pokusali jos jednom,a sada sam vec stara za to. Ionako sam msm najstarija mama u razredu(a dobila sam ga u 39-oj godini). Mada poznajem dosta mama koje su u tim godinama rodile jos,pa me to tesi :) Sve u svemu,neka su ziva i zdrava sva deca,i kad god dosla,dobro dosla :heart:
.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back