Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliki ti je bio TSH pre terapije, i ko i koju terapiju ti je prepisao.
Hvala.

Kada sam krenula sa stimulaciijom TSH je bio 4,1 i MPO doktor nije ništa rekao za to. Kada sam nakon postupka dobila men. (nisam ni dočekala betu) odlučila sam da prije kriotransfera otklonim sve sumnje i otišla sam kod endokrinologa koji je odmah rekao da TSH za trudnoću treba spustiti i tada sam počela uzimati eutirox. Dva mjeseca poslije postupka TSH je bio 4,6 i antitijela povišena.

evo novosti! bili smo sad u Betaniji, odabrala sam dr, biće to Trninićka. Inače je nešto ne gotivim, ali moram priznati bila je skroz pristojna, servilna i spremna na saradnju.
TSH mi je sad dobar, sa 3,87 pao na 2,0. Reče mi da treba još mesec dana da prođe da se stabilizuje štitna, od sledećeg ciklusa, znači za par dana počinjem mesec dana supresije sa kontraceptivima, pa onda kratka šema stimulacije. jipijej! vreme je za bebe!!!
i kaže da mi je AMH u odnosu na godine brutalno dobar. 3,7 :worth::worth:

evo novosti! bili smo sad u Betaniji, odabrala sam dr, biće to Trninićka. Inače je nešto ne gotivim, ali moram priznati bila je skroz pristojna, servilna i spremna na saradnju.
TSH mi je sad dobar, sa 3,87 pao na 2,0. Reče mi da treba još mesec dana da prođe da se stabilizuje štitna, od sledećeg ciklusa, znači za par dana počinjem mesec dana supresije sa kontraceptivima, pa onda kratka šema stimulacije. jipijej! vreme je za bebe!!!

Super! :super: Znači zakotrljalo se :) Uh, kako je lijepo pročitati post sa toliko optimizma :klap: Želim ti svu sreću!

zsuki bravo!!! Bice to sve super Bice puno beeeba! Lepe vesti!!! Nastavi da nam saljes dobre vesti I dobre vibracije!!! :klap::klap::klap:

Hej, Suki, kako je?

Dugo me nije bilo ovde i sad vidim da si krenula u novu borbu (sto i ja nameravam).
Nadala sam se desice se prirodno, al nista... A mali zvrk trazi seku... A ja je zelim vise nego ikad, zbog njega...
Imam smrzlice od pre 4 godine u Jevremovoj...
Pitam se da li da ih aktiviram ili krenem u ceo postupak...

Heeej cica maco, divne vesti! Nego jesi li ti razmisljala koliko bi embriončića da ti vrate, šta ako budu trojke? Znam da tebi ni to ne bi smetalo, al ja tako razmisljam ako bih opet išla na VTO ne znam dal bi htela da mi opet ubace 3. A verujem da ti je Luca podrška, dovoljan je jedan pogled na nju onako medenu pa da poželiš još mnooogo beba!
U svakom slučaju držim fige za diiiivne embrione!

znam sve...prihvatila sam taj rizik. ali ja za razliku od tebe :mrgreen::mrgreen: idem na redovne kontrole stvarno. do sad samo grlić igrudi ali kontam da bi trebalo i ostalo.
još su meni sa obe stane baka i prebaka imale rak grlića materice...

inače danas sam se tako skenjala...poslednjih meseci imam cikluse 23-25 dana. i sad mi je kasnilo 3 dana. baš smo se ponadali...još se sinoć smejemo, kao evo idem u petak da potpišem ugovor se bebom u stomaku...i kupila testove za danas i dobila ujutru...

ja mislim da samo mi možemo razumeti tu nesreću kad ugledaš kap krvi

Moram. Ne mogu samo da čekam hoće li se možda opet desiti. Znaš da imam pundravce u guzici. Mi već 1,5 godinu pokušavamo onako ozbiljno. SVAKI mesec folikulometrije, ciljani odnosi, pa malo klomifen pa pregnil pa ovo pa ono i ništa. Ja ove god punim 40. Neću baš potpuno seda i izlapela da idem na roditeljski sastanak. Hehe

Suki, kod tebe i mene ista situacija u svakom pogledu!
Kad sam pocela da dobijam na 25 dana, ubedacila sam se da ulazim u klimaks. Jedva sam se izvukla iz bedaka.

E, sad idemo dalje!

Mijaki, kako je, stara drugarice?

ZVONCI, LJUBIM DEBELU GUZU I ZELIM MU DIVNO PRVO PROLECE U ZIVOTU!

Da li je neka od vas radila ginekološku histeroskopiju začepljenja jajovoda i znate li nešto više o tome ?Hvala svakako :) .Srećno svima i da zabebite brzo sve dame :heart:

- - - - - - - - - -

Srećno zsuki,biće sve to super i makar dvije bebe :heart: .Vidim odabrala si Trninićku.Meni je radila aspiraciju jer radi s Kopitovićkom,pa umjesto nje.Mlada je,nije loša za komunikaciju,a kao stručnjak ti nemam pojma.Važno je da joj vjeruješ i da imate dobru međusobnu interakciju :) .Držim ti fige :ok:

Poslednja izmena:
Hvala cure na podršci. Ikice da budem iskrena ne razmišljam preterano o ovoj VTO. pisala sam ranije na kutku da imam izrazit strah od blizanačke trudnoće. drugarica mi jako loše prošla, pa stalno čujem neke probleme kod prevremeno rođenih beba. Baš mi je frka. priznajem da bih volela max 2 bebe i zbog trudnoće i zbog dojenja. a i zbog mojih godina. Ja se osećam mladom i sposobnom ali ipak za 10 godina ću već biti baba od 50 god. zgodna i mlada duhom ali kontaš

Hvala cure na podršci. Ikice da budem iskrena ne razmišljam preterano o ovoj VTO. pisala sam ranije na kutku da imam izrazit strah od blizanačke trudnoće. drugarica mi jako loše prošla, pa stalno čujem neke probleme kod prevremeno rođenih beba. Baš mi je frka. priznajem da bih volela max 2 bebe i zbog trudnoće i zbog dojenja. a i zbog mojih godina. Ja se osećam mladom i sposobnom ali ipak za 10 godina ću već biti baba od 50 god. zgodna i mlada duhom ali kontaš

Ja bih te ladno mogla zamisliti sa dve bebe i malim zvrkom. Nekako imam utisak da si kul i da bi sve to lako iznela. Ja sam nasuprot tome zivac i panicar i verovatno bih izludela sa troje.
Ih baba sa 50, nemoj da me bacas u bedak. Ja se zezam da cu drugo dete pred penziju!

- - - - - - - - - -

Ovo zgodna i mlada sa 50 mi zvuci sjaaaajno!

Da se javim i ja kao "stari clan.Ljubim moje devojke Suki, Mijaki, Zvonce,Ikice...Divne moje devojke.Meni je 10.ta VTO uspela kod dr. Crnogorac. U pravu si Mijaki nesto sto se cinilo kao san sada spava u krevecu.Moj andjeo je obrisao sve neuspehe i dao mi razlog da zivim.Ljubim vas sve i hajde da ovo bude godina beba kao sto je i prethodna

Drage žene pomažite,ako neka ima iskustva sa sličnim...Neki nalazi završeni a to su sljedeći: PAI-HOMOZIGOT ZA VISOKORIZIČNI ALEL,4G(ZAKLJUČAK:U ANALIZIRANOM UZORKU UTVRĐEN JE ALEL VISOKOG RIZIKA ZA TROMBOFILIJU).SAD HORMONI:TSH-2,58;FT3-5,63;FSH-3.40;LH-10,4;PROLAKTIN-776;PROGESTERON-5,47;ESTRADIOL-52,7;TESTOSTERON-3,71;KORTIZOL-881,ANDROSTENDION-3,19;DHEA.S.234;SHBG-11,6;AMH-4,1.Da li je neka od vas imala slične nalaze i šta su joj davali od terapije?Moj dr.dolazi tek za 20-ak dana :( .Možda ću sama sebi iskombinovati neku terapijicu ;) .Hvala :)

Poslednja izmena:
Drage žene pomažite,ako neka ima iskustva sa sličnim...Neki nalazi završeni a to su sljedeći:PAI-HOMOZIGOT ZA VISOKORIZIČNI ALEL,4G(ZAKLJUČAK:U ANALIZIRANOM UZORKU UTVRĐEN JE ALEL VISOKOG RIZIKA ZA TROMBOFILIJU).SAD HORMONI:TSH-2,58;FT3-5,63;FSH-3.40;LH-10,4;PROLAKTIN-776;PROGESTERON-5,47;ESTRADIOL-52,7;TESTOSTERON-3,71;KORTIZOL-881,ANDROSTENDION-3,19;DHEA.S.234;SHBG-11,6;AMH-4,1.Da li je neka od vas imala slične nalaze i šta su joj davali od terapije?Moj dr.dolazi tek za 20-ak dana :( .Možda ću sama sebi iskombinovati neku terapijicu ;) .Hvala :)

Angel, ja imam PAI 4G/4G homozigot mutaciju i pijem aspirin svaki dan (a poslije će mi uključiti heparin). Mada, ja imam i MTHFR heterozigot mutaciju pa se možda zato doktorica odlučila za heparin. PAI je faktor koji pokazuje sklonost ka zgrušavanju krvi. Može biti da ti se nikad ne aktivira, a može biti da trudnoća baš bude okidač za zgrušavanje pa se zato daje heparin. TSH ti nije loš, mada endokrinolozi kažu da je za trudnoću najbolji između 1 i 2, pa ti možda uključe Eutirox/Letrox 0,25mcg. Mislim da ti je odnos FSH i LH u redu (mada obično sa strane za sve imaš referentne vrijednosti pa možeš odmah vidjeti). Mene samo TSH sprječava da idem na kriotransfer (niakao da ga uštimamo oko 1, na poslednjem nalazu je bio 0,555- a pijem kombinaciju Eutirox 0,25 i 0,5 mcg). Eto, toliko ti ja znam reći. Nisu mi pri ruci moji nalazi da uporedimo, a rado bih ti pomogla.

Angel, ja imam PAI 4G/4G homozigot mutaciju i pijem aspirin svaki dan (a poslije će mi uključiti heparin). Mada, ja imam i MTHFR heterozigot mutaciju pa se možda zato doktorica odlučila za heparin. PAI je faktor koji pokazuje sklonost ka zgrušavanju krvi. Može biti da ti se nikad ne aktivira, a može biti da trudnoća baš bude okidač za zgrušavanje pa se zato daje heparin. TSH ti nije loš, mada endokrinolozi kažu da je za trudnoću najbolji između 1 i 2, pa ti možda uključe Eutirox/Letrox 0,25mcg. Mislim da ti je odnos FSH i LH u redu (mada obično sa strane za sve imaš referentne vrijednosti pa možeš odmah vidjeti). Mene samo TSH sprječava da idem na kriotransfer (niakao da ga uštimamo oko 1, na poslednjem nalazu je bio 0,555- a pijem kombinaciju Eutirox 0,25 i 0,5 mcg). Eto, toliko ti ja znam reći. Nisu mi pri ruci moji nalazi da uporedimo, a rado bih ti pomogla.

Znam draga mr2014 i hvala :zag: .Znam sve šta je i kako i nije odnos FSH I LH dobar jer je taj odnos oko 3:1 a to je zbog PCOS-a što imam.Za PAI znam,a ostale nalaze za trombofiliju radim tek za mjes.dana...Hormoni stresa,kortizol i prolaktin su mi jako povećani.Moraću raditi profil tih hormona preko braonile itd.Znam dosta ja oko toga,što iz struke,što od muke,ali volim da čujem i vaša mišljenja jer je ipak IVF u pitanju.Hvala puno na svakom odgovoru :) .

Poslednja izmena:
angel, meni je histeroskopija rađena čisto ekplorativno, jer nisu nalazili nikakav problem a ja nikako da zatrudnim. Pošto meni nije rađen nikakav zahvat na materici, ustanovljeno tokom histeroskopije da je sve uredno, bukvalno 2 sata nakon buđenja iz anestezije išla sam kući.
Čula sam da neke žene koje su imale neke ozbiljnije zahvate, ostaju duže, sve zavisi šta će t raditi. Sam postupak je isti kao kod svake "operacije", trebali su mi svi nalazi tipa, krvna slika, odobrenje interniste za anesteziju, krvna grupa i tako ne sećam se baš do detalja.
Čula sam da je puno bolje tokom histerosskoije pročistiti jajovode jer te ne boli, dok je HSG jako bolan.

šta se tvojim hormona tiče nemam pojma. mene je to uvek bunilo, jer su one referentne vrednosti tj raspon tako velik da sem ja recimo skoro uvek bila u okviru njih...a ispalo da to baš nije tako jednostavno, gleda se i odnos nekih hormona, pa kao tsh ne treba da bude oko 2 a to nigde ne piše...

meni je tsh sad oko 2, evo baš sam danas krenula sa kontracepcijom, pa za koju nedelju konačno VTO.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back