Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako si ti draga?Valjda će biti neka beba i za nas,a ako ne onda ću ostati VEČNO MLADA.Pošto ljudi tek kad dobiju decu po njima vide kako vreme prolazi,a i svi pre ili kasnije postanu babe,a ja bih bila pošteđena tog baba.Hvala ti draga na lepim željama.

Ja sam ok,evo u 26 nedelji sam trudnoce ,za sada sve ide kako treba..a znam sigurno da postoji tamo negde zvezdica koja je tvoja...osoba sa takvim duhom kao sto si ti,ne moze biti drugacije..ti si imala i jednu biohemijsku trudnocu koliko se secam,sto znaci da tvoj organizam i materica su spremni i reaguju..a poklpoice se zvezde i ti ces biti jedna divna i mlada slatka trudnica i mama ,sa divnim stajlingom jer drugacije biti ne moze:)...

Ja sam ok,evo u 26 nedelji sam trudnoce ,za sada sve ide kako treba..a znam sigurno da postoji tamo negde zvezdica koja je tvoja...osoba sa takvim duhom kao sto si ti,ne moze biti drugacije..ti si imala i jednu biohemijsku trudnocu koliko se secam,sto znaci da tvoj organizam i materica su spremni i reaguju..a poklpoice se zvezde i ti ces biti jedna divna i mlada slatka trudnica i mama ,sa divnim stajlingom jer drugacije biti ne moze:)...
O pa ti lepo guraš pu,pu,pu...Iskrena da budem mene malo uspeh plaši.Šta ću tada raditi?Mm i ja živimo toliko dugo bez dece.Mi smo 15god zajedno,a 10god u ovoj priči.To bi za mene bio šok.Navikne se čovek na sve.Mada me veseli kad vidim šta si mi napisala MLADA TRUDNICA.Nekad se užasnem što nisam ni svesna svojih godina.Ponašam se i živim kao tinejdžerka.Mada to je verovatno što volim život(koji nije savršen),ali je lep i ja mu se radujem.Šta god da mi donese budućnost potrudiću se da budem maksimalno srećna.Ako bude dece lepo,a ako ne opet lepo.Verovatno postoji neki razlog i plan zašto neko ima neku sudbinu.Želim ti ostatak trudnoće što lepši i bez stresa,a porođaj da ti bude lagan.Ljubim te i hvala ti na pozitivnim mislima i lepim željama.

:bye:Evo I ja da se javim. Mi smo imali cetvrti put neuspesni pokusaj VTO. Sta je tu je. Idemo dalje, naravno sa knedlom u grlu, ali idemo dalje. Mm I ja smo 19 godina zajedno, a u ovoj prici 13 godina. Sta reci, sto bi vlajabg rekao sa toliko iskustva prosli I nadir lekare I ove I one, ali rezultata nigde. Zapravo ne krivimo nikoga, materijala nedovoljno I to je to. Vise srece sledeci put.
Pozdrav svim trudnicama I uspesno napredovanje!!!
Pozdrav novim devojkama I zelja da sto krace ostanu na ovom forumu!

:bye:Evo I ja da se javim. Mi smo imali cetvrti put neuspesni pokusaj VTO. Sta je tu je. Idemo dalje, naravno sa knedlom u grlu, ali idemo dalje. Mm I ja smo 19 godina zajedno, a u ovoj prici 13 godina. Sta reci, sto bi vlajabg rekao sa toliko iskustva prosli I nadir lekare I ove I one, ali rezultata nigde. Zapravo ne krivimo nikoga, materijala nedovoljno I to je to. Vise srece sledeci put.
Vesnice žao mi je.Volela bih da nijedna od nas nije morala da prolazi kroz sve ovo.Gde ste radili vto?Šta je ''nedovoljno''materijala?Želim ti uskoro trocifrenu betu.

- - - - - - - - - -

Prosli smo drugostepenu juce :worth:
Sad cekamo da nas pozovu...
U medjuvremenu moram da spustim TSH sa 3.1 na 2, kaze doktor - pozeljno je zbog uspesnosti vto.
Narednih dana cu se malo druziti sa endokrinologom. :per:

Najverovatnije će ti dati Eutirox.Gde ćete raditi vto?Srećno.

Vesnice žao mi je.Volela bih da nijedna od nas nije morala da prolazi kroz sve ovo.Gde ste radili vto?Šta je ''nedovoljno''materijala?Želim ti uskoro trocifrenu betu.

Radili smo u Leskovcu kod prof. Stojkovica. Ljudi su stvarno profi, nemam nikakve zamerke I realan je. Pa kao sto sam rekla 3 folikula, 1 celija, losiji spermogram I to je to. Predlaze 1-2 puta iz prirodnog ciklusa, bez stimulacije, jer kaze ti tu jednu celiju imas pa imas, nema potrebe da se ubrizgavas hormonima. Druga solucija donacija jc, jer ipak je misljenja da je tu manjak veci nego kod mm. Kaze da je celija bila solidnog kvaliteta, ali jednostavno se nije oplodila, nije se pomerila, tu je zakucala I treci dan je bila ista. Ja sam prosle godine imala 7 folikula I 1 jc I to nekvalitetna za oplodnju. Misljenja sam da to ukazuje da mozda moj organizam ne reaguje na stimulaciju. Ne znam, nisam pametna. Ako se kaze opredelimo za donaciju, tu preporucuje samo Prag, ali otom potom, da se malo ocistim od ovih hormona koji su me naduvali samo tako, ali sve na pogresnom mestu. Hvala ti Zvonci na podrsci!!!

ZVONCI ZELIM TI OGROMNU BETU IZ DOMACE RADINOSTI!!! I ZELIM DA NIKO NIKAD VISE NE PREZIVLJAVA OVO STO MI PREZIVLJAVAMO!!! OVO ME FIZICKI NISTA NE BOLI I FIZICKOG BOLA SE NE BOJIM. OVO PSIHOLOSKI I EMOTIVNO BOLI I SAMO SAMARA, ALI ETO NAVIKLA SAM DA ME ZIVOT SAMARA, TAKO DA MI JE CUDNO KAD MI JE NESTO OK!!!

Pozdrav devojke.
Nova sam na ovom forumu,skoro sam prosla kroz postupak VTO,sada sam u desetoj nedelji trudnoce.Ako ima pitanja,samo izvolite,bice mi drago da mogu nekom da pomognem ovim svojim iskustvom.Naravno svim devojkama zelim uspeh.

Cao devojke.Ja se spremam za drugu vto(prva mi je radjena u Leskovcu i nije uspela) pa se dvoumim izmedju Novog sada i Narodnog fronta.Napominjem da radim o trosku drzave.Pa javite se koje imate iskustva,puno bi mi znacilo.Napominjem da do sutra uvece moram da izvagam.

vesnice gde ste radeli vto?

zene pomozite mnogo se dvoumim oko izbor klinika da li u N.Front ili KC Novi Sad.Do sutra treba da odlucim.HELP....

Iskustva državnih klinika su manje-više slična, i po broju pacijenata koje su obradili i po znanju, jedino je Valjevo tek ove godine počelo da se bavi vto, pa su možda najmanje iskusni. Ja sam bila u Novom Sadu, lekari ljubazni, sestre mnogo manje. Generalno sam lekarima zadovoljna. Sa Frontom nemam iskustva. Pošto je sve to slicno, slični procenti uspešnosti, možda da uzmeš u obzir i to gde su kraće liste čekanja i gde je tebi blize, jer ćeš u samom postupku često ici na kliniku, radi ultrazvucne kontrole delovanja hormonske terapije. Kad udjes u sam proces, potrudi se da budeš što je moguće vise psihički stabilna, čini mi se da sebi najbolje tako možeš pomoći. Srećno i sve najbolje, i tebi i drugima koji tek ulaze u proces vto. Čekamo lepe vesti, pa da se pridružite nama već debelima.

ZA KLARITU:
Bili na kontroli, bebe dobro, 680 i 580 grama, napredni, ali se grlic počeo skracivati, definitivno moram na serklaz. Čim skupim nalaze brisa i krvi, javljam se u Betaniju, biću tamo dva dana, pa ti dostavljam izveštaj o stanju na odeljenju. Jesi bila na ekspertskom?

Kako napreduju bebe KRISTINA? Mrdaju li? Kod mene boks meč svaki dan i noć.

Pozdrav za sve

ZA KLARITU:
Bili na kontroli, bebe dobro, 680 i 580 grama, napredni, ali se grlic počeo skracivati, definitivno moram na serklaz. Čim skupim nalaze brisa i krvi, javljam se u Betaniju, biću tamo dva dana, pa ti dostavljam izveštaj o stanju na odeljenju. Jesi bila na ekspertskom?

Kako napreduju bebe KRISTINA? Mrdaju li? Kod mene boks meč svaki dan i noć.

Pozdrav za sve

Masala za bebane :klap::klap: Koja si sad nedelja? A, za serklaz, sta da radis, ako mora, mora, bices mirnija. Bice to sve super! Izvidi situaciji,pa mi javi, ja cu definitivno tamo kod Stojica.
Bila pre par dana. Ekspertski trajao jako kratko. Ne znam sta se radi na tom drugom ekspertskom, ali meni je merio isto sto i u 16. nedelji. Nikakav dopler nije radio, mada se oko srca najvise zadrzao. Nije mi merio bebe od glavice do pete, kazu mi neke zene da se to radi. O slikama, da ne pricam. Kaze bebe su odlicno. Znas kako je on recit?! :lol: Guzice male imaju po 350gr :zcepanje::hahaha: Kaze da izbacim utrogestan, a ja zinula, a? Pa, meni rekli moram do kraja, a on kaze nema razloga, ja bih vam to odavno izbacio. Nema lezanja, da se ponasam normalno.Kaze mi nisi ratnik da lezis :rotf: Izasla sam kao prepairana iz ordinacije, pa mi se sestre smejale.
Ja cu onako kao i do sad. Ako vidim da mogu, ja cu u setnju, ako ne, leganjac. A za utrogestan mi javila dr Crnogorac da ni slucajno ne prekidam, samo da smanjim. Ajoj, muke moje sa njima. Ja htela da se dogovorim sve lepo na tenane da cu do kraja kod njega, da ga pitam jos zilion pitanja, a njemu u tom momentu zvonio tel i samo nas pogledao i rekao, vazi, vidimo se:eek: A moj muz :eek::eek: Smirivala sam ga sve do kuce. Dobro, meni je najbitnije da su nam bebe dobre i to sam ga pitala sto puta, da potvrdim.
Znaci kod tebe box mec, hahaha, mogu zamisliti kako je kasnije kad mene sad ovi moji rasturaju. Ako, ako, to mi je najlepsi osecaj od kad sanm ostala trudna.
Da li si razmisljala o tome da predjemo na trudnicki kutak?

BBK gde ste radeli vto?I kakvi su utisci o toj klinici.

Mi smo VTO radili u Jevremovoj kod divne dr Milice Ilic.Ja imam 35gom.,mm 36.Lecili smo se 5 godina.Imala sam brojne zdravstvene probleme,jednu laparaskopiju(otkanjanje hematicne ciste sa levog jajnika),dva puta histeroskopiju(otklanjanje mioma sa materice),imam hipotireozu i hiperinsulinemiju.Moj muz je imao mali broj pokretnih spermatozoida.Ovo nam je bio prvi pokusaj VTO i odlucili smo se za Jevremovu.Sto se tice njih,imam samo reci hvale.Vrlo su profesionalni i ceo postupak je prosao bez ikakvih komlikacija i sto je jos vaznije uspelo je.Zaboravih da kazem da smo radili sa stimulacijom,dobili 6 jajnih celija ,samo sa jednog jajnika,jer onaj levi na kome je bila cista nije funkcionalan,AMH hormon je imao vrednost 1pre pocetka postupka.Zelim samo da kazem da uvek ima nade bez obzira na prognoze.

Ja sam u Genezisu bila zadnji put 3. septembra i otada sam išla samo u DZ. Ultrazvuk nisam radila. Samo krvnu sliku i urin (koji su se malo okrenuli na bolje kako sam na svoju ruku izbacila sve te silne vitamine i preparate koje su mi dali da pijem. Utrogestan sada pijem 3*100 i to sam isto na svoju ruku smanjila, jer mi je ginekolog isto rekao da ga skroz izbacim. Aspirin, koji su mi isto rekli da ponovo počnem, nisam pila jer je broj trombocita počeo da se smanjuje i sada na kontroli je bio odličan. Jedino me hemoglobin malo zeza. Pijem heferol a hemoglobin mi je 106. Prošli put je bio 101 tako da se nadam da mi neće padati. Ne mora da raste, samo nek ne pada).
Bebe osećam redovno. Tek juče su se malo primirile, valjda zato što sam ja bila malo aktivnija. Polako sam počela sa pripremama za bebice. Već imam krevetiće, kolica mi stižu od brata iz Praga, kupila sam materijal u suknu pa ovih dana šijem pelene i tako se spremam za dolazak mojih princezica. Znam da je još dosta rano za sve to i još može svašta da se dogodi (puj, puj, puj, daleko bilo), ali ja sa mojim pozitivnim razmišljanjem već kao da držim moje bebice u naručju.

IVANICASALE ja bih ti preporučila ako kojim slučajem budeš mogla da biraš i izmedju privatnih i državnih klinika (ne znam da li će toga biti ali mi kada smo išli krajem prošle godine, taman je bila velika gužva pa su višak raspodelili i na privatne) u privatnim klinikama je ipak bolje. Jeste da smo mi morali da plaćamo neke lekove i nas je VTO i preko fonda koštala oko 1000 evra (od toga je skoro polovina išla na terapije za mog supruga, pošto je kod nas bio problem loš spermogram), ali kada se VTO završi uspešno nema tih para, koje bi mogle da plate tu sreću... Ja ti želim uspeh i nadam se da ćeš nas obradovati lepim vestima.

Masala za bebane :klap::klap: Koja si sad nedelja? A, za serklaz, sta da radis, ako mora, mora, bices mirnija. Bice to sve super! Izvidi situaciji,pa mi javi, ja cu definitivno tamo kod Stojica.
Bila pre par dana. Ekspertski trajao jako kratko. Ne znam sta se radi na tom drugom ekspertskom, ali meni je merio isto sto i u 16. nedelji. Nikakav dopler nije radio, mada se oko srca najvise zadrzao. Nije mi merio bebe od glavice do pete, kazu mi neke zene da se to radi. O slikama, da ne pricam. Kaze bebe su odlicno. Znas kako je on recit?! :lol: Guzice male imaju po 350gr :zcepanje::hahaha: Kaze da izbacim utrogestan, a ja zinula, a? Pa, meni rekli moram do kraja, a on kaze nema razloga, ja bih vam to odavno izbacio. Nema lezanja, da se ponasam normalno.Kaze mi nisi ratnik da lezis :rotf: Izasla sam kao prepairana iz ordinacije, pa mi se sestre smejale.
Ja cu onako kao i do sad. Ako vidim da mogu, ja cu u setnju, ako ne, leganjac. A za utrogestan mi javila dr Crnogorac da ni slucajno ne prekidam, samo da smanjim. Ajoj, muke moje sa njima. Ja htela da se dogovorim sve lepo na tenane da cu do kraja kod njega, da ga pitam jos zilion pitanja, a njemu u tom momentu zvonio tel i samo nas pogledao i rekao, vazi, vidimo se:eek: A moj muz :eek::eek: Smirivala sam ga sve do kuce. Dobro, meni je najbitnije da su nam bebe dobre i to sam ga pitala sto puta, da potvrdim.
Znaci kod tebe box mec, hahaha, mogu zamisliti kako je kasnije kad mene sad ovi moji rasturaju. Ako, ako, to mi je najlepsi osecaj od kad sanm ostala trudna.
Da li si razmisljala o tome da predjemo na trudnicki kutak?

UZ kod Stojica ti je uvek takav, on uvek gleda sve Kao da radi ekspertski. I ne prati dužinu beba od glave do pete, već težinu. Sa mnom je sada duže pričao, ali je sa prethodnom pacijentkinjom probio i moj termin, pa su ga u sred razgovora sa mnom zvale sestre sa šaltera da oslobodimo ordinaciju, jer neko drugi treba da radi i tona naroda čeka. Nismo krivi ni mi ni on što one zakažu 100 pregleda na dan. Baš se razbesneo kad su nas prekinule i samo izleteo napolje.

Probala ja da se prebacim na trudnicki kutak, ali tamo ima mnogo nervoznog sveta, hormoni valjda, što god napišeš u najboljoj nameri, neko pogrešno protumači i krene da te grdi :). Ovde žene iako u problemu, imaju više razumevanja jedna za drugu. Tako da ti ja pobegoh sa trudnickog kutka ;).

P.S. za dopler.
Ne brini, nema razloga da uključuje to dugme, u 16. nedelji ti je njime proverio broj krvnih sudova u pupcaniku i smer protoka krvi kroz srce bebe. I to je to, ako se tad razvilo sve kako treba, ne može sad da nestane. Važno je da on svaki put pregleda sve bebine organe, pluća, želudac, bubrege, besiku, mozak i moždane komore i naravno srce i zaliske i njihovu funkciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back