inače, ja sam juče nastradala, ujeo me mačak, moj.... ruka natekla, nisam mogla da pomerim palac, na kraju završila na urgentnoj gde mi je lekar-znalac na živo sekao rane i čisto...kao ne sme lokalna u trudnoći...a zubar mi je rekao da lokalna može, jer se ne absorbuje u krvotok. mesar je bio taj hirurg, znači plakala sam, derala se, dvoje su me držali.
sad sam jako zabrinuta, crvenilo se širi, idem sad na previjanje, pa na infektivno da vidimo da nije došlo do neke ozbiljnije infekcije.
dobila sam antibiotik, panklav, nadam se da neće škoditi bebi....

Neće panklav štetiti bebi, ne sekiraj se... samo ga pij da se to što pre smiri... uradi analize krvi da vidiš da te nije zarazio(a nije sigurno) ali ipak...
suki drugarice, čuvaj se malo više... izbegavaj mačke, i ostale životinje, pa to je još samo 3-4 meseca...
Ja svaki dan izađem da pomazim psa, ali čim osetim da je hladno ili on legne, pa ja trebam čučnuti, uđem u kuću... naravno da ga volim do neba, ali ovo maleno u stomaku je sad važnije od svih njih, od svih njih...
I budi srećna što ti je radio na živo... vidiš da si izdržala...
Činjenica je da svaka anestezija MOŽE da dođe do bebe, ne mora ali postoji mogućnost... kao uostalom i sve što unosimo u organizam...
Mene su punktirali naživo upravo zbog toga...
Ovo ti je opomena da usporiš, pošto vidim i da si đuskala nedavno...

Daj sad bebi i sebi oduška, lezi, odmaraj, uživaj u njenim gickanjima i skakanjima po stomaku...
Meni kad je bila muka pre par dana na slavi, pala sam u nesvest, da nije bilo muža iza mene da me uhvati, pala bi direktno stomakom na ivicu stolice...

milimetri su bili u pitanju... i ne želim ni da mislim šta bi bilo... ali to je realno...
Trudnice treba da budu obazrivije nego inače...jer sve što se nama dešava utiče na ono maleno u stomaku koje još ne zna samo da se čuva...