Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo pozdrav svim devojkama! Da se ja pitam, isla bih na UZ svaki dan samo da vidim da je sve ok.
U ogromnoj si prednosti sto si vec uspela da ostvaris trudnocu, imas veeelike sanse da sledeci put bude sve kako treba. Puno srece ti zelim, da brzo stignes do svog cilja. :cmok2:[/QUOTE] verujem ti, i ja sam to htela, pa kad sam izgubila bebu, mislila sam da da moja dr nije otisla na god. mozda bi sprecili to sto se desilo. Mada sad znam da ona to nije mogla da spreci. Tebi (i naravno svim ostalim trudnicama) u svakom slucaju zelim puno srece, i bez sekirancije molim.

Meni naprimer hipotireozu su otkrili kad sam prvi put krenula na vto, pre par god. (kad je tek pokrenuta besplatna vto, iako tad nisam ni stigla do terapije, bas zbog stitne) ali kao sto sam vec pisala nisam shvatala ozbiljno, dok mi se nije desilo ono sto se desilo. Ali kao sto je tu vec neko reko, dr nam nista ne objasnjavaju, ( sta kako i zasto), i ne shvatimo, barem ja, to ozbiljno, i da nam nema interneta, da ustvari sami nesto ne istrazimo, ne bi saznali nista. I tebi, kao i sebi, i naravno ostalim devojkama zelim svu srecu ovog sveta da nam uspeju vto, ili neko cudo ko zsuki sto se desilo.

Samo pozitivno cure! evo ja konačno sutra kod endokrinologa i na ogtt :worth:

nego danas sam se kod lekara opšte prakse koristila mojim stomakom :zcepanje:
čekaju svi lepo u red, a ja cup pred vrata. pitaju a kada vi gospođice imate zakazano. ja ne zakazujem, ja sam TRUDNICA i imam prednost! to sam tako odlučno rekla, da se nisu usudili da pisnu :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zper: i stvarno ušla preko reda. malo mi je bilo neprijatno, ali bolje nego da se tamo nagutam svakojakih virusa i bolesti...

Cao devojcice! ;)
Evo ja da se pohvalim,preuzela sam danas poziv i u betaniju se javljam 14.02.2012! Aaaah romantike,bas na Valentine day! :heart:
Malo mi je to sve daleko ali dobro,sta je tu je! Taman cu moj prolaktin da dovedem u red! :super:

Pozzzzz!!!

Samo ostro Zsuki,tako i treba, pa nisu valda djaba oni natpisi svuda ''trudnice imaju prednost''. Nego zaboravila sam da vam kazem, da sam danas bila na komisiji u betaniji. evo kako stoje stvari; pre februara svakako ne bih stigla na red za vto, a u medjuvremenu mi dr rekla pod hitno do endokrinologa zbog anti-TPOkoji je 1000,0 IU/mL a ref.vred. je <5,6 i anti-TG 89,2 ref.vred. je <4,1 ( vidite i same vrlo visok) pa da vidimo da li to moze da se regulise. sad sve mislim da sam zbog toga pobacila, i naravno da se pitam sto naprimer pre vto mi nisu trazili ta antitela? Cudi me na primer i endokrinolog kod koga sam bila posle kiretaze, i koja je ustvari i trazila taj nalaz, nista nije rekla, da li to moze nekako da se sanira. U svakom slucaju 29.11-tog imam zakazano pa cemo videti sta ce reci.

Ako ti je ovo prva trudnoca,nije problem sto si Rh-.Nakon porodjaja daju se inekcije rogana (mislim da se tako zove)da bi se sprecilo stvaranje antitela zbog eventualno sledece trudnoce.Stvorena antitela dovode do toga da organizam zene plod tretira kao strano telo a posledica je spontani.

devojke,pomagajte...bila sam kod dr.zadorija juce,i na uzv je video 7 folikula velicine oko 15 mm,potom sam primila poslednju stimulaciju nakon uzv i zakazao mi je aspiraciju u petak /25,11,2011/ u 9 ujutru.veceras u 22 h primam stop injekciju.danas sam imala sluz prosaranu krvlju,pa sam se uplasila da nije doslo do ovulacije i otisla kod doktorke moje na uzv i videla je svih 7 folikula velicine 18mn....s obzirom da su za 1 dan narasli 3 mm od juce do danas,bojim se da ce proci previse vremena od stop injek. do aspiracije,a to je 35 sati....da li mogu ranije da mi puknu,pre aspiracije....7 dana sam primala gonapeptyl-supresiju i 6 dana komb.merional i menopur...molim vas pomagajte,bas sam nervozna:worth::besna:

Ikanice, i ja sam se uvek bojala toga, ali kao što kažu dr vode računa o tome, i verovatno primaš nešto za čuvanje folikula - da ne pukne. Ja bih u tvom slučaju dr rekla koliki su danas, i pitaj g aisto što i nas! Ako se dobro sećam moji su neki bili veći i od 19mm....sad sam sluđena, ali mi se čini da su bili veći od tvojih!!! U svakom slučaju se nadam da je dr u pravu i da ćeš ti ostvariti svoj cilj!

Zaboravila sam jos nesto da kazem, uz svu muku sto imam ja sam rh negativ a mm je pozitiv. Da li ima nekog sa istim ili zna nesto o tome? Molim odgovor ukoliko neko zna nesto o ovom.

I ja sam rh negativna! Neverovatno koliko su nam price slicne, ali. imace lep kraj! Posle kiretaze sam primila rogan, koji ce spreciti da se stvore antitela koja bi ugrozila sledecu trudnocu. Rogan mora da se primi 72 sata nakon kiretaze ili porodjaja i onda je sve u redu.
Nadam se da se antitela koja si nabrojala lece lekovima, ali ne znam mnogo o tome.

Ikanice, stop injekcija (pregnil, ovitrelle) se daje za zavrsno sazrevanje jajne celije. Nakon 36 sati (I think) se radi ET i valjda lekari znaju da nece pre toga doci do pucanja! Ne brini, znaju lekari kako to treba!

Bjankice izvini ako sam te uplasila, to mi nije bila namera, nadam se da mi oprastas. Labradorka u pravu si i sama sam malo istrazivala i naisla na pitanje; trudna sam prvi put u zivotu, i brinem se da li moze bitiproblema oko toga sto sam rh- a otac bebe rh+ da li treba da se posebno kontrolise? Ne, ako se na prvoj kontroli rh statusa utvrdi da nema rh antitela u vasoj krvi. A nasla sam i to da se proverava od 12 do 16 nedelje trudnoce, adalja kontrola zavisi od rezultata. Samma ne mogu da verujem. Ija sam sva sreca primila taj rogan posle keretaze, a svejedno sad imam jako povisena antitela, iako ne znam otkad, moze da bude ida sam zbog toga i izgubila bebu, ali sta mi vredi sad sto znam, kada nisam znala kad je trebalo. Da i procitala sam jos da najverovatnije imam upalu stitnjace pa mi zato divljaju antitela. Za sama antitela nema lekova, jedino se leci znaci stitna, tj upala stitne koja i proizvodi ta baksuzna antitela. Usvakom slucaju nadam se da cu saznati vise, sad 29 kad budem isla kod endokrinologa.( javljam obavezno sta je bilo)

Hej zene morala bih d avas zamolim znam da je Zule imala cenovnik od Zadorija kopirala ga je nekad davno ovde ali cini mi se da je neka od vas ovde isto pisala skorije cenovnik, ali nemogu da nadjem ajd ako ga iskopate pustite mi na pp

Heli, rh- nema veze sa stitnom zlezdom. To nisu ista antitela. Posto si primila rogan, zasticena si od stvaranja antitela kad budes nosila novu bebu (beba ce biti rh+). Antitela na stitnu zlezdu su nesto drugo, kao i sva ostala autoimuna oboljenja. I ja sam cula da ona ometaju trudnocu, ali ne znam kako. Kad nam se javi Pariz, objasnice, ona se u to razume. I jos nesto. To treba pitati dobrog dr, na forumima nekad pisu svakakve gluposti koje cesto mogu samo da te isprepadaju, zato budi oprezna.

Hvala na utesnim recima, stvarno znate vasim recima da umirite coveka. Naime juce kad sam bila na komisiji, dr trazi hormone da vidi, ja joj poturim i ta antitela, kad je videla, odlazi do druge dr, verovatno da se konsultuje, i kad se vratila rekla mi da sto pre zakazem kod endo.( naravno koju mi je ona preporucila) da vidim sta ce ona reci. E, da, vise mi ni jedan nalaz nije pregledala, pa sam zato premrla od straha. Pusa za sve vas.

Heli 76, ja sam takodje 0-, a muz je 0+, u postupku VTO nije bilo nikakvih problema, ali sam u trudnoci svakog meseca proveravala antitela, a posle amniocenteze sam primila Rhogam injekciju. Posle porodjaja nije bilo potrebe da je primim ponovo posto mi je i beba 0-, ali da je beba bila 0+ tad bih moala.
Veeliki cmokic za sve vas koje ste u postupku, a poseban pozdravcic Sukici i Milicici, nasim buckama!!!
Suki, sta kazu, plavo ili roze???

devojke,pomagajte...bila sam kod dr.zadorija juce,i na uzv je video 7 folikula velicine oko 15 mm,potom sam primila poslednju stimulaciju nakon uzv i zakazao mi je aspiraciju u petak /25,11,2011/ u 9 ujutru.veceras u 22 h primam stop injekciju.danas sam imala sluz prosaranu krvlju,pa sam se uplasila da nije doslo do ovulacije i otisla kod doktorke moje na uzv i videla je svih 7 folikula velicine 18mn....s obzirom da su za 1 dan narasli 3 mm od juce do danas,bojim se da ce proci previse vremena od stop injek. do aspiracije,a to je 35 sati....da li mogu ranije da mi puknu,pre aspiracije....7 dana sam primala gonapeptyl-supresiju i 6 dana komb.merional i menopur...molim vas pomagajte,bas sam nervozna:worth::besna:

Ikanice..opusteno...dr tacno zna sta radi a i vode racuna o tome da ne puknu folikuli..ja sam primala cetrude,neko drugo nesto,,ajde samo opusteno i srecno sutra na aspiraciji i da se sve jc oplode pa da budu super embrioni,,,:)srecno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back