Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2.jpg

Sve vas ljubimo Pavle i ja!
Ne odustajte!

Evo napokon da se javim sa mojom pricom iz porodilista. Nisam stigla da procitam sta se desava na forumu, moracu ovih dana da nadoknadim,
Napokon, rodilo se moj andjeo 18.8 u 8.45, operacija je protekla dobro i ja sam odmah nakon budjenja iz anestezije smestena u sobu sa 3 zene i 3 bebe. Bebe su non stop plakale, u sobi je bilo nepodnosljivo vruce, a ja tek probudjena iz anestezije nisam znala gde se nalazim. Ni dan danas nije mi jasno zasto se tek operisane zene smestaju u sobe sa bebama, a ne u posebne sobe gde je mir i tisina i gde bi se mogle natenane oporaviti. Bebu sam videla istog dana i redovno su je donosili par puta dnevno na druzenje.Pri tom mi niko nije napomenuo da bih trebala stavljati bebu na dojku, iako jos mleka nisam imala, radi podsticanja lucenja istog i vezbanja bebe da sisa. Treceg dana nakon porodjaja, ujutru su mi doneli bebu i ostavili je kod mene. Pokazali su mi kako da je presvucem i rekli da moram da je dojim. Ja tada jos nisam imala mleka, svega par kapi kolostruma koje sam teskom mukom pokusavala da izmlazam iz grudi. Sestre su samo govorile da moramo masirati dojke da ne dobijemo mastitis, a niko nam ni jednog trenutka nije pokazao kako. Beba je bila gladna i non stop je plakala. Kada sam ih zamolila da je dohrane uz objasnjenje da jos nemam mleka usledio je odgovor-Pedijatar je zabranio da se bebe dohranjuju, sve majke moraju da doje! To je za mene bio sok, plakala sam zajedno sa mojom bebom ceo dan. Da se nije pojavio moj doktor i naredio sestrama da nahrane bebu, mislim da bih poludela. Padalo mi je na pamet da mi muz prosvercuje flasicu sa mlekom u bolnicu. Samo nisam mogla da gledam svoje dete kako trpi gladno, a tolike godine sam se borila da ga dobijem.To je za mene bila teska trauma, koju nikada necu zaboraviti.
Sestre su bile vise nego uzasne, mada moram da priznam da je bilo par njih koje su bile divne i koje su htele da nahrane moju bebu. Govorile su kako se ne brinemo dovoljno dobro za bebe, a sve zene u sobi bile su porodjene carskim rezom i izmucene od operacije. Hranu su nam delili iz plasticnih kanti, sto je izgledalo uzasno, a mogu da zamislim koliko je bila bakterioloski ispravna!
Toalet smo delili sa zenama iz susedne sobe. Bio je uzasan, takodje, kante za smece praznile su se neredovno, bile su pune ulozaka, ma katastrofa. Na wc solji nije bilo daske, pa smo morali sedati direkt na wc skoljku, sto je naravno podrazumevalo prethodnu dezinfekciju i ciscenje iste. Koliko smo bile sposobne za takve rituale posle operacije, na zalost nikoga nije zanimalo. Ja sam se salila kako cu Somborskoj bolnici donirati daske za wc solje, posto su ocigledno deficitarne.
Jos moram da napomenem da kad god sam otisla u sestrinsku sobu da zamolim za pomoc oko dojenja ili da nesto pitam, gledale su me sa podsmehom i uvek je soba bila puna sestara koje nesto jedu i gledaju tv, uz odgovor da ce doci malo kasnije. Mali broj njih je hteo da zaista pomogne i izadje u susret, mozda dve ili tri sestre u celom porodilistu.
Srecom, zadrzala sam se svega 5 dana u bolnici. Poslednjeg dana sam samo molila Boga da me ne zadrze jos dan duze, jer bih poludela definitivno. Kad sam izlazila samo jedna misao mi je bila u glavi- Da ih moje oci vise nikada ne vide. I ne daj Boze nikome. Od najlepseg trenutka u zivotu napravili su mi horor film.
Sada smo kuci, dobro smo i uzivamo. Kad pogledam svog medenjaka jos ne mogu da verujem da je moj i da je konacno tu! Sada mi postupak vto izgleda tako dalek, kao da je neka druga zena prolazila kroz sve to umesto mene. Kao da se sve sto je bilo lose izbrisalo i napokon imam svoju bebu, koju u sali zovem buba!
Zelim vam svima da u srecu sto pre osetite!

Još jednom da poželim svim devojkama koje ulaze u postupak, svu srećui pozitivan ishod! Samo bez nerviranja i opušteno.
Zlobnice, znaš li koji su ti pol bebe?
Čičak, šta si ti ono koristila da bi išla na wc? Trudim se da ne pijem ništa od lekova, ali nema nekog efekta. Popijem ujutru malku vodu, jabuku na prazan
stomak, dosta voća...opet ništa. Ako neka devojka ima neki dobar predlog, volela bi čuti.

PORTALAK sirup, ja ga pila u trudnoci!

Pogledajte prilog 202471
Sve vas ljubimo Pavle i ja!
Ne odustajte!

Ijaooooo, neverovatno da je ovo tvoja buba??? Nemoj da nas lagiš!!! jesam ja neiskusna sa bbama, ali ovo meče je preslatko i izgleda mi mnogo starije!!!
Trudim se da tvoju sledeću poruku zaboravim, i da ne verujem da postoje takve sestre i takva porodilišta!!! Zapamtiću i svima reći, u Sombor nikad!!! Baš smo te se zaželele! Ređe sam na forumu, uvekmi pada na pamet možda devojkama smetamo koje su u postupku vto, a mi pričamo o našim problemima!!
U većini sirupa ima šećera, a ja nesmem šećer...Možda grešim i ovaj nema???
:cmok:

Ikice, duso, hvala ti sto si nam se javila! Meni si ulepsala vece slikom misica malog, preslatkog! Nemam reci koliko sam se raspekmezila, a sto se tice price iz porodilista, znas i sama da bismo mi ovde crkle od srece da dozivimo taj uzas...
Tebi sad sledi beskrajno uzivanje, a sve prethodno ces zaboraviti!

Ja bas volim sto se vi TRUDNJACICE redovno javljate, dajete nam podstrek, a i zanimljivije su vase muke nego nase sa injekcijama..

Cim sam videla Pavlicka Bubicu, zaboravila sam sta je trebalo prethodno da odgovorim devojkama... Uglavnom, tu smo!

Lilijana, proletece ti vreme do 17.10. a onda, juris! I ja sad ne mogu da iscekam, svaka injekcija kojom se bocnem mi pricinjava zadovoljstvo (znam, nisam normalna) jer me priblizava cilju.
Veceras sam isla na trcanje, dok jos smem, da malo ojacam telo, a i pocela sam da se gojim, joooj.... samo ne znam da li se gojim od hrane ili od hormona...

hahha Matorka ne menjam ja moju dobitnu kombinaciju doktora i sestara.
Eh Samma tako nesto se tesko zaboravlja ali najozbiljnije zato se neke zene nikad ne odluce na drugo dete jer se med osoblje prema njima ponasa kao prema stoci

ikice, malisa je divan!!!
Srce maloooo...:heart:

samma, ne verujem da se gojis od hormona...
Meni su jos pre postupka prepisali Gluformin, tek sam pre neki dan prestala da ga pijem... On je za secer... Ako ga pijes, ne mozes se ugojiti tokom vto! Cak naprotiv.

Pozdrav svim devojkama, a malom Pavlu jedan poljubac!!!

:klap::klap::klap:sto je sladak mali Pavlicek prava bebica sad uzivajte zajedno zasluzili ste, ja takodje u postupku kod dr Milice iz Jevremove,mada zbog mog povecanog fsh 85 po preporuci moje dr endokrinologa neki jako skraceni postupak 3 i 6 dan ciklusa primam inekcije estradiola po1 pa na folikulometriju kada folikul bude 18mm onda klasicni nastavak vto a inace mi amh dobar 1,98 sto je njima cudno e to znaci folikula imam ali slabo rastu prosli mesec nista videcemo ovog a inace pisala sam ranije prva vto 2007 neuspesna tada su mi sve analize bile o.k pa ako neko ima neku ideju o povecanju folikula tu sam ja bas oduzih.

Hvala drage moje. Draga matorka, generacijo moja, Pavlicak izgleda kao vec velika beba samo na slikama, u prirodi je sicusan, pre 7 dana je imao 3350g na merenju. Nadam se da se do sada jos malo ubucio.
Utiske iz porodilista preskocite, isuvise je bilo ruzno da bi se pamtilo. Htela sam to da podelim sa vama. Sva sreca bili smo kratko pa cemo, nadam se, brzo zaboraviti.
Ipak ovu pricu sam resila da objavim svuda, neka se procuje kakvo je porodiliste, da znaju zene da se psihicki pripreme ili da izaberu neki drugi grad za porodjaj. Ja sam se nosila mislju da se porodim u NS-u, medjutim ipak, posto sam napomenula da ovde imam odlicnog dr. zbog njega sam se ipak odlucila za Sombor. Jedino sto znam je da u Somborsko porodiliste vise nikad necu krociti. No, da ne skrecem vise sa teme, sve vas puno pozdravljamo i volimo!
:heart:

Verujem, Milice da je tako, al cek da stignem dotle... Moja drugarica se porodila u Dr Dragise Misovica u BGu (nije akuserska klinika, vec kardiovaskularna- valjda) i imala je tretman ko kraljica. Tamo nije guzva u porodjajnom bloku, pa je sve bilo ko u americkim filmovima...
Cicak, znam ja da se ne gojim od hormona, vec od klope, al se tesim... Mnogo sam jela pred menzis i eto... Al nadam se da mi je ovo poslednji menzis, za koji dan krecem sa stimulacijom. Inace, ne pijem taj lek koji si pomenula, pijem samo eutyrox zbog povisenog tsh.
He, Matorka i Ikice i ja sam vasa generacija... Ma, nikad bolje godine, samo da se i moje jajne celije tako osecaju...
Wini, Skandia dugo vas nije bilo, dobro nam se vratile!

Drage moje evo i mene konacno da vam se javim,nikako nisam uspevala i ne uspevam sa dve bebe i puno grceva nista da uradim ali ja reko samo da vam javim da je sve proslo ok i moji andjeli za tri dana pune po dva meseca,puno vas ljubim sve.

оооооооооооооооооооо drage ala ste se raspisaleeee!!!!

ljubim vas sve! čestitam jeleni i melaniji!!!!!!!

Ikice, Pavle je pravi dasa!

mi se konačno vratili sa mora, šmrc, baš mi je bilo lepo....ni traga od alergije tamo, neverovatno, čim smo stigli oči prestale da svrbe, nos se isčistio sledeći dan. a čim smo prešli granicu u povratku ja počela da kijam ahahahahhahahahha
došlo mi da se okrenem i nazad na more.

inače dobro se osećam, tojest ništa ne osećam....jako se brinem, stalno sam u tripu da ja uopšte nisam trudna, ili da nešto nije u redu pa zato nemam mučnine, zatvor ili šta god već čujem da nabrajate....jedino mi kosa opada najstrašnije.....a baš imam dugačku, gustu kosu, čini se ne zadugo....

sutra idem na vađenje krvi, a u utorak na ekspertni uz, jedva čekam, zamoliću dr da se malo češće vidamo, ovo na 6 nedelja mene ubija....

svim devojkama u akciji šaljem punoooooooooooo pozitivne energije!!!!!

Ne sekiraj se, Sukice, ne mora svako da ima mucnine i povracanje i ostale bezvezne pojave u trudnoci. A ti, vala, sta si sve prezivela, i red bi bio da sad malo uzivas. Valjda je tvojim mukama kraj, sad ide samo ono lepo :)
I meni je UZ na 6 nedelja bas bilo dugo cekati. Ja bih isla svake nedelje da mogu. Secam se price kad je zena Toma Kruza bila trudna da su kupili sebi UZ masinu za kuci, a posle kad se porodila poklonili je nekom porodilistu. Eto, ni poznati nisu nista bolji od nas ovde :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back