Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pandice, Ovčice, Maro, ciklama hvala vam cure.....ja i dalje ne mogu da verujem, kaže moja mama verovaću kad vidim bebu

Ikice, evo danas u zoru sam bila na ultrazvuku, sve sa dragim :zper: :heart: i i i i videli smo našu malu mrvicu, tj mrljicu ahahahahahahah još je suviše mala da se bilo šta vidi, kaže dr, ali eto bar znamo da je na dobrom mestu ušuškana u materici... za 10 dana idem ponovo da se utvrdi srčana radnja! jako sam nestrpljiva, sve bih da razvičem svetu da ću biti mamica, ali ne smem dok ne budem potpuno sigurna da je sve u redu...:heart::heart:
Joj, znam sve...tako sam i ja bila u strahu da ne krene nesto kako ne treba, pa sam se plasila i da se hvalim i da se radujem...a ko ce izdrzati da prodje 3 meseca?! Na kraju sam rastrubila svima vrlo brzo, pa kud puklo...
Malo malo pa sam se setila one price "U cara Trojana kozije usi" - moram da kazem, il' cu da puknem. Posebno mi je bio merak da saopstavam onim kretenima sto su me godinama ispitivali i razvlacili. A kevi sam dala dozvolu da trubi po komsiluku, tim njenim babama sto su se jako "brinule" dal' sam trudna, zasto nisam i kad cu.

Joj, znam sve...tako sam i ja bila u strahu da ne krene nesto kako ne treba, pa sam se plasila i da se hvalim i da se radujem...a ko ce izdrzati da prodje 3 meseca?! Na kraju sam rastrubila svima vrlo brzo, pa kud puklo...
Malo malo pa sam se setila one price "U cara Trojana kozije usi" - moram da kazem, il' cu da puknem. Posebno mi je bio merak da saopstavam onim kretenima sto su me godinama ispitivali i razvlacili. A kevi sam dala dozvolu da trubi po komsiluku, tim njenim babama sto su se jako "brinule" dal' sam trudna, zasto nisam i kad cu.

ahahahahahahahahha u pravu si! to će mi pričinjavati najveće zadovoljstvo!!!! a jedva čekam i drugarima da kažem, oni su sa mnom sve prolazili...mi zakazali žurku sad za subotu, još ni zaruke nismo saopštili prijateljima, ima da padnu na dupe kad sve čuju ahahahahahhah ja sam naivno mislila da ću već danas da čujem srce, pa onda na miru da im odam tajnu, ali ta vest će malo pričekati. Za dve nadelje opet žurka ahahahahahahahahah ljubim....

ahahahahahahahahha u pravu si! to će mi pričinjavati najveće zadovoljstvo!!!! a jedva čekam i drugarima da kažem, oni su sa mnom sve prolazili...mi zakazali žurku sad za subotu, još ni zaruke nismo saopštili prijateljima, ima da padnu na dupe kad sve čuju ahahahahahhah ja sam naivno mislila da ću već danas da čujem srce, pa onda na miru da im odam tajnu, ali ta vest će malo pričekati. Za dve nadelje opet žurka ahahahahahahahahah ljubim....

Uh kako se zadovoljno smejem dok citam ovo:D
Joj kad se udebelis, pa zadovoljno prosetas stomace pred svima:heart::heart::heart:

E zene drage,ja sam napokon prikupila sve papire i prosla prvu komisiju kod nas u S.M. Sad me ceka komisija u N. Sadu i na zalost-ne secam se ko je pisao-zaista je istina da vise ne mozemo u privatne klinike.Ja nisam mogla da se opredelim za "Genesis",samo drzavne tj. u mom slucaju Betanija.Odlepila sam!!!:dash::dash:

Ljiljana isti lekari ti rade u Betaniji i Genesisu.

Znam da rade,ali sam imala iskustva kakvi su u drzavnoj a kakvi na privatnim klinikama,zato i kazem.A o guzvi i redovima da ne govorim,u privatnoj sacekas najvise 10-15 minuta kasnije nego sto su ti zakazali (bar ja),a u Betaniji nikad nisam izasla a da nisam cekala najmanje sat i po do 2

Poslednja izmena:
Znam da rade,ali sam imala iskustva kakvi su u drzavnoj a kakvi na privatnim klinikama,zato i kazem.A o guzvi i redovima da ne govorim,u privatnoj sacekas najvise 10-15 minuta kasnije nego sto su ti zakazali (bar ja),a u Betaniji nikad nisam izasla a da nisam cekala najmanje sat i po do 2

Čekaš i kod privatnika, bar u NS, ali da opet biram, odlučila bi se za Genesis. Meni u Betaniji ne odgovara što te jedan dr ne isprati od početka do kraja! Bar sam čula da su uglavnom, da ne kažem svi takvi slučajevi, ali evo neka kažu oni koji su radili u Betaniji, Zlobnica, Cvrle...

Čekaš i kod privatnika, bar u NS, ali da opet biram, odlučila bi se za Genesis. Meni u Betaniji ne odgovara što te jedan dr ne isprati od početka do kraja! Bar sam čula da su uglavnom, da ne kažem svi takvi slučajevi, ali evo neka kažu oni koji su radili u Betaniji, Zlobnica, Cvrle...

Znam Matorka,ja sam u pripremi za prvu VTO isla par puta na Betaniju zbog neke ciste,uhvati me ko stigne.Ali nadam se da cu bolje proci ovaj put :(

Slazem se, u Betaniji je bar kad sam ja radila tretman bio=0, svaki dan te drugi dr. pregleda, terapiju prepisuju od prilike i td. Ovo je samo moj slucaj, mozda se sada situacija promenila , ja sam radila prosle godine u aprilu! Najbolje da pogledas na sajtu RZZO, to je najsigurnije!

Ljiljo,bravo za Komisliju,i stvarno bezveze što ne možeš da biraš Genesis,a najviše zbog mogućnosti zamrzavanja...ne znam da li si radila već neki postupak,ne sećam se, i ako jesi,kakav ti je odgovor bio,ali ako daješ više jajnih ćelija,prava je šteta raditi u Betaniji...ali ...pusti ginekologe,njihov posao ovde je najjednostavniji,i za Trninićku,koja me 2x vodila imam samo reči hvale-dr koja je uvek tu bila za mene!.Embriolog im je prva liga! Zato ne brini!

Ljiljo,bravo za Komisliju,i stvarno bezveze što ne možeš da biraš Genesis,a najviše zbog mogućnosti zamrzavanja...ne znam da li si radila već neki postupak,ne sećam se, i ako jesi,kakav ti je odgovor bio,ali ako daješ više jajnih ćelija,prava je šteta raditi u Betaniji...ali ...pusti ginekologe,njihov posao ovde je najjednostavniji,i za Trninićku,koja me 2x vodila imam samo reči hvale-dr koja je uvek tu bila za mene!.Embriolog im je prva liga! Zato ne brini!

Ovo mi je druga VTO,prvu sam radila u martu ove godine.Mi smo prosli put imali 2 embrina vredna ubacivanja(tako su rekli),i oba su ubacili ali nista.

I ja imam samo lepo da kazem za dr Trninic. Radila mi je dve inseminacije, neuspesne obe, ali to ipak nije bilo do nje. Svaki put kad sam otisla bila je i ljubazna i posvecena. Mislim da na dr Kopitovic ne mozemo racunati u Betaniji, zena ima toliko posla da je prava sreca naleteti na nju. Jedino sto me je izbezumljivalo cekanje u Betaniji, sedenje u onom hodnicicu do besvesti, nekad sam znala i po 4 sata da odvalim. Kazu ti da dodjes u 8-9, a prime te u podne. Ali nikad nisam imala utisak da su neradnici, tamo se sve pusi od trke i guzve, ali jednostavno ih je premalo a nas pacijentkinja previse.

A za privatne klinike...mislim da je iskljucivo lova u pitanju, sto je s jedne strane i razumljivo. Ja sam radila vto u Genesisu u maju ove godine. Tamo mi je sestra Tina rekla, dok sam lezala i caskala posle transfera, da im drzava 6 meseci nije ni dinara uplatila za nas sto idemo preko fonda. Pa, covece, treba to izdrzati finansijski. Sve lekove, postupak, lekare koji rade, sve sponzorise sama klinika, a drzava ne daje pare. Divno je sve to zamisljeno, ali ako ne funkcionise finansijski onda je morao doci kraj kad-tad. Nazalost, sve lose posledice toga snose same pacijentinje, niko drugi.
Jako mi je zao sto je ovako ispalo.

Danas sam saznala da ne moze vise u privatne preko fonda i poludela sam.
I kad sam isla u Jevremovu imala sam problema na poslu sto kasnim a ovako kad krenem u drzavnu pa cekanje i po 4 sata a na poslu traze iskljucivo doznake a ginekolog ne da za jedan dan...
Jel radio neko u Frontu? Nisam bas ispratila ovde dobro...

Cure, u ludilu sam....Sinoć sam prokrvarila svežu krv i odmah sam otišla u Betnaiju. Dr me pregledao i kaže da su bebe ok, ali da su mi ogromni jajnici i cista. Ne znam, jaaako me je strah. Sad tek trunku imam braonkastog. Isto me strah što noćas mi nije ni malo bilo muka, a juče sam 7 puta povraćala u toku dana.
Zlobnice, koliko je tebi krvarilo i kakva je bila krv? Ako možeš napiši mi detaljnije kako ti je bilo u neviđenom sam strahu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back