Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao devojke... :bye:

Baš mi je drago zbog ikice... uživaj sada... ;):ok:
Ja sam danas bila na ultrazvuku(u ns-u), folikul je 17,6x14mm... estradiol 113,9... 11 dan ciklusa...
E sad da li je sve to normalno i ok, nemam pojma... estradiol je u granicama ref.vrednosti... i folikul je tu...
Rezultate sam poslala dr. u BG... pa su mi javili da dođem sutra na ultrazvuk, da me dr. pregleda... i nadam se konačno zakažemo IUI... ;)

Moram nešto da vas pitam...
Dr. mi je napisala da uzmem Ovitrelle injekciju... i tako ja danas kad sam joj poslala mail, krenem po ns-u da kupim tu injekciju, kad ono nema je nigde... :eek: obišla sam bar 30 apoteka i ništa... :neutral: nazovem ih i kažem im, a sestrica mi kaže ako nema da uzmem Pregnyl 5000... i uzmem ja to... ali se sad pitam, Ovitrelle je kažu mi oko 4000 din, a Pregnyl 400 din... jel neko koristio ove inekcije, i postoji li razlika u kvalitetu? :confused:
Malo sam zbunjena... kad sam u apotekama tražila ovaj prvi, svugde sam pitala ima li zamena, kažu nema... a kad sam sestru pitala, ona kaže to je isto...

Pa ko je sad lud?:lol:

Jeste li vi upotrebljavale ove inekcije? Ako je neko išao na IUI, jel može da mi napiše, posle koliko od davanja inekcije se radi inseminacija?

Izvinjavam se na opširnosti... :D

Ćao devojke... :bye:

Baš mi je drago zbog ikice... uživaj sada... ;):ok:
Ja sam danas bila na ultrazvuku(u ns-u), folikul je 17,6x14mm... estradiol 113,9... 11 dan ciklusa...
E sad da li je sve to normalno i ok, nemam pojma... estradiol je u granicama ref.vrednosti... i folikul je tu...
Rezultate sam poslala dr. u BG... pa su mi javili da dođem sutra na ultrazvuk, da me dr. pregleda... i nadam se konačno zakažemo IUI... ;)

Moram nešto da vas pitam...
Dr. mi je napisala da uzmem Ovitrelle injekciju... i tako ja danas kad sam joj poslala mail, krenem po ns-u da kupim tu injekciju, kad ono nema je nigde... :eek: obišla sam bar 30 apoteka i ništa... :neutral: nazovem ih i kažem im, a sestrica mi kaže ako nema da uzmem Pregnyl 5000... i uzmem ja to... ali se sad pitam, Ovitrelle je kažu mi oko 4000 din, a Pregnyl 400 din... jel neko koristio ove inekcije, i postoji li razlika u kvalitetu? :confused:
Malo sam zbunjena... kad sam u apotekama tražila ovaj prvi, svugde sam pitala ima li zamena, kažu nema... a kad sam sestru pitala, ona kaže to je isto...

Pa ko je sad lud?:lol:

Jeste li vi upotrebljavale ove inekcije? Ako je neko išao na IUI, jel može da mi napiše, posle koliko od davanja inekcije se radi inseminacija?

Izvinjavam se na opširnosti... :D

Ćaos Čičak,
Ja kad sam radila inseminaciju i IVF o trošku države kod nas, tačnije u Genesisu primala sam pregnil 10000.
U Segedinu svaki put Ovitrelle. Ne znam za kvalitet, ja sam skontala da ovde imaju ovu vrstu te inekcije a preko grane drugu.
Mislim da ne bi trebalo da brineš, meni su obe odradile posao :klap:
Ako ništa drugo bar ti kinta ostala u džepu ahahahhahahah kisss

Ikiceee bravo stize ti Pavlicak, bas mi je drago da je sve ok.
Cicak 36h nakon primanja trigera/stop injekcije/pregnila dolazi do pucanja folikula, i tad se radi IUI, ja sam ga primala sva tri puta tokom 2 IUI i tokom IVF

Kraći protokol je jedna inekcija diferelina,a odmah sutradan se kreće sa merionalom,gonal f ili neke druge inekcije.Stimulacija počinje drugi ili treći dan ciklusa i traje oko devet dana.Duži koji je meni lično katastrofa mesec ili dva kontracept.,pa diferelin dvadesetak dana,a onda ova stimulacija gore.Reći će ti kad kreneš.Srećno!!!!!

drugi dan ciklusa,niko me ne zove :besna:da me nisu zaboravili:(

Valjda kad se rode tvoje 3 devojcice, hvala ti draga, CMOK, jel se bockas?

oooo da bockam se uvelikoooo :klap::klap::klap::klap:
imam dosta folikula, naravno levi jajnik opet objavio bojkot, ali desni jadan radi za oba...
u ponedeljak idem opet na vađenje krvi i uz, pa ću onda videti kada će biti punkcija. Kaže dr najverovatnije u sredu.
I ovaj put potpuno drugačije reagujem na terapiju. Kaže dr da sam puna iznenađenja :zper:
Sada mi je reakcija nešto usporenija od dosadašnjih, što se doktoru sviđa, jer sam dosad previše burno reagovala, punkcija mi je bila uvek 8 dan, što je malo rano. sad smo bliže normalnom ciklusu...
od stimulacije primam merional 2 ampule, koje mi je juče skinuo na jednu ampulu dnevno. i supresiju, gonapeptyl do juče jednu ampulu, a sad pola. eto.
počeli su da me boluckaju jajnici, i jedva čekam punkciju, baš me zanima da li su folikuli ćorci :zcepanje::zcepanje:
imam valjda 4-5 vodećih i 10 manjih. do sad sam uvek imala po 4-5-6 folikula.

meni se sviđa sve što nije kao do sada i verujem da će ovaj put USPETI!!!! :heart::heart:

Drage moje, hvala na podrsci, citala sam seki vase poruke i ona vam salje poljubac.

Cicak, Zsuki, vec smo stegli palceve, pa cekamo trocifrenu betu.

Ikice, sad konacno uzivaj i spaaaavaj, jer jos malo stize tvoja srecica, a onda spavanja neeema. To iskustvo imam i zelim ga svima. Ljubi vas tetka:heart:

Hej limba opusti se ako mozes.Kod mene je bilo ovako.Ja sam im javila da sam dobila i oni su mi rekli da ce poslati semu na mejl.Tako sam ja dobila u subotu a oni mi u ponedeljak poslali mejl sa semom kad i sta kako pijem.U semi je pisalo da tek od srede pocnem sa Microgynon-om.Znaci tek od petog dana ciklusa sam pocela sa kontraceptivima.Ne brini bre,bice sve u redu!

Cranberry, hvala ti puno na palcevima.Trebaju nam svima.Dosli smo danas iz BG, danas sam trebala dobiti zadnju bocku cetrotida i veceras ovitrel, medjutim danas mi je dala jos 6 fostimona + 1 menopur + 1 certotid.Apsiracija mi je pomerena sa ponedeljka na utorak.Ovako nesto mi nikada nisu radili, obicno prethodna 3 puta su me aspirirali 14 dana ciklusa a sada ce 15.
Nista po obicaju ne govore a mi se ocajno osecamo.
ikice, svaka cast na momcini.Padar mislim na tebe!
Zsuki, mojim jajnicima treba atomska bomba da ih pokrene a sto je najgore nemam pojma koliko folikula ima, niti koliki mi je endometrijum, to cu znati nakon aspiracije.

Samo napred Cicak, pa da Pavle dobije jos jednog druga!
Ili drugaricu... ;):D
Limba,pozovi ih obavezno,rade oni i subotom,mislim do 20 casova.
Zsuki,samo napred mora da uspe!
Cicak,opusti se,nema veze da li je ovitrel,pregnyl ili nesto trece.Bitnije je da se ti opustis.
To mi je najteže... opustiti se... da mi je to naučiti...:D

Bila sam danas u BG-u, dr.pregledala, i zakazala mi IUI u utorak... sutra ujutru primam Pregnyl...

Devojke, koliko dana nakon inseminacije se vadi beta?

Ne znam kako vi, ali kad je ovo u pitanju, ja blokiram načisto... :rumenko: danas nam je dr. 3 puta ponovila kad da primim inekciju i kad je IUI, i kad smo izašli, ja pitam sestricu kad je rekla... ona mi opet objasni, i kad smo izašli sa klinike, ja pitam muža:"A kad ja treba da primim inekciju i kad nam je IUI?" muž se šokirao... :eek: :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back