Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mijaki..........................................dušo......................................................negde MORA postojati izlaz iz ovog začaranog lavirinta.....................................svaki ima izlaz..........................................................neka to budu tvoji smrzlići!
Stiskam te jako,dah da ti izuzmem a suzama put olakšam............
mnogo mi je teško,znaš koliko sam se vezala za tebe i tvoj slučaj.

Mijaki sam Bog zna zasto nije trebalo sada se desi!Postoje stvari koje mi ne znamo i ne razumemo.Ja sam posle neuspelog icsi-ja razmisljala tako i tesila sebe govoreci,,pa dobro mozda bi ta beba bila sa anomalijama,mozda mi je Bog ucinio uslugu,mozda bi me pakao tek sacekao,verovatno postoji najbolji trenutak kada ce se desiti trudnoca.Ja sam sebe u to ubedila i olaksala sebi,umirila sam se.To zelim i Tebi da se umiris i uzivas u ovom sneznom danu,postoje ljudi koji misle na tebe i koji te vole a to je dovoljno da se sada malo nasmejes.LJubim te i drzi se.:cmok:

Bravo Zlobnice!
matorka...jesi li ti proverila u toj svojoj prvoj Komisiji zašto su papiri zakočili???

Nisu zakočili, sve ok, dogovorili davno za komisiju. Drugu komisiju mi je zakazala mesec dana posle prve. To mi je jako dugo, ali šta ću, čamim i čekam sledeću nedelju. Na sreću Zlobnica je mnogo bolje prošla. Možda zato što ona vto kod njih radi, a ja u Genesisu. Samo da me što pre ubace u program, strašno sam nestrpljiva. Verovatno kao i svi!:per:

Dobra dan svima,
juče sam pokušavao ceo dan da vam odgovorim, ali jednostavno nije mi polazilo za rukom,valjda što sam nov pa se ne snalazim.
Prvo da ti kažem zašto Maribor.
Osnovno ljudi imaju više iskustva.MIslim da oni rade VTO mnogo duže nego mi Niko mi nije rekao da su naši lekari stručniji nego oni u Mariboru.I ovde i u M.neko uspe neko ne,ali ako ne gledamo na novac mislim da je veća šansa u M.
Procenti su svuda oko 20-40,sve ostalo nije istina.
U KC nisu priznavali rezultate iz Narodnog fronta, a zašto je razlika u broju spermatozoida tolika ne znam,čak ih je bilo 80 puta manje u roku on 7 dana.
Kolega po problemu mi je rekao da ima mali broj spermatozoida pa mu je koristio sve moguće lekove i trave da poveća br.Nekada ih poveća toliko da jednostavno dudu slepljeni, možda to nije prava reč,ali tako mi je on rekao.Javljam se kasnije na poslu sam pozdrav

Prijateljica mi je rekla da je razgovarala sa Zadorijem i shvatila zasto je bio cudan.Covek je veliki emotivac,ako misli da nece uspeti bude cudan.Cim su se embrioni popravili bio je presrecan.Moja prijateljica je bila neraspolozena jer su non-stop nailazili na udese gde je bilo i mrtvih.Kaze da je verovatno i ona bila cudna.Odoh na skijanje posto sam na odmoru.

Mijaki sam Bog zna zasto nije trebalo sada se desi!Postoje stvari koje mi ne znamo i ne razumemo.Ja sam posle neuspelog icsi-ja razmisljala tako i tesila sebe govoreci,,pa dobro mozda bi ta beba bila sa anomalijama,mozda mi je Bog ucinio uslugu,mozda bi me pakao tek sacekao,verovatno postoji najbolji trenutak kada ce se desiti trudnoca.Ja sam sebe u to ubedila i olaksala sebi,umirila sam se.To zelim i Tebi da se umiris i uzivas u ovom sneznom danu,postoje ljudi koji misle na tebe i koji te vole a to je dovoljno da se sada malo nasmejes.LJubim te i drzi se.:cmok:

Padar mnogo si ovo lepo napisala i slazem se u potpunosti! Ljubim te!

Nisu zakočili, sve ok, dogovorili davno za komisiju. Drugu komisiju mi je zakazala mesec dana posle prve. To mi je jako dugo, ali šta ću, čamim i čekam sledeću nedelju. Na sreću Zlobnica je mnogo bolje prošla. Možda zato što ona vto kod njih radi, a ja u Genesisu. Samo da me što pre ubace u program, strašno sam nestrpljiva. Verovatno kao i svi!:per:

E moram vam reci, meni je ta sestra Mira-glavna sestra bas cudna, zakazuje zavisno od svog raspolozenja!

I ja, dok sam se mlatila po Betaniji, naletala sam na sestru Miru. Kad sam radila jednodnevnu dijagnostiku bila je super, sva nasmejana. A po neki put me samo oduva, ko budalu.
Ne sekiraj se, matorka. Posle svega sto smo preturile preko glave, nekako mi borba sa osobljem jos najlakse pada. ;)

I ja, dok sam se mlatila po Betaniji, naletala sam na sestru Miru. Kad sam radila jednodnevnu dijagnostiku bila je super, sva nasmejana. A po neki put me samo oduva, ko budalu.
Ne sekiraj se, matorka. Posle svega sto smo preturile preko glave, nekako mi borba sa osobljem jos najlakse pada. ;)

Ma, naravno, ne sekiram se ja zbog njih....samo da više uđem u program. I prema meni je bila divna kad sam zakazivala jd, čak me ubacila i preko reda, ali mi je zato sad sve vratila!!!:sad2:
Ja se nadam da bi mogla ući u aprilu u program...javljam vam šta se dešava.
Jelo, kako si? Leškariš?

Dobar dan,
napisao sam već par komentara, ali nigde da ih pročitam,ali računam nov sam pa se ne snalazim.
Postavile ste mi pitanje zašto forsiram UKC Maribor za pokušaj VTO.
Imaju više iskustva iz te oblasti,duže rade,imaju veći br.pacijenata nego naše klinike.
Slovenci imaju 6 besplatnih pokušaja VTO i njih primaju pre ,a nas posle podne
Uspešnos je kod njih 20-40%, kažu i da je kod nas tako,veoma su ljubazni i verujte možete sve da pitate i tražite biće ljubazni da vam odgovore.
Priznajem proveo sam 15 dana u Mariboru i bilo nam je baš lepo.
Momak koga smo upoznali u M.imao je mali br.spermatozoida,koristio je neke tablete i pio čajeve.Toliko ih je povećao imao je ogroman br.i rekao je da su bili slepljeni.Neke od vas smatraju da sam se pogrešno izrazio, ali on mi je tako rekao i ja vam prenosim.Posle mu se br.S.smanji.
Ja sam u Narodnom frontu mislim 8 ili 20 miliona, a kada sam nalaz uradio u KC imao sam 100000 S.Urolog mi je rekao da je i jedan i drugi nalaz loš i da je jedini način da postanem tata VTO i preporučio mi je M.
Javljaću se još ,ali prvo da vidim da li će se objaviti ovo pismo,pozdrav

Jelo, normalno je da boli... I ja sam imala preko 20 jc i isto je bolelo na dodir, kad ti punktiraju toliki broj folikula sa jajnika, normalno je da ostaju oziljci neko vreme i da boli. Samo, meni su dali infuziju, kao preventivu zbog HS, malo mi je bez veze sto "ne obracaju paznju". Ali koliko se secam, ti nisi imala toliki br jc, imala si 8 ako me pamcenje sluzi?
Nazovi ih pa neka te pogledaju na UZ, ali mislim da je to sve ok, prestace da boli za koji dan.

Nalaz mm nepromenjen, 0 spermatozoida.Tacnije, vidjeni retki nepokretni spermiji.Sledece nedelje idem u BG,pa da vidim sta ce dalje.Na mikroginonu sam jos sutra pa kada dobijem via BG.Bojim se da nece vise cekati jer mi potvrda istice u maju a urolog moli jos vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back