Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
beta treba da bude gotova oko 13h...ako odem po nju, ako budem cekala mail, nesto kasnije...
uradila sam je, mada nisam sigurna da cu imati hrabrosti da otvorim papir, ovako uz sve strahove ipak se nekako nadam da je sve ok, ako opet bude negativna, :sad2::sad2::sad2: ne smem ni da pomislim
cmoki

Mali cicak, dali su mi u labu papir sa pravilima pred OGTT. Sve cu ih prepisati ovde, mozda jos nekom zatreba;
-pre izvodjenja testa pacijent moze da ima neogranicenu aktivnost, ali ne sme da se izlaze nenaviknutom, intenzivnom vezbanju
-pre izvodjenja testa pacijent treba da bude na normalnoj ishrani koja mora da sadrzi najmanje 150 g ugljenih hidrata dnevno i to u toku 3 dana pre izvodjenja testa
-pacijent treba da prekine sa uzimanjem lekova kao sto su kortikosteroidi i diuretici, ako je to moguce
-pacijent ne sme da pusi ili da jede pre kao i u toku izvodjenja testa, niti sme da pije nesto izuzev same tecnosti pri izvodjenju testa
-pre izvodjenja testa pacijent mora da se odmara
-test se obicno izvodi nakon perioda nocnog gladovanja i sa izvodjenjem testa mora se poceti ujutro
-nakon unosenja glukoze uzorci krvi moraju da se uzmu tacno 1 sat od davanja glukoze. Pre davanja glukoze, uzme se venska krv i u njoj se odredi glukoza. Pacijentu se zatim da da popije 75 g anhidovane glukoze koja je rastvorena u 250-300 ml vode, kojoj je dodato nesto limunovog soka. Ovaj rastvor pacijent treba da popije u roku 1 minut. Obzirom da je rastvor hiperosmolaran osim nauzeje moze da izazove povracanje i dijareju.

Eto, tako pise. Mislim da se onda uzima krv na 30, 60, 90 i 120 min, i meri se glukoza i insulin. (ovo poslednje sam sama dodala ;) )

Cao svima?Kako ste zenske?Da vam se javim sa svojim vestimai da Vas sve pozdravim.Mijaki nadam se da si trudnica!Pazarka cestitam Ti Dariju!Sve najbolje Ti zelim.Nisam sve stranice procitala ali procitacu.Ja sam na Mikroginonu od 16.februara.Od 23.pocinjem sa diferelinom a sa stimulacijom od aprila.Na programu sam u Jevremovoj o trosku fonda .Sve ide po planu za sad.Pozdrav svima!

Mali cicak, dali su mi u labu papir sa pravilima pred OGTT. Sve cu ih prepisati ovde, mozda jos nekom zatreba;
-pre izvodjenja testa pacijent moze da ima neogranicenu aktivnost, ali ne sme da se izlaze nenaviknutom, intenzivnom vezbanju
-pre izvodjenja testa pacijent treba da bude na normalnoj ishrani koja mora da sadrzi najmanje 150 g ugljenih hidrata dnevno i to u toku 3 dana pre izvodjenja testa
-pacijent treba da prekine sa uzimanjem lekova kao sto su kortikosteroidi i diuretici, ako je to moguce
-pacijent ne sme da pusi ili da jede pre kao i u toku izvodjenja testa, niti sme da pije nesto izuzev same tecnosti pri izvodjenju testa
-test se obicno izvodi nakon perioda nocnog gladovanja i sa izvodjenjem testa mora se poceti ujutro
-nakon unosenja glukoze uzorci krvi moraju da se uzmu tacno 1 sat od davanja glukoze. Pre davanja glukoze, uzme se venska krv i u njoj se odredi glukoza. Pacijentu se zatim da da popije 75 g anhidovane glukoze koja je rastvorena u 250-300 ml vode, kojoj je dodato nesto limunovog soka. Ovaj rastvor pacijent treba da popije u roku 1 minut. Obzirom da je rastvor hiperosmolaran osim nauzeje moze da izazove povracanje i dijareju.

Eto, tako pise. Mislim da se onda uzima krv na 30, 60, 90 i 120 min, i meri se glukoza i insulin. (ovo poslednje sam sama dodala ;) )

..to je to..
..da dodam da je "period nocnog gladovanja" period od 12h pre izvodjenja testa,
i da ispravim da se krv uzima na 0, 60, 120 i 180 min..
..test takodje moze da se radi i sa 100g glukoze, po zahtevu lekara (ne znam od chega zavisi da li je 75 ili 100g)..

..pozdrav svim devojkama, navijam za svaku od vas.. :heart:

Evo da vam javi vracena su mi 3 osmocelijska embriona. Kako sad posle transfera da li ste strogo mirovale ili ne ?
JELENA MB gde si u Novom Sadu vadila betu? Negde u drzavnoj ustanovi ili privatno?

Ja sam vadila u ZR u Medlabu.Kad odeš tamo samo kaži da si radila VTO preko nac.programa i nećeš ništa platiti.Ja sam jedno vađenje bete platila i to ono na 10 dan od ET košta 900 din,a drugo vađenje nisam platila.
Želim ti veliiiiiiiiiiku betu!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala... ;)

Ali sa ovim uzimanjem 150g ugljenih hidrata dnevno i to 3 dana... to sam već zakasnila... ja inače ne jedem do 4-5 popodne... a posle toga nažalost jedem sve nezdravo... :neutral: valjda mi to neće uticati na rezultat... nadam se... :think:

A folna kiselina? Jel ona utiče na rezultate?

I da, ja sam pušač... :rumenko:

-Pa moji rezultati ima da budu užasni...:dash: kod mene je dr.napisala vađenje krvi 0. 30. 60. 90. 120. minuta... ne znam da li da im tražim i 180. minuta, kad me već bodu i kad moram da sedim tamo 2 sata, mogu i 2 i po... šta mislite?

Evo da vam javi vracena su mi 3 osmocelijska embriona. Kako sad posle transfera da li ste strogo mirovale ili ne ?
JELENA MB gde si u Novom Sadu vadila betu? Negde u drzavnoj ustanovi ili privatno?
Ja sam se strogo pridržavala što je dr rekla.Ja sam ležala dve nedelje zbog hiperstimulacije jajnika i primala sam jednom nedeljno infuzije.Treba strogo da odmaraš tri dan onda možeš da radiš ali ništa teško dve nedelje.Odmaraj što više možeš,možda se neko neće složiti samnom i reći ako se zalepilo onda nema potrebe da miruješ ili ako nije ništa ti na vredi mirovanje.Ja sam odmarala gledala TV komedije, i kuckala na laptopu(ako sam dobro napisala),što manje brini o betu opusti se koliko god možeš,to ti je moj savet

November child, meni su vadili kao i tebi, na 0, 60, 120 i 180 minuta,ali ne mora da znaci da mora tako, sve zavisi od laba... U sustini su najvaznije nulte vrednosti i one nakon 120 minuta. Krv se vadi iz vene, ja sam sve vreme sedela u laboratoriji i nu=isu mi dali da idem da setam. dan pre toga sam jela sve normalno, kao i uvek.
Cicak, zaboga, zasto ne jedes do 4-5 popodne?? To nikako ne valja, jer dovodis svoj organizam do stanja da ti secer jako padne, pa naravno da ce nakon jela naglo da skace... U sustini to je najgora stvar za embrion, jer njemu upravo najvise i smetaju ti sokovi koje stvaras organizmu.
Sto se folne kiseline tice, pocela sam da je pijem tek nakon ET-a, kad mi je dr istu prepisala. Negde sam procitala da folna utice na kvalitet jc i da je ne treba piti tokom postupka. Srecno svima, ko sta radi : *
Mijaki, draga, zao mi je sto nije uspelo.... : (

Jelo, ja sam strogo mirovala nedelju dana, naravno jela sam za stolom i tusirala se normalno... Drugu nedelju sam isto uglavnom leskarila, s tim sto sam isla polako u lagane setnje... Srecno! Nadam se da ce i kod tebe upaliti prica sa osmocelijskim embrionima, kao kod mene : ))

Ja sam 3 dana mirovala, znaci skoro sam sve vreme lezala, jedino sam ustajala da jedem i da se istusiram. Cetvrtog sam vec kuvala rucak, ali sam do bete bas puuuno odmarala. I dan danas odmaram mozda i previse!

Mijaki, ne mogu da verujem, jako mi je zao ali znam da ces naci snage za novu borbu, takve zene nikad ne odustaju. Ljubim te draga

Mijaki, draga jako mi je žao, ali moramo dalje!!! :cmok2:
Jelo, pa što se ti ne javljaš!!! Pa, baš lepo, 3 bebice vratili!!! Držimo ti fige. Znam da je Medlab isti dan imao rezultate bete, ne verujem da se nešto promenilo!
Jel došlo di hiperstimulacije? Nisam videla da si pisal ako ti je radio transfer i jesu li imali neke komentare?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back