Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jelena,ne sećam se...jesi li ti imala blaste kad si toliku betu imala 10.dan?
Mijaki,dušo,naravno da je mnogo(psihički) čekati na betu 17 dana,ali i 11 dana je rano.
Sačekaj bar 12.dan-tako sam ja 2x-Novosađani su tako praktikovali do skoro,sad ne znam kako oni trže.
Rekla ti je 17.dan jer tad ne bi morala ni da duplaš...ako je tad četvorocifrena,onda je sve uredu,ovako,poželjno je da je uradiš,pa posle 2 dana opet.
zaboravi nick ovog novopridošlog člana,a muškarca :)
prvo da ti poželim dobrodošlicu i poželim sve najbolje u novom postupku.Drugo-taj mladi urolog vam je rekao najpametniju moguću stvar-s obzirom na godine koje imaš uzaludno bi bilo tretirati terapije...a vreme....
da imaš 20 god. i slab spermogram,pa da kreneš,ali ovako,bolje odmah na VTO.
Drugo,istina je da retko šta tako dobro doprinese poboljšanju spermograma,jer sve je to trenutno-u smislu,kad se terapija prekine, prestaje i njeno dejstvo.
Spermogrami variraju često,i uvek kad su rađeni u nekoj klinici koja se bavi VTO-gori su mnogo nego što bi neka lab. prikazala...naravno,nama i ne trebaju lažno dobri,zar ne,ali samo da se zna i taj podatak,jer u klinikama ne broje spermiće laboranti već biolozi reproduktivni ili embriolozi.

Ne vraćene su osmoćeliske,a 13 dan je beta bila 1950

Ja sam vadila na 10 dan od ET i bila je 930,tako da možeš slobodmo da vadiš krv

jaoj, ja još nisam ni počela a kad pomislim na dan vađenja bete, jeza me uhvatiiiiii. :sad2:
mi smo sva tri puta, sedeli sa mm u kolima ispred laboratorije i nismo smeli da uđemo. Onda ga konačno nagovorim da uđe po rezultat, pa ga je svaki put izneo u kola bez da ga pogleda. pa smo onda brojali do 3...i :sad2::sad2::sad2::

kakav je to užasan osećaj.....

jaoj, ja još nisam ni počela a kad pomislim na dan vađenja bete, jeza me uhvatiiiiii. :sad2:
mi smo sva tri puta, sedeli sa mm u kolima ispred laboratorije i nismo smeli da uđemo. Onda ga konačno nagovorim da uđe po rezultat, pa ga je svaki put izneo u kola bez da ga pogleda. pa smo onda brojali do 3...i :sad2::sad2::sad2::

kakav je to užasan osećaj.....

Joj bre Sukice, pa ti uzasni trenuci su sad iza tebe, a ispred divni dani i oooogromna beta! Kad sledeci put otvorite papiric i vidite koliko cifara ima, na dupe cete popadati tako da je bolje da i tad sedite negde!
Ja sam oba puta isla sama po nalaz, e to je tek najgore, idem ka laboratoriji, a nikako da stignem, ko da idem unazad. Plakala sam ko kisa oba puta na sred ulice.

Mijaki, mozes 12-tog dana bez problema izvaditi betu, ionako ce biti pozitivna! Cmok

Jaoj, kad se setim... posle moje druge IUI isla sam sa bratom u lab - ja da vadim betu, on neke druge stvari iz krvi. I odemo popodne zajedno po rezultate - njegovi odlicni, hvala bogu, meni corak. On ni da se raduje zbog sebe, zao mu mene. Meni zao sebe, a srecna zbog njega. Sve se pomesalo, ludilo. Na kraju smo odlucili da budemo srecni jer nismo bolesni ni on ni ja, a beba ce doci. Plakala sam tek kad sam dosla kuci. Sve vreme sam imala veliki kez na ustima, a u ocima se bucka voda. Bljak.

Poštovane dame,
izgleda da sam ja prvi muškarac koji će progovoriti na ovu temu.
U braku sam 2 godine, a već posle nekoliko meseci predložio sam mojoj ženici da odemo na detaljno ispitivanje.
Kod nje su svi rezultati bili zadovoljavajući ima 39 g
Na klinici Narodni front,pronašli su mi oko 8 miliona spermatozoida,pa sam detaljnije pretrage izvršio u KC u Beogradu.Ovde su mi pronašli 100000 spermatozoida.
Urolog dosta mlad i po sopstvenom priznanju sa malim iskustvom savetovao mi je da idem na VTO,samo Maribor, a da na eventualno lečenje zaboravim jer je to samo bacanje para i trošenje vremena, imam 46g.Uradili smo VTO u Mariboru prošle godine i nije nam uspelo. Tada smo upoznali dečka koji je gutao raznorazne tablete za povećanje broja spermatozoida,poveća ih toliko da budu i slepljeni,ali ipak je došao na VTO:.Za mesec dana idemo na drugi pokušaj.Prvi put sam na nekom forumu, pa ako nekoga zanimaju neki detalji neka mi se javi,pozdrav svima

Bisi, dobrodosao!
Prvo, slozicu se sa tvojim dr-om i sa Pariz...kod vas nema vremena za gubljenje, pravo resenje je VTO. Isto su rekli i mm-u koji je tada imao 20 miliona/ml i oko 5% pokretnih... Naravno, terapije postoje, ali je pitanje sta ce kod vas upaliti. Npr. Proxeed, koji je izvikan lek za poboljsanje spermograma nekom pomogne, a nekom unisti ionako los nalaz. Nama su rekli da sa ovakvim spermogramom trudnoca teorijski moze da se desi, ali niko ne moze da garantuje da li ce se desiti sada ili za 5 godina. U vasem slucaju 5 godina je vec prekasno.
Tvoj spermogram je prilicno los da bi doslo do trudnoce prirodno, pogotovo ovaj drugi, ali je vise nego dovoljno za VTO. Moram i reci da nasi pokusaji da poboljsamo spermogram, nisu upalili.
Jedino me zanima zasto se bas insistira na Mariboru kada se dugo ceka? Imate i mogucnost da radite o trosku fonda u Srbiji, pa mogli ste pokusati, dok cekate....

Takodje, molim te da mi objasnis ovu recenicu koju sam boldovala i obelezila crvenom.. Spermatozoidi ne bi smeli da budu slepljeni...

Jaoj, kad se setim... posle moje druge IUI isla sam sa bratom u lab - ja da vadim betu, on neke druge stvari iz krvi. I odemo popodne zajedno po rezultate - njegovi odlicni, hvala bogu, meni corak. On ni da se raduje zbog sebe, zao mu mene. Meni zao sebe, a srecna zbog njega. Sve se pomesalo, ludilo. Na kraju smo odlucili da budemo srecni jer nismo bolesni ni on ni ja, a beba ce doci. Plakala sam tek kad sam dosla kuci. Sve vreme sam imala veliki kez na ustima, a u ocima se bucka voda. Bljak.

Draga Cranberry, zaista je neverovatno koliko zene mogu da budu jake. Ja sam posle prve neuspesne VTO, odjednom potonula kao da mi se sve srusilo, ali sam bukvalno za dva dana ponovo bila ona stara i samo sam razmisljala - vazno je da sam zdrava, dok je tako sve mogu! To me je i izvuklo, a u ponedeljak kad sam otisla na posao svi su se cudili kako sam vesela i govorili mi kako super sve podnosim. Drugarice sa ovog foruma su mi u celoj borbi bile ogromna podrska i nikad to necu zaboraviti. Ko mi je u tim trenucima bio prijatelj, bice do kraja zivota!
Rekoh ja, do penzije cu kuckati ovde!

Bisi, dobrodosao, mi na ovom forumu retko imamo musko drustvo , pa se posebno obradujemo kad nam se neki buduci tata javi. Jedan tata koji se sa nama ovde dopisivao iz prvog pokusaja VTO je dobio cerkicu, pa se nadam da ce tako biti i sa tobom.
Slazem se sa Sofiom u vezi pokusaja VTO o trosku fonda, nikad se ne zna gde sreca ceka. Pozdravi zenicu i samo hrabro!

E Bisi nisi ti prvi muskarac na forumu, evo imamo i ponosnog tata Karlosa. Slazem se sa prethodnim postovima, pravac vto, mogu proci godine pod nekom terapijom a da uopste ne dodje do poboljsanja. Mm je pio proksid cini mi se sest meseci, prvi kontrolni spermogram nakon tri meseca, spermatogeneza traje 70 ak dana, pojavilo se poboljasanje, pio je jos tri meseca i opet kontrola kad ono corak, rezultat gori nego pre pijenja proksida uopste. Tad smo prekinuli sa terapijom i usli u sam finis vto.

Mislim da je pod tom slepljenošću mislio na antitela koja dovode do toga...ali...upravo kako kažeš,Sofija, zašto čekati na MB godinu dana...samo ne znam da li bi Komisiju prošli zbog godina...Tu je Rusija majka,ali i Češka.

hvala na podrsci, nesto sam pocela da se paranoisem, trcim u wc svakih 15 min...
sutra ili prekosutra cu po betu...
ja verujem da cemo svi mi jednom posle gledanja famoznog papirica biti mnoooogo :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ma mora jednog dana svima da svane.Citam vas pa mi podju suze na oci kada se setim koliko samo negativnih beta,koliko puta jedna crtica koliko suza i placa i mene i mm,a onda je svanuo i taj dan,kada ugledas pozitivnu betu a onda ne znas da li da places da li da se smejes ili da vristis.Dace vam bog da svi to osetite.
Mijaki najbolje da betu radis 12,13 dan.
I jos da vam kazem da mi ulazimo u 25 nedelju,na zadnjoj kontroli smo bas porasli,imamo skoro 30 cm,raste mala devojcica:heart::heart::heart:LJubim vas sve

Mislim da je pod tom slepljenošću mislio na antitela koja dovode do toga...ali...upravo kako kažeš,Sofija, zašto čekati na MB godinu dana...samo ne znam da li bi Komisiju prošli zbog godina...Tu je Rusija majka,ali i Češka.

Ma znam draga, jasno je meni zasto se slepljuju, nego mi formulacija recenice nije najjasnija, ispade da je dobro sto su slepljeni " poboljsao je toliko da je cak bilo i slepljenih, ali su ipak morali na vto"... Verovatno je u pitanju greska u kucanju ili tako nesto, nego rekoh da proverim da covek ne misli da je dobro kad su slepljeni...

Prosli bi komisiju, jer ako sam dobro procitala zenica ima 39 godina. Nemam iskustva sa Mariborom, ali po onome sto citam poslednjih par godina Mariborci jesu bili neprikosnoveni ranije, ali sam stekla utisak da sada zive od stare slave... Ne primecujem bas neke uspehe kao sto je bio slucaj ranije, a valjda je lekarima ovde, koji nemaju iskustva sa VTO pricom Maribor ostao u glavi kao najbolji.
Ne znam, ako vec placam silne pare i idem u inostranstvo, pre bih izabrala Prag ili Rusiju nego Maribor...

Devojke, imam jos jedno pitanje: isla sam u lab. da se raspitam za OGTT sa insulinemijama. Rekose da rade iz venske ili kapilarne krvi, po mom izboru. Takodje su rekli da je razlika samo u parametrima, nista drugo.
Imate li kakvog iskustva na ovu temu? Da li je zaista svejedno?
Plasim se da ne prodjem kao u reklami "nije svejedno", odnesem rezultate kod doktora a ona kaze "trebala si onako" :hahaha:

Draga moja, ja sam 15.02.radila OGTT.Ujutro su mi vadili krv iz vene i secer je bio 5, nakon 75gr glukoze i 60 min. 9 tako da kazu da nije dobar nalaz i idem sutra kod endokrinologa.MM sutra radi novi spermogram pa cemo da vidimo.Inace profertil pije vec 2,5 meseci a kutija kosta 6.500 dinara.Uopste ne znamo sta se desava da je nalaz nula, nema spermatozoida.Strasno.Sto se tice vadjenja krvi, meni su vadili iz vene a nisu mi dali opciju da biram.Mijaki, draga navijam za tebe.Gde nam je Padar?

Cranberry,iz venske krvi,svakako..ili stave braunilu,ili bodu svaki put...
Oficirusa,a insulin,kakav ti je on?Nisi valjda samo glukozu radila i to samo pre opterećenja inakon sat vremena??
Ako si samo tako,bolje da si radila posle 2 sata od opterećenja jer tad vrednosti treba da se vrate na početne vrednosti-pre opterećenja....

Daga Cranberry, mi smo probali svasta do sada.MM je jeo i pio sve sto su nam rekli tako da jadan ima 103kg.:whistling:
Probali smo i Tesiceve cajeve ali nista.Njemu je nalaz sve gori i gori.
Sutra nam je dan D tako da mislite na nas.Inace, u nasoj klinici nece da krenu sa terapijama ako nalaz nije dobar odnosno njegov je vise nego los.

Mali Pariz, i insulin je skocio ali se nakon 2 sata sve normalizovalo.Moram sutra svakako kod endokrinologa jer mi je vasopresin izuzetno nizak i pijem oko 7 litara vode dnevno.Odmah ce mi proveriti i ovaj nalaz, inace oba roditelja su mi dijabeticari.Meni nisu stavljali braunilu vec su bockali.Nista strasno, brate kada popijes onaj slatki uzas sve ti je potaman.

Oficirusa,s obzirom da postoje realne šanse da i ti imaš dijabetes...nekad...bolje je stvarno da se pozabaviš tim pitanjem.Nisi navela te vrednosti posle 2 sata ,pa sam zato dala komentar,a inače,ako posle 2 sata budu vrednosti kao i na početku,onda je to još i dobro...izuzev ako su skokovi poveći...

Mali Pariz, i insulin je skocio ali se nakon 2 sata sve normalizovalo.Moram sutra svakako kod endokrinologa jer mi je vasopresin izuzetno nizak i pijem oko 7 litara vode dnevno.Odmah ce mi proveriti i ovaj nalaz, inace oba roditelja su mi dijabeticari.Meni nisu stavljali braunilu vec su bockali.Nista strasno, brate kada popijes onaj slatki uzas sve ti je potaman.
uuuh...secam se toga...kad sam popila tu strahotu, nisam jela nista slatko posle toga nedelju dana, sve mi se smucilo, a bas volim slatko

Daga Cranberry, mi smo probali svasta do sada.MM je jeo i pio sve sto su nam rekli tako da jadan ima 103kg.:whistling:
Probali smo i Tesiceve cajeve ali nista.Njemu je nalaz sve gori i gori.
Sutra nam je dan D tako da mislite na nas.Inace, u nasoj klinici nece da krenu sa terapijama ako nalaz nije dobar odnosno njegov je vise nego los.

Probali i mi. Corak. Tesim se samo sto nismo njemu dali 300 e, nego sam ja nasla na netu "recept" pa smo pili.

Cranberry, obavezno iz vene vadi krv, i paralelno se prati i insulin. Mada, cula sam da nekada rezultati nisu verodostojni ako se ne ispostuje procedura lezanja sve vreme. Meni nisu hteli da rade OGTT na VMA u laboratoriji jer nisu imali uslova da me stave na krevet. Mogli su samo na endokrinologiji da mi rade, tj. da tamo lezim, ali posto nisam imala uput za endokrinologa, vratili me kući. U privatnoj laboratoriji sam uradila, naravno, sedeći. Rezultati su bili u redu.

Sto se tice spermograma, moj muž se od nekih 10 % progresivnih popeo na 18 %, dok je pio pronison, imao antitela, međutim, pred VTO, meni kao nadju hlamidiju, pa oboje antibiotike i to je njega srozalo potpuno. Spao je na 8 %. Sada pije piskavicu i jos neke koktele, ali je zimus imao i grip, tako da ne znam kakav ce mu nalaz biti. Uskoro radi spermogram. On se uzda u piskavicu. Proksid jos nije pio, ali mislim da ce i to ukljuciti. Doktor mu nije preporucivao samo zato sto je skup?!

Ikice, jel imamo ime za decacica?

Cmokic svima!

E, da! Kazite mi koliko dugo sme da se pije folnak? Ja sam ga pila puna 3 meseca pre ovog zadnjeg kiksa i sad ne znam da li da malo napravim pauzu ili da nastavim?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back