Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sofija...sad kapiram...znam da sam negde u tvom pisanju pročitala nešto što me asociralo na PCOS,a to je mikrocističan jajnik...
i meni je desni bio takav,ali u ciklusu posle propale VTO...eto,ja sam mislila da svaka sa tolikim brojem jajnih ćelija,koji je ,morate se složiti,ipak prevelik za jedan stim.ciklus,ima PCOS.
Oket...sad jasno.
p.s. inače,normalna razina između FSH i Lh je 2,u korist,naravno FSH.

oooo da izgleda to rade, i ja sam tako prošla, lepo mi Trninićka natempirala ciklus sa kontracepcijom, pa baš je trebalo u nedelju da se radi.... šta reći. Samo mi nije jasno ako se neka porađa u nedelju, da li je šalju u genesis ili čekaju još koji dan da cenjeni doktori dođu na Betaniju :dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Joooj, Zsuki moja, bolje da ne znas kakvo je sta nje u Betaniji kad dodjes na porodjaj... Veruj mi da me vec frka hvata :confused:

Sofija...sad kapiram...znam da sam negde u tvom pisanju pročitala nešto što me asociralo na PCOS,a to je mikrocističan jajnik...
i meni je desni bio takav,ali u ciklusu posle propale VTO...eto,ja sam mislila da svaka sa tolikim brojem jajnih ćelija,koji je ,morate se složiti,ipak prevelik za jedan stim.ciklus,ima PCOS.
Oket...sad jasno.
p.s. inače,normalna razina između FSH i Lh je 2,u korist,naravno FSH.

Paris, :heart::bye::heart:

Poslednja izmena:
Presrecna sam i zelim da to podelim sa vama. Dosla sam sa ultrazvuka i videla svog malog decacica, suze su mi isle sve vreme, toliko sam se raznezila i zelim vam svima sa ovog foruma da sto pre dozivite isto! Ljubim vas!
Ikice,bas mi je drago.... Skituljak je znaci,jedan mali djecak... Kako je to lijep osjecaj,vidjeti svoju bebicu nas ultrazvuku.... Ja imam i video kasetu sa jednog ultrazvuka i to je nesto bar za mene posebno i dragocjeno. Pusa za presretnu mamicu i njenog malog djecaka!!!! :cmok:

Jelena i Vrteska, cestitam od srca! Zelim vam laku trudnocu, i zdrave i prave bebice. Jelena obrati se Paralijan, sad ce ona da te posavetuje oko odgajanja cetvorki.
Ikice bravo, jedan mali lepi decacic, bas mi je drago sto cemo dobiti jednog malog baticu na ovim stranama.Dunvil ja sam bila na komisiji u Nisu, pre toga sam bila u Visegradskoj i bas u tom periodu su krenuli da rasporedjuju pacijente i po privatnim klinikama po odabiru, moj grad je spadao pod Niski okrug pa sam zato morala kod njihovog dr da odem da mi pogleda rezultate i ako je dr iz Visegradske rekao da je sve ok i da prolazim komisiju. Primila me je dr Jasmina, jako fina i ljubazna, pogledala rezultate i uputila na vto u Visegradsku. to je bilo 2008 sigurno se nesto i promenilo od tad.

Pitam za prijateljicu treba da ide na et.najverovatnije u utorak posto joj je juce radjena aspiracija.Bilo je pet jc.,ali posto joj je bila losa terapija ispale su tri i danas su joj rekli dve koje nisu bas najboljeg kvaliteta.Ona razmislja da odustane od et.Moje misljenje je da proba,pa zbog toga pitam vas kakva su vasa iskustva.

Pitam za prijateljicu treba da ide na et.najverovatnije u utorak posto joj je juce radjena aspiracija.Bilo je pet jc.,ali posto joj je bila losa terapija ispale su tri i danas su joj rekli dve koje nisu bas najboljeg kvaliteta.Ona razmislja da odustane od et.Moje misljenje je da proba,pa zbog toga pitam vas kakva su vasa iskustva.

Treba da proba možda bude trudna,niko ne garantuje i kad se ubace više embriona da će doći do trudnoće.Moje mišljenje je da ne treba da odustane.

Pa i ja to isto mislim,ali ona je jako razocarana ovaj put doktorom.Od prvog njihovog razgovora je htela da odustane.Sve joj je nekako bilo bezveze ovaj put.Nije u pitanju broj vec kvalitet.ali mislim da treba da ide na et.jer je zivot sam po sebi cudo.

Paralian ima četvorke??? Ne mogu ni zamisliti kako je u toj situaciji!! Isto tako je verovatno ogromna sreća sa dečicom! Izvinite što pitam nešto što je bilo davno, ali me interesuje. Kako je podnela trudnoći i u kom mesecu se porodila? Gde je radila vto?

to koliko opstane embriona od ukupnog broja jajnih ćelija i nije do terapije,već samog materijala genetskog koji nosi jajna ćelija,pa samim tim,kažemo-do kvaliteta jajne ćelije.Pogotovu u tim prvim danima.Posle 4.dana gl.ulogu u razvoju embriona preuzima spermatozoid jer on prenosi tad svoj DNA.Mislim da sam pisala već o tome.
Tako da...
Šta dobija time što odustane?
ja mislim da onda nema ama baš nikakvu mogućnost trudnoće.A sam ET ,niti terapija posle ET-a,ne može joj škoditi,koliko sama stimulacija,ako se pita za faktor zdravlja.Tako da-naravno da treba da vrati i sebi da šansu.
Meni su u Jevremovoj od 3 embriona vratili 1 fragmentisani...i još me ubeđuju da "nije strašno":zcepanje:
ali u tom momentu racio ne radi,kao sad,i ja-debil prihvatim,iako sam od ranije-naravno svojim istraživanjem:per: saznala da fragmentisani-ne samo da ne uspeva jer je loš embrion,već može da ometa začeće i drugih,kvalitetnih koji su uneti.
Uh,al sam vas propisno udavila.
Aj,cure,žive bile!

Evo dok se Paralian ne javi ono sto znam iz njene price je da je radila Ivf kod onog dr sto se cini mi se ubio ili umro i znam da se malo ranije porodila carskim rezom, a da je bilo cupavo bilo je pisala je puno puta o tome na ovim stranama, nadam se da ce se javiti sa detaljima.

Radila je u Segedinu!Ona je svesna da kvalitet jc.nije bas najbolji,ali je imala utisak da dr.nije stalo posto je to njoj bio treci pokusaj kod njega i bio je jako hladan i uzdrzan za razliku od prosla dva puta.posle same aspiracije samo je usao u sobu gde su lezale i nije ih pitao da li su o.k.Kad smo pod hormonima jako smo osetljive,osmeh,lepa rec,pa i malo vere nam znaci.Ja sam se zacudila,ako je tako sve to dozivela,a ne samo ona vec i njen muz zasto su radili tamo.Oni veruju da je dr.profesionalac.Zbog celog utiska njoj nije do et.,a i cela terapija joj je delovala po njegovim reakcijama kao gubljenje vremena.Nije joj jasno sta se dogodilo sa dr.koji je uvek bio srdacan,sad je hladno profesionalan,cak je bilo dana kad joj nije ni zdravo rekao nego samo ono sto mora.Ali kako ona kaze i on je samo covek i verovatno ima i on lose dane.Uopste se neraduje et.cak se pita da li ima svrhe posto se lose dele.Devojke hvala vam u njeno ime!!!!Ona nas prati,ali nije bas za forum.Ja sam krenula da se informisem za Rusiju.Najverovatnije cu tamo da idem.

Da ona je prvi put kad je krenula sa terapijom bila tamo u 7.30h i prvoj su joj izvadili krv,a na pregled je stigla kasno popodne.Ulazile su zene preko reda,ali to nema veze sa dr.vec sa sestricama.Vise od 12h su bili van kuce,a moze te da zamislite kad putujete iz Bg. i jos imate menstruaciju.Rekla mi je da su se ovaj put pokajali,a sve to je i uticalo na nju.

Citam vas redovno i od srca se radujem novim trudnicama.Genesis izgleda ima najvise uspeha.Moj mm radi na radaru, 2008.godine je operisao varikokelu.Pre operacije je nalaz bio bolji nakon svih ovih hemija.Na VMA su mu izdali spermogram sa 1 spermijem kao da je to normalno bez da se upustaju zasto je nalaz takav.Urolog u nasem gradu mu je otkrio antitela i dao da pije Profertil i Prednizon ali pomaka nema, nalaz je jos gori.Inace pio je i Proksid.Niko do sada nije se zapitao zasto je nalaz takav.Mijaki, stari druze kako si mi ti?Draga moja Cranberry svi su oprali ruke od mog mm cak i eminentne ustanove ove nase drzave.No, u utorak radi kontrolni spermiogram pa cemo da vidimo.Javicu vam da li ima nesto.Ljubim vas drage moje.

Oficiruso, pitam te za dalje lecenje tvog muza zbog slicnog problema. MM je pio Proxeed i poboljsao spermogram do normospermije. Tad su nam radili 2 IUI, ali nije uspelo. Sad mu je opet spermogram losiji, ponovo pije Proxeed, da ga bar malo popravimo do VTO. Ali znas koliko je Proxeed skup :evil: pa ne mozemo da priustimo da, uz sve ostale troskove, pije i njega bez prekida.
A poznajem i momka koji je imao katastrofa spermogram, pio Proxeed i samo ga dodatno pokvario ( 1% pokretnih). Onda su rekli da predje na Profertil. Ali niko se time dalje ne bavi, ne salju ga kod urologa niti na neka dalja ispitivanja.
Zato me interesuju vasa iskustva. Da li treba, na svoju ruku, naci dobrog urologa i krenuti neke pretrage? Da li imate neku preporuku za urologa? Kod koga ici?
P.S. Posto sam nova na forumu, ne znam da li je dozvoljeno navoditi imena dr i ordinacija. Ako nije, saljite na pp. Mada mislim da je bolje javno, sigurno ima i drugih koje interesuje.

Citam vas redovno i od srca se radujem novim trudnicama.Genesis izgleda ima najvise uspeha.Moj mm radi na radaru, 2008.godine je operisao varikokelu.Pre operacije je nalaz bio bolji nakon svih ovih hemija.Na VMA su mu izdali spermogram sa 1 spermijem kao da je to normalno bez da se upustaju zasto je nalaz takav.Urolog u nasem gradu mu je otkrio antitela i dao da pije Profertil i Prednizon ali pomaka nema, nalaz je jos gori.Inace pio je i Proksid.Niko do sada nije se zapitao zasto je nalaz takav.Mijaki, stari druze kako si mi ti?Draga moja Cranberry svi su oprali ruke od mog mm cak i eminentne ustanove ove nase drzave.No, u utorak radi kontrolni spermiogram pa cemo da vidimo.Javicu vam da li ima nesto.Ljubim vas drage moje.
I mm se dešavalo da ima prazan spermogram,ali je to bilo na nervnoj bazi,jednostavno rečeno spermatozoidi odlaze u bešiku jer se jedan mišić od nervoze zatvori..Nama je dr u Genezisu rekla ako mu se desi sa na dan aspiracije nema spermatozida u spermogramu da će mu raditi punkciju testisa.Dovoljan im je jedan.Radi se u opštoj anesteziji kao i kad se radi aspiracija.U Genezisu punkcija košta 400 e.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back