Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ikiceee, znaci jos dva dana do gvirkanja sa bebicama, superiska, ja samo sto nisam pala u nesvest kada je dr pustio da cujem otkucaje, a mm i ja da umremo od srece skroz se raspilavili, mogli su dzogerom sa patosa da nas skupljaju! Mi smo dobro, spremamo prvi rodjendan, prolete mi godina..
Bubice cestitam!!!! sad ce 14.01. gde ces lepsi poklon za srpsku novu godinu nego virkanje sa bebironima.
Drz se Zule, ne daj da te nerviraju tamo na odeljenju, pripreti im forumskim drugaricama, ima da dodjemo i da ih omandamo samo ako ti fali dlaka sa glave.

e drugarice moje, pustiše mene kući. nažalost nisam uspela da razgovaram sa Editom, nego sa nekom drugom doktoricom.
Kažu nemam ti ja sindrom IR. Rezultati su uredu. Dali su mi da pijem 500mg metformina posle večere, zbog PCOS. Kontrola za mesec dana sa ŠUK i kalendarom menstruacija. :dontunderstand:

na ovoj otpusnoj listi se ne snalazim najbolje, pišu rezultate analiza, ali nigde ref vrednosti da uporedim.
ŠUK na tašte 3,8 insulin 9,4
2 sata nakon doručka ŠUK 3,9 insulin 5,1 Gde je tu logika, pitam ja vas...

Kortizol kažu uredu, Fsh 2,7 Lh 5,5
Prolaktin u 8, 11, i 13: 30-18,7-17,7

I šta sad? Kaže dktorica da nastavim sa VTO jer su me "pritisle godine", ali može da se desi da kao rezultat terapije metforminom zatrudnim i prirodno. Svakako ne treba očekivati čudo, nego raditi na problemu.

trenutno imam podeljena osećenja, ne znam da li treba da budem srećna ili žalosna. Nadam sa da će mi se za par dana sve iskristalisati.

Draga zsuki dobro nam dosla,moj ti je savet da se ne nerviras jer da je nesto alarmantno, mislim da bi ti nekako bilo nagovesteno.Vodi se samo time da ces mozda i prirodnim putem zatrudniti, misli samo na to.Valjda ce neka od nasih devojaka znati protumaciti ove tvoje rezultate.Cmok i sada samo odmaraj.

Zsuki draga...zasto zalosna?
Ovako...metformin ti nece odmoci sigurno, stavise, mozes da ocekujes da ce ti nakon 3 meseca odnos fsh i lh biti bolji. Sada imas bas izrazen pcos.
Ne secam se tvojih nalaza ogtt sa insulinemijama, ali cini mi se da smo i parizanka i ja konstatovale da su losi. Moje pitanje je: gde si ih radila? Ne znam da li sam ovde pisala, ali imala sam skoro situaciju gde mi je insulin u jednoj lab. bio 8, a u drugoj 80. Morala sam da radim i u trecoj jer Edita nije znala da li da ostavlja terapiju ili da poveceva. Moje misljenje je da ti je prvi put lab. verovatno pogresila.... Mada ko zna...

U svakom slucaju, nastavi sa terapijom kako su ti prepisali. A ako ti ne predstavlja veliki problem, ja bih na tvom mestu odradila insulin 2h nakon jela i u jos jednoj laboratoriji ( ako si iz NS-a, dosta hvale eurolab, samo izbegni Medlab) i sa svim tim nalazima posetila Editu jos jednom. Nece skoditi ako dobijes i metformin 2x dnevno.
Nemoj da budes malodusna...mnogim devojkama sa pcos-om, bez obzira da li imaju lose nalaze ogtt-a ili ne, prepisuju metformine i nakon toga se situacija sredi i bingo! Znas da ti zelim isto : *

Cao svima,prvo da vam svima cestitam Novu Godinu i Bozic!Zelim vam svima ono sto i sebi,bar po jednu bebu ove godine.Cestitam Melaniji,Ikici,Komaricans i Bubici na uspelim vto,zelim vam laku trudnocu i zdrave bebe!
Samnom je opet bilo problema,republicki fond je napravio gresku te me nisu pozivali na komisiju u NFiako je crna ovcica objasnila da to ide brzo sto je i tacno.Zahvaljujuci sestri koja je konacno ukapirala da stvari ne idu kako treba jer sam bila 6.12.na prvostepenoj komisiji a ona ima zene od 29.12.na spisku za komisiju a mene jos uvek nema ,nekako sam preko nekih ljudi dosla do broja coveka koji radi u fondu na informacionim tehnologijama,pa je gospodin ispravio juce gresku i danas sam zvala NF i konacno me eto na spisku i to za 25.1.
Da sam ja izgleda veliki baksuz,potvrdilo se opet.Uvek i bas meni se nesto komplikuje i bas kod mog imena neki propusti.Ali valjda cu i ja jednom stici da uradim tu prvu famoznu besplatnu vto.Ostajemi da se nadam da me nece 25.1.odbiti na komisiji.Pozdrav svima veliki!!!!!!

padarlajnd,samo budi optimista,i meni je ovo prva vto i eto vidis hvala Bogu,uspeloz:)...i ja sam imala trnovit put do ovog uspeha ali samo neka ide sve svojim tokom i sve cu zaboravitiz:)
ikice,jel danas bio ultrazvuk?javljaj,jedva cekam kakav je bio prvi susret sa mrvicama
:konfete:

sofija83,misljenja su jako podeljena za laboratorije,na primer Betanija ISKLJUCIVO priznaje samo rezultate iz medlaba,,,,,,,,,,,,,,,,inace sam ja sve do sad radila u eurolabu ali sad vise ne mogu jer ih ne priznaju....kad sam im javljala betu odmah su me pitali gde sam radila i tada su mi rekli da samo medlab priznaju.

U Betaniji traže da ako se spermogram radi privatno da to bude iz Biotesta, jer tamo radi isti biolog kao i na Betaniji.Meni je lekar lično rekao da tamo se uradi, jer kao nije svako "stručan" za to. Ja sam za prošlu Vto radila sve nalaze u državnim ambulantama sem AMH koji ne rade na poliklinici.

Cao svima,prvo da vam svima cestitam Novu Godinu i Bozic!Zelim vam svima ono sto i sebi,bar po jednu bebu ove godine.Cestitam Melaniji,Ikici,Komaricans i Bubici na uspelim vto,zelim vam laku trudnocu i zdrave bebe!
Samnom je opet bilo problema,republicki fond je napravio gresku te me nisu pozivali na komisiju u NFiako je crna ovcica objasnila da to ide brzo sto je i tacno.Zahvaljujuci sestri koja je konacno ukapirala da stvari ne idu kako treba jer sam bila 6.12.na prvostepenoj komisiji a ona ima zene od 29.12.na spisku za komisiju a mene jos uvek nema ,nekako sam preko nekih ljudi dosla do broja coveka koji radi u fondu na informacionim tehnologijama,pa je gospodin ispravio juce gresku i danas sam zvala NF i konacno me eto na spisku i to za 25.1.
Da sam ja izgleda veliki baksuz,potvrdilo se opet.Uvek i bas meni se nesto komplikuje i bas kod mog imena neki propusti.Ali valjda cu i ja jednom stici da uradim tu prvu famoznu besplatnu vto.Ostajemi da se nadam da me nece 25.1.odbiti na komisiji.Pozdrav svima veliki!!!!!!

Ma nisi baksuz. Pa eto ja kao sve brzo prosla kad ono ne zele da mi rade do marta dok mm ne popije 3 kutije profertila. Sumnjam da ce mu pomoci kad proxeed nije. A i cudi me zasto to treba za ICSI kad ima malo pokretnih. Kolko ja znam za tu metodu je dovoljan i jedan.
Mozda sve i zavrsis pre mene, nema pravila. Nije komsijska trava zelenijaz:p

Crna ovcice,ja licno mislim da treba da popije Profertil jer ce mu se popraviti kvalitet spermatozoida.Znaci nije vazan samo jedan,dva,pet spermatozoida,vec je bitno da su oni kvalitetni i da po ubrizgavanju spermatozoida u jajnu celiju embrion pocne da se deli normalno a ne da zastane u razvoju.Sigurna budi da je to dobro draga sto ce piti profertil.Veruj! A za zamrzavanje nema potrebe da razmisljas.To je bezveze!Opet bolja varijanta profertil.Ni mom suprugu proxeed nista kapitalno nije doneo ali ipak malo poboljsa,e tako i profertil mora da bar malo pomogne a da kosta ,kosta!Moze da pije cink i vit.C. To ce mu pomoci!Pozdrav bubici trudnici!

helllllo Padar Baš sam neki dan mislila na tebe, šta se dešava da se ne javljaš...
ma oni su ti ažurni u pm! i ja sam tako prošla ahahahhahahha, da nismo sa mužem prevrnuli socijalno, do direktora smo došli, ne bi se ništa pokrenulo sa mrtve tačke!
ali neka, samo da prilikom postupka bude sve u redu, pa ćeš sve muke zaboraviti! Ljubim te i držim ti fige! :zpozdrav::zpozdrav:

IKICEEEEEEEEEEEE ne javljaš se!!!!!!!!! Mora da vas ima 78, pa si se napila od sreće u birtiji na ćošku ahahahhahahhaha

Hej cao devojke!
Padar, sve ce na kraju biti dobro, vazno je da si razresila njihove brljotine, a sad ce dalje ici brze! A onda ce kao kod mene i bubice biti pun pogodak!
Imam jednu lepu malu slatku i veselu mrvicu! Kuca joj malo srculence i voooooolim je do besvesti, velika je 10mm! Sve je ok kaze doktorka!
Suki, citam ove tvoje nalaze i nista mi nije jasno, pa zato nemam neki pametan savet, al nesto mi govori da ce domaca radinost ovoga puta uroditi plodom. Uhvati muza na prepad i samo napred!CMOK

Ćaos Sofia,

prvi put sam radila u poliklinici u ns, u dijabetološkoj dnevnoj bolnici. Tada je insulin nakon 2 sata bio 40 (ref. 24). Drugi put u zrenjaninu kod mame u bolnici u hematološkoj opštoj laboratoriji. Tamo je insulin bio 1000 (ref 180...) Istina to su bili rezultati ogtt, a sad na endokrinologiji nije bio opterećenja, samo klopa. A za doručak sam pojela bukvalno 4 kašike neslanog kačamka i pola čaše jogurta. Možda je to bilo premala doza hrane da se išta iskaže...
Sad sam smislila da za mesec dana odradim opet u poliklinici i u zr, a odradiću i u nekoj privatnoj lab. Pa valjda će 3 nalaza biti dovoljna da se vidi pravo stanje.

dobra vest je da sam promenila lek, sad pijem glucofage umesto siofora i više nemam mučnine i bol u želudcu....hvala bogu!:worth::worth:

Hvala ti na rečima utehe, s*****la sam se zato što se za moje PC jajnike zna od moje 16 god života...znači 20 godina. Pa što se neko nije setio da mi da taj prokleti metformin, ako je već tako koristan...da poludiš.

ljubim te, srce si!

sofija83,misljenja su jako podeljena za laboratorije,na primer Betanija ISKLJUCIVO priznaje samo rezultate iz medlaba,,,,,,,,,,,,,,,,inace sam ja sve do sad radila u eurolabu ali sad vise ne mogu jer ih ne priznaju....kad sam im javljala betu odmah su me pitali gde sam radila i tada su mi rekli da samo medlab priznaju.

Bubice, moje iskustvo nije takvo. Kada sam bila u Betaniji na jednodnevnoj dijagnostici imala sam nalaze iz Jugolaba i Medlaba i samo spermogram iz Biotesta. Sto se spermograma tice, istina je ono sto kaze zlobnica.

Imam jako losa iskustva sa Medlabom i ne bih sad nasiroko o tome - kao i zasto se to desava. Uglavnom, po mom iskustvu, iskustvu mojih prijatelja kao i prica nekih zdravstvenih radnika...savetovala sam Zsuki da je zaobidje. Osim toga, nasa zajednicka dr ne pripada ni jednom klanu laboratorija i sigurno se nece desiti da joj ne prizna neke nalaze koji nisu odradjeni u odredjenoj laboratoriji.

Ćaos Sofia,

prvi put sam radila u poliklinici u ns, u dijabetološkoj dnevnoj bolnici. Tada je insulin nakon 2 sata bio 40 (ref. 24). Drugi put u zrenjaninu kod mame u bolnici u hematološkoj opštoj laboratoriji. Tamo je insulin bio 1000 (ref 180...) Istina to su bili rezultati ogtt, a sad na endokrinologiji nije bio opterećenja, samo klopa. A za doručak sam pojela bukvalno 4 kašike neslanog kačamka i pola čaše jogurta. Možda je to bilo premala doza hrane da se išta iskaže...
Sad sam smislila da za mesec dana odradim opet u poliklinici i u zr, a odradiću i u nekoj privatnoj lab. Pa valjda će 3 nalaza biti dovoljna da se vidi pravo stanje.

dobra vest je da sam promenila lek, sad pijem glucofage umesto siofora i više nemam mučnine i bol u želudcu....hvala bogu!:worth::worth:

Hvala ti na rečima utehe, s*****la sam se zato što se za moje PC jajnike zna od moje 16 god života...znači 20 godina. Pa što se neko nije setio da mi da taj prokleti metformin, ako je već tako koristan...da poludiš.

ljubim te, srce si!

Zsuki, duso, samo napred! Nije kasno ni sada, ne brini, sve ce biti ok! : ***

Poštovana Nado,
Da li ste i dalje na forumu? Pronašla sam vaše poruke vezane za kliniku Kali u Segedinu i htela sam da vam postavim još neka pitanja, ali vidim da je vaš poslednji post od 2009. Javite se ako ste još tu, puno bi mi značilo da me kontaktirate. Srdačno, Margerita

Ikice :zskace:z:poz:Veliki pozdrav za tebe i tvoje srculence!
Zsuki,sad me tvoja prica plasi,mozda cu i ja da se nakanim da odradim ogtt.E da kariotipi su nam normalni.Ali kariotipi mogu da ukazu samo na krupne hromozomske aberacije,bezveze,a sitne aberacije kao sto je mikrodelecija y hromozoma na osnovu koje znas da li je muzu smanjen broj i pokretljivost uzrokovan ovom genetskom anomalijom se placa posebno 9000 din.Ovako,kariotip ti nista posebno i ne znaci.
Zsuki,dobro je da pijes glucofage,bice to dobro.Mikrodelecija y hromozoma se prenosi na muske potomke.Eto to je nesto bitno,da ljudi znaju da li je genetski doslo do smanjenja broja ili je steceno tokom zivota.Mozda sam vas sad zbunila ali htela sam da vam kazem za tu analizu.Veliki pozdrav!

Hej cao devojke!
Padar, sve ce na kraju biti dobro, vazno je da si razresila njihove brljotine, a sad ce dalje ici brze! A onda ce kao kod mene i bubice biti pun pogodak!
Imam jednu lepu malu slatku i veselu mrvicu! Kuca joj malo srculence i voooooolim je do besvesti, velika je 10mm! Sve je ok kaze doktorka!
Suki, citam ove tvoje nalaze i nista mi nije jasno, pa zato nemam neki pametan savet, al nesto mi govori da ce domaca radinost ovoga puta uroditi plodom. Uhvati muza na prepad i samo napred!CMOK
Veliki pozzz za malu veselu mrvicu !!!! Jedna ali vrijedna.... i ja sam tacno na danasnji dan prije 4 godine,prvi put cula svoje srculence.... Taj dan i osjecaj nikad necu zaboraviti... Ja sam se npr.ispocetka bojala blizanacke trudnoce (najvise zbog prijevremenog porodjaja).. A na kraju moje zlato doslo 2 mjeseca prije vremena..... Tako da tu pravila nema.. A,sad bi voljela da su bili npr. blizanc.Covjek se na pocetku malo napati,ali sve to brzo prodje... Ali,opet se zahvaljujem dragom Bogu sto mi je ispunio najvecu zelju na svijetu i sto sam postala mama.... Nije sam,tu su mama i tata koji ga vole naaaaajvise na svijetu.... A sada uzivaj mila,vidjeces kako ce vrijeme proletjeti.... Ljubim te i obavezno se javi s vremena na vrijeme.... z:poz:

Zdravo svima na forumu!
Ja sam nova, obično ne volim da postujem po forumima, ali sam tražeći neke informacije vezano za VTO došla do vas. Najviše me zanimaju Zsukina iskustva u vezi sa klinikom u Segedinu i detaljniji opis čitavog postupka, iako vidim da je dosta detaljno pisala o tome.
Pozdrav i svim ostalim forumašicama i puno sreće u Novoj 2011!
Margo

e drugarice moje, pustiše mene kući. nažalost nisam uspela da razgovaram sa Editom, nego sa nekom drugom doktoricom.
Kažu nemam ti ja sindrom IR. Rezultati su uredu. Dali su mi da pijem 500mg metformina posle večere, zbog PCOS. Kontrola za mesec dana sa ŠUK i kalendarom menstruacija. :dontunderstand:

na ovoj otpusnoj listi se ne snalazim najbolje, pišu rezultate analiza, ali nigde ref vrednosti da uporedim.
ŠUK na tašte 3,8 insulin 9,4
2 sata nakon doručka ŠUK 3,9 insulin 5,1 Gde je tu logika, pitam ja vas...

Kortizol kažu uredu, Fsh 2,7 Lh 5,5
Prolaktin u 8, 11, i 13: 30-18,7-17,7

I šta sad? Kaže dktorica da nastavim sa VTO jer su me "pritisle godine", ali može da se desi da kao rezultat terapije metforminom zatrudnim i prirodno. Svakako ne treba očekivati čudo, nego raditi na problemu.

trenutno imam podeljena osećenja, ne znam da li treba da budem srećna ili žalosna. Nadam sa da će mi se za par dana sve iskristalisati.
Drage moje,a sada jedna radosna vijest... Juce smo dobili kumce,kojeg su mama i tata cekali skoro 20 godina.... N ema gdje nisu isli i radili i na kruju se desila trudnoca,sasvim spontano i prirodno... Zsuki,cuda se ipak dogadjaju.... Nemoj da si tuzna,bolje je sto su ti nasli uzrok a nade uvijek ima.... Samo se ti opusti, a tebi od srca zelim ovakvu jednu prirodnu i spontanu trudnocu... pozzz

Bubice neka ti je sa srecom,i beta je super,raste,to je sada najbitnijez:)
Ikice ,uzivaj sa malom krofnicom,ustvari i nije mala, vec je 10mm.z:lol:
A ti ZSuki, batali brojke, pij lekice i baci se na muza kako smo se dogovorili i rezultati ne mogu da izostanuz:Dz:Dz:D

Bubice neka ti je sa srecom,i beta je super,raste,to je sada najbitnijez:)
Ikice ,uzivaj sa malom krofnicom,ustvari i nije mala, vec je 10mm.z:lol:
A ti ZSuki, batali brojke, pij lekice i baci se na muza kako smo se dogovorili i rezultati ne mogu da izostanuz:Dz:Dz:D

ahahahahahahahhaaa, čim se vrati sa terena nagrabusio je!!! U pravu si samo gledam u ove papire kao debil, mogla bih da doktoriram koliko ih analiziram. Umesto da se lepo khm khm....

Oh Skandia, baš lepe vesti!!
Evo i od mene lepih vesti, gotovi su markeri za trombofiliju i imunološki testovi neka silna antitela, kaže dr Mitić, da je sve u redu da mi sa te strane ne preti opasnost.

poljubac svima!

bet,hvala na lepim recima
ikice,tvoja mrvica nije mrvica nego mrvetinica :),samo neka raste....................
skandia ,bas lepe vesti,neka Bog da svima decu ,ko god ih zeli............
zsuki,vidis da u svakom negativnom dogadjaju ima i pozitivnih,SAMO OPTIMIZAM.....

Bubice cestitam ti i zelim skolsku i lepu trudnocuz:poz:z:poz:z:poz:Ja sam dobro s obzirom na mucnine ali sve govorim sebi samo neka su oni zivi i zdravi.Milice htedoh draga da te pitam kada je tebi dr Tulic ukinuo terapiju sa inekcijama i utrogestanom posto sam sva busna pa ja reko da ne ide ta terapija valjda do kraja trudnoce jer ja vise ne mogu da sedim,stavljam kupus,masiram se ali ne pomaze nista,hvala ti i pozdrav drage mojez:poz:z:poz:z:poz:Ikice mrvica je vec velika i sad uzivaj,mi smo u desetoj nedelji i malo vise lezimo i spavamo.Milice napisi mi molim te i kako si se ponasala u trudnoci i kad si pocela da normalno funkcionises,hvala ti:znamiguje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back