Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga, Majra ti je najbolji izbor, drzi se nje! I kad ti svi ostali kazu da je ne moguce, a ona misli da nije, mozes da se nadas. To je moj slucaj, i slucaj jos gomile parova koje sam upoznala a da su posao zavrsili bas kod nje.
Inace, moja trudnoca skroz o.k., i 1aug ulazim u 6.mesec. Radila amniocintezu, sve je super i bebac je sincic. Idemo na more.
Zene, drzim vam fige, potrudite se da se opustite. Znam da sa tom recenicom svima idem na nerve, ali je istina da dok ste u grcu, nema nista od toga. Pozdrav!

kaja posto cu verovatno raditi i ja AC reci mi molim te tvoje iskustvo , gde si radila , ko je radio i da li si lezala u bolnici
:) znam mnogo pitam ;)
hvalaa
pozzz

Kajo, ti si stvarno hrabra - zeno ides na more u 6 mesecu, svaka cast. Ja sam bila prekjuce kod Ljubica, za sada je sve o.k. sada sam u 28 - oj nedelji ili u 7 mesecu, a nasa princeza ima 890 grama!!!!
Mila, ja sam radila amc u Jevremovoj, nije nista strasno - za 10 min. si gotova, posle lezis kuci 2-3 dana i to je to. Rezultate dobijes posle dva dana. Jedino sto se naravno placa, dok ako mozes da uredis u Palmoticevoj ili na Ins. za majku i dete lezis 3-4 dana, tako sam cula i nista neplacas, ides na uput.

Veliki pozdrav svim trudnicama i trudilicama. Svi vi koje idete na more zelim vam lep provod i bucnite se i za nas!
Kajo, srecan put. Mila, ako te interesuje jos nesto vezano za ams - pitaj. Veliki pozdrav i tebi.

Kajo, ti si stvarno hrabra - zeno ides na more u 6 mesecu, svaka cast. Ja sam bila prekjuce kod Ljubica, za sada je sve o.k. sada sam u 28 - oj nedelji ili u 7 mesecu, a nasa princeza ima 890 grama!!!!
Mila, ja sam radila amc u Jevremovoj, nije nista strasno - za 10 min. si gotova, posle lezis kuci 2-3 dana i to je to. Rezultate dobijes posle dva dana. Jedino sto se naravno placa, dok ako mozes da uredis u Palmoticevoj ili na Ins. za majku i dete lezis 3-4 dana, tako sam cula i nista neplacas, ides na uput.

Veliki pozdrav svim trudnicama i trudilicama. Svi vi koje idete na more zelim vam lep provod i bucnite se i za nas!
Kajo, srecan put. Mila, ako te interesuje jos nesto vezano za ams - pitaj. Veliki pozdrav i tebi.

hvala Jelena.
zar se ne cekaju 2-3 nedelje rezultati za amc ili (bilo bi savrseno da je dva dana :) )
ko ti je radio dr Ljubic ili dr Ilic Milica i okvirno koja je cena
hvala jos jednom
pozz

Mila,
LJubic ti radi amc.U Jevremovoj sam radila 12-og maja popodne, a rezultat je bio 14-og oko 14 h. Cena u maju je bila 40.000 din, mozda je sada malo veca zbog skoka evra, s obzirom da je UZ poskupeo.
Veruj nista nije bolno i sve prodje jako brzo.
Drzim ti fige i javi kad ides da radis amc.
Da neznam kada tebi pada 17, 18 nedelja, ali ako planiras da radis u Jevremovoj zakazi na vreme.

Pozdravljam te i javi sta si uradila.
Pazarka, zeno kako si, sta radis? Kako si otputovala - zaboravila si nas. Jel ces ti raditi amc u Jevremovoj? Ljubim vas obe i mazite svoje stomacice i tepajte svojim malim andjelima.

Zsuki,sta je sa tobom?Kako si?Pisi nam!
Zvezdice71,ja sam danas isla kod ginekologa.Kaze mi da je jajnik mikrocistican,da nemam bas neku ovarijalnu rezervu i da bi i pored toga ostala trudna da moj dragi nema oligoasthenospermiu.Ako je za utehu.E pa lepo od njega,pokusao je da me utesi!Hvala mu!Dogovorili smo se za kraj avgusta za kolposkopiju i papa,a onda ostatak analiza za drzavnu.Pozdrav!

Moram da vam ispricam jedan svoj dogadjaj koji me je mnogo potresao.
Srecem u Mercatoru gospodju vaspitacicu u penziji,koju sam davno upoznala cekajuci sa jetrvom njenu decicu,kod koje su deca isla u obdaniste,a koja je upoznata sa mojom situacijom u pogledu steriliteta i cija je cerka dobila dva sina vantelesnom na Islandu,jer tamo i zivi.Kao i uvek,tog dana u Hipermarketu,sretnem doticnu gospodju i ona me kao i uvek lepo pozdravi,pita za decu moje jetrve,kako sam,dokle sam stigla sa vantelesnom i pita me mrtva hladna,,volis li ga,,ja onako zbunjena,,mislite na supruga,,kazem,a ona da da.Ja uspem od soka da joj kazem ,,pa naravno da ga volim,,.Tek ona meni,,koliko imas godina,,ja kazem 30.Ona ,,e ee e ,sad tako razmisljas,sutra ces se kajati,promenices misljenje.Htela je da kaze da sam ja glupa i da treba muza da ostavim.E da ,kaze,vantelesna ostavlja posledice na telo zene.Kao da me nozem ubola u srce,samo sto se nisam onesvestila.Nikada tako nesto nisam dozivela i osoba sam koja ne obraca previse paznju na gluposti,ali to me toliko pogodilo.Jedva sam cekala da dodjem do stana i kako sam usla pocela sam da jecam,muz me zagrlio i jedva sam mu ispricala sta mi se desilo.Ovo sve apropo Ikice75 i price o doktoru koji je savetuje da ostavi muza jer je zdrava.Puno vas sve ljubim,boricemo se dok god nam zdravlje dozvoli i godine a valjda cemo jednom i uspeti.Tesko je ali ne posustajte i nikada nemojte napustiti svoje partnere.LJubim vas!

pader...:heart: ta bre zena nije normalna :think:cerka joj je prosla kroz sve to,i ona tako :dontunderstand: kakva vestica!!! nemoj da se sekiras uopste,a to sto ti je rekla da vto ostavlja posledice, jeste tacno-toliki hormoni...ali netreba da znaci da je to obavezno,treba se kontrolisati ,zene posle vto jesu visokorizicne...ali evo ja -idem redovno na kon.kod gin.na 6.mes do 1.god.uz. papa.kolposkopija,proveravam secer,uz dojke(moja mama je pre 5. god imala rak dojke) i sve je ok. hvala Bogu!!! pa i posle "obicne " trudnoce zena treba da se kontrolise tako da nemoj da se sekiras budala na ovom svetu ima koliko hoces a malo je normalnih i razumnih. meni su hormoni i pre vto ai sada problematicni ali nemam nikakvih problema cak ni sa kilazom (imam 59kg) i svu kad me vide se cude kako sam ja rodila cetvorke ;) meni naravno prija jer me uzasavaju zene koje posle porodjaja dozvole da se ugoje i opuste :sad2: aaa da drugarica mi je pl.hirurg pa me je pre 7 god.operisala stomak -zatezanje koze,mnogo sam imala visak koji nije mogao da se povuce tako da sam sad :super::rumenko:
:bye:

Padar, ne sekiraj se draga, takvim ljudima ne treba se ni javiti na ulici, a kamoli sa njima nešto popričati. U principu, malo je ljudi koji razumeju ovu našu priču i borbu, ali zato smo ovde okupljene da se medjusobno razumemo i podržavamo i to je odlično. Imamo svoj mali svet i šta nas briga šta drugi misle, jel tako?
Ja sam specijalno alergična na ljude koji se žale kako im je teško da čuvaju svoju decu i koji stalno pričaju kako su im deca nemirna, nemoguća,ovakva, onakva. I jednostavno kad tako nešto čujem , ja ne mogu da ćutim nego im uvek uputim po koju reč tipa: "Treba da budete srećni i svaki dan svesni saznanja koliko ste blagosloveni što imate decu!". Onda momentalno zaćute, a ima i onih hrabrijih koji odgovore: "Eh, ne znaš ti kako je to"! E posle ovog odgovora sledi eksplozijaaaaaa!
Zato Padar draga, samo osmeh na lice, a ima i jedna izreka koje se je držim u poslednje vreme-Dokazivati budali da je budala, još veća je budalaština! Zato pusti babu nek lupeta, a ti se voooli sa svojim dragim i sve će biti ok!

Sukiceee, kako si draga?

Sad cu da pitam nesto glupo.
Jel samo parovi kod kojih ne dolazi prirodnim putem do trudnoce idu na vestacku ili...
I da li znate koje su to druge situacije ako nije samo ovo sto sam pitala.
Hvala.
P.S. svima vam zelim puno srece, lepe i zdrave dece

uglavnom...mada ne mora da znaci da ce ici na vestacku,ima i drugih nacina da se pomogne tim parovima...sve zavisi kakav problem je u pitanju...

Ooooobožavam male dečake i uvek kad sebe zamišljam kao mamu, nekako imam osećaj da ću imati dečaka! Samo taj dan nikako da dodje!
Hej Kameron, treće će biti jedna lepa seka!

doci ce...polako,samo strpljenja
tako sam i ja mislila pa evo...ovaj mali tek 2 godine a ja drugo samo sto nisam
bilo je uz nagovor doktorke jer je stanje opet krenulo da se komplikuje ali sam "stigla" na vreme...a za trece cemo videti...;)

Evo i mene,prvo da vas svija pozdravim . Imala sam juce jedan ternim u jednoj poznatoj klinici(inace Njemacka,Tübingen) da cujem njihovo misljenje. Kada me je dr saslusao i sve moje papire pregledao,kaze,ja ne znam sta jos vise da radim i pokusam. Iskren je bio. Kaze,sta bi ja to mogao bolje uraditi od preostalih strucnjaka sto vec jesu radili. Da napomenem ja sam radila 7 IVF,I 2 FET i takoreci sve strucnjaci. Kaze,zasto bi to moralo bas kod njega sad da uspije, Osjetila sam da ga je moj slucaj dirnuo,ipak je to mnogo neuspjelih pokusaja. I ja sam na neki nacin uvidjela i pozitivno se iznenadila d anjega manje zanima novac vec sami uspjeh. Bilo mi je drago zbog toga jer dosad nisam naisla na pravi razgovor od nijednog dr. Moram napomenuti da mi je cak i preporucio adaptaciju djeteta i sta ja mislim o tom. Razmisljala sam i o tome prije i ne bi se odbijala kad bi to sve islo brzo. Kaze on menii,razmisljai o tome,raspitaj se a uporedu radi i dalje na IVF. Uradila sam juce jedne genetske nalaze,ja i muz tako da jos to cekamo. Sta dalje vidjecemo,svakako odustajanja nema ,prvo na odmor,pa u jesen u nove pokusaje. Ja vas sada sve pozdravljam i zelim vam lijepe letnje dane ,ugodan odmor i lijepo zdravlje.

Padarlajnd ta žena koja te iznervirala očigledno se nije udala iz ljubavi.Mi biramo naše muževe,a deca ako dođu dobro su došla,ali njih nismo u mogućnosti da biramo.Muževe volimo,a decu tek treba da zavolimo.Mnogo ljudi neće da prizna,ali deca su im često teret.nekad su deca i energetski različita od roditelja pa ih nerviraju.Upoznala sam ženu koja je radila vto kad i ja i razmišljala da li je bolje muško ili žensko pošto kad bude stara ko će bolje da je pazi!Ostala sam bez teksta!Rađa dete da bi imao ko da brine o njoj u starosti.To je po meni užasno sebično.Na ovom svetu ima svega i svačega.Što se zdravlja tiče to da vto ostavlja posledice je istina i najviše četiri pokušaja se preporučuje,ali....Ljudi sebi daju za pravo svašta da komentarišu,a očigledno se nisi snašla da je ućutkaš za sva vremena.

Padarlajnd ta žena koja te iznervirala očigledno se nije udala iz ljubavi.Mi biramo naše muževe,a deca ako dođu dobro su došla,ali njih nismo u mogućnosti da biramo.Muževe volimo,a decu tek treba da zavolimo.Mnogo ljudi neće da prizna,ali deca su im često teret.nekad su deca i energetski različita od roditelja pa ih nerviraju.Upoznala sam ženu koja je radila vto kad i ja i razmišljala da li je bolje muško ili žensko pošto kad bude stara ko će bolje da je pazi!Ostala sam bez teksta!Rađa dete da bi imao ko da brine o njoj u starosti.To je po meni užasno sebično.Na ovom svetu ima svega i svačega.Što se zdravlja tiče to da vto ostavlja posledice je istina i najviše četiri pokušaja se preporučuje,ali....Ljudi sebi daju za pravo svašta da komentarišu,a očigledno se nisi snašla da je ućutkaš za sva vremena.[/QUOTE

Zvončice, Padar, potpuno ste u pravu, ljudska glupost i ograničenost nema granice! Na takve ljude zaista ne treba obraćati pažnju, već ih samo eliminisati iz svog života!
Pretpostavljam da je dotičnoj osobi koja radja decu da bi je pazila u starosti upela VTO!
:cmok::zag::bye:
Budite mi dobre i uživajte, ja odoh u priodu!

Svakakvih gluposti sam se naslusala. A da li ste citale u Blicu komentare na tekst o drugoj VTO o trosku drzave?
Jedna zena, mama dvoje dece i trece na putu komentarise kakao drzava opet baca pare na gluposti umesto da trosi na zene kao sto je ona. Komentar je bio:
Ova drzava baca novac na pokusaje koji najverovatnije nece uspeti i to baca novac na zene koje su mahom stare umesto da ulaze u mlade mame kao ona, plodne koje ovoj drzavi mogu da podare i 3-4 dece. I jos dodaje, kakvo ce ta deca da imaju detinjstvo uz baba-mame???!!!!
Samo sto ovaj put nisam zaplakala, bas sam oguglala ne samo na ljudsku glupost vec i bezosecajnost.
Jedno je sigurno, mi kad dobijemo nase bebice mnogo vise cemo taj dar od Boga da cenimo!
POLJUBAC SVIMA I PUNO BEBICA!

evo i nas............vratili smo se sa UZ

veliki smo citavih 2.58cm:zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:mama se nacisto odusevila koliko sam sladak:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

srcana radnja 160 otkucaja u minuti,kako lepo zvuci,najlepsa muzika na svetu:heart::heart:

starost trudnoce 9 nedelja i 1 dan:vatromet::vatromet::vatromet::orkestar:....i ja sam danas najsrecnija osoba na svetu:heart:

Sve cestitke draga.

Za one stare saborce sa foruma, moram da se pohvalim prinovom. Moj mali mis se rodio sa prvim danom 38 nedelje, carskim rezom. Mozemo se pohvaliti sa 3130 gr i 49 duzine. Ćerka mi je odusevljena sto je dobila batu i ne odvaja se od njega:cmok2:.

Drage moje koje ste trudne zelim vam da u miru mazite svoje rastuce stomacice, a ostalim budućim mamama šaljem svu pozitivnu energiju da istraju na svom putu i da dogodine bude puno, puno novih bebaca.

Srećno.

Svakakvih gluposti sam se naslusala. A da li ste citale u Blicu komentare na tekst o drugoj VTO o trosku drzave?
Jedna zena, mama dvoje dece i trece na putu komentarise kakao drzava opet baca pare na gluposti umesto da trosi na zene kao sto je ona. Komentar je bio:
Ova drzava baca novac na pokusaje koji najverovatnije nece uspeti i to baca novac na zene koje su mahom stare umesto da ulaze u mlade mame kao ona, plodne koje ovoj drzavi mogu da podare i 3-4 dece. I jos dodaje, kakvo ce ta deca da imaju detinjstvo uz baba-mame???!!!!
Samo sto ovaj put nisam zaplakala, bas sam oguglala ne samo na ljudsku glupost vec i bezosecajnost.
Jedno je sigurno, mi kad dobijemo nase bebice mnogo vise cemo taj dar od Boga da cenimo!
POLJUBAC SVIMA I PUNO BEBICA!

jaoj ne daj boze da ja naletim na takvu zenu...........to bi joj zadnje bilo pi.da joj materina ....kakve babe ,ja sam prvu VTO odradila kada mi je bilo 18 godina,glupaca jedna
ja sam cula jos vecu glupost.......jeli znate da u hrvatskoj katolicki svestenici nece da krste decu koja su zaceta VTO.....NISU ZACETA BOZIJIM PUTEM:whistling::whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back