Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno, stoji i na sajtu RZZO, super!

A ja kako sam.................UZASNO!!!!
Krenula sa mycroginonom 03.jula po shemi koja mi je stigla iz Maribora, kad u petak me zove iz Slovenije izvesna dr Vilma da mi saopsti da su oni ipak odlucili /nakon svog onkoloskog konzilijuma/ da mi ne rade IVF.
Naime, po njima dobar nalaz sa eksplorativne kiretaze nije dovoljan, vec bi trebalo da uradim sledece:
1. histeroskopija sa biopsijom
2. terapija nekim lekovima 6 meseci
3. histeroskopija sa biopsijom
4. terapija lekovima 3 meseca
5. histeroskopija sa biopsijom, pa tek ako je to sve u redu
6. IVF

Sta reci na sve ovo? A ovde su mi na konzilijumu rekli IVF HITNO, da ne gubim vreme da se ne bi vratili polipi.

I sad lepo ne znam sta da radim:dash::dash::dash:
Slovenija definitivno otpada, jedino da ovde pokusam kad su vec dali drugi pokusaj.
Ne znam, nisam pametna...........................cak sam pomislila da dignem ruke od svega...........al opet mi nekako zao:(

Zvezdice draga, zašto ne odeš do Segedina pa da vidiš šta oni kažu. Nemoj odustajati i gubiti nadu, život je zaista čudo, a bebe su stvarno pokazale da su najčudesnije. Ima milion primera gde su se jako bolesne žene, koje su bile čak i životno ugrožene i pored saveta lekara da ne radjaju, ipak odučile za novi život i dobile zdravu decu!
Traži savet 1000 doktora ako treba, a mi smo uz tebe šta god da ti treba! :cmok::zag:

bices bices :D:D:D

sto se tice nesvestica i meni danas nije bilo bas najbolje , bila sam malo napolju i do radnje igracaka da kupim malom slatkom deckicu, koleginicin sin, poklon i kad sam se vracala pao mi je pritisak ... tako da danas celi dan odmaram ... bas je tesko vreme napolju

poslednji ciklus mi se vodi od 18. maja . primacu progesterom do pune 12 te nedelje
milica izgleda super odmorila se , dobila lepu boju....
a preporucila mi je crveno meso i zeleno povrce i sto vise tecnosti i povecala 2 folne na dan i aspirin 100mg.
ishrana je da ne bi doslo do anemije , preventive radi ....
kako se ti jos osecas , jel si malaksala , uspavana
ja spavam kao beba i apetit je sve veci

jaoj mila nadam se,mada sam dana jakoooooooo tuzna:sad2:,jako me boli stomak a i zvezdica me je jos vise rastuzila...........i mesi se trudnoca racuna od 18. maja

a sto se tice malaksalosti jesam,a ja nisam navikla da unosim veliku kolicinu hrane,a telo mi zahteva i verovatno zato padam u nesvest:roll:.........pozvacu ja milicu sutra nakon UZ,da se konsaltujem sa njom,.............jesi li ti prekidala sa aspirinom od ET???meni nije prepisala

ljubim te

Zvezdice draga, zašto ne odeš do Segedina pa da vidiš šta oni kažu. Nemoj odustajati i gubiti nadu, život je zaista čudo, a bebe su stvarno pokazale da su najčudesnije. Ima milion primera gde su se jako bolesne žene, koje su bile čak i životno ugrožene i pored saveta lekara da ne radjaju, ipak odučile za novi život i dobile zdravu decu!
Traži savet 1000 doktora ako treba, a mi smo uz tebe šta god da ti treba
! :cmok::zag:

isto sam ovo htela da napisem,ako ne moze u sloveniju mocice negde drugo..........molim te ,nemoj da odustajes,svaka situacija ima svoje resenje,molim te razmisli dobro sta ces da radis,odustajanje neka bude krajnje resenje.......zaista ne bih mogla da ti kazem nista pametno,osim da te puno ljubim i volim:heart::heart::heart::heart::heart:,i da te posavetujem da dobro razmislis,ako sada odustanes ,mozda se kasnije budes kajala

:sad2:
draga moja Zvezdice,što na nebu sjaš, jaako mi je žao zbog svega što ti se dešava.
Znači slovenci te bukvalno odlažu za godinu dana? Znaš, mislim da su oni jako predostrožni, ipak svi ti lekovi koje gutamo tokom procesa IVF....pa znaš i sama, ne treba ni čitati nuspojave. Što naravno ne mora da znači da ćemo sve dobiti rakove, ali treba biti oprezan... a naši verovatno misle, da odradimo dok je nalaz u redu, što brže, pa ćemo posle videti šta dalje.
Ni neznam da li ovo da podelim sa vama....:think:
ali ajd. ima srećan kraj. Jedna od devojčica koje plešu kod mene je dete iz epruvete, Zadorijevo čudo. Njena mama je bila oko 40 kada su pokušavali i iz 5 pokušaja uspelo, blizanci! Sve je bilo ok, dečak-devojčica, dok u 8 mesecu muški plod odjednom umre...frka panika šta da rade...devojčica ok. Još neko vreme je nosila oba ploda, tako, sve dok nije krenuo porođaj zbog malog. Rodi ona jednu zdravu bebu, eto sad skakuće kod mene na probi. I ne prođe par godina, kad ona sazna da ima rak dojke...srećom bio u jako ranoj fazi, odseku joj dojku i sada je sve u redu sa njom, jedinu što se češće proverava.
I to mi je ispričala jednom dok sam se žalila na te moje silne ciste...i reče: da su mi unapred rekli da ću na kraju dobiti karcionom, ipak bih sve uradila ponovo, nema veće sreće kada te beba prvi put pogleda u oči...
e sad da li je od IVF, ko zna, možda je žena imala predispozicije, sve jedno.
Sve u svemu, priča može dobro da se završi! :super:

šta kaže tvoja porodica ne sve ovo?

grlim te i ljubim :zag:

ja se apsolutno slazem sa tom doticnom gospodjom...................nikad se ne zna,mozda ga i ja budem imala:roll:,ali da se pitam sve bih ovo izpocetka,samo na kraju da dobijem ono sto strasno zelim-BEBU,zato kod mene odustajanje ne postoji

Mila nisam ni rekla samozvani vec samozivi, a moze on da bude i Bogom dan, i da leci sidu sto se mene tice, taj ne bi video od mene ni centa!

zena mog kalibra hahahhahahhahahahahhahahhahahaha:zper::zper::zper:

sada je za mene morao da urgira jedan general,,jedna doktorka sto je sa ljubicem pisala knjigu i na kraju ocuh koji je takodje bitna faca:roll:
ali ja opet pored svega,zelim da verujem u dobro u ljudima,i da to nije imalo nikakvog uticaja na njegov agazman:roll:......ne brinite,i sama se pitam dali je to moguce posle mojih divnih iskustava:roll:

Cao cure, da vam se javnem malcice.Nesto zatajili sa porukama zbog krecenja, frka na poslu i priprema za more.Od sveg srca cekalicama zelim visoke bete a trudnicama da lako podnose ove uzarene dane.
Padar, Mijaki, Pazarkice i ostale cure ljubim vas puno:heart:

jaoj mila nadam se,mada sam dana jakoooooooo tuzna:sad2:,jako me boli stomak a i zvezdica me je jos vise rastuzila...........i mesi se trudnoca racuna od 18. maja

a sto se tice malaksalosti jesam,a ja nisam navikla da unosim veliku kolicinu hrane,a telo mi zahteva i verovatno zato padam u nesvest:roll:.........pozvacu ja milicu sutra nakon UZ,da se konsaltujem sa njom,.............jesi li ti prekidala sa aspirinom od ET???meni nije prepisala

ljubim te

aspirin mi je prepisala ja mislim od 28.maja. nisam ga pila posle et-a
a stomak te verovatno boli zato sti se siri materica
a gde vodis trudnocu i hoces li ici na 4d
i drMilica mi je predlozila da se radi i amnio ali tamo u 16-17ned zbog icsi postupka

Nije Prorocic samozvani doktor, veoma je dobar i cenjen u struci, ali njegov problem je kao i Ljubićev, leče zvezde i zvezdice, a mi obični smo onako usput.

Nisam ja ni rekla da je los doktor, ali i same znate kako se sve vec lose osecamo, zelje, iscekivanje...i onda te doktor pita koliko ti zaradjuju roditelji i gde?
Pa zasto majku mu...da ni malo nije covek...
Citam vase price i na cas mi daju nadu i uzdignem se a onda me to popusti...
Bila sam kod svekrve ovih dana koja je iz sveta medicine, nadala se nekoj lepoj reci od nje, podrske, kad ono...kakva vantelesna, da mi ne pada na pamet, njen sin je zdrav (spermogram 2mil, 98%nepokretmni), treba da cekam, naplasila me kako ce hormonska terapija da utice na mene i totalno me ubila u pojam.
Sutra u Jevremovoj imam zakazano pa videcu...

Hvala Bogu da postoji ovaj forum pa da me malo oraspolozi:)

jaoj žene, počelo je. pojavio se svetlo braon iscedak, kao i svih prethodnih puta.... :((((((((((((((((((((
et + 9....

neeeeeeeeeee,ne mora da znaci ljubavi i meni je sada bilo tako i beta je bila pozitivna..........sutra vadi betu,bice niska,ali ce pokazati:cmok2::cmok2:..........ljubim te,i povecaj dozu utrogestana sa 3 na 4 x2,ali uzimaj oralno i sto vise miruj molim te

aspirin mi je prepisala ja mislim od 28.maja. nisam ga pila posle et-a
a stomak te verovatno boli zato sti se siri materica
a gde vodis trudnocu i hoces li ici na 4d
i drMilica mi je predlozila da se radi i amnio ali tamo u 16-17ned zbog icsi postupka

jaoj iz tvojih usta u bozije usi:cmok2::cmok2::cmok2:

naravno da cu da radim 4d UZ i amnio.....to cu sutra da se dogovorim snjim,a trudnocu mi vodi moj ginekolog odavde..........jeli i tebe boli stomak?????jeli ti imas malo tamniji iscedak,kao tamnija mokraca???................ne mogu da cekam da odem sutra kod njega,htela sam jos veceras,ali nemem hrabrosti:(

Nisam ja ni rekla da je los doktor, ali i same znate kako se sve vec lose osecamo, zelje, iscekivanje...i onda te doktor pita koliko ti zaradjuju roditelji i gde?
Bila sam kod svekrve ovih dana koja je iz sveta medicine, nadala se nekoj lepoj reci od nje, podrske, kad ono...kakva vantelesna, da mi ne pada na pamet, njen sin je zdrav (spermogram 2mil, 98%nepokretmni), treba da cekam, naplasila me kako ce hormonska terapija da utice na mene i totalno me ubila u pojam.

e ne znam ko je gori dali ti ili svekrva..................pa jesi li ti luda da ocekujes pozitivnu rec od svekrve????a njen komentar necu uopste da komentarisem,nju boli uvo njen sin ima decu,a ti.............

neeeeeeeeeee,ne mora da znaci ljubavi i meni je sada bilo tako i beta je bila pozitivna..........sutra vadi betu,bice niska,ali ce pokazati:cmok2::cmok2:..........ljubim te,i povecaj dozu utrogestana sa 3 na 4 x2,ali uzimaj oralno i sto vise miruj molim te

JOJ pazarkice ja od pocetka uzimam 8 utrogestana na dan....tako rekao doktor. znam da ništa ne znači, ali me mnogo podseća na sve ove prethodne...

JOJ pazarkice ja od pocetka uzimam 8 utrogestana na dan....tako rekao doktor. znam da ništa ne znači, ali me mnogo podseća na sve ove prethodne...

znam znam,ali dokle god nema sveze krvi onda je dobro:cmok2::cmok2:
secas se i ja sam tako,stim sto je meni bilo 12. dan od ET ,kao sto mi se uvek pojavi nakon ET ...........izvadila sam krv cisto da me nebi pekla savest sto ne mirujem,kad gle iznenadjenja jedna mala mrvica se cvrsto uhvatila za mamu:mrgreen:,ali moram da ti kazem da sam ja to braonkasto imala jos 2-3 dana ,dr mi je rekla da sam to imala,obelezio se ciklus...........od tada nista,nisam imala nista ni ovog 18. a bas sam se plasila,kazu da je to normalno u prva tri meseca i cesto se desava

molim te,nemoj da se bediras,nije nista izgubljeno ,izvuci sav svoj optimizam ,i veruj..........drzimo i ja i mrvica rucnonozne fige:cmok2:

Suki, svi navijamo za tebe, samo hrabro i sutra da nam javiš lepe vesti pa da se isponapijamo ko ćuskije!
Joooj, te svekrve, šta reći a da ne zvuči previše grubo. Mene moja nijednom nije pozvala ni dok sam bila u postupku, a ni posle toga. Ni da pita -kako si? Sigurno misli da sam budala,ali baš me briga, daleko je 500km, pa je vidjam 2 puta godišnje. I naravno da smo mi krive za sve što nam se dešava, a njihovi sinovi su cvećke! Besnaaaaa sam!
Pazarkice, javi kako je bilo sutra, da vidimo štra radi mamina mala princezica! Cmokić draga!
Miličice, ljubi malog vragolana!

Tacno, stoji i na sajtu RZZO, super!

A ja kako sam.................UZASNO!!!!
Krenula sa mycroginonom 03.jula po shemi koja mi je stigla iz Maribora, kad u petak me zove iz Slovenije izvesna dr Vilma da mi saopsti da su oni ipak odlucili /nakon svog onkoloskog konzilijuma/ da mi ne rade IVF.
Naime, po njima dobar nalaz sa eksplorativne kiretaze nije dovoljan, vec bi trebalo da uradim sledece:
1. histeroskopija sa biopsijom
2. terapija nekim lekovima 6 meseci
3. histeroskopija sa biopsijom
4. terapija lekovima 3 meseca
5. histeroskopija sa biopsijom, pa tek ako je to sve u redu
6. IVF

Sta reci na sve ovo? A ovde su mi na konzilijumu rekli IVF HITNO, da ne gubim vreme da se ne bi vratili polipi.

I sad lepo ne znam sta da radim:dash::dash::dash:
Slovenija definitivno otpada, jedino da ovde pokusam kad su vec dali drugi pokusaj.
Ne znam, nisam pametna...........................cak sam pomislila da dignem ruke od svega...........al opet mi nekako zao:(
Zvezdice nasa,nemoj se tako lako predavati mila,pa znas i sama da nade uvijek ima,stoga te molim NE RAZMISLJAJ TAKO....... Ja svoje snove nisam htjela nikad pokopati,nadala se,vjerovala i samo tako sam opstala i ostvarila svoje snove.... I,dok su me drugi otpisali,ja sebe nisam.... Par mjeseci prije 40 -og rodjendana ostvarila se kao majka i nista nam ne hvali,ni meni ni mom djetetu.... jedna od starijih ali zasigurno jedna od najsretnijih majki...... A,sto se tice suza, nikad ne reci nikad....... a ja tebi od srca zelim jos jedne al`one ljepse....suze radosnice..... ne brini sve ce biti u redu...... :heart: :zag:

Nemoj da ste naj kraj srca i da kudite svekrve, a hoćemo bebe. Svakako da hormonska terapija utiče na organizam, da se ne ponavljamo znamo i kako. Ja znam i majke (tašte) koje nisu pristalice vantelesne , ali više iz straha. Tako da malo optimizma i dobrog raspoloženja nije na odmet. Besne smo i nezadovoljne, to je normalno kada nešto želiš i boriš se, a ono nikako da dodje. Glavu gore, u Jevremovu na dogovor i najbolje ćuti nikom ništa negovori, ni mami, ni svkrvi. Piši , mi se ovde najbolje razumemo.

Zsuki,nadamo se najboljem,ne posustaj,ima nade!:zag::zag::zag:
Crna ovcice,znas kako,majka te tvoja voli i to je dovoljno,i podrzava!Sama si na ovom svetu,sama si se rodila i sama umreces.Ikice75 ne ocekuj nista ni od koga i neces se nikad vise razocarati.Ja sam mlada ali kapiram brzo.Ne postavljaj ljude gde im nije mesto,i sve po zasluzi.Ko kako zasluzi tako ce mu i biti.Ne bih se ja tu puno sekirala!Mene samo jos uvek nervira ljudski prostakluk,primitivizam,neobrazovanje,malogradjanstina,pokondirenost!

Drage moje,
Evo i mene posle duzeg vremena. Najpre, cestitam od srca svima koje su uspele u svom cilju.
Milice83, vidim da raste Sergej i da uziva u letu. CmokiC!
Ja sam usla u program za VTO o trosku drzave i radicu u Jevremovoj.

Pazarkice, Jelana Djurovic i ostale koje radite ili ste radile VTO u jevremovoj, jeste li zadovoljne dr Milicom i da li ona sama ceo postupak vodi? Kada smo mi bili prvi put 16. jula, samo nas je ona primila, pa ne znam ima li jos nekoga od lekara sa njom. Inace, sa stimilacijom pocinjemo 18. avgusta. Sada pijem Primolut Nor i treba od 1. avgusta da pijem Mikroginon (sinhronizacija ciklusa). Recite mi da li se ispijanje Mikroginona vezuje za dane ciklusa, tj. da li se pije od 1. dana ciklusa ili kako ti odredi lekar.

Jos jednom svima vama veliki pozdrav i a narocito trudnjacama koje su postale trudnice!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back