Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje buduce mame,
namerno sam napisala buduce mame jer svako ko nesto iskreno i od srca zeli i veruje u to, jednom ga i dobije. Ne zelim da smaram nikoga svojom pricom, samo zelim da vam pruzim malo podrske i da vam ispricam deo svoje price. Pricam vam to ( oni koji me od ranije znaju koa medenog medoksa znaju pricu )da biste videle da posle svake kise dolazi sunce, mozda nije uvek posle kise vreo dan ali se ono ipak pusti neki svoj zracic kroz oblake.
Imala sam dve prirodne trudnoce, nazalost obadve su se zavrsile tragicno. I to ne male trudnoce. Jednu od 7 i drugu od 9 meseci. U prvom slucaju sam izgubila blizance, decaka i devojcicu a u drugom devojcicu. Posto vidite koliko je tesko izgubiti i plod od 15-ak dana zamislite kako je to kada vam vec stoji spremljena torba za porodiliste, imate vec i sve za bebu, radujete se, iscekujete da je vidite, zagrlite. . . a ona vam umre dva dana pre termina za porodjaj?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezivo.
Kada sam se izborila sa svim traumama i resila da je vreme da ponovo pokusam da ostanem trudna moj muz se povredi i kao posledica povrede ostane dijagnoza azospermija. E od tada su se samo redjale nesrece. Ciste na jajnicima, moj muz cistu u testisu, tumor na jajniku, vadjenje jajnika, potpuna priprema za vto ali nema spermatozoida u tkivu testisa. . . Agonija. . .
Elem da ne duzim, samo polako, mirno, ja znam da je to tesko ali verujte mi uspecete. Samo ako dovoljno verujete sebi, svom partneru, vasoj ljubavi. Ovo slobodno mogu da kazem i kao danas majka i kao radnik u jednoj grani medicine. Zato glavu gore ne oplakujte nesto sto nije uspelo vec slavite ono sto ce uspeti. . .
Tvoja me prica dirnula do suza,al`hvala Bogu sve se opet pretocilo u blagoslov,dobila si ono sto si zasluzila,svog malog andjela..... Svaka nasa prica je na neki nacin tuzna,ali izgubiti bebe na taj nacin je strasno...... I,sama sam svoje cedo cekala 13 godina.... Imala visokorizicnu trudnocu,u 6mjesecu dobila krvarenje,sok.... bolnica,infuzije,krvarenje pa opet krvarenje nekoliko puta........ na kraju su doktori odlucili da me porode 2mjeseca prije termina jer bio ugrozen i moj i bebin zivot...... pa opet sok, zasto pobogu meni da se desavaju takve svari,cime sam to zasluzila...... trebalo mi je dugo da dodjem sebi i da stvari dodju na svoje mjesto,trebalo se brinuti o tom minijaturnom stvorenju,koje hvala Bogu nije imalo nikakvih problema..... imao 1490gr.i sam mogao da dise,proveo 1sedmicu u inkubatoru a onda smo dobili zasebno jednu sobicu i tu ostali jos 5 sedmica....... Al´kao sto kazes sve se to brzo zaboravi..... moj malisan u julu puni 3 godine i dostigao je svoje vrsnjake u svemu..... :heart:

P A Z A R K I C E E E E, M I L A A A I S N E Z O O O :orkestar::orkestar::orkestar::vatromet::vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::zurka::zurka::zurka::zurkaC E STITAM OD SVEG SRCA |!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1::zurka:

Zene glavu gore i idemo dalje mi smo najace zene na svetu,ma izdrzacemo mi sveeee.Znate kako ide ona pesma ,, nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine,, nasa pesma.Toliko sam se rastuzila i obradovala da neznam dal sam vise plakala od srece ili tuge,zbog prethodnih postova.Kad me mm vido hteo da me ubije kaze ,,nesmes zbog beba da se uzbudjujes ludaco iskljucicu ti net,, a ja sad uvatila foru kad ga nema ja citam i placem hahahahahaha ne moze niko da mi zabrani da sa mojim drugaricama delim i srecu i tugu jer tako drustvo nadam se da sam u pravu.

Sto se tice visina bete nema pravila ja sam 13 dana imala 145 otprilike ne secam se pisala sam o tome,posle 2 danna bila je 300 i nesto a nosim dvojke, drugarica moja je imala 300 i nesto a nosi jedno znaci nema pravila, ali nije ni bitno samo da su nam +++++++++++++++ bete to je najbitnije!!!!!!!!!!!

Jaoj ljudi neznam kako vi izdrzavate ove vrucine ali ja crkavam.Ne izlazim iz kuce pod klimom sam ceo dan tj klimam se hahahaha.A sto sam kao bumbari da su me jeli to pa tek, otekle i ruke i noge i lice mi se izdeformisalo,smesna sam kao cirkus.Ja ni ovako ne podnosim vrucine a kamo li sad kad sam debela hahahaaaaa!!!!!!!!!!!!!Mi polako napredujemo sad 21.06.ulazimo u 6 mesec ;polako ali sigurno,jedva cekam dan kada ce da me porode da vidim moje male BESNE andjele.Pozz za sve nove i stare drugarice, za trudnice,trudilice i mamice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Malo sam ljubomorna na Paralijan ona se sad hladi na moru a mi crkavamoooooooooooo:dash::dash:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vajda ce da se sseti da se okupa i za nas red.:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::dash::dash::dash::dash::dash:

Ivona, sinčić ti je pravi šećerko, isti je ti! Hvala za sličice!:cmok:
Heeeej Padar, pa ćao draga, baš smo se brinule za tebe! Ne brini jedna jajna ćelija je sasvim dovoljna za trudnoću i naravno da će biti sve u redu. Samo pozitivno razmišljaj, Nemoj da ponoviš moju grešku i ja sam imala jednu i opšte nisam verovala da će uspeti! Tvoja mrvica će biti dovoljno jaka da uspe!
Oficiruša, imaš pravo, nisu normalni što sve analize moraju ponovo da se rade, ali brzo se to sredi, pa pravac u vozić na jesen!
:cmok:

Nesto mi nije jasno citajuci postove.Ovi na klinici gde smo mi radili VTO vracaju embrione 2 dana od aspiracije tako da nema ni govora o blastocistama!!!!!!!
Svim trudnicama zelim laku trudnocu a nama trudilicama da sto pre postanemo trudnice.

evo i mene.............izvinjavam se svima,i ujedno zahvaljujem svima redom i da vam kazem da vas obozavam

danas sam ponovila betu hcg 175...znaci rastemo

moram da vam kazem,premrla sam ova dva dana,ne znam kako sam docekala danasnji dan ,uradila sam 10. urin testova,na svaka 2 sata kada bi me uhvatila panika:lol:..........danas u 9 su se nacrtali na vrata ovi iz belmedice ,izvadila krv i u medjuvremenu sam od straha pocela da povracam,a inace vec mi pocinje blaga mucnina:heart::heart::heart:,konacno slatke muke da docekam:cmok2:

i hvala paralijan sto postoji,i na svoj podrsci koju mi je pruzala sve ove dane:cmok2::cmok2:

volim te punooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Pazarka, čestitamo, jednom je moralo da uspe!!!! Sada samo opušteno!:vatromet:

Pozdrav svim trudnicama i novim trudilicama, vidim da vas ima jako puno, borite se i nikada ne odustajte!!!

Milice, veliki pozdrav tebi i Sergeju!

p.s. ja u stomaku imam jednu curicu od 400grama:), rastemo polako i čekamo oktobar da se rodimo, a vidim ovde ima jako puno dečaka, pa ....:zcepanje::rumenko: da biramo!

Jaoj ljudi neznam kako vi izdrzavate ove vrucine ali ja crkavam.Ne izlazim iz kuce pod klimom sam ceo dan tj klimam se hahahaha.A sto sam kao bumbari da su me jeli to pa tek, otekle i ruke i noge i lice mi se izdeformisalo,smesna sam kao cirkus.Ja ni ovako ne podnosim vrucine a kamo li sad kad sam debela hahahaaaaa!!!!!!!!!!!!!Mi polako napredujemo sad 21.06.ulazimo u 6 mesec ;polako ali sigurno,jedva cekam dan kada ce da me porode da vidim moje male BESNE andjele.Pozz za sve nove i stare drugarice, za trudnice,trudilice i mamice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Malo sam ljubomorna na Paralijan ona se sad hladi na moru a mi crkavamoooooooooooo:dash::dash:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vajda ce da se sseti da se okupa i za nas red.:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::dash::dash::dash::dash::dash:

Ivančice veliki kissić od nas za vas

milice 83 kako ti je divan deckic prelepog imena.Dobila sam 8 kg za 1 godinu i 3 neuspele VTO.
Zvala kliniku i rekli da se odmorim do septembra ali mislim da mi je bolje da odmah u avgustu krenem u maratonsku trku prikupljanja papira.Nadam se da ce mi odobriti kliniku gde sam vec radila VTO.Danas idem da zakljucim bolovanje pa u ponedeljak u nove radne pobede. FUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Treba izdrzati one prikrivene poglede koji peku kozu i glupa pitanja zasto sada nije uspelo pa odstranili su ti polipe.Kao da ja ne bih volela da je uspelo.

ahahahahahahaa Ivanice, klimataš se jel? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ovo mi se jako sviđa! Biće tebi belaja kad dođu ove besnice!!

Ja juče bila kod Zadorija....pa mamu mu oooopet imam neku glupu cistu. Nije taaako velika 3 cm, nadamo se da će me napustiti sa mecom... ako pukne sama krećemo 1 jula. :rtfm::rtfm::rtfm: ako ne ode pokazaću ja njoj :evil:, vadim tiganje!

I ponovo bravo za naše nove trudnice :zag: :zag: :klap: :hvala:

Ja sam sigurno dodala oko 10kg u 2008 i do ivf u 2009 godini, 2008 sam radila 2 Iui sa jakom stimulacijom, gonalima i menopurima i bas su me dokrajcile te stimulacije, a nakon Ivf sam bila naduta kao balon, tek oko treceg meseca trudnoce sam spasnula. eh evo ja dobila nakon 14 meseci neimanja, a bas mi bilo lepo bez vestice. Suzukice evo i ja saljem vibrice da ode cista. Oficiruso ti pogledi su najgori, vrlo dobro ih se secam nako propala dva Iui

ubacili su mi embrion koji se sporo deli,ima samo 3 celije.Vlaisavljevic nije optimistican!***

e sada cu da budem nevaljala....Kako nije optimistican, nema tu sta da se bude optimistican ili ne! Mora da uspe, mrvice kada hoce one se i zakace i ostanu.... Tvoja mala mrvica sigirno zeli lepo, dobro da se ususka, pa da pocne ubrzano da raste! nemoj samo da si tuzna i da unapred tugujes bez razloga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back