Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaoj kako ja ovo nisam videla?????:eek:bas mi je zao ljubavi,ali zadnji nalaz je bas ohrabrujuci:cmok2:,iskreno se nadam da ce sve biti u redu,i znam da iako to u ovom trenutku zvuci cudno,ali najvaznije je tvoje zdravlje,znam da zenama na ovim stranicama najbitnije su bebice,ali ako je nase zdravlje ugrozeno onda nema ni zdravih embriona a ni onda bebica...............ljubim te i obevestavaj nas molim te:cmok2:

Evo prosla sam konzilijum u petak.
Odluka konzilijuma je da se upucujem na pripremu za VTO. Kazu, ostavljamo ti matericu jer je nalaz cist i jer nemas decu, pa kad uspe IVF i kad rodis, onda moze da se odstrani.

Medjutim, moja mama je, smrtno uplasena, odnela moju dokumentaciju na onkologiju, gde su joj rekli: Ma kakva vantelesna oplodnja, nemojte se zanoiti, cim je dijagnostikovan karcinom, bez obzira sto je samo u polipu, ko zna gde je on mogao da se zavuce u materici. Po njihovom misljenju, sve se vadi napolje:sad2:

Tako da tek sada ne znam sta cu:dontunderstand:

evo da se javim

jutros 12. dan.............kad sam jutros ustala i otisla do toaleta imala sam blagi trag krvi ,vise svetlo narandzast ,i naravno umrla u svakom smislu:sad2:.................zvala belmedicu,dosli u kucnu posetu i izvaddili krv za betu hcg

pre 15 minuta me zovu i kazu beta hcg 75

ne smem da se obradujem ,prvo sam mislila da nije zbog pregnila i jos uvek strahujem ,mada su mi iz jevremove javiii da beta je visoka i da je trudnoca potvrdjena ,ali da opet vadim u utorak,i sada ne smem da se obradujem

ljubim vas sve:cmok2::zag:

Pazarka,nisam citala tri dana,i evo dva puta se vracam da procitam,u pozitivnom sam soku,suze su mi posle (a inace sam teska na iste):D.CESTITAM,CESTITAM I CESTITAM:klap::klap::klap::klap:
Mila takodje sve naj,naj,opusteno i uzivajte

Odluka konzilijuma je da se upucujem na pripremu za VTO. Kazu, ostavljamo ti matericu jer je nalaz cist i jer nemas decu, pa kad uspe IVF i kad rodis, onda moze da se odstrani.

Medjutim, moja mama je, smrtno uplasena, odnela moju dokumentaciju na onkologiju, gde su joj rekli: Ma kakva vantelesna oplodnja, nemojte se zanoiti, cim je dijagnostikovan karcinom, bez obzira sto je samo u polipu, ko zna gde je on mogao da se zavuce u materici. Po njihovom misljenju, sve se vadi napolje:sad2:

kada su meni dijagnostikovali tumovr na jajniku, pet lekara nije moglo da se usaglasi sta je to, koliko je veliko i da li treba skidati tumor od 6x6cm ili vaditi jajnik. Znam mnogo zena koje su radile vto samo sa matericom i hvala bogu uspelo im je. Glavu gore.

nemoj da brines
i ja sam imala mnofo folikula, najvecih 18 je izvadjeno
bila sam naduta, i boleo me je stomak, 7 dana sam primala longacef, doktor je rekao da je u pitanju hiperstimulacija I stepena, ali je posle 7-8 dana, nadutost splasla
rekao mi je, javite se jedino ako vam je stomak strasno tvrd i veliki kao da ste 4-5 mesec trudnoce....

Malo si me utesila,reci mi samo kako se sve to zavrsilo ?da li si dobila svoje bebice?Ja sam stvarno neupucena u sve to.Moguce da se stvorilo i 40 folikula a ne jajnih celija,mislila sam da je to isto :dash: .znam samo to da su izvadili 25 onih malih kruzica i da se stvorilo 16 embriona koje su zamrzli.,izvinite.A da 84 je moje godiste,nisam bas tako mlada da ne znam mnogo o tome,ali se nisam bavila mnogo sa tim.

Nova sam clanica foruma. Moja druga VTO radjena je u Jevremovoj kod Dr Ljubica , nazalost bezuspesno jer je jucerasnji nalaz Beta HCG ispod 1.Mislim da sam bila u istoj grupi sa Pazarkom, kojoj cestitam.
Zanima me, uoci sledece VTO u Mariboru, da li je neka od vas vec bila i moze li da preporuci pogodan smestaj.

Zvezdice71 istina je što su rekli na onkologiji,ali isto tako sa sigurnošću niko ne može da ti kaže ni da nije tako.Da budem preciznija može da bude,ali ne mora.Ima ljudi kojima uklone obolelo tkivo i bolest se ne vrati.Ako pušiš prestani da pušiš!Počni da piješ sok od brokolija i to svež,ako možeš da nađeš organski gajen.S tim što se koristi i tvrđi deo brokolija,ona drščica na kojoj je zeleni deo.Naravno to ti preporučujem,ako nemaš oksalatni pesak ili kamen u bubrezima.Lekari uvek idu na najgoru varijantu,ali nisu uvek u pravu!Svi grešimo jer smo samo ljudi.Raspitaj se kod lekara o Germaniumu organik najbolje potraži na netu ima jedna dr.koja se njim duže bavi pa ako ti nešto znači i njeno mišljenje.To je suplement koji svi mogu da koriste.Ne postoji ne rešiv problem.Srećno!

:besna::besna::besna::(:(:(:(:sad2::sad2::sad2::sad2::besna::besna::besna:
draga moja uz tebe sam, pozivam te da zajedno otplacemo!!!!!
cekam betu, ali sam i ja jutros videla na ulosku nesto sto bi se moglo nazvati mesecnim ciklusom.....
evo me na poslu, mada nisam pri sebi, i nerviraju me ovi sto mi jos ne javljaju betu, a dala sam krv jutros u pola 8

toliko sam plakala da nemam vise suza.Stalno razmisljam o moje 3 mrvice i kako ih majka mora otplakati.Ma bice ti pozitivna beta, MORA.Uz tebe sam,

Oficiruša žao mi je.To je život nekad dobiješ,a nekad izgubiš.Sledeći put ćeš imati više sreće.Sigurna sam u to!Ako ništa drugo verovatno su ti grudi malo čvršće od postupka pa ih prošetaj dok su takve!I još jedna bitna stvar možda je ovo tvoj mesec za prirodno začeće jer su ti posle stimulacije veće šanse.Iskoristi to!

Oficiruša žao mi je.To je život nekad dobiješ,a nekad izgubiš.Sledeći put ćeš imati više sreće.Sigurna sam u to!Ako ništa drugo verovatno su ti grudi malo čvršće od postupka pa ih prošetaj dok su takve!I još jedna bitna stvar možda je ovo tvoj mesec za prirodno začeće jer su ti posle stimulacije veće šanse.Iskoristi to!

da,da!Grudi kao u Pamele ,na radost mm.Nama je sansa za prirodno zacece 0!Zacepljena su mi oba jajovoda odnosno jajovodi su mi prohodni ali spoj materice i jajovoda zacepljen i ne moze se popraviti.MM oligoastenospermija trece kategorije.Jedini nacin da dodjemo do bebe je VTO, nazalost!!!!!

Pusti muža da se raduje!Nikad se ne zna!Čula sam za žene kojima su rekli dr.da jedino mogu da dobiju dete,ako ga usvoje pa su bili u šoku kad su te žene dolazile trudne.Malo se ti provedi sa mužem bez obzira na sve!Ako ništa drugo zbog tena,pošto s..s utiče i na ten,a i malo fizičke aktivnosti.Što sam ostavila za kraj kao jagodicu zbog uživanja!Produžićeš život mužu time što će se dobro provesti,a i biće opušteniji kad gleda fudbal.Čovek dočekao da ima Pamelu pored sebe,a ti tako!Ne razmišljaj da treba da napravite bebu već da treba da zavedeš muškarca pored tebe!Uživaj u letu,a posle ako ništa ne bude ima vremena da razmišljaš o bebi.Sad se odmori od mozganja.

Zvezdice,ja bih na tvome mjestu poslusala misljenje jos kojeg ljekara.... Ne mogu razumijeti da jedni tvrde jedno a drugi sasvim drugo...... potrazi ti i misljenje drugih ljekara... Ako postoji mogcnost cekanja i pracenja odmah na vto i da ti Bog podari bebicu a poslije kako bude....... ma,bice to sve u redu......

Oficirusa ,sama zelja da cemo jednog dana uspjeti daje nam snagu...zato preboli to brzo,i napred u novi pokusaj. I sama sam juce plakala i plakala,govorila sebi dal´ ima smisla dalje,nemam vise snage, a vec danas mislim gdje cu opet,sa novim pokusajem.
ps. koliko moze da kasni menstruacija,sa obzirom da je beta bila negativna jos u petak(juce sam tek saznala rezultat) a ja dobila jos nisam?

Ema77 drago mi je da si bolje sve što sam napisala Oficirusi važi i za tebe.Može da kasni dosta,što znači može i da izostane ceo mesec,ako ti inače menst. nisu redovene,a može i pet,petnaest dana.To je sad stvar organizma.Ja sam uvek dobijala na 28-30 dana,a posle postupka na35-37dan.Nezgodno je to što sam uvek imala uložak jer nisam znala kad ću dobiti.

Zvoncica 36,ovo mi je prvi put da kasni ovoliko,pored mnogih neuspjelih pokusaja,ona se vjestica uvijek javljala prije samog rezultata. Inace su mi redovne menst. na 24 - 28 dana . No dobro,ulozak je tu za svaki slucaj da je doceka kad ona rijesi da dodje;) ...

Ema 77 i Oficirusa,jako mi je zao i nemam sta da kazem sto vec nije receno. Mislim ipak da sve dodje u svoje vrijeme kao da i ono sto te neubije samo te ojaca.Sve rijeci utjehe u ovom momentu su sigurno suvisne,jer najlakse je napisati glavu gore i bice sledeci put. Znam samo jedno,nesmijemo odustati.Svako mora tu krizu da prebrodi sam i kad prodje par dana onda to izgleda malo drugacije,malo blaze. Nismo svi isti,neko je stabilniji a neko labilniji.Osim toga svi ti hormoni.....,to mu dodje na kraju kao erupcija hormonskog vulkana.Pa ko prezivi nek prica.Zelim vam sve najbolje i vjerujte u uspjeh koji MORA pre ili kasnije doci.
Modesty 70,ovo vazi i za tebe i dobro nam dosla.

Poslednja izmena:
O Pameli je sala jer bas ne mogu da se pohvalim tim atributima.Razmisljam nesto ja zapravo nikada betu nisam cekala sa nadom i verom jer uvek dobijem 11 dan od ET odnosno tacno na 28 dana kao da niti jedan hormon nisam primila.Boze!

Zvezdice,potrazi misljenje jos jednog ili dva doktora.Pokusaj, ako misle da se moze,odmah sa vto,pa kad to prodje onda ce ti biti lakse da se odlucis na op. NEMORA DA ZNACI DA JE SITUACIJA ALARMANTNA. Ponekad imam utisak da odredjeni doktori rado pobijaju misljenja svojih kolega samo da bi oni bili ti koji imaju tacnu dijagnozu.Pisem iz iskustva,prosla sam to sa mojom mamom.Konstatovan karcinom dojke i mi je vec bili otplakali kad hvala Bogu na kraju se zavrsilo bezopasno,masno tkivo koje je odstranjeno(a nisu je uopste morali operisati).Rana je zasivena kao stari opanak tako da zena i dan danas nakon 9 godina nekoze da pomjeri ruku normalno a da neosjeti bol. Moras se samo aktivirati i vidjeti sta je za tebe najbolje.Znam da si sada u haoticnom stanju ali razbistri misli i u akciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back