Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da vas pozdravim:)
Pokusavam da iscitam sve stranice, ali mi nesto tesko ide, bile ste bas vredne. Stici cu ja to sve vec.:D
Vidim da je dosta devojaka sa ove teme islo u Segedin kod dr Zadorija, pa me interesuje kako ste uglavnom pravile prvi kontakt. Mail-om ili telefonom?

zsuki, koliko dugo si pila macu, i da li ste pili oboje, ja razmisljam da pocnem ovih dana?

Kada se dr Zadori vraca u Segedin, da li ti je nesto rekao?

Macu pijem dva meseca, pila sam po dve kapsule dnevno. A pio je i moj dragi, navodno poboljšava libido ahahahahhahahahahaaa, mada ja baš nisam primetila neku promenu.
A ulje žutog noćurka sam pila do 14. dana, kao do ovulacije, poboljšava viskozitet služokože. E pa to sam bogami primetila!!! Valja probati!! Jedino nisam sigurna da li se maka pije samo do ovulacije ili stalno, ja sam je pila stalno.

Zsuki treba li ponovo da radiš EKG i analizu krvi ili će ti priznati od prošlog puta?

Moraću ponovo, zato što sam ja to još u januaru radila, ali smo zbog cisti dva puta odlagali postupak..... Inače priznaju rezulate do 6 meseci starosti. Hlamidiju, papu, hiv, hepatitis do godinu dana. Ali nema veze, sve se to uradi za dva dana!!!!

Kada ti planiraš nove pohode? :cmok2::cmok2:

Mi smo trebali u maju da radimo,ali nismo zbog toga što bi da mi hormoni budu što bolji,pošto pijem mumio.Ako sve bude kako teba ja bih u septembru.Hoću leto da iskoristim za more,planinu,pa tek onda da krenem sa novim pokušajem.Ako Bog da sad ćeš uspeti,pa ću te zapitkivati tad kao iskusnu trudnicu za simptome.Misliću na tebe i kad se budem brćkala na moru!Grozna sam znam,šalim se još uvek nisam spremna kako tvrdi moja dr.Majra.

Preskočila bih ja odmor i sve kad bih znala da će uspeti,ali pošto je žena pokazala i dokazala na meni i mnogo mojih prijateljica da zna šta priča i radi sačekaću zeleno svetlo da mi da pa tek onda krećem. Mada meni leto ne prija pošto sam vitka i kad su velike vrućine gubim kilažu,a za embrion treba meso da ima za šta da se zalepi.

Miličiceeeee, pa ulepšala si mi dan! Pravi je medenjak, srce malo, baš liči na tebe! Ljubim vas oboje!
Sukice, pa ti si nam baš vrednica. Hvala na odgovoru, moraću i ja da posetim tog macana, nema mi druge! Baš se radujem što ponovo startuješ, ja još ništa nisam odlučila ni gde ću ni kako ću. Malo ću iskulirati preko leta, pa ću posle videti! Javljaj nam obavezno kako nareduješ a mi navijamo iz sve snage! :cmok:
Padar, Mijaki, Pazarkice :super:
Bojanaaaa gde si, što ne pišeš?

Suki jesi li macu naručila preko interneta(vidim da imaju svoj sajt) ili si kupila u apoteci?

Nisam preko interneta, tako mi je bilo skupo. Po preporuci mog "uvek u pravu" dragog, macu sam nabavila u prodavnici za sportiste i bildere ahahahahhahahahaha. Po njemu preparati koje piju sportisti moraju da budu vrhunskog kvaliteta (on neveruje ovim lekovima što se jako reklamiraju), pa eto ajd da mu verujem kada je već uvek u pravu ahahhahahahha.
Kupila sam Maku od firme NOW - oni proizvode razne suplemente. Ima 100 tableta i košta mislim isto kao što na sajtu košta 30 tableta.... Macu možeš i u apotekama nabaviti, ali obavezno proveri pouzdanost proizvođača i koliko mg mace tableta sadrži.
Inače neko je spomenuo zink i l karnitin za poboljšanje spermograma, pa da vam kažem da takvih kombinacija isto ima u tim radnjama za bildere, sportiste.

poljubac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav svim ucesnicama foruma. Kao sto rece zuki75 tesko je iscitati sve stranice. Meni je u proslu sredu radjen embriogransfer, 4 embriona. Prva 4 dana sam se odlicno osecala, mirovala penzionerski, da bi me od 5-tog dana poceo boleti stomak kao pred menzis, napetost i povremena probadanja. Mislila sam da cu svaki cas prokrvariti ali za sada nista - pretpostavljam da je to od Utrogestana. Ja sam vec sa sobom raskrstila da mi nije uspelo :-(.
Interesujeme da li je neko imao slicne simptome?
Hvala, pozdrav svima i puno, puno sreće.

Natans pa ti si već sebi presudila!Zašto pitaš uopšte za simptome?Draga moja možda si baš trudna.Nema pravila!Sve smo različite.Opusti se i pusti prirodu da odradi svoje.Moja sestra je imala u svakoj trudnoći te simptome,pa rađa živu i zdravu decu.Dok sam ja imala te simptome trinaesti dan od et i petnaesti sam prokrvarila.Ti si sad u grču i to može da ti stvara takav utisak.Biće sve dobro sačekaj lepo betu pa da se svi radujemo što si uspela!Samo polako dan po dan i videćeš da će sve biti dobro!

Natans, kao što naša Zvončica reče, nema pravila, a Miličica(akose ne varam) je jednom rekla-Trudna si dok se ne utvrdi suprotno! Pokušaj da se opustiš, znam da je teško i ja sam bila jako nervozna, a tek sada vidim koliko sam grešila! Ne daj se, šaljemo ti pozitivne vibracije za tvoje mrvice!

Džeeeeeeeeeeeeeeeeeeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :super::super::super::super:

Ne mogu ti opisati koliko sam srećna zbog vas :super: a kao da je juče bila ona prva konsultacija...... Baš me Đula pitao za vas pre neki dan! Definitivno si mi pomogla da odlučim kada da radim sledeći pokušaj, ODMAH!!!!!! Mi smo u sredu bili kod Zadorija, i nisam mogla da se odlučim da li da radim u junu ili julu, ali evo sada ću u JUNU, tj možda već od petka počnemo sa stimulacijom....

Neko je pitao kada se vraća dr sa specijalizacije, pa koliko se sećam ostaće neke 2 nedelje, tako da će u sredinom jula već biti u Segedinu.
Milice, ja sam mu pisala na mađarskom :hahaha:!
Od nalaza se za prvu konsultaciju traži:
-hormonski profil 2. dan ciklusa
-brisevi na hlamidiju, trihomonas
-vaginalni sekret, bris cerviksa
-papa test
-spermogram i spermokultura
oba partnera:
-hiv i hepatitis bc

-svi papiri sa prethodnih pokušaja IVF, inseminacija, operacija, hsg i sl.

kasnije će vam tražiti mišljenje za opšu anesteziju, ekg, krvnu sliku i možda nešto individualno.

Ikice, konsultacije možeš zakazati bez obzira da li ćeš tamo raditi IVF. Prvo se upoznaš sa lekarom, sve ga ispitaš, i cene naravno, pa se tek posle odlučiš!! Prva konsultacija košta 13.000 ft + 8.000 ft UZ. (1 euro - 270 Ft).

Zukice draga, hvala ti puno, jako smo srecni, sledece nedelje idemo na kontrolu, pa ce mo videti kako napredujemo:):):)!!!
Dobro se osecam, odmaramo i dosta sam opustena!
Obradovala si me kada sam procitala da idete opet, cak ces me stici pa ce mo zajedno u skolicu da se druzimo :cmok:!
Drzimo fige i saljemo vam pozitivne vibracije :cmok::cmok::cmok:!!!!!!

evo i mene:(

za pocetak,beskrajno sam tuzna......ali idemo iz pocetka

u utorak 01.06 uradjen je ET ,vracena su 3 embriona ,nakon 3 dana od punkcije,u tom trenutku jedan je bio 6. celijski drugi 8.celijski i treci 9.celijski..................nakon 20 minuta primila sam 10000 UI pregnyl ,u otpusnoj listi sam dobila terapiju,na drugi dan progesteron depo,a 4.,6.,8.dan od ET pregnyl 1500UI pregnyl,na embrionima je uradjen hecing .......ljubic i milica su zadovoljni ,a ovu terapiju sam dobila na sopstvenu inicijativu

e sad ide onaj los deo..........imalo je jos puno embriona ,u dogovoru sa ljubicem odlucili smo da sa njima idemo do stadijuma blastocisti,medjutim od svih njih niedan nije stigao do blastocisti,i tako nijedan nije zaledjen....juce su mi javili,i bilo mi je bas tesko,i ne samo zbog njih i vec sam razocarana znaci da ni ovi nisu verovatno bolji i ako su u tom trenutku od svih oni bili najbolji....................

kao sto sam vec rekla tuzna sam do besvesti,znaci da ni sad nece biti nista,a ja vise ne mogu,snagu sam izgubila izmedju ova dva postupka,sada kada se vratim kuci idem negde na odmor,negde sama,gde nikog ne poznajem ,i gde mogu da budem sama sa sobom,svi mi smetaju.............u pocetku me je boleo stomak ,sada nista,tj isto odnosno identicno kao u prethodnim postupcima..........samo molim boga da mi da snage da izdrzim sve ovo,jer ovakve udarce ne mogu da primam vise

bila sam zajedno sa milom81 na transfer,njoj j uradjen posle mene..........mila ljubavi se ako budes mogla

ljubim vas sve:cmok2::zag:

u utorak 01.06 uradjen je ET ,vracena su 3 embriona ,nakon 3 dana od punkcije,u tom trenutku jedan je bio 6. celijski drugi 8.celijski i treci 9.celijski..................nakon 20 minuta primila sam 10000 UI pregnyl ,u otpusnoj listi sam dobila terapiju,na drugi dan progesteron depo,a 4.,6.,8.dan od ET pregnyl 1500UI pregnyl,na embrionima je uradjen hecing .......ljubic i milica su zadovoljni ,a ovu terapiju sam dobila na sopstvenu inicijativu

e sad ide onaj los deo..........imalo je jos puno embriona ,u dogovoru sa ljubicem odlucili smo da sa njima idemo do stadijuma blastocisti,medjutim od svih njih niedan nije stigao do blastocisti,i tako nijedan nije zaledjen....juce su mi javili,i bilo mi je bas tesko,i ne samo zbog njih i vec sam razocarana znaci da ni ovi nisu verovatno bolji i ako su u tom trenutku od svih oni bili najbolji....................

kao sto sam vec rekla tuzna sam do besvesti,znaci da ni sad nece biti nista,a ja vise ne mogu,snagu sam izgubila izmedju ova dva postupka,sada kada se vratim kuci idem negde na odmor,negde sama,gde nikog ne poznajem ,i gde mogu da budem sama sa sobom,svi mi smetaju.............u pocetku me je boleo stomak ,sada nista,tj isto odnosno identicno kao u prethodnim postupcima..........samo molim boga da mi da snage da izdrzim sve ovo,jer ovakve udarce ne mogu da primam vise

bila sam zajedno sa milom81 na transfer,njoj j uradjen posle mene..........mila ljubavi se ako budes mogla

pazarkice ne gubi nadu molim te!!!!

meni je danas uradjen ET, ali takodje nemam bas neke lepe vesti, kada malo dodjem sebi napisacu vam sve potanko:(
sada se nadam da od ova tri jadnicka barem jedan bude inadzija kao mama, pa da odluci da ostane da mi pravi drustvo:heart:
ljubim vas sve

Zsuki, hvala ti puno na odgovoru. Nisam jos uvek zakazala konsultacije kod dr Zadorija, ali nam je on usao u najuzi izbor, najvise zbog vasih postova ovde. I malo intuicije. A i mm ima nesto malo madjarske krvi, pa valjda proradila te on navija za Szeged ;)

Pazarkice, ja se nadam da si tuzna bez razloga i da su najkvalitetniji kod tebe. Zao mi je sto nije nista stiglo do blastica.
Mijaki, ja ti zelim da budu dvoje inadzija ;)

ljubavi :heart: necu da cujem taj pesimizam :mrgreen: jel ti je jasno!!! molim te nemoj tako da razmisljas...nista nije gotovo...cemu takve misli...odakle ti znas kako ce biti :think:
:rumenko: sad sam te izgrdila kao moju decu :hahaha: molim te smiri se i misli bar malo pozitivnije, ljubim te drugarice moja i molim se i drzim sve palceve za tebe :cmok::cmok2: ustvari svi te ljubimo puno puno....i ajde jedan osmeh za nas ;)

Pazarkice, ti si najjača i najhrabrija osoba koju poznajem i želim da sada sakupiš svu tu hrabrost i snagu i pretvoriš ih u oooogroman optimizam! Mislim da ceo ovaj forum sada navija za tebe i moli se Bogu za tvoje mrvice(on ovoga puta neće biti na godišnjem, videćeš)! Najveći poljubac na svetu šaljem tebi, Mili, Mijaki i Padar! Ne dajte se ženeeeeeee! Padar, pišiiii!

Pazarkice, stvarno ne zelim da tako nesto cujem od tebe!
Opste poznato je da je materica daleko bolja od tamo neke petrijeve kutije i inkubatora! i da je veca sansa da tvoji embrioni prezive u tebi nego sto ce van tebe, tako da ne zelim da cujem opet taj pezimizam, kad sve cure na forumu drze rucnonozne palceve za tebe i bebice! Pa gledaj Paralijan, to je mnogo prstica u pitanju, a kamoli ostale zenske na forumu!
Mijaki draga pa sta se desilo?Ajd kad smognes snage ti napisi koj redak!

...evo i mene
kao sto sam vam vec rekla bilo je 18 JC. Transfer je bio u petak, 5 dana nakon punkcije. I dodje doktor, vrati mi moja tri embriona i kaze da ce posle da ostane da porazgovaramo...Da ne duzim, nije bilo nista za zamrzavanje zato sto embrioni nisu bili A kvaliteta a doktor nije hteo da zamrzava nesto sto nije dobro. Onda mu je bilo cudno kako od citiram savrsenih jajnih celija ne ide razvoj kako treba i onda su uradili neku analizu semena, i videli tek tada da spermici imaju izmenjenu morfologiju glave!!!!! i da bi to trebalo proveriti pre sledeceg pokusaja jer ko zna zbog cega je to....naravno niko se nije ranije setio da uputi mm na detaljne analize, nego kao sve je ok.
pitam ja da li su barem ovi sto su vraceni ok. on kaze, naravno, u stadijumu su blasta, dobrog kvaliteta, ali ako dodje do trudnoce, tri puta ce vise da rade svih genetskih i prenatalnih dijagnoza da bi se eliminisala mogucnost radjanja deteta sa deformitetom, zato sto su i ovi napravljeni sa tim izmenjenim glavama????
jos kaze da se ne sekiram, da je priroda najveci selektor pa ako ne dodje do implantacije, to znaci da nije ni trebalo da dodje..
i eto
i jos mi juce kaze da sam imala sindrom hiperstimulacije I stepena, i da nastavim da lezim da se jajnici smire. mozda je i bolje sto mi to nije ranije rekao....da se ne nerviram

mm i ja smo se nekako oporavili od soka. nadamo se da ce uspeti ovoga puta pa cemo pratiti, valjda je medicina toliko odmakla, pa cemo isproveravati i sto treba i sto ne treba....da se rodi zdrava beba
ako pak ne uspe, mozda nas neko i uputi da mm istrazi sta je to sa materijalom i ako je nesto nepopravljivo ili stetno, onda idemo odmah vani u banku sperme, bez razmisljanja...
meni je 30, mozemo barem troje dece tako da napravimo....

no to je za sada plan B, sada cuvam ova tri embrioncica i nadam se da su ispravni i da hoce da ostanu....
toliko od mene
ljubim vas sve

evo i mene da se javim :)
kao sto je i pazarka rekla embriotransfer je bio 1.6.
punkcijom su pronasli 9 jc. oplodili su 8jc od kojih su dve odmah odbacene.
4.tog dana vratili su dve.
trebalo je da se zamrznu preostale cetiri ali se ni meni nisu dovoljno razvile :eek:

terapija koju su mi prepisali je utrogestan 3x2.

danas je peti dan i osecam se dobro . mozda ponekad malo ziganje ali nista znacajno.

odmaram, lezim, po malo setam(jos uvek u stanu), puno vode , supice i cedjene pomorandze ... sve u svemu zdravo ;)
i ja se nadam da ce biti sve :klap: .:super: u startu mi nije prijalo to sto su mu rekli za zamrzavaje ali verovatnoca da se ni jedan ne razvije .....
sta je tu je .. nema ocajavanja

pretpostavljam da kada su vracali da su odabrali najbolje :heart:

pazarka pokusaj da budes pozitivna , smej se , uzivaj ...
to zellim i osalim devojkama
pozzzz i ljubim vassss

ljubavi :heart: necu da cujem taj pesimizam :mrgreen: jel ti je jasno!!! molim te nemoj tako da razmisljas...nista nije gotovo...cemu takve misli...odakle ti znas kako ce biti :think:
:rumenko: sad sam te izgrdila kao moju decu :hahaha: molim te smiri se i misli bar malo pozitivnije, ljubim te drugarice moja i molim se i drzim sve palceve za tebe :cmok::cmok2: ustvari svi te ljubimo puno puno....i ajde jedan osmeh za nas ;)

hej pa gde si ljubavi moja????jeli ti se vratila muska ekipa????.................a za pesimizam,nek ide u pi.ku materinu,ovog puta sam bila ful nabrijana da ce biti nesto,a onda tras kao udarac po sred glave ovo sa ostalim embrionima..........ma haos
danas niti sam nervozna niti raspolozna:confused:,pomirila sam se sa tim da nema nista i kraj........samo me ovo mirovanje ubija fuuuuuuuuuuuuuuuj,mada je danas u bgd lose vreme ,pa i ne izlazi mi se bas
Pazarkice, ti si najjača i najhrabrija osoba koju poznajem i želim da sada sakupiš svu tu hrabrost i snagu i pretvoriš ih u oooogroman optimizam! Mislim da ceo ovaj forum sada navija za tebe i moli se Bogu za tvoje mrvice(on ovoga puta neće biti na godišnjem, videćeš)! Najveći poljubac na svetu šaljem tebi, Mili, Mijaki i Padar! Ne dajte se ženeeeeeee! Padar, pišiiii!
hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaala vam zasita na podrsci,divne ste sve do jedne :cmok2::zag:,...............a veruj mi on je na godisnjem sto posto,odlucila sam da vise nikada ne idem u postupak u mesecu maju,jer ocito on tada nije tu(jos jedan neuspeli pokusaj u maju prosle godine,secate se:mrgreen:)
Pazarkice, stvarno ne zelim da tako nesto cujem od tebe!
Opste poznato je da je materica daleko bolja od tamo neke petrijeve kutije i inkubatora! i da je veca sansa da tvoji embrioni prezive u tebi nego sto ce van tebe, tako da ne zelim da cujem opet taj pezimizam, kad sve cure na forumu drze rucnonozne palceve za tebe i bebice! Pa gledaj Paralijan, to je mnogo prstica u pitanju, a kamoli ostale zenske na forumu!
Mijaki draga pa sta se desilo?Ajd kad smognes snage ti napisi koj redak!

ljubim te pumooooooooooooooooooooooooooo:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back