Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zdravo svima..........ja samo da se javim,i da vas poljubim sve:cmok2:

ja cekam pocetak ciklusa,i onda krecemo sa stimulacijom
trebalo bi da procurim veceras ili sutra i onda krecemo sa gonalom 150 UI i sa menopurom takodje 150 UI,bila sam u sredu kod dr ljubica,za sada je sve uredu i dao je zeleno svetlo za pocetak
07.05 je trebalo da primim ampulu cetrotide 3mg,i ispostavilo se da nje vise nema u proizvodnji ,kada sam zvala milicu rekli su da nastavljamo dalje bez iste ai ne treba zamena............a sada u sredu ,sestra je pocela bukvalno da se dere kao sto nisam javila nekoliko dana ranije da nadju zamenu,ili sto nisam nasla zamenu.................to je bila bruka sta sam izradila ,ma haos......ovih dana sam bas napeta umalo je nisam zadavila

ljubim vas sve i btw ove sto se svadjaju molim da nadjete drugo mesto za to jer tome ovde nema mesta
jos jednom vas ljubim i javljam vam se kada budem malo manje nervozna:cmok2:

caos svima !
verovatno me se ne secate ali ni nema veze ! :)))
pazarkice bila sam i ja kod doktora ljubica u sredu ... i pricam ja suprugu kad sam zavrsila ma mislim da sam videla Pazarku .
on me pita pa kako znas da je ona a ja neznam nekako citajuci sve ovo shvatila sam da si to ti i samo sam cekala da se javis na forumu i da to potvrdis ...
Razmenile smo par reci ... :) i jako si ljupka devojka ... i preslatka;)
i ja sam prosla super kod dr Ljubica , bio je super i bila sam razpolozena sve dok nisam otisla kod sestre :evil:
sa kojom si ti sestrom pricala?
toliko ima los pristup da bih joj zabranila da prica sa pacijentima , nacin na koji kritikuje i sto nema strpljenja ... ma uzas totalno razocarenje
pozzzz

cao svima:lol:
padar pocinjemo istog dana sa stimulacijom...nemoj da se plasis, iz mog iskustva to nije nista strasno, a i mi smo uz tebe!
meni je sutra drugi dan ciklusa i krecem sa fostimonom 225, prva kontrola 8 dana ciklusa tj u nedelju....
naredna nedelja ce da bude jos i ok, ali gle moje radosti kada budem trebala svaki dan da se izvlacim sa posla radi kontrole, uzas....
ja nesto racunala, pa zakljucih da ce mi ET biti izmedju 1 i 5 juna, zavisnosti od duzine terapije i stadijuma embriona, sto znaci da sam oko 15 juna i zvanicno trudnaaaaaaaaaaaa!!!!
he, beba ce se roditi u februaru, ako sam tu dobro proracunala, prema datumu poslednjeg ciklusa, bice to na rodjendan mm 23 februara, pa da konacno nesto slavimo, posto on godinama odbija da slavi svoj rodjendan, kao glupo mu je, mnogo je mator:hahaha:
ja se inace privremeno vratila kod mame, ona mi daje bocke a i bolje razume moje povremeno histerisanje i kuva mi ruckove, i pravi palacinke u po noci...Mm mi pruza moralnu podrsku i cuva kucu i zaliva cvece, i dolazi da me obilazi kao kada smo se zabavljali....
juce mi se porodila najbolja prijateljica, druga beba, i ja sam se sva raspilavila, isla sam vec da gledam stvari za bebe...ona me zezala da ce sve da mi ostavi, kao njoj vise nece trebati, ne planira trece u skorije vreme, a kada za trece dodje vreme, vraticu joj od mog drugog:hahaha:
elem, da vas ne davim vise, bas sam ok, i nadam se da ce tako i ostati, red je na mene da doprinesem ovom svetu i da naucim svoje dete sve ono sto je moja mama mene naucila.... auuuu sada odoh u patetiku, al nema veze, hormoni ovih dana mogu biti dobar izgovor za sve...
cmookic

Pozdrav svim članovima.. Nova sam,pa me interesuje vto-ako je neko išao,koliko dugo se čeka do postupka,da li je postupak bolan ?

dobrodosla lilice
postupak fizicki nije bolan, mentalno i emotivno je prilicno iscrpljujuci...ali ako urodi plodom, sve se brzo zaboravi, sigurna sam.... a ako ne, opet, zelja za materinstvom te pokrene da ides dalje i da nastavis da se boris...
ako radis privatno tj, ne o trosku drzave postoje ordinacije gde nema listi cekanja... a sto se tice drzave to ce ti vec neka od drugarica sa foruma dati informaciju....
meni je dosta sto mi je drzava platila studije, sada sam samofinansirajuca:zcepanje:
cmokic

Nismo te zaboravile draga Mila, al se moramo podsetiti šta si ranije pisala, u svakom slučaju dobrodošla nam ponovo! Ma pusti ti te veštičare medicinske sestre i pokaži im zube odmah. Ko su bre one da se tako ponašaju prema pacijentima? Uh kad čujem tako nešto odmah se iznerviram,uostalom, srediće nju naša Pazakica, :hahaha: Držim ti figice!
Lilice dobro došla! Ne čeka se dugo, kada prodješ obe komisije dobićeš pozivno pismo najkasnije za 2-3 meseca, a možda i pre, zavisi za koga ćeš se opredeliti. Postupak nije bolan, ali je dosta iscrpljujući kao što reče Mijaki ,(meni je bio više psihički težak nego fizički). Ipak, sve to prodje, ako se lepo završi onda verujem da se sve muke trenutno zaborave. Kod mene se na žalost nije baš lepo završilo, ali sam opet puna pozitivne energije i hrabrija da ponovo pokušam! Ako te nešto konkretno bude interesovalo slobodno pitaj, a mi smo tu da te bodrimo dok ne stigneš do cilja!
jao Mijakice, pa ti si puna pozitivne energije,a ja ti želim da ti se baš sve tako lepo odigra kao što si planirala! Samo tako nastavi!:cmok2:
Hej Miličice, pa gde su prolećne slikice?

Drage moje forumske drugarice, pokusacu da budem kratka. Muzu je pre dve nedelje operisan tumor testisa, sutra pocinje sa hemoterapijom, primice samo jednu dozu. Bez obzira, svezu spermu ne bismo smeli koristiti naredne 2 godine.
Zamrznuli smo 3 uzorka pre operacije i 1 danas. Da li neko zna koji uzorak je bolje koristiti? Da li ih uopste koristiti ili cekati 2 godine ( bez obzira sto smo mladi, ipak nam je to dug period)? Da li koristiti uzorak dok je tumor bio tu i da li u tom slucaju postoji neki rizik po zdravlje bebe ( onko gen, bolesti i sl.)? Da li je uopste sperma uzeta pre operacije i ova posle razlicita, s obzirom da spermatogeneza traje 72 dana?
Ako neko ima slicno iskustvo, veoma bi mi znacilo.... Hvala unapred!

caos svima !
verovatno me se ne secate ali ni nema veze ! :)))
pazarkice bila sam i ja kod doktora ljubica u sredu ... i pricam ja suprugu kad sam zavrsila ma mislim da sam videla Pazarku .
on me pita pa kako znas da je ona a ja neznam nekako citajuci sve ovo shvatila sam da si to ti i samo sam cekala da se javis na forumu i da to potvrdis ...
Razmenile smo par reci ... :) i jako si ljupka devojka ... i preslatka;)
i ja sam prosla super kod dr Ljubica , bio je super i bila sam razpolozena sve dok nisam otisla kod sestre :evil:
sa kojom si ti sestrom pricala?
toliko ima los pristup da bih joj zabranila da prica sa pacijentima , nacin na koji kritikuje i sto nema strpljenja ... ma uzas totalno razocarenje
pozzzz

a jaoooooooooooooooooooooj ajde opisi malo kako izgledas ,bilo nas je puno da se setim

ja sam bila u plavim kratkim pantalonama i beloj jaknici visoka,crna kosa ...ukratko
cudime da si stekla takav utisak,jer sam bila napeta kao struja,cak sam se i sa ljubicem,ajmo reci malo potkacila:whistling:
a sto se tice med. sestre,jedino njoj ne znam ime,ali ona se mene odlicno seeca kao i sve usotalom:lol:
ma ona je samo tri reci rekla ,a ja sam sto tri :lol:,umalo nisam skocila da je udavim,jedino mi je bilo zao milice jer je bila bas tuzna............ne znam dali znas ali umro joj je otac prosle nedelje:(
ma sama je kriva,kao mogla si da nadjes u luksemburgu ampulu cetrotide 3 mg,ali ja fino brojim do deset da je ne udavim i na kraju im kazem ma ajde bre ,sta saljete onda planove i u njima svim zenama trazite jedan te isti lek a znate da ga nema u proizvodnji......ustala dok sam jos uvek imala strpljenja i izasla,utom sam pozvala svog ginekologa i njemu narucila gonal i menopur da se osiguram,i naravno rasplakala se......a znate sta mi je on rekao???ne pocinji sa tim,i vracaj se iz te tanguzije ovamo:zper::zper:

a jaoooooooooooooooooooooj ajde opisi malo kako izgledas ,bilo nas je puno da se setim

ja sam bila u plavim kratkim pantalonama i beloj jaknici visoka,crna kosa ...ukratko
cudime da si stekla takav utisak,jer sam bila napeta kao struja,cak sam se i sa ljubicem,ajmo reci malo potkacila:whistling:
a sto se tice med. sestre,jedino njoj ne znam ime,ali ona se mene odlicno seeca kao i sve usotalom:lol:
ma ona je samo tri reci rekla ,a ja sam sto tri :lol:,umalo nisam skocila da je udavim,jedino mi je bilo zao milice jer je bila bas tuzna............ne znam dali znas ali umro joj je otac prosle nedelje:(
ma sama je kriva,kao mogla si da nadjes u luksemburgu ampulu cetrotide 3 mg,ali ja fino brojim do deset da je ne udavim i na kraju im kazem ma ajde bre ,sta saljete onda planove i u njima svim zenama trazite jedan te isti lek a znate da ga nema u proizvodnji......ustala dok sam jos uvek imala strpljenja i izasla,utom sam pozvala svog ginekologa i njemu narucila gonal i menopur da se osiguram,i naravno rasplakala se......a znate sta mi je on rekao???ne pocinji sa tim,i vracaj se iz te tanguzije ovamo:zper::zper:
Draga Pazarka, nemoj samo da se nerviras i places. Sigurna sam da je vrijeme ovaj put na tvojoj strani i da dragi Bog ovaj put nije na godisnjem :hahaha: Saljemo ti punooooooo pozitivne energije moja srecica i ja.... :heart: Istvarno mi nisu jasni ti nasi doktori,rade VTO a jadne zene same da se snalaze za lijekove :dontunderstand: Ovdje u inostranstvu je bar to olaksavajuca okolnost,mi smo sve,bas sve lijekove dobili u klinici gdje nam je radjena VTO,cak je i mm radio biopsiju tu,tj,dolazio doktor iz druge bolnice(to sve u saradnji s tom klinikom)... To je stvarno sve super,jer pacijenti i bez toga imaju dovoljno stresa...... Al`opet je sve pitanje sudbine i dana kada ce nam se neke zelje ostvariti .... E,pa nek ti taj dan sto pre zakuca na vrata.......

Poslednja izmena:
Drage moje forumske drugarice, pokusacu da budem kratka. Muzu je pre dve nedelje operisan tumor testisa, sutra pocinje sa hemoterapijom, primice samo jednu dozu. Bez obzira, svezu spermu ne bismo smeli koristiti naredne 2 godine.
Zamrznuli smo 3 uzorka pre operacije i 1 danas. Da li neko zna koji uzorak je bolje koristiti? Da li ih uopste koristiti ili cekati 2 godine ( bez obzira sto smo mladi, ipak nam je to dug period)? Da li koristiti uzorak dok je tumor bio tu i da li u tom slucaju postoji neki rizik po zdravlje bebe ( onko gen, bolesti i sl.)? Da li je uopste sperma uzeta pre operacije i ova posle razlicita, s obzirom da spermatogeneza traje 72 dana?
Ako neko ima slicno iskustvo, veoma bi mi znacilo.... Hvala unapred!
Sofia,i meni ja radjena VTO sa zamrznutim uzorkom....mm radio biopsiju u novemru a u decembru VTO. Rezultat toga djecacic koji u julu ove ove godine puni tri godine....E,sad sto se tice tumora testisa koji je tvoj muz imao ne znam,mislim da doktori najbolje znaju.... Mada,moje je misljenje da to nema veze,jer slusala sam o slucajevima koji zamrznu spermu u slucaju tumora i na kraju dobiju zdravu bebu.....Sta kazu doktori na to??? :bye:
''

pazarka nisam te videla gore , vec dok smo cekale dole kod dok Ljubica .
razmenile smo par reci i mene su prvo prozvali da idem na pregled. Ja prvi put radim i sedela sam dijagonalno od tebe , sa tvoje leve strane .
imam plavu kosu.
videcemo se vec ;)
i kod nas je dijagnoza azooo :sad2:
Pazarka jel su tvom mm radili i punkciju i biopsiju ili?

skandia jel i tvoj mm ima dijagnozu azoo? ili
jel ga je bolela biopsija ?

Danas sam saznala da mi pokušaj VTO nije uspio,naime,bHcg mi je 1.3 petnaesti dan od embriotransfera.Pročitala sam na ovom forumu poruku Cupka o klinici u Turskoj,tkz.Njemačkoj bolnici u Istambulu,ali ta poruka datira iz 2007.-me.Ima li neko svježija iskustva,da li je isti meil ljekara kao i tada,da li neko ima neki kontakt s njima?

razmenile smo par reci i mene su prvo prozvali da idem na pregled. Ja prvi put radim i sedela sam dijagonalno od tebe , sa tvoje leve strane .
imam plavu kosu.
videcemo se vec ;)

e jaoj :zcepanje: :zcepanje:sada si mi sve rekla ,sve ste bile plavuse osim jedne crvenokose ....ne mogu da se setim:rumenko:
a po cemu si znala da sam ja?????
secam se da sam sve pitala koji vam je put...............bilo me je cisto sram zbog broja mojih pokusaja,ako si izasla onda nisi cula nastavak:besna:

mom muzu su prosli put nasli jedan spermatozoid u ejakulatu tako da nije imalo potrebe za bipsiju ili punksiju........punkciju su mu poslednji put radili u leskovcu,i mogu ti reci da to iskustvo nikada nece zaboraviti

samo me interesuje po cemu si znala da sam ja???:zper:

jeli ti krenula menstruacija???sta ti je dao da primas????i nemoj da se plasis ,sledeci put kad se vidimo sve ce ti biti lakse,ja cuti biti kao vodic tebi :lol:...uglavnom moju podrsku imas:cmok2:

Draga Pazarka, nemoj samo da se nerviras i places. Sigurna sam da je vrijeme ovaj put na tvojoj strani i da dragi Bog ovaj put nije na godisnjem :hahaha: Saljemo ti punooooooo pozitivne energije moja srecica i ja.... :heart: Istvarno mi nisu jasni ti nasi doktori,rade VTO a jadne zene same da se snalaze za lijekove :dontunderstand: Ovdje u inostranstvu je bar to olaksavajuca okolnost,mi smo sve,bas sve lijekove dobili u klinici gdje nam je radjena VTO,cak je i mm radio biopsiju tu,tj,dolazio doktor iz druge bolnice(to sve u saradnji s tom klinikom)... To je stvarno sve super,jer pacijenti i bez toga imaju dovoljno stresa...... Al`opet je sve pitanje sudbine i dana kada ce nam se neke zelje ostvariti .... E,pa nek ti taj dan sto pre zakuca na vrata.......

jaoj hvala ti skandija,i ja se nadam da nije na godisnjem odmoru:zper:...........a sto se tice lekov ,ja dok sam radila kod mene u inostranstvu nikad nisam imala ovih problema,prosto mi dodje zao ove zene ,i pored sve ove brige oko postupka,kako ce sve proci moras da brines da li ces naci lekove ili ne................uglavnom ja sam se obezbedila ,odmah u petak su mi sstigli za 15 dana stimulacije ...ne znam dali je bio gori ginekolog ili moj dragi.......hvala ti jos jednom:zag:

Danas sam saznala da mi pokušaj VTO nije uspio,naime,bHcg mi je 1.3 petnaesti dan od embriotransfera.Pročitala sam na ovom forumu poruku Cupka o klinici u Turskoj,tkz.Njemačkoj bolnici u Istambulu,ali ta poruka datira iz 2007.-me.Ima li neko svježija iskustva,da li je isti meil ljekara kao i tada,da li neko ima neki kontakt s njima?

prvo jako mi je zao............glavu gore ,da brzo to prebolis i krenes dalje:cmok2::zag:

dobro nam dosla:cmok2:

Pozdrav hrabre zenske, ovoliko hrabrih osoba na jednom mestu... ma da smo krenule u rat sigurno bi smo ga dobile. Pazarkice srecno! Mijaki svidja mi se tvoje razmisljanje, i meni bio termin u Februaru ali je Sergej malo poranio. Skandia takodje i tebi zelim svu srecu. Ikice, Suzukice kako ste? Okacicu slicku ovih dana, mozda cak i avatar promenim. Ljubac za najhrabrije zene na svetu!!!!!

Cao zenske,pozdrav za sve bas sam zadovoljna,ove bocke ne bole i ne prave nikakve tegobe.Videcemo sa Gonalom kako ce biti?Scandia hvala na lepim zeljama,pazarka takodje,hvala puno,mijaki,ikice,hvala puno!!!!!Divne ste sve,pozdrav i za nove devojke!Ljubim vas!!!!!!:D

e jaoj :zcepanje: :zcepanje:sada si mi sve rekla ,sve ste bile plavuse osim jedne crvenokose ....ne mogu da se setim:rumenko:
a po cemu si znala da sam ja?????
secam se da sam sve pitala koji vam je put...............bilo me je cisto sram zbog broja mojih pokusaja,ako si izasla onda nisi cula nastavak:besna:

mom muzu su prosli put nasli jedan spermatozoid u ejakulatu tako da nije imalo potrebe za bipsiju ili punksiju........punkciju su mu poslednji put radili u leskovcu,i mogu ti reci da to iskustvo nikada nece zaboraviti

samo me interesuje po cemu si znala da sam ja???:zper:

jeli ti krenula menstruacija???sta ti je dao da primas????i nemoj da se plasis ,sledeci put kad se vidimo sve ce ti biti lakse,ja cuti biti kao vodic tebi :lol:...uglavnom moju podrsku imas:cmok2:

prosto je to bio osecaj da si ti . komunikativna , opustena ( makar si tako delovala ) ... a i toliko dugo citam tvoje postove da kao da te poznajem :zag:
krenula sam 15.05. sa stimulacijom i to :
1 menopur
150 iu golal f
0,3 suprefakt
u pocetku sam sama sebi davala 0,5 suprefarka i nije bilo strasno ali sada posto su tri injekcije lakse mi je da mi daje sestra i idem svake veceri da mi daju . Trenutno ide m kod sestra Olje:super: i ona je skoz ok , cak sta vise prijatna i za svaku pohvalu .
pitala sam je kada se otprilike ocekuje aspiracija i punkcija i ona kaze da bi trebalo da bude 30 tog ili 01 juna . Za sada nista ne osecam , tacnije raspolozenje je ok :ok:

i samo hocu da ti kazem da nema potrebe da te bude sram . Skidam ti kapu i kazem bravo !!!! ja verujem da sve mora doci na svoje pa i da ti se da prilika da pokazes da ces biti najbolja majka :klap:

astra1 glavu gore, nikada se ne zna kada ce nas sacekati sreca, odtuguj koliko moras a onda se nateraj da mislis pozitivno....na pravom si mestu, svi smo uz tebe....:zag:

mila, padar, pazarkice....sledece godine u ovo vreme vozamo kolica!!!! ja se samo brinem da ne budu blizanci, ne mogu dupla kolica da mi stanu u lift:rotf:
...da ne pitam paralijan kako je ona funkcionisala kada krene u setnju????:hahaha:
ne znam da li sam propustila nekoga ko krece sa programom?

svim devojkama puno hvala na podrsci, mnogo, mnogo mi znacite!!!

ne znam da li je normalno da sve vreme primam suprefact 0.5, ne smanjuje se na 0.3 sa pocetkom stimulacije??? ne mogu da se setim kako je bilo prethodnih puta, kako je kod vas?

cmokic

imam plavu kosu.
videcemo se vec ;)

Mila,mm je imao azoospermiu a u ejakulatu mu nikad nista nije nadjeno.... Godinama smo obilazili doktore,sve i svasta nebili bar malo popravili spermogram,jer za operaciju nije htjeo ni da cuje.... Poslije niza neuspjelih terapija kod nas naposljetku nam dr. Savo Bojovic(Dobanovci) rekao da je biopsija zadnja sansa.... mm opet ni da cuje i tako sve u krug.... Tek,nakon nekoliko godina odlucili se za ovu austrijsku kliniku,i jadva ga ubijedise na ovu operaciju,tkz TESE......Ja sam citavo vrijeme mislila da je to isto(mislim biopsija i punkcija).... Doktor je objasnio da je to operativni zahvat gdje se finom tankom iglom vadi materijal ...Nisam razumijela niti cula da je spomenuo ikakav rez(a vjeruj mi da od srece posto je mmpristao na operaciju,pola nisam cula sta je govorio). Operaciju radio pod anestezijom,i nista ga poslije nije boljelo... Srecom nasli mu nesto materijala i poslije je sve islo brzo, VTO radjen naredni mjesec i uspjesno zavrseno......13 godina cekanja(da je mm odmah pristao imali bismo vec mozda veliko djete),al`sudbina je htjela drukcije i nije vazno vazno je da smo ostvarili svoje snove.... Tebi zelim sve najbolje i da ti se sto pre ostvari zelja..... :zag: :bye:

Pozdrav hrabre zenske, ovoliko hrabrih osoba na jednom mestu... ma da smo krenule u rat sigurno bi smo ga dobile. Pazarkice srecno! Mijaki svidja mi se tvoje razmisljanje, i meni bio termin u Februaru ali je Sergej malo poranio. Skandia takodje i tebi zelim svu srecu. Ikice, Suzukice kako ste? Okacicu slicku ovih dana, mozda cak i avatar promenim. Ljubac za najhrabrije zene na svetu!!!!!
Milice,hvala ti na lijepim zeljama..... :heart: I tebi puno srece i da nam Bog da zdravlja i sta drugo nam treba..... Nasim dragim drugaricama isto tako,bebica,srece i zdravlja!!!!!!! Pusa za tebe i malog Sergeja!!!! :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back