Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa devojke, vi ste stvarno divne i hvala vam svima na podršci. Ja se bockam sa diferelinom i puregonom i 6.4.idem na prvi ultrazvuk da vidimo kako rastu mali balončići,:hahaha:! A znate čemu se posebno radujem, upoznaću se sa našom Sukicom, pa ću je 7. izljubiti za sve vas kad saopšti lepe vesti! Ljubim vas!:cmok:

Hvala na dobrodošlici.Sve u neku ruku imamo slična iskustva i jedan jedini cilj,a to je beba.Radila sam jednu VTO u Beogrdadu.Doktor koji mi je radio prvu VTO je umro,a i da nije ne bih ovde radila ponovo,sve da mi plate.Pošto su mi jajne ćelije bile ugljenisane od prevelike doze hormona.On mi je objasnio da sam verovatno ja čudo prirode,a to nisam dobila napismeno.Otpusna lista je bila neke druge žene,a lekari na njoj meni nepoznati.Samo moji podatci su bili ispravni.U stvari imam pravo na besplatan pokušaj,ali nekoj drugoj ženi bi možda više značilo.Drugu sam radila kod Zadorija sve je bilo u najboljem redu vratio mi je tri embriona i bio je siguran u trudnoću,ali ništa.Oni su super,ali ima žena koje nisu na blogu,a radile su tamo i nije im uspelo.Ako budem ponovo radila radiću tamo.Jeste da ja nisam bila idealan pacijent.Išla sam uz stepenice,a i non stop sam išla u wc pošto nisam mogla da se napijem vode.Pila sam 5ldnevno,nekad 4l.Obično pijem 3l.

ok smo Ikice, guramo polako...:D

ležala sam malo u Betaniji na nekoj redovnoj kontroli šećera, nije loše, da se oseti malo atmosfera;)
prvi put sam videla žene koje imaju kontrakcije, sem na filmu! Lekari i sestre su suuuuper!:super: Onako opasni malo, ali profi skroz, drugačije ne bi ni moglo!

I uopšte svi ginekolozi su mi super, i u DZ, i naravno dr Crnogorac iz Genezisa koja mi vodi trudnoću, svi kod kojih sam bila (a bilo ih je!:lol:) gledaju trudnicu posle vto sa posebnim poštovanjem, to mogu da vam kažem!

ali zato sa ovom sa endokrinologijeeee, rat!:vudu: Ne j.be ona 2% što je vto, rekla mi čak jednom, šta se brineš, kad vam je uspelo iz prve, uspeće ponovo!:eek::mafijas:

to me podsetilo ono danas što je Nada napisala ovde za takt, odnosno netakt ljudi koji nemaju veze sa vto, pa kad odvale tako:azdaja: A još ova moja neki vajni doktor koji vodi trudnice:roll:

izvinte, udavi ja sad sa ovom pričom, al tako tokom cele trudnoće, pa sam više stvarno ispi.dela!

Godinama pokušavamo da dobijemo bebu.Želimo je,ali rešila sam da sad mene neka beba juri.Dosta sam ja jurila nju!Mi nismo ništa lošije od drugih žena,čak posle svega što smo prošle više cenimo ta mala bića.Ja sam u Segedinu radila vto krajem januara ove godine.Upoznala sam i devojku koja je živela u Njujorku,a mislim da je Zsuki spominjala.Ni njoj nije uspelo.To je na žalost sastavni deo života.Ali želim da to bude konačan broj neuspelih pokušaja u ovoj godini.Sve najbolje i ako nas hoće,hoće nas i to je to!

Nada je nahvalila Zadorija i on je stvarno super!Sve sestre su super,ali i one se ponašaju prema svojima drugačije.Meni je posle et.sestra rekla da idem sa Mađaricom kojoj su uradili pola sata pre mene et.Nisam ležala ni sat vremena!To ću svakako reći sledeći put Zadoriju.Mislim da to nije fer!Njoj se žurilo kući,ali je ostavila svoje dve zemljakinje sa drugom sestrom da odleže i više nego što treba.

pozdrav svima koji iscitavaju ovu temu!

imam 37 godina, ginekolog mi je predlozio IVF kao mogucnost zaceca. zivim u subotici, ne znam nista o privatnim klinikama u subotici, a ni u madjarskoj. nasla sam kliniku kaali, ali za pocetak me interesuje trenutna, aktuelna cena intervencije sa terapijom u srbiji i u madjarskoj. takodje, ako je neko raspolozen, znacilo bi mi i da znam koliko vremenski traje proces od dobar dan, ja bih IVF, pa do realizacije.

unapred hvala na odgovoru!

Cudna,ako mogu nekako da ti pomognes sa svojim iskustvom bice mi drago.Kad sam radila vto u Beogradu,gde inače živim,prvo sam pila tablete za kontracepciju i to skoro dva meseca.Pa sam primala diferelin 21dan,a onda i dalje diferelin i tri gonalaf još 12dana.katastrofa!!!Imala sam 34godine(nepune).U Segedinu sam drugi dan ciklusa pocela sa terapijom i trajala je 9dana!Mnogo jeftinije i humanije pre svega,pošto dobiješ mnogo manje hormona.Mi smo putovali iz Beograda.Posle ET.smo ostali jednu noć u Segedinu.Kad sam radila vto u Segedinu imala sam 35,5godina.Opet bih njih izabrala zbog doktora koji je o.k.Vidim da se i fizički ženama sviđa,da sam ga tako gledala verovatno bih uspela,ali na moju žalost nije moj tip.

Hvala Snežana, napokon da nam se i ti malo javiš? Kako si nam, šta ima novo?
Sukice, tek od utorka gostujem u NS, obezbedila sam ličnog vozača (svog dragog)koji će me svakodnevno voziti po bockice, pa ću praznik provesti kod kuće! CMOK

O bože, koja frka oko peršuna :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

nemojte misliti da bih išta radila na svoju ruku.... pošto su mi folikuli jako uvećani nakon punkcije, doktor ki je rekao da pijem 3-4 l tečnosti na dan. Naravno ta tečnost ne bi trebalo da se zadržava u telu, pa su mi zbog toga preporučili da pijem kuvani paradajz, jedem supu od povrća sa peršunom i celerom, koji imaju diuretičko dejstvo. a pored toga svaki drugi dan raport doktoru. moraću da pazim na stil pisanja, sklona sam preterivanjima.
eto. nikakvi čajevi i bakrači.

zvima želim sretnog zeca ahahahahah! :super::super:

nemojte misliti da bih išta radila na svoju ruku.... pošto su mi folikuli jako uvećani nakon punkcije, doktor ki je rekao da pijem 3-4 l tečnosti na dan. Naravno ta tečnost ne bi trebalo da se zadržava u telu, pa su mi zbog toga preporučili da pijem kuvani paradajz, jedem supu od povrća sa peršunom i celerom, koji imaju diuretičko dejstvo. a pored toga svaki drugi dan raport doktoru. moraću da pazim na stil pisanja, sklona sam preterivanjima.

Zsuki, svaka čast na tvojim pozitivnim vibracijama :klap:!!!
Mislim da sve mi koje smo u ovoj priči treba da to gledamo sa vedrije strane, radimo pravu stvar i samo pozitivne misli će nas usrećiti :cvet::!
Ja možda sutra idem kod macana :klap:, bas se radujem!
Zsukice, uzivaj sa tvojim bebicama :p!!!

Bas tako cela frka oko persuna,a ono samo supa od persuna,sto nerece da jedes paradajz a ne persun:zcepanje:Meni jutros uradjen ET.Vracena tri embriona,Mada iskreno nisam zadovoljna. Od velikog broja JC tako malo embriona,nijedan za zamrznuti,lose JC kao i prosli put,iako je ovaj put radjen ICSI.Bas sam tuzna skroz:(:(:(

Cudna imas na prethodnim stranicama tacnu cenu koliko kosta Ivf u Segedinu. Sukice jedva cekam 07.04.!!! Snezo kako si mi ti? koliko guras? kad je termin? Kiss za sve!

Od jutros odlično!:D U ponedeljak ulazimo u 30. nedelju, al ja više volim da kažem na pola 7. meseca smo:D

ja se razvrednela, sve prozore otvorila, perem, peeeevam, evo svima vam šaljem pozitivne vibracije uz hit jutra

Bet, ne brini, pa znaš da mogu da se prime sva 3 embriona!!!:D

Joj devojke, pomoć molim vas. Mene bole jajnici od ove stimulacije(diferelin i puregon) da li je to normalno? Nema nikog od lekara ne Betaniji pa nemam koga da pitam, a znam da ste vi eksperti! Ljubim vas i čekam brz odgovor! Jao Sukice , idi u peršun , baš si nas prepala kad smo pročitale komentar dotične gospodje!

Joj devojke, pomoć molim vas. Mene bole jajnici od ove stimulacije(diferelin i puregon) da li je to normalno? Nema nikog od lekara ne Betaniji pa nemam koga da pitam, a znam da ste vi eksperti! Ljubim vas i čekam brz odgovor! Jao Sukice , idi u peršun , baš si nas prepala kad smo pročitale komentar dotične gospodje!
Ja mislim da je to sasvim normalno,jajnici rade
svoje,i to je dobro. Jedino ako je bol nepodnosljiv:confused:

Ikice i ja mislim da je to normalno.Mene su boleli jajnici pred kraj stimulacije jako,a pregled uz.je bio užasno bolan.Čak sam pre i posle inekcije stop imala krvi kad sam odlazila u wc.A jć.su bile odlične.Ja sam mislila da su otišle i da bezveze idem do Segedina,ali Zadori je sve to lepo odradio pošto je sve bilo na mestu.Nema potrebe da brineš mene je bolelo i kad hodam.Ako je nepodnošljiv bol onda pravac neka klinika.Pokušaj da se opustiš i biće sve u redu!MORA!!!

Ikice to je skroz normalno, mene su jajnici toliko boleli bukvalno su mi suze isle od bolova, ali tako je moralo.
Bet ne sekiraj mozda jesi razocarana ali vracena su ti tri embrica koja ce te uciniti najponosnijom mamom na svetu!
Cudna mozda se nisam lepo izrazila, Zsuki je na nekoj od prethodnih strana bas prepisala cenovnik iz Segedina koliko sta kosta a stimulacija kosta individualno, cini mi se da je u Madjarskoj jeftinija da izadju lekovi oko 1000eura u Srbiji su ti skuplji lekovi, prosek je negde oko 1200eura dati za lekove.
Sukice i dalje drzim fige...

Ja bih zamolila CUPKA za kontakt posto sam odusevljena njenom preporukom htela ici u Tursku na vt.
Ja sam skroz drugaciji slucaj od nje, kod mene je sve ok, sem sto ima 40 god.Bila sam u NS na 1 vt
sa 37 i razocarala se sto nije uspelo, pa sam pomislila da bih trebala otici tamo gde je velika uspesnost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back