Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nolvadex utice na spermatogenezu i u nekim slucajevima pojave se spermatozoidi,on je pio 3 meseca pred biopsiju al nije bilo rezultata,dr je rekao da pije jos mesec dana ne znam zasto.Na punkcij je dr promumljao da je nasao nesto al kao nije bitno,e sad to nesto nama daje nadu da ce se naci na biopsiji.Mi se inace borimo sa ovom dijagnozom 4 godine i vec smo malo umorni od setanja,i sleganja ramenima-nemamo objasnjenje.U Jevrvemovoj smo radili dva puta spermogram i svaki put su nasli par spermatozoida u drugim lab nikada.Sve to malo zbunjuje.On jos pije vitamine-cink,e,l karnitin,l arginin.

Pa to je strasno kad dr samo slegne ramenima i nikad neznas na cemu si tako da te razumem.Mm inace nepije nista i nikada nije a sa ovim se borimo oko 3 godine grozno a lekari se ponasaju kao da su pri put viteli tako nesto niko nista nezna sa 100% samo nagadjanja.A da te pitam jel toj muz radio dosad biopsiju?

Ovde Zoricin muž. Nemojte da se bojite, nije uopšte strašno. Ja sam je radio na VMA u Beogradu i nije uopšte bolno. Inače se radi u totalnoj kratkotrajnoj anesteziji i traje 15-tak minuta. Jedino ima čudan osećaj na tom mestu gde je zasečen. Inače već taj dan ideš kući ako si iz tog mesta gde radiš biopsiju, a ako nisi onda prespavaš i sutradan se otpuštaš.

Kod nas je azoospermija,sve sem fsh i inhibina b je ok,ne znaju uzrok,jedna dr nam je rekla da je najverovatnije u detinjstvu prelezao jaku prehladu koja je ostavila posledice u testisima.Ne znam mislim da bi nam bilo lakse da znamo sta je uzrok,genetika je ok.Sad pije nolvadex mesec dana pa na biopsiju.

Draga 3M,
Da li ste se razgovarali i sa endokrinologom, obzirom da hormoni odstupaju od normalnih vrednosti?
Čitav proces spermatogeneze traje ukupno 120 dana, tako da još mesec dana Nolvadexa može da donese pozitivan nalaz.
Želim vam od srca uspeh:bye:

Hej,cokomara!Bili smo kod dva endokrinologa,al oni kazu da treba urolog da nadje resenje.MM je pio 3 meseca nolvadex,zavrisio u decembru,pa je dr produzio mesec dana,al mesec je pauzirao,nastavio je u polovinom januara.Ja se nadam da ce do uspeha doci,ne zelim da razmisljam negativno.Hvala na podrzci.

Cokomara sad sam citala o vasoj dijagnozi i bas mi je drago sto ste uspeli da dodjete do spermatozoida.Nama je Vinka Vukotic urolog u Dragisi M,posle vadjenja inhibina b rekal da nikada necemo uspeti da dodjemo do spermatozoida i da trazimo donatora.Kao mozemo da uradimo biopsiju al ona ne veruje u uspeh i da ne bacamo vreme i novac jer rezultata nece biti.To je bio sok za nas.Ponekad izgubim nadu,i mislim da je uzalud sav trud.Al,necu nikada odustati.Medicina napreduje,nadam se da ce napredovati i u oblasti muskog steriliteta.

Cokomara sad sam citala o vasoj dijagnozi i bas mi je drago sto ste uspeli da dodjete do spermatozoida.Nama je Vinka Vukotic urolog u Dragisi M,posle vadjenja inhibina b rekal da nikada necemo uspeti da dodjemo do spermatozoida i da trazimo donatora.Kao mozemo da uradimo biopsiju al ona ne veruje u uspeh i da ne bacamo vreme i novac jer rezultata nece biti.To je bio sok za nas.Ponekad izgubim nadu,i mislim da je uzalud sav trud.Al,necu nikada odustati.Medicina napreduje,nadam se da ce napredovati i u oblasti muskog steriliteta.

hej kakav je to pesimizam:rtfm::rtfm:.............nama su isto tako u leskovcu rekli da trazimo donatora kada na punkciji nisu nasli nista...............ja uoste ne znam kako smo mi to preziveli :eek:,onda smo se uputili u brisel,tamo im objasnili celu situaciju,a oni su fakat bili optimisticni:eek:,na dan punkcije,on je dao "uzorak",i vec ga pripremili za operaciju i gle iznenadjenja -6 embriona,i to samo iz ejakulata,nikakva operacija nije bila potrebna...........onda je dr pop.zdeo kada smo mu objasnili kako smo dosli do tog saznanja da on uopste nema sppermatozoida u ejakulatu...........

pozdrav svima:lol:
citam vas redovno i sve vas pratim, doduse kad stignem da ja sednem za kom. :(ova moja deca se po celi dan smenjuju na po pola sata igraju igrice :think:poceli i sa interneta da skidaju neke igrice ukucavaju na googlu pa traze...strasno:zcepanje:nemogu da ih pohvatam:rtfm: jos malo pa ce da otvaraju profila na fb.:zcepanje:
bas nesto mislim ovih dana na milicu dal se porodila,sigurno jeste cim je nema!!!!:think:
sve vas puno pozdravljam i zelim puno uspeha u daljoj borbi :super:

cao drustvo, ja posle duzeg vremena se javljam zavrsila sam sa pripremom i juce je odradjen et i trenutno lezim naravno sta cu drugo.Od terapije uzimam utrogestan 3x2,estrofem1x1,folna kis,cefaleksin 4x1.Za 14dana radim betu nadam se najboljem.
Paazarka sto se tice tvog mm rezultat nikad ne moze da bude isti,kao kod nas neki put imas vise folikula na jajniku a neki put ni jedan, samo treba da se pogodi dan kada su najvise,moji prijatelji nisu imali 8god.dece i svuda suisli kako se pojave samo kazu ,,izvinite ali vi nikada necete imati dece jer spermogram pokazuje 100%smrtnost spermatozoida,nisu se predavali i sada imaju 2 prelepe devojcice.
Pozdrav svim tudilicama i trudnicama.
Milice sada sigurno uzivas u svojoj bebi,nemoj da je ispustas iz ruke samo uzivajjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cmokicccc!!!!!!!!!!!!

:)Hvala Pazarka!Malo si mi ulila nade.Kakva su tvoja iskustva sa biolozima u Jevremovoj?Malo mi je cudno sto jedino kod njih u spermogramu ima po par spermatozida.

hej ljubavi:cmok2: nema na cemu...ja nesto nisam puno kontaktirala sa njima,ja iskreno puno verujem ljubicu,i mama i ocuh evo mesecima ga jure,sada su kao prijatelji:lol:.......a sto se tice biologa hmmm,meni je bila jedna gospodja ,zaboravila sam ime,cim sam usla ,ne znam secas li ,pisala sam puno o mom zadnjem postupku,krenulo je od pocetka da ne valja i tako je bilo do kraja:(,ja sam prokrvarila drugi dan od ET,a vec cetvrti dan sam imala bas obilno krvarenje:(,jaoj i sada kada se setim vriskala bih...........elem ,htela sam ti reci ,sto se toga tice ,treba da im verujes,jer mislim da ne lazu.....ako su mu rekli da ima onda ima,mom su rekli da je samo jedan imao za oplodnju,pa ti vidi:sad2:

cao drustvo, ja posle duzeg vremena se javljam zavrsila sam sa pripremom i juce je odradjen et i trenutno lezim naravno sta cu drugo.Od terapije uzimam utrogestan 3x2,estrofem1x1,folna kis,cefaleksin 4x1.Za 14dana radim betu nadam se najboljem.
Paazarka sto se tice tvog mm rezultat nikad ne moze da bude isti,kao kod nas neki put imas vise folikula na jajniku a neki put ni jedan, samo treba da se pogodi dan kada su najvise,moji prijatelji nisu imali 8god.dece i svuda suisli kako se pojave samo kazu ,,izvinite ali vi nikada necete imati dece jer spermogram pokazuje 100%smrtnost spermatozoida,nisu se predavali i sada imaju 2 prelepe devojcice.
Pozdrav svim tudilicama i trudnicama.
Milice sada sigurno uzivas u svojoj bebi,nemoj da je ispustas iz ruke samo uzivajjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cmokicccc!!!!!!!!!!!!

navijam od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,pocelo je odbrojavanje :cmok2::cmok2:,pisi koliko ih je imalo,imas li neke siptome........navijam od srca

pozdrav svima:lol:
citam vas redovno i sve vas pratim, doduse kad stignem da ja sednem za kom. :(ova moja deca se po celi dan smenjuju na po pola sata igraju igrice :think:poceli i sa interneta da skidaju neke igrice ukucavaju na googlu pa traze...strasno:zcepanje:nemogu da ih pohvatam:rtfm: jos malo pa ce da otvaraju profila na fb.:zcepanje:
bas nesto mislim ovih dana na milicu dal se porodila,sigurno jeste cim je nema!!!!:think:
sve vas puno pozdravljam i zelim puno uspeha u daljoj borbi :super:

gde si ljubaviii:cmok2:,kako si mi????????
tebi nikad nije dosadno,zar ne????:lol::lol:,ako ako,sta bih ja dala da imam takvu "razonodu":heart::heart:

prijavljujem prvi dan ciklusa,verovatno ce histeroskopija biti u ponedeljak,ako me ginekolog sutra naglavacki ne izbaci iz ordinacije :lol::lol:,bice ti si luda kao struja,ali videcu nekako da sredim:lol::lol:

Pazarka,imala sam zamrznute u dve epruvete po 3 embriona,razmrznuta je jedna epruveta i 2 su prezivela jedan nazalost nije tako da su 2 eskimcica vraceni.Dobro se osecam na trenutak me malo zaboli levi jajnik ali nije nista strasno:think:mislim da je jos rano za neke promene tek je 2dan ET videcemo na dalje nemrdam iz kreveta samo do kupatila i nazad malo me kicma boli od lezanja ali izdrzacu sve pa makar trebalo da lezim i 9meseci.:dash::dash::roll::roll:Pozdrav za sve i drzim fige i trudnicama i trudilicama!!!Ma jake smo mi izdrzacemo!!!!!!!!!!!!:cmok2::zag::cmok::klap::klap::klap::klap:

Ivancice,drago mi je da je dosad sve ok. Zelim da ti to vrijeme cekanja brzo prodje i da nas sve obradujes.
Pandice,sta je sa tobom,kad je ET?Isto tako sve najbolje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milice,javi nam se,vec smo nestrpljive.
Melanija,mora da ti nesto "mutis" kad nam se nejavljas.
Ruzo,sta je sa tobom?
Za sve ostale puno poz i dobrih zivaca od sad pa nadalje i u buduce.

Pazarka,imala sam zamrznute u dve epruvete po 3 embriona,razmrznuta je jedna epruveta i 2 su prezivela jedan nazalost nije tako da su 2 eskimcica vraceni.Dobro se osecam na trenutak me malo zaboli levi jajnik ali nije nista strasno:think:mislim da je jos rano za neke promene tek je 2dan ET videcemo na dalje nemrdam iz kreveta samo do kupatila i nazad malo me kicma boli od lezanja ali izdrzacu sve pa makar trebalo da lezim i 9meseci.:dash::dash::roll::roll:Pozdrav za sve i drzim fige i trudnicama i trudilicama!!!Ma jake smo mi izdrzacemo!!!!!!!!!!!!:cmok2::zag::cmok::klap::klap::klap::klap:

pozdrav ivancice...super za eskimcice :zcepanje: lezi i ne mrdaj i nemoj da se odterecujes glupostima:think: nadam se da nisi i ti bila u diskoteku na dzenana pre neko vece:zcepanje:cula sam da su neki isli:zper: moram ja da dodjem neko vece da se izdjuskam ...naravno da me tvoj m cuva ako bude neka frka:zcepanje:naravno ne zbog mene nego onako, ja kakav sam maler kad izadjem jednom u 100god. bude neka tuca!!!
kao sto vidite deca spavaju:worth::zper:

pozdrav ivancice...super za eskimcice :zcepanje: lezi i ne mrdaj i nemoj da se odterecujes glupostima:think: nadam se da nisi i ti bila u diskoteku na dzenana pre neko vece:zcepanje:cula sam da su neki isli:zper: moram ja da dodjem neko vece da se izdjuskam ...naravno da me tvoj m cuva ako bude neka frka:zcepanje:naravno ne zbog mene nego onako, ja kakav sam maler kad izadjem jednom u 100god. bude neka tuca!!!
kao sto vidite deca spavaju:worth::zper:

Sto se tice izlaska na dzenana nazalost nisam bila posto sestrica nije imao ko da cuva pa smo sestra i ja sedele kuci a nasi muzevi su izlazili,a rado te primamo u goste sto se tice diska niko nece smeti da te pipne na sigurno ces biti slobodno dodji.Jedva cekam taj dan da dodjes kod mene!!!!!!!!!!!Kad imate vremena pozovite moju sestru i zeta i pravac kod nas.A nicim se ne opterecujem sedim i uzivam gledam vb i na netu sam stalno.:cmok2::zag::bye::tease::butkice::butkice::butkice::butkice::butkice::butkice::butkice:,malo sam se ugojila pa da se posalim na moj racun (malo vise)!!!!

Ivancice,drago mi je da je dosad sve ok. Zelim da ti to vrijeme cekanja brzo prodje i da nas sve obradujes.
Pandice,sta je sa tobom,kad je ET?Isto tako sve najbolje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milice,javi nam se,vec smo nestrpljive.
Melanija,mora da ti nesto "mutis" kad nam se nejavljas.
Ruzo,sta je sa tobom?
Za sve ostale puno poz i dobrih zivaca od sad pa nadalje i u buduce.

vodolija 72 hvala na prelepim zeljama!!!:worth::super::super::super::klap::klap::klap::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

Drage moje eto mene nazad, 26.01. rodio se Sergej, tezak 3350gr dug 52cm carskim rezom. Juce smo dosli iz bolnice kuci. Mogu samo jednu stvar da vam kazem i da je dobro upamtite, ma koliko puta padale duboko, ma koliko puta mislile da je sve neizbezno i zaludno,ma koliko puta htele da odustanete od svega, verujete nije i ne odustajte, dovoljan je samo jedan pogled vaseg malenog bica, da sve jade i muke zaboravite za pola sekunde! Sve vas grlim i zelim velike bete!

Drage moje eto mene nazad, 26.01. rodio se Sergej, tezak 3350gr dug 52cm carskim rezom. Juce smo dosli iz bolnice kuci. Mogu samo jednu stvar da vam kazem i da je dobro upamtite, ma koliko puta padale duboko, ma koliko puta mislile da je sve neizbezno i zaludno,ma koliko puta htele da odustanete od svega, verujete nije i ne odustajte, dovoljan je samo jedan pogled vaseg malenog bica, da sve jade i muke zaboravite za pola sekunde! Sve vas grlim i zelim velike bete!

pa sta da kazem,osim da ti cestitam od srca,da ljubis njega i za nas,volim te puno,i sada uzivaj zasluzila si:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

sergej ,dobrodosao na ovaj svet,jeste malo surav zna da bude i ruzan,ali kada imas takvu mamu onda ce ti sve biti lakse.............:orkestar::orkestar::orkestar::orkestar:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back