Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje, ja sam krenula sa stimulacijom i zadovoljna sam kako je podnosim jer nemam nikakvih tegoba. Možda zato što mi MM daje terapiju :hahaha::hahaha::hahaha:
Melanija puno sreće sutra, jedva čekam da nam javiš lepe vesti i da se zajedno radujemo :klap::klap:.
Pazarka, znam da će sve biti super, ne mrdaj iz tog kreveta :molim te :worth::worth:. :heart::heart:
Ivančice dobro nam došla, jesi li krenula sa nekim pripremama i gde bih ti išla za VTO.
Pozdravljam Vas sve i molim se za sve nas.:bye::bye::bye:

e na ovo sam otkinula,hahahahhahaaaa,moj samo sto ne zaplace kad treba da dobijem inekciju:zcepanje:,a nema sanse da moze da me ubode

danas nema krvi ni kapi ,a iscedak je zuckast:rtfm::dash:,ja cu izludeti,muz kaze ako sam trudna,beba ce biti ista ja:zper:

melanija drzim ti fige,i ja ova moja mrvica.........zelim da danas dozivis najvecu srecu na svetu:cmok2::cmok2::zag:

Draga Melani.Zao mi je.................a sta drugo da ti kazem.Sve rijeci ovoga svijeta su suvisne.Prosla sam to 6 puta i svaki put mi je bilo sve teze.Ali vidis,jedino pozitivno u svemu tome je to da te opet zelja dalje nosi i da duhom neposustajes.Isplaci se i kroz plac izbaci svu gorcinu iz sebe.Javi nam se i nemoj nas zaboraviti.Nama ce trebati tvoja podrska.

Hej Bule,srce si i ti i Sneza(mislim ovo za utrogestan,za Pazarku). Ovako nesto ima samo kod nas u zemlji (bivsoj Jugi-iako u njoj nefunkcionise 1000 drugih stvari).Pomoc dobijes ponudjenu prije nego je zatrazis a na zapadu to izgleda malo drugacije.To moze i Pazarka vjerovatno da potvrdi.Ali neka,dragi Bog zna zasto nas je bas takve stvorio. Ovoliko srdacnosti,iskrenosti,lijepih zelja,savjeta i uopste podrske na ovom "malom"forumu nemoze da zamijeni citava ZAPADNA EVROPA.

Nennsi,sta je draga sa tobom? Kako si,jeli dijeta vec u prvom planu?Javi nam se!
Ikice,neznam koji ti je dan ciklusa,ali kad sam ja koristila test za ovulaciju uvijek mi je pokazivao 15,16 ili17 dan ciklusa,prema tome spremaj gradivo za domacu zadacu.
Vilenjak,glavu gore i naprijed sa terapijom.To sto ti je muka,prezivjeces,a tako ces uci dobro uvjezbana u trudnicke mucnine.
Pazarka,tebi sve najbolje i miruj! Ono po crnogorsi,k´o zmija:lezi a idje.
Novosti od mene:Sve je spremno,samo cekam da vjestica stigne a nje nema...........Ali doci ce,znam.A onda cu pokusati da je otjeram bar na 9 mjeseci(ah,sto bi ovo bilo fino).
U medjuvremenu sam uspjela da se prehladim pa evo cijelo vrijeme lupam po caju,limunu i aspirinu c,tako da cu sad da prekinem sa pisanjem da vam slucajno nebi prenijela moje viruse.P.P za sve buduce i sadasnje mame kao i za Karlosa.

Vodolijice naša, pa ti si se danas baš raspisala.Drago mi je što si optimista, to je već pola uspeha!
Melania, šaljem ti veliki zagrljaj i poljubac i piši,piši, piši, ako ti je tako lakše, a mi ćemo uvek biti tu da te saslušamo i razumemo!:cmok:
Pazarkice, sa tim razmišlanjima rizikuješ da te zsuki opet šutne u guzu, a možda joj se i ja pridružim. Kakav bre mart, ovo je tvoj mesec i tvoj trenutak! Ludice jedna:cmok:!
Ostale drugarice pozdravljam, a malim mrvicama i vama Snežo i Milice šaljem cmokiće!

Melani, baš mi je žao... Ne znam stvarno šta da kažem. :zag:
Sve sam strepela kad sam ušla na forum...

Evo izjadaću se ja malo, da vidiš da je i sad zaj..ano.
Ceo dan sam u nekom ske.anom raspoloženju, išla sam na endokrinologiju, užas i strahota, hvala Bogu kad takve lekare nisam imala u vto postupku!

Ova što me vodi se trudi da mi ubije volju za životom maltene, negativac do bola, kad sam je zvala da zakažem ona kaže mrtva ladna, pa jel to opstalo?!?!, sa čuđenjem, kao ne može da veruje da jeste.:dash: A i danas mi je pričala u tom raspoloženju.

Prvo me pustila da čekam u hodniku sat i 45 minuta, a zna da sam trudna, tu bolesnici, studenti, ona samo u prolazu dobaci, sačekaj imam nešto da završim, i to se oduži...
Kad sam ušla, kaže, uuu, samo jedna beba! Pa zašto?! Mm i ja se zgledasmo. I sve u tom fazonu. Da, zove se milena mitrović.
Na kraju kaže da se javim na kontrolu za mesec dana, i ponovo- ako TO bude opstalo! Kad joj nisam razvalila šamarčinu nego je tu bio moj smireni muž, pa me unapred pripremio...

Nevolja je što je u celoj NS klinici ona zadužena za trudnice sa dijabetesom, pa moram kod nje... Inače, jedan veliki :thumbdown: za celu endokrinologiju NS bolnice! Jes da nema veze sa temom, ali poručiću to i na ostalim temama!

eto tako, izjadah se ja, šta ću kad imam dušmane!:)

Loš jednom Melani, žao mi je, i ponovo ne znam šta pametno da kažem:zag:

Snezo moja kuma radi na endokrinologiji u Ns, ona je med sestra na odeljenju, ako treba neka veza, ti javi! Nego je trenutno na bolovanju jer je polomila ruku na poslu. Meni vec dva dana ide krv na nos, veoma tesko se zaustavlja, pa se razmisljam da odem kod Dr. Ikice, ova moje mrvica bas i nije mrvica, tu je oko 1 kg. Melania, saljem ti hiljadu poljubaca i toplih zagrljaja, samo nam budi dobro!

Ivana drago mi je sto imam imenjakinju i sto upoznajem nove prijateljice.Neko je trazio da ispricam moje iskustvo.15.12.2007.god.radila sam oplodnju u Jevremovoj kod dr.Vlaisavljevica,kao sto rekoh nazalost neuspesno.Od 11jajnih celija imala sam 9 savrsenih embriona kako je dr.Vlaisavljevic rekao i nadali smo se uspesnom kraju jer nije imalo nikakvih drugih problema.U braku sam vec 8 god. i kod mene i kod supruga je sve ok za sve sto smo culi i sto bi nam dr. rekli radili smo i svi rezultati su bili u redu.Ali ja sam posle 6 dana prokrvarila obilno i kada sam javila dr.Stankovicu, koji je bio zaduzen za mene dok je Vlaisavljevic u Mariboru,cudio se jer sam previse rano prokrvarila.Ukljucili su mi progesteron ali ipak nije uspelo.Posto sam iz Leskovca i poznajem se sa dr.Miodragom Stankovicem odnela sam mu sve analize koje sam radila za sve ove godine i prvo sto je pogledao je krvna slika i naravno rekao mi je da je tu bio problem jer sam malokrvna i naravno da nece uspeti jer je gvozdje 3, a hemoglobin 60,isuvise malo za mene a kamo li za bebu.To je to i sada planiram da pocnem sa pripremom za ubacivanje posto imam zamrznuta 6 embriona.:D:D:D
Pozdrav za 4-mama videle smo se onog dana seti se!!!!!!!!!!!!:bye:

Vodolija hvala na podrsci, ali kada se setim svojih mucnina koje su mi trajale do kraja 4 meseca, ovo je mala maca. U prva tri meseca sam se ugojila svega 1/2 kilograma od uzasnih mucnina. Za ovaj put planiram da trazim pomoc homeopate, ako mi se to ponovi.

Snezo, ako se secas mojih postova od pre par dana, od svega sto me je snaslo, konstatovana mi je hipotireoza, tako da sam za nastavak postupka morala da imam misljenje endokrinologa. Bila sam kod privatnog lekaraza koga sam posle detaljnog istazivanja saznala da je jedan od najboljih u NS, ako zelis mogu ti poslati telefone preko pp.

Hvala vam drugari što nudite pomoć! To je baš poražavajuće kad vidiš da bez neke veze ne postojiš tamo... Ja dok nisam dobila dijab. skoro nikad nisam ni išla kod lekara, i ja se i danas čudim kako to loše funkcioniše!

U tom čekanju danas prepisala sam broj zaštitnika prava pacijenata, mada nešto mislim da oni tu samo figuriraju, ali sam zato večeras bistrila Zakon o zdravstvenoj zaštiti, pa ću, bude li se išta iskomplikovalo, lepo da isterujem odnosno uterujem pravdu tamo gde se to radi, pošto mi je to i inače posao!

Milice, mnogo sam besna na nju (ne rekoh, ja nju već 10 dana jurim da me primi, a verovatno znate da dijab. trudnoća mora da se prati od početka i konstatntno), i smatram je nezainteresovanom potpuno, tako da ne verujem da to može da se promeni. Hvala tebi u svakom slučaju!:cmok2:
Vilenjak, znam da si ti pisala o štitnoj žlezdi... I ova isto radi privatno, verovatno bi bila malo angažovanija da odem tamo, ali neću. Sve te zvezde sa endokrine rade i privatno, u redu je to ako ti nešto akutno treba, ali trudnoću treba da vodi jedan lekar i to sve dok traje, da otprilike imam njegov mobilni, da neke periode možda i odležim u bolnici, treba da bude "klinički". Oduži ja sad mnogo...:lol:

Milice, znači 1 kg! Bravo za mališu, ja nešto mislim da je dečko!:gace: Ne znam ništa o krvarenju iz nosa, za svaki slučaj bolje idi kod lekara (u kog imaš poverenja naravno :lol:)
:bye: svima i :zag:za našu dragu Melani

Melanija, draga, znam da ti je teško i da nijedna od nas ne može da te uteši, ali ti znaš da imaš od nas veliku podršku da nastaviš borbu dalje zajedno sa nama. Budi jaka.... ljibim te :kiss::kiss::kiss:
Vilenjak kako se ti osećaš? I ja sam imala ranije problema sa štitnom žlezdom, ali drugačije prirode. Najpre hipotireoza, hormoni uredu... pratila sam ih redovno ali mi se uvećavao levi režanj da je počeo da potiskuje arteriju što je dovelo do tahikardije. Preporučena operacija... Priprema za operaciju izvršena ali anesteziolog nije dao zeleno svetlo jer sam prešla u hipertireozu a antitela poludela. Onda kreću meseci terapije da umirim sve to .... pa operacija. Odstranjen mi je levi režanj, postoperativni tok uredan, ...... Sad su hormoni ok. ali na desnom režnju mi se pojavili čvorići. Pa mislim...... stalo neke prepreke za VTO.
Pazarka, miruješ li ti :manikir: ili treba da intervenišem.:cmok::zag::zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back