Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vodolijo, ovo sa vozićem mi se mnogo dopalo, baš je orginalno. Vilenjak i ja smo zauzele kupe, videćemo šta će reći kondukter.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Da li je neka od Vas upoznata sa: produženom kultivacijom embriona " Hatchihg embriona" i da li se radi kod nas. :bye::bye:

Ćao draga vodolijice, ne radim domaći(nažalost), mada mi je ovaj mesec jedini na raspolaganju, pošto od sledećeg krećem sa diferelin injekcijama. Sad lovim ovulaciju, kupila sam neke štapiće za detekciju (da ne radim domaći nepotrebno), medjutim od nje ni traga ni glasa.
Miličice kako si ti podnosila diferelin terapiju?
Hoću i ja u taj vozić, makar i na krov, samo da se ukrcam!
Ružo, mislim da je pazarkica pisala da su njoj upravo uradili hatching! cmok

Draga Pazarka, tebe je nemoguće pomešati sa nekom drugom.videla sam te kako si jedva išla iz lifta posle ET.
Napiši mi zašto si rešili iči u kliniku Jevremovu na VTO. Koliko ja razumem ti si mogla ići na VTO u bilo koju kliniku.

Pazarka , Molim te odgovori mi, da li ima smisla ići u Leskovac, u Jevremovoj ko je iskusniji Ljubić ili Vlaisavljević? Da li su ti radili analizu embriona na uzrok neuspeha VTO?

eh hvala ti bule punoooooooooooooooooooooooo,a reci mi negde sam procitala da je tebi jedan VTO uspeo,jeli trudnoca uspela ili sta se desilo(unapred se izvinjavam ako te ovim pitanjima povredjujem):cmok2::cmok2:

Nekako pokusavam da ne mislim na to,kao da se nekom drugom desilo.Tako mi je lakse.
Imala sam missed u 12 nedelji i kiretazu.Ali sam nekako svo vreme imala osecaj da nesto nije uredu,i na moju veliku zalost i bilo je tako.To je bilo u januaru ove godine.
Posele toga sam imala jos jedan pokusaj ali nije uspelo.
Sad sam malo u problemu sa hormonima pa cekamo da se to stabilizuje i onda krecemo dalje.
Odrzava me to sto sam sigurna da cu se ostvariti kao roditelj makar morala i 1000000000000 puta da pokusavam.

Tebi i tvojoj mrvici saljem veeeeeeelikiiiiiiiiiiii :kiss: i VERUJ

Pazarka , Molim te odgovori mi, da li ima smisla ići u Leskovac, u Jevremovoj ko je iskusniji Ljubić ili Vlaisavljević? Da li su ti radili analizu embriona na uzrok neuspeha VTO?

sto se tice leskovca,svaka cast,ali po meni i jako su svi strucni po meni je to jako mlada klinika,a i nemam bas neko pozitivno iskustvo sa njima-ali to je samo moje iskustvo
a sto se tice jevromove,odlucila sam se za njih bas zbog hecinga,to mi se ucinilo jako primamljivo,a i mozda resenje za uspesan ET.............sad vidcemo,mada za njih bi se odlucila opet,jer se prema tebi ponasaju kao prema zivom bicu ,a ne kao prema broju,a i ljubic mi je jako drag,jednostavno me smiruje,mada sa milicom u pocetku se nisam bas najbolje slagala ali sada smo ok

a vlaisavljevic,on isto radi u mariboru ,jel da???ako mislimo na istog,on sigurno ima podebelo iskustvo ,jer je klinika u mariboru jedna od najboljih,ali ja bih ipak izabrala ljubica,svidja mi se jer sve njegove pacijentice kazu-BOG NA NEBU ,LJUBIC NA ZEMLJI:heart:

bas me interesuje po cemu si znala da sam ja???:lol::lol:
ah da na dan ET sam imala strasnu glavobolju ,i krecala sam se kao porodilja:roll:
cmok draga

Nekako pokusavam da ne mislim na to,kao da se nekom drugom desilo.Tako mi je lakse.
Imala sam missed u 12 nedelji i kiretazu.Ali sam nekako svo vreme imala osecaj da nesto nije uredu,i na moju veliku zalost i bilo je tako.To je bilo u januaru ove godine.
Posele toga sam imala jos jedan pokusaj ali nije uspelo.
Sad sam malo u problemu sa hormonima pa cekamo da se to stabilizuje i onda krecemo dalje.
Odrzava me to sto sam sigurna da cu se ostvariti kao roditelj makar morala i 1000000000000 puta da pokusavam.

Tebi i tvojoj mrvici saljem veeeeeeelikiiiiiiiiiiii :kiss: i VERUJ

kako mi je zao draga,auuuuuuuuuuuuu:sad2:,ali glavu gore,ma bice,jednostavno moraaaaaaaaa:cmok2:
i ti spadas u moju grupu,i ja sam to juce rekla ginekologu,jos 10000000000000000000000000 samo da uspe,a nekad mora

jeli moze jedno pitanje???
sad sam dobila slabije krvarenje ,pozvala sam milicu,kaze apsolutno mirovanje , i da pijem 4x2 utrogestan dok ne stane krvarenje
mama je bila u apoteci,kazu da nema utrogestan za oralnu upotrebu,e sad da li vi pijete i vaginalno koristite isti utrogestan::::???u luksem postoji,sta sada da radim
hvala vam unapred:cmok2:

Utrogestan moze da se koristi i oralno i vaginalno i to je isti lek!!! Malo ga je teze nabaviti u nasim apotekama, tj nece da ga daju jer nije odobren nego nam ga daju ispod zita.Nek mama naglasi da je za trudnicu.Ako ne mozete da ga nadjete javi pa da vam ja nekako doturim.
Bas mi je zao ali ni to nije smak sveta.Samo strogo mirovanje.DRZI SE

E da si sad u NSu, ja imam zalihu tableta Utrogestana!
Znaš o čemu se radi, Utrogestan nije na listi Ministarstva kao registrovan lek, tako da ćeš u nekim apotekama naići na stav "ne, taj lek kod nas ne postoji!", a u nekim će ti onako ispod tezge dati i uvek kažu da imaju samo kutiju ili dve pre nego što te ošacuju! Ja sam od kada ga pijem imala prvo mađarski, pa francuski, pa nemački:lol:
U jednoj maleckoj apotečici su nam nabavili par kutija kad su videli da nismo neka inspekcija.

Ne znam kako je u bgdu, tako je ovde... Mi smo se baš smejali kad smo videli kako to funkcioniše:lol:
Ako slučajno ne uspeš da ga nađeš, možemo nekako da organizujemo slanje za bg!

zdravo drage moje............danas sam imjala dve kapi sveze krvi i nje vise nema,ali iscedak utrogestana je roze boje:besna::besna::besna:
ja imam utrogestan iz lux koji je striktno namenjen za vaginalnu upotrebu jer je kod nas to odvojeno ima samo za vaginalnu i samo za oralnu upotrebu
medjutim ja vise nemam za oralnu i poslala sam mamu da trazi samo za oralnu i rekli su joj da to ovde nema,sada cu da je posaljem za utrogestan ,da ne naglasava dali je za vaginalnu ili oralnu

hvala vam drage moje:cmok2::cmok2:,volim vas sve puno,ali ovde u ovoj apoteci igor sve moze(nadam se da me moderatori nece banovati)jer ne znam sta bih bez vas:cmok2:

Cao svima!!!!Saznala sam za ovaj forum preko prijateljice i mnogo mi je drago sto mogu da se upoznam sa ljudima koji imaju problem kao ja.Bila sam decembra 2007god.na vantelesnu oplodnju koja nazalost nije uspela,a sada planiram da krenem sa pripremom druge oplodnje,pa bih volela da saznam novine koje su se javile za ove 2.godine.:zag::kpozdrav:

Rekla sam vec negde ranije da je to i meni bilo prvi put kad mi se zakacio.Kazem ti da to ne mora nista da znaci.Ja sam nastavila da stavljam utrogestan vaginalno (nisam se javila lekaru) i za 2 dana je stalo.
Bilo je onako smedjkasto i mnogo sam se uplasila.Lezala sam, cini mi se da se nisam ni pomerala.........
Nemoj vise da ustajes samo lezi...........

Ako mama ne nadje utrogestan ti javi, ja sam iz bg.
:cmok2:

Draga Pazarka,
ja sam Utrogestan koristila iskljucivo vaginalno, po savetu lekara iz Madjarske i to je bilo ok. Pri prvom pokusaju VTO u N. Sadu rekli su nam da ga pijemo. Kao sto Milica kaze - isti je lek i za oralnu i za vaginalnu upotrebu. Mnogi savetuju vaginalno, jer tako direktno utice na ucvrscivanje ploda u materici. Kako god ga koristila, vazno je da lezis kao sto ti je dr vec rekla. I da, meni je moj dr rekao da bar 2 sata nakon stavljanja kapsulice moram lezati i da ne ustajem!! Delovalo je.
Veliki pozdrav, uz najlepse zelje!!!! :heart:

Cao svima!!!!Saznala sam za ovaj forum preko prijateljice i mnogo mi je drago sto mogu da se upoznam sa ljudima koji imaju problem kao ja.Bila sam decembra 2007god.na vantelesnu oplodnju koja nazalost nije uspela,a sada planiram da krenem sa pripremom druge oplodnje,pa bih volela da saznam novine koje su se javile za ove 2.godine.:zag::kpozdrav:

dobrodosla ivancice!!!!! nadam se da ces se lepo druziti sa nama na ovom forumu....sve sto te interesuje slobodno pitaj--neko ce sigurno da ti odgovori:rtfm:
procitaj neke predhodne postove tu ces naci neke nove stvari koje se rade i iskustva pa slobodno pitaj:bye:
:cmok::cmok2:

Drage moje, ja sam krenula sa stimulacijom i zadovoljna sam kako je podnosim jer nemam nikakvih tegoba. Možda zato što mi MM daje terapiju :hahaha::hahaha::hahaha:
Melanija puno sreće sutra, jedva čekam da nam javiš lepe vesti i da se zajedno radujemo :klap::klap:.
Pazarka, znam da će sve biti super, ne mrdaj iz tog kreveta :molim te :worth::worth:. :heart::heart:
Ivančice dobro nam došla, jesi li krenula sa nekim pripremama i gde bih ti išla za VTO.
Pozdravljam Vas sve i molim se za sve nas.:bye::bye::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back