Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I još ako se sjećaš da mi kažeš rade li u ljetnjim mjesecima tj.kad im je pauza?Hvala puno :)[/QUOTES

Smestaj smo trazili preko bookinga,oko 50-ak e su jako pristojni hoteli po danu za dvoje ,postupak je nesto skuplji nego kod nas,mislim da je oko 3000,nemoj da me drzis za rec jer sam prvi put bila pre 4god pa sam iskrena da budem i zaboravila.Znam sigurno da je kriotransfer 600e jer smo toliko platili poslednji put.Za letnju pauzu neznam jer sam prvi put bila u aprilu,drugi put je bio novembar i tada znam da su nam rekli da imaju pauzu desetak dana oko Bozica

Pa ja sam i računala oko 6000e,postupak,terapija,smještaj,hrana i put.HVALA PUNO :)

- - - - - - - - - -

Caooo svima.Ja se spremam za VTO u Pragu.Zanima me da li je neko imao iskustva sa doniranom spermom?

Makili1406,ja nemam,ali znam ženu koja je to radila.Prvi put joj nije uspjelo,pa dr.put jeste sa zamrznutim embrionima s tim da je ona imala i donirane jajne ćelije i spermu i sad ima dva dječaka :).Želim i tebi da uspije iz prvog puta :).Je li ti to prva VTO?

Vesna, znači zadovoljna si sa dr Crnogorac. Ja se premišljem gde da radimo ovaj put. Prošli smo komisiju u Betaniji, sad još ovi iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo da odobre sredstva, pa možemo početi postupak. Na spisku mogućih klinika se nalazi baš puno opcija...prvo sam mislila Genesis, ali Kopitovićka je nedavno otvorila svoju kliniku, pa sad više taj lekarski tim ne radi u Genesisu. Ostala je Crnogorac, koju ja kad sam upoznala pre ihahaj desetak godina, nije mi se svidela. Nekako je bila tuta muta u odnosu da ženu zmaj Kopitovićku :)
e sad u zadnje vreme čujem lepe stvari o njoj, i da ima puno uspeha...ne znam. Prevagnuće materijalni momenat, verovatno.
Imam neki osećaj da sad treba da radim u Betaniji. ne znam zašto. betaniju inače zaobilazim u velikom luku. nisam se ni porađala tamo :) a sad nekako šta ja znam. i mama moja kaže, da ona isto ima neki osećaj da treba da idem tamo.
Danas idem kod endokrinologa da mi malo pogleda hormone.

Javi za betu...

ostale sapatnice :) pozdrav i za vas.

Devojke, stigla beta 28,06. Nesto kao raste, ali ja ne znam sta je to. Bojim se da nije vanmatericna kad je tako mala i kad tako boli stomak. Ovi iz laboratorije mi poslali skalu
3. nadelja 5,8 - 71,2
4. nedelja 9,5 - 750

Ovo je luda kuca. Agonija i dalje traje.

zsuki75, iskrena da budem ja u NS nisam nikoga od lekara znala. Ja sam iz Beograda i meni su se beogradski lekari smucili. Samo ono sto moram. Imam brata od strica u NS i moja snaja zna Kopitovicku, ali sam zakljucila da je ona prezauzeta i tako sam se resila za Crnogorac Ilic. Ali ne volim ni to kad je nesto suvise blisko pa to kao nesto. Nemam pojma.
NS zato sto kad sam prvi put radila VTO preko Fonda, ovi u Beogradu su pobrkali loncice i poslali moja dokumenta u NS. I mene zvali tamo iz Betanije, medjutim utvrdili smo gresku i tako sam ja 3x radila u Beogradu. Mozda je ipak bio sudjen NS. Kad se to meni smucilo otisli smo u Leskovac i tamo radili cetvrtu.
Stojkovic nije bio optimistican sto se naseg slucaja tice. Znaci od cetiri VTO samo jedan ET, drugi put u Beogradu. Tad je AMH bio 3,54
E sad 5. VTO u NS, AMH 0,7, spermogram los,.samo 10 Merionala i 5 dana Klomifen. Dobili smo 3 embriona i ovo mi je bila najozbiljnija prica. Znaci MM i ja im skidamo kapu. Ni od cega su napravili nesto. Znas i sama da je vrlo bitna i kombinacija stimulacije.
Znaci posto od ovoga najverovatnije nema nista, eto mene u septembru opet kod vas u NS

U Genesisu imaju jako dobrog biologa embriologa. Zato su mi i bili u opticaju. A dr crnogorac nije tako izvikana kao Kopitović pa verujem da se više trudi. Kopitović je sad pokrajinski ministar za zdravstvo, plus načelnik u betaniji plus svoja klinika. Mogu misliti kako ima vremena da se posveti pacijentu. ..

U Genesisu imaju jako dobrog biologa embriologa. Zato su mi i bili u o
pticaju. A dr crnogorac nije tako izvikana kao Kopitović pa verujem da se više trudi. Kopitović je sad pokrajinski ministar za zdravstvo, plus načelnik u betaniji plus svoja klinika. Mogu misliti kako ima vremena da se posveti pacijentu. ..

Pa tako sam i ja razmisljala. A kazem i ona mi je napravila dobru kombinaciju i za pripremu i za stimulaciju. Tako da nas je kupila

Svaka vam čast koje imate lijepo iskustvo sa Kopitovićkom,ja nemam nikako :(

Ja nemam iskustva sa njom. Ja sam cula za nju da je dobar lekar, ali s'obzirom da je prezauzeta ja sam se odlucila za Crnogorac. I moram priznati da mi je OK I da mi je sto se ono kaze legla. Meni je ovo bila 5. VTO, kod nje prva I mislim da cu opet kod nje, ako do kraja ne ispadne nesto vanredno

baš mi je žao Vesna.

grlim te, biće to bolje za koji dan, malo daš sebi vremena da odžališ ili izbesniš, kako ko voli, pa u dalje pobede :)

ja čekam rezultate komisije, navodno se sastaju svakog petka...

Zsuki hvala na podrsci. Da tako ce biti. Samo me brine sad sto nema ciklusa i brine me jos na kom minimumu je moj AMH posle ovoga i koliki ce biti za nekoliko meseci? To je pitanje svih pitanja. No dobro sta je tu je.
A kakvu ti komisiju cekas? Jel vi to imate pravo na VTO o trosku fonda i kad vec imate dete? Ako sam ja to dobro razumela onda je to super, extra za svaku pohvalu!

Caooo svima.Ja se spremam za VTO u Pragu.Zanima me da li je neko imao iskustva sa doniranom spermom?

Pozdrav!!
Mi smo isli za Prag. MM ima azospermiju,tako da nam je jedini izbor bio donacija.
Bili smo 2011. Iz "svezeg ciklusa" nije uspelo,po mom misljenju endometrijum je bio los. Ostala nam je jedna zamrznuta blastocista i eto sad imamo devojcicu.
Posle smo ponovo isli krajem 2013 i uspelo je iz "svezeg ciklusa" ali sam imala spontani u 15 nedelji u januaru 2014.
Sad smo pre nedelju dana otisli po nasu zamrznutu blastocistu. Danas,sutra...ponedeljak...nadam se pozitivnom rezultatu.
Sve sto te interesuje sto se tice Praga,sve ti mogu reci. I cene,i kontakt i iskustvo.

Pokrajinska vlada je donela odluku negde pred kraj prošle godine da se iz budžeta izdvajaju sredstva za VTO za drugo, treće i svako naredno dete. moram priznati da sam bila iznenađena. ovo je odlična stvar.
Uslov je da par (bračni ili vanbračni) ima bar jedno dete, i da su bar godinu dana nastanjeni na području APV. Nije bitno da li je prvo dete začeto prirodnim ili potpomognutim putem.

Postupak VTO se sufinansira, dobijaju se sredstva u visini od 200.000 dinara. Par nakon što dobije pozitivnu ocenu od strane komisije za VTO u Betaniji, predaje potrebnu dokumentaciju u Pokrajinski sekratarijat za zdravstvo, koji potom donose odluku da li će se postupak sufinansirati. E njihovu komisiju ja čekam. Navodno zasedaju svakog petka, ako ima prijava. ubaciću link za sve koji su zainteresovani.

http://www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=89&Itemid=60

- - - - - - - - - -

zaboravih, pare se uplaćuju na vaš račun i sa njim možete raspolagati po volji. ima spisak klinika gde može da se radi VTO.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back