Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sljedeći korak,što se mene tiče je odstranjivanje hydrosalpinx-a,a onda sve iz početka ponovo,samo ovaj put pravac Prag :).Zna li neka od vas koliko košta zamrzavanje embriona u Pragu?Koliko ste imale jajnih ćelija poslije aspiracije?Hvala unaprijed na odgovorima :) .

- - - - - - - - - -

Mr 2014,šta se dešava s tobom :)?Do kud si stigla :)?Koliko si imala jajnih ćelija poslije aspiracije i koja metoda ti je rađena,IVF ILI ICSI?

Sljedeći korak,što se mene tiče je odstranjivanje hydrosalpinx-a,a onda sve iz početka ponovo,samo ovaj put pravac Prag :).Zna li neka od vas koliko košta zamrzavanje embriona u Pragu?Koliko ste imale jajnih ćelija poslije aspiracije?Hvala unaprijed na odgovorima :) .

- - - - - - - - - -

Mr 2014,šta se dešava s tobom :)?Do kud si stigla :)?Koliko si imala jajnih ćelija poslije aspiracije i koja metoda ti je rađena,IVF ILI ICSI?

Draga Angel, jako mi je žao što ti nije uspjelo, odmah su i meni nade manje za moj FET :( Ali mislim da smo mi već navikle da nam ništa ne može ići lako pa i nije neko iznenađenje kad ne uspije :'( Ja sam imala 11 jajnih ćelija od kojih je jedna došla do blastociste i tu su mi vratili, a zamrzli su dvije šesti dan. Bila je ICSI metoda zbog jako lošeg spermograma MM. Iduće nedelje treba da prekontrolišem hormone štitne žlijezde i ako su rezultati približno jednaki onima od prošli put- mogu na FET. Samo što ja imam urođenu trombofiliju pa ću morati od početka da se bodem Heparinom.....
A što se tiče hydrosalpinx-a- to je neprohodan jajovod, jel da? Čini mi se da nama u našim postupcima jajovodi i ne trebaju, možda i nema potrebe da se mučiš? A možda je ipak bolje da i to odradiš, pa da si mirna, a možda se desi i trudnoća prirodnim putem :)

Još jednom, jako mi je žao što ti nije uspjelo, svaki dan sam virkala na forum da vidim ima li novosti od tebe :) :zag:

Hvala puno draga Mr 2014 :heart: .Želim ti svu sreću i da ti uspije :) .Ja sam imala 16 j.ć. i ušla u hiperstimulaciju,blagu jer sam bila na infuziji i mnogobrojnoj terapiji.Jako malu dozu hormona sam primila i jako brzo reagovala.Doktori nisu mogli vjerovati.Rekli su da mi daju čašu vode da bih reagovala :).Hydrosalpinx je tečnost u jajovodima.Meni kad su radili HSG nisu čak ni ubrizgali dovoljno kontrasta tako da ni to nije baš validan nalaz,ali ajde.Šta ćemo,šta je tu je sad.I meni su radili ICSI i dobili smo 5 embriona starih 3 dana.Na ostalih 11 je rađen IVF i po njihovoj priči,nije došlo do spajanja :( .Sad sve iz početka,ali prvo pauza,da mi se organizam odmori od hormona,da smršam,jer sam od njih sva natečena minimum 10kg :(,pa ćemo vidjeti šta i kako...Nevjerovatno,sve bude savršeno i kad je bila Ivf i sad Fet,ali...to je to,na žalost :(.Koja je tebi to po redu IVF ili FET?

- - - - - - - - - -

Šteta što nas nema više ovdje,da razmjenjujemo svoja iskustva,ali i lijepo jer su te dame sada ponosne mamice :D:heart:

Hvala puno draga Mr 2014 :heart: .Želim ti svu sreću i da ti uspije :) .Ja sam imala 16 j.ć. i ušla u hiperstimulaciju,blagu jer sam bila na infuziji i mnogobrojnoj terapiji.Jako malu dozu hormona sam primila i jako brzo reagovala.Doktori nisu mogli vjerovati.Rekli su da mi daju čašu vode da bih reagovala :).Hydrosalpinx je tečnost u jajovodima.Meni kad su radili HSG nisu čak ni ubrizgali dovoljno kontrasta tako da ni to nije baš validan nalaz,ali ajde.Šta ćemo,šta je tu je sad.I meni su radili ICSI i dobili smo 5 embriona starih 3 dana.Na ostalih 11 je rađen IVF i po njihovoj priči,nije došlo do spajanja :( .Sad sve iz početka,ali prvo pauza,da mi se organizam odmori od hormona,da smršam,jer sam od njih sva natečena minimum 10kg :(,pa ćemo vidjeti šta i kako...Nevjerovatno,sve bude savršeno i kad je bila Ivf i sad Fet,ali...to je to,na žalost :(.Koja je tebi to po redu IVF ili FET?

- - - - - - - - - -

Šteta što nas nema više ovdje,da razmjenjujemo svoja iskustva,ali i lijepo jer su te dame sada ponosne mamice :D:heart:

Meni je to bio prvi IFV. Nisam radila ni histeroskopiju, nisu mi to tražili tamo u Mariboru (valjda prvi pokušaj ide na blef). Sad me strah ako ni FET ne uspije da će me slati na histeroskopiju, a tih zahvata se užasno bojim :sad2: Kakvo je tvoje iskustvo sa histeroskopijom, jesu te uspavljivali kad su ti to radili ili si bila budna? Ja sam reagovala osrednje, rekla bih čak malo i sporije, ali rezultat je bio zadovoljavajući. Možda da su ti i ostaje jajne ćelije tretirali ICSI metodom možda bi bi bilo šanse za više FET-ova, ali dobro sad, šta je tu je....Skupi snage i u nove pobjede, imaš svu moju podršku :D
Od mog IVF-a je prošlo skoro 6 mjeseci. Dala sam sebi vremena da se malo oporavim od svega i usput uradim još neke analize koje sam smatrala da treba (i bila sam u pravu). Ali vrijeme jako brzo ide i vratićeš se brzo u normalu. Ide lijepo vrijeme, šetaj, otputuj negdje na kratko,.... i eto snage za novi pokušaj :)

Koliko sam čitala ovu temu (od početka), čini mi se da je ranije bio dosta aktivniji, ali dobro, dok god nas ima bar 2-3 nismo same :heart:

Ćao cure, evo i mene za malo podrške. Pripremamo se za fet u Mariboru, nakon neuspjele IVF u decembru. Ostale su nam dvije blastociste i znam da me čekaju, i da će ispuniti moja očekivanja.
Radila sam histeroskopiju, jer sam imala nepravilnu matericu, ali iskreno nisam morala, ali eto. Čovjke se hvata za slamku.
Očekujem vješticu da počnem sa odbojavanjem a ona kasni već dva dana, ludim.
Da li je moguću prirodno dok čekam fet, hihihihi, snovi moji.
Inače u Mariboru mi je doktor rekao , i to samo on niko prije njega, za tečnost u jajovodu da postoji, ali nije siguran da li se skuplja, haos.

Mr 2014 i ja sam imala taj IVF I sad FET.Prvu IVF sam imala u Novembru i sad FET.Za kratko vrijeme previše terapije i svega :(.Da,da su mi radili na svima ICSI imala bih 16 embriona,ali šta je tu je...Kad su mi radili HSG su me uspavali.Traje 15-ak min.,ništa strašno :).Meni je užasno bilo poslije aspiracije.Ležala sam cijeli dan u bolnici i narednih dana dolazila na infuziju i oralno uzimala ostalu terapiju.Imala sam nenormalne bolove :(.

Drage moje dame,
zao mi je za svaki neuspeh. Svaki put emotivno prolazim kroz sve to. Pa sam malo I odustala od foruma. Mada redovno pratim sve. Ja sam ranije bila aktivnija, sad mi malo ponestaje nada, valjda to ide sa godinama. Ja sam jedna od onih koja jos nije dosla do cilja. Zapravo imala sam sad u februaru peti pokusaj VTO. Sve je bilo super. Embriotransfer 13. u petak. Cetvrti dan od ET ja svako jutro imam nesnosne bolove. Uradila analizu urina I urinokulturu, sve je u redu. Rekli mi da 12-og dana (juce) uradim betu. Beta 16,41. Znam nema nista od toga, medjutim insistiraju da nastavim terapiju I da ponovim betu sutra 14-og dana. Stomak boli jutru kao da se sve raspada, samo sto ne dobijem a ne moze da krene od terapije. Eto zao mi je sto se I ja javljam sa losim vestima, zato I nisam htela da vas opterecujem.
Pozdrav!
:bye:

Drage moje dame,
zao mi je za svaki neuspeh. Svaki put emotivno prolazim kroz sve to. Pa sam malo I odustala od foruma. Mada redovno pratim sve. Ja sam ranije bila aktivnija, sad mi malo ponestaje nada, valjda to ide sa godinama. Ja sam jedna od onih koja jos nije dosla do cilja. Zapravo imala sam sad u februaru peti pokusaj VTO. Sve je bilo super. Embriotransfer 13. u petak. Cetvrti dan od ET ja svako jutro imam nesnosne bolove. Uradila analizu urina I urinokulturu, sve je u redu. Rekli mi da 12-og dana (juce) uradim betu. Beta 16,41. Znam nema nista od toga, medjutim insistiraju da nastavim terapiju I da ponovim betu sutra 14-og dana. Stomak boli jutru kao da se sve raspada, samo sto ne dobijem a ne moze da krene od terapije. Eto zao mi je sto se I ja javljam sa losim vestima, zato I nisam htela da vas opterecujem.
Pozdrav!
:bye:

Draga Vesnicice, jako mi je žao što prolaziš kroz to... Možda beba jednostavno ima problem da se dobro "zakači" :) A možda i uspije :) Znam da je teško u to povjerovati, ali nikad se ne zna. Vidiš, ipak je beta blago pozitivna, ipak se nešto dešava! Ne odustaj, ima nade. Nema to veze sa godinama, i mi mlađe imamo iste probleme, ja već vrlo često razmišljam o usvajanju, a tek sam jedan IVF prošla.... Opet kažem, ne odustaj od tog tračka nade.
I javljaj nam se redovno, mi smo ovdje i da se saslužamo i izjadamo i pomognemo jedne drugima, a ne samo da ispišemo šta ima novo... Barem ja tako mislim. Uz tebe smo pa nam javljaj i dalje kako si :heart:

- - - - - - - - - -

Mr 2014 i ja sam imala taj IVF I sad FET.Prvu IVF sam imala u Novembru i sad FET.Za kratko vrijeme previše terapije i svega :(.Da,da su mi radili na svima ICSI imala bih 16 embriona,ali šta je tu je...Kad su mi radili HSG su me uspavali.Traje 15-ak min.,ništa strašno :).Meni je užasno bilo poslije aspiracije.Ležala sam cijeli dan u bolnici i narednih dana dolazila na infuziju i oralno uzimala ostalu terapiju.Imala sam nenormalne bolove :(.

Mene ništa nije boljelo, putovala odmah nazad iz Mb do Banjaluke, ali ja sam prošla bez hiperstimulacije (hvala Bogu). Nadajmo se da ćeš idući put proći puno bolje ;)

- - - - - - - - - -

Jako mi je zao zbog neuspeha ali glavu gore nismo svesne sta mozemo istrpeti...zamrzavanje u Pragu je koliko me pamcenje sluzi oko 400 e,a kriotransfer 600

Evo ja sam iz stare ekipe, upravo se spremam za 6.Vto. Već me hvata panika! Ljubim vas. ..

Draga zsuki75, pozdravljam tvoju odluku, samo hrabro napred I bice to sve dobro. Znas sve sta te ceka, nije nista strasno kad je u pitanju veliki cilj.

- - - - - - - - - -

Inace devojke ja sam danas ponovila betu I ona je 23,20 posle dve nedelje. Mislim da je svima jasno, ali dr od mene trazi da nastavim sa terapijom I da ponovim betu u ponedeljak. A bolovi ubise. Oni samo ponavljaju da sam pokrivena terapijom I da nista ne moze da se desi.

Vesnicica,sačekaj još par dana,ništa te ne košta :) .Možda sve bude super.Uz tebe smo :heart:.Javljaj se...Srećno,pa da beta poraste do ponedeljka :).

- - - - - - - - - -

Jako mi je zao zbog neuspeha ali glavu gore nismo svesne sta mozemo istrpeti...zamrzavanje u Pragu je koliko me pamcenje sluzi oko 400 e,a kriotransfer 600

Vesna mostarka,misliš to je cijena(400e) po jednom embrionu?

Draga zsuki75, pozdravljam tvoju odluku, samo hrabro napred I bice to sve dobro. Znas sve sta te ceka, nije nista strasno kad je u pitanju veliki cilj.

- - - - - - - - - -

Inace devojke ja sam danas ponovila betu I ona je 23,20 posle dve nedelje. Mislim da je svima jasno, ali dr od mene trazi da nastavim sa terapijom I da ponovim betu u ponedeljak. A bolovi ubise. Oni samo ponavljaju da sam pokrivena terapijom I da nista ne moze da se desi.

necu da ti ulivam laznu nadu ali dr iz Praga mi je pricala za slucaj kao tvoj sa jako malom betom koji se na kraju sretno zavrsio,jako bitno je da raste beta.Mene je stomak stalno boleo tako da ni ti bolovi ne znace nista

- - - - - - - - - -

To naplacuju po nekim cevcicama a jednu staje tri embiona

- - - - - - - - - -

Znači čekamo da beba dovoljno dobro zabaci sidro :D Čekamo, nema nam druge :manikir:

I još ako se sjećaš da mi kažeš rade li u ljetnjim mjesecima tj.kad im je pauza?Hvala puno :)[/QUOTES

Smestaj smo trazili preko bookinga,oko 50-ak e su jako pristojni hoteli po danu za dvoje ,postupak je nesto skuplji nego kod nas,mislim da je oko 3000,nemoj da me drzis za rec jer sam prvi put bila pre 4god pa sam iskrena da budem i zaboravila.Znam sigurno da je kriotransfer 600e jer smo toliko platili poslednji put.Za letnju pauzu neznam jer sam prvi put bila u aprilu,drugi put je bio novembar i tada znam da su nam rekli da imaju pauzu desetak dana oko Bozica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back