Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se sa Pariz.Državne bolnice i služe da poprave sve gluposti privatnih.Mnogi dr.koji rade u privatnim nemaju kliničko iskustvo.Zašto bi neko išao privatno,ako imaš para plati apartman možeš čak svoju posteljinu ako želiš da poneseš.Plati da ti muž prisustvuje porođaju i sve ti je kao privatna bolnica.Apartman sam ja plaćala oko 50evra dnevno u Višegradskoj 2007.U Frontu je mislim malo skuplje.

Oficiruša u toku stimulacije može da se javi braonkasti sekret,pa čak i kap dve sveže krvi,ako je počela ovulacija.Ako nije moguće je da ti je to zaostalo od prošlog ciklusa ili možda od kontraceptiva,ako ih koristiš.Biće sve ok.nema potrebe da se nerviraš!1000mg je dosta moraćeš da smanjiš kad ti urade et.na 500mg.

Pariz šta misliš o slučaju moje prijateljice?Da li je normalno da joj beta raste kod biohemijske trudnoće?
Zvončice,kolika joj je beta uopšte? Ne znam šta da ti kažem...dok ne ode na UZ,ništa znati neće.Samo da nije vanmaterična.Kod nje vrednosti rastu,ali su niže...ne znam,ne hvataj se za moju reč...nikad nisam bila trudna.Nažalost.Nemam tu iskustva.

Sva sam nikakva, stomak mi je ogroman i muka mi je valjda od onog siofora jer sam danas krenula 2 tablete dnevno.
Sta bih ja bez vas i vase podrske?!
Ih,dušo...razumem te..izdrži,kad taj siofor ili glucophage toliko znači,šta nam drugo preostaje?

Nije reč o predoziranju,već jačanju organizma.Koji dr vam je preporučio vitamin C u tim količlinama u postupku?
nekad se prepisuje kortikosteroid da bi rušio imuni sistem da se ne bi borio protiv stranog tela-embriona.Ako se jača sistem,pre će doći do odbacivanja...eto zašto.

Nije mi niko preporucio C vitamin u toj dozi vec sam ga samoinicijativno uzela.:rumenko:Elem, brat mi zivi u inostranstvu i kaze da kod njih zenama daju aspirin da piju u toku stimulacije a ja imam alergiju na acetilsalicitnu kiselinu pa ga ne smem piti.Velim, doticni vitamin je dobar za cirkulaciju pa ga sama prepisah.

Zvoncice,sto da smanji posle embriotransfera vit.c na 500mg.Odakle sad to.Pa vit.c je rastvorljiv u vodi i svaki visak se izbacuje urinom.Ne moze da se predozira.

Draga Padar Zsuki je napisala šta daju u Segedinu.Ranije su davali 400mg,a sad 500mg.To je ok.,ali posle et.nije dobro da pije 1000mg Cvit.Naš C vit.ima jako loše oblagače za razliku od mađarskog koji se mnogo bolje podnosi.Naš loše utiče na želudac.

Nije mi niko preporucio C vitamin u toj dozi vec sam ga samoinicijativno uzela.:rumenko:Elem, brat mi zivi u inostranstvu i kaze da kod njih zenama daju aspirin da piju u toku stimulacije a ja imam alergiju na acetilsalicitnu kiselinu pa ga ne smem piti.Velim, doticni vitamin je dobar za cirkulaciju pa ga sama prepisah.

Vit.C dozvoljena dnevna doza je 1000mg,ali bolje ti je da piješ 500mg.Pušači mogu da piju i 2000mg,ali to je previše.

Ako vec zelis da unosis vit c lepo ti srkuci domacu limunadu, aspirin se takodje daje kod razredjivanja krvi, a setnja je zakon za cirkulaciju i bolju prokrvljenost materice

Domaća limunada je ok.ali treba dnevno oko 1,5kg limuna da pojede da bi postigla da to bude 1000mg vitC.Mislim da je lakše da uzme sintetički koji nikad neće biti kao prirodan,ali to je problem savremenog društva.

Heeeej drugarice, evo me! Prezivela sam nekako i pregurala noc. Stvarno nije bilo strasno, bilo je gotovo za minut. Malo je bolelo, vise kad prolazi iglom kroz matericu i kad izvlaci plodovu vodu! Posle sam posedela malo u cekaonici i onda u kola i pravo kuci! Put mi nije tako tesko pao, al je bio katastrofa -rupa do rupe.
Sad ostaje samo da odmaram i da sacekam rezultate koji ce biti sutra. Od lekova sam dobila palitrex 4x1, i sad to gutam i uzivam. Budite mi vesele,cujemo se!

Ja sam danas bila na komisiji u Betaniji, prošla sam, al će sam postupak biti verovatno malo odložen ne pre maja, tj zavisno kako cista bude nestajala. jer imam cistu žutog tela na levom jajniku i dobila sam da pijem lekove, i kontacepciju da počnem da pijem kad dobijem, pa da dodjem na kontrolu kad dobijem poziv iz RZZO.i takodje suprug da pije lekove za poboljšanje spermograma, al ja nisam dobro razumela koji lek čini mi se da je rekla proviteron il tako nešto, a nije mi napisala.Jel može pomoć oko naziva leka ko ima iskustva? Znam da ima proviron, to je već jednom pijo.

Zlobnice, možda su mislili na Profertil. To je dobar lek.
Super, super, sve više beba je na vidiku!!!

Jeste taj je izguglala sam na netu. Zvala apoteku i zinula kad sam čula cenu. 14000d košta 180 kapsula to je doza za tri meseca, a doktorka nije naglasila koliko dugo da pije.

P.S. Ako sam ja dobro razumela cenu, sad mi u dve apoteke rekoše da je 17240.

Poslednja izmena:
Pariz nije vanmaterična trudnoća,zato što joj je rađena vto.Želim ti da uskoro budeš trudna,pa da vidiš kako je to.

Zvoncice, odakle ti to da trudnoca ne moze da bude vanmatericna ako je radjena VTO??
Veruj da sam se susrela sa mnogo slucajeva po raznim forumima u poslednjih par godina koliko sam aktivna, da se desi da embrion "zaluta" i umesto u matericu, ugnjezdi se u jajovod....
Nadam se da to nije slucaj sa tvojom prijateljicom, ali iskreno, ne bih se puno nadala na njenom mestu, sa tolikom betom... Eto, ipak, cuda se desavaju, pa i ja, zajedno sa tobom iscekujem njen UZ : ) Bese danas?

Zlobnice, lek je bas skuuuuup....
A kakav je inace spermogram tm-a? Ako ti je mnogo novca, njima uvek mozes da kazes da ste uzimali Profertil, a da spermogram pokusate da popravite kombinacijom vitamina. Ionako, za VTO nije vazno da li tm ima 2 ili 20 miliona... Srecno!

Ikice, daraga, super sto je sve proslo, a sada opustanje, konacno : ) Otkud su tako brzo rezultati? Nisam znala da moze uopste tako brzo da se zavrsi, vec sam mislila da te celije moraju da "stoje"neko vreme u labu.... Vidis, totalno sam zbunjena. Ma samo da je skitiljko dobar ( a ne sumnjamo u to : ))! Ljubimo te Nadja i ja : *

Zlobnice,

I moj mm mora da pije profertil. Mi smo uzeli u prasku jer se pije samo jednom dnevno. Cena za mesec dana je 6400din. Mora da se pije minimum 3 meseca.
Mi iako radimo icsi receno nam je da mora da pije jer on ne samo da povecava broj vec i popravlja kvalitet.
I nama je preskupo, al sta da se radi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back