zsuki75
Ističe se
- Poruka
- 2.720
ikica75 hvala na dobrodošlici! Malo mi je frka. Neke od ovih analiza sam radila pre više od 4 godine,jer sam imala neke bolove-kasnije se ispostavilo upalu.Tad su rezultati bili dobri,ali nisam radila HSG, niti taj hormonski status. Plaši me i sama pomisao da nešto nije u redu.Koleginica mi je skoro rekla da ona posle HSG-a nije mogla ljudski da sedi skoro mesec dana,da ju je boleo lastiš od trnerke. Kakav užas! Ispostavilo se da joj nešto nisu dobro uradili i da je zato tako mnogo bolelo. Zato me hvata panika.
Ćaos Milice no.2!!

Da se i ja malo umešam! Najvažnija stvar ako krećeš u začerene vode IVF-a: budi cooool, bez nervoze!!!
Da, moraćeš da uradiš gomilu analiza, za koje ćeš verovatno pomisliti, pobogu čemu sve ovo.
Da, ići ćeš 100 puta po jedan uput, jer ti doktorica neće znati ispisati kako treba.
Da, načekaćeš se dok stigneš na komisiju, dok ti stigne pismo iz RZZO, dok te pozovu na kliniku....
ALI, ti si u prednosti, jer znaš sve ovo unapred! Stvari koje su ti poznate, neće te toliko izvesti iz takta!!! a zato smo mi tu!!!
Lično, smatram da je bolje uraditi sve moguće i nemoguće analize, koje mogu uticati na sterilitet, probati sa lečenjem, inseminacijama jer će možda uroditi plodom, a nećeš morati da gutaš iliti primaš gomilu hormona, koji ipak nisu baš zdravi za naš organizam...i imaju mnogo nuspojava.
Laparoskopija isto može da se radi i samo eksplorativno/kao i

hsteroskopija, doktori bolje vide šta ima iznutra, nego ultrazvukom.
hsteroskopija, doktori bolje vide šta ima iznutra, nego ultrazvukom.Zato glavu gore, i bez nervoze....sve ćemo ti potanko ispričati, ti samo pitaj!

Ali videćeš lakše mu je da te posluša,nego da te sluša po ceo dan.Tako bar mm kaže. Jesi li ti već išla na prvo savetovanje ili se tek spremaš?
 Ali videćeš lakše mu je da te posluša,nego da te sluša po ceo dan.Tako bar mm kaže. Jesi li ti već išla na prvo savetovanje ili se tek spremaš?

)- hoću da mi omogućite da imam bebu,mislim da je najbolje da mi odmah radite VTO.
 )- hoću da mi omogućite da imam bebu,mislim da je najbolje da mi odmah radite VTO.  

) nažalost, draga moja ne znam ništa da ti kažem o tome što su ti rekli da uradiš jer i nemam pojma šta je to. E da si moja ćerka, a po godinama bi vala i mogla biti, ja bih tebi dala fajront nekih godinu-dve dana, a onda da se vidi odakle da se krene...no, džaba, ne bi ti mene ni slušala!
) nažalost, draga moja ne znam ništa da ti kažem o tome što su ti rekli da uradiš jer i nemam pojma šta je to. E da si moja ćerka, a po godinama bi vala i mogla biti, ja bih tebi dala fajront nekih godinu-dve dana, a onda da se vidi odakle da se krene...no, džaba, ne bi ti mene ni slušala!

Meni sad vodi trudnoću, super sam zadovoljna!
 Meni sad vodi trudnoću, super sam zadovoljna!

......ma moze on sto puta da se zove dr,ali ako ne radi svoj posao kako treba ,ima da mu zabijem stiklu u mali mozak......samo mene zanima,dali su ti  dr svesni sta zene prozive ,prolazeci kroz ove tretmane,dali su svesni sta znaci kad po stoputa padnes i negde u najdubljoj tami trazis svetlost............ne znam dali kada zagrle svoje dete,dali su svesni koliko zena daje sebe dabi to dozivela da zagrli svoje dete.......ne trazim da se on veze za mene,nisam mu ja ni sestra ,ni majka ni zena ni cerka,vec ljudsko bice,pre svega covek koji polaze  sve ,ama bas sve u njegovo znanje,podaris mu zelje nadanja strahove,a on se ophodi prema tebi kao prema broju........e kad takav tretman dajes,e onda ces takav da dozivis,.........i tacka ,kraj diskusije
......ma moze on sto puta da se zove dr,ali ako ne radi svoj posao kako treba ,ima da mu zabijem stiklu u mali mozak......samo mene zanima,dali su ti  dr svesni sta zene prozive ,prolazeci kroz ove tretmane,dali su svesni sta znaci kad po stoputa padnes i negde u najdubljoj tami trazis svetlost............ne znam dali kada zagrle svoje dete,dali su svesni koliko zena daje sebe dabi to dozivela da zagrli svoje dete.......ne trazim da se on veze za mene,nisam mu ja ni sestra ,ni majka ni zena ni cerka,vec ljudsko bice,pre svega covek koji polaze  sve ,ama bas sve u njegovo znanje,podaris mu zelje nadanja strahove,a on se ophodi prema tebi kao prema broju........e kad takav tretman dajes,e onda ces takav da dozivis,.........i tacka ,kraj diskusije