Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ikica75 hvala na dobrodošlici! Malo mi je frka. Neke od ovih analiza sam radila pre više od 4 godine,jer sam imala neke bolove-kasnije se ispostavilo upalu.Tad su rezultati bili dobri,ali nisam radila HSG, niti taj hormonski status. Plaši me i sama pomisao da nešto nije u redu.Koleginica mi je skoro rekla da ona posle HSG-a nije mogla ljudski da sedi skoro mesec dana,da ju je boleo lastiš od trnerke. Kakav užas! Ispostavilo se da joj nešto nisu dobro uradili i da je zato tako mnogo bolelo. Zato me hvata panika.

Ćaos Milice no.2!! z:poz:
Da se i ja malo umešam! Najvažnija stvar ako krećeš u začerene vode IVF-a: budi cooool, bez nervoze!!!
Da, moraćeš da uradiš gomilu analiza, za koje ćeš verovatno pomisliti, pobogu čemu sve ovo.
Da, ići ćeš 100 puta po jedan uput, jer ti doktorica neće znati ispisati kako treba.
Da, načekaćeš se dok stigneš na komisiju, dok ti stigne pismo iz RZZO, dok te pozovu na kliniku....

ALI, ti si u prednosti, jer znaš sve ovo unapred! Stvari koje su ti poznate, neće te toliko izvesti iz takta!!! a zato smo mi tu!!!

Lično, smatram da je bolje uraditi sve moguće i nemoguće analize, koje mogu uticati na sterilitet, probati sa lečenjem, inseminacijama jer će možda uroditi plodom, a nećeš morati da gutaš iliti primaš gomilu hormona, koji ipak nisu baš zdravi za naš organizam...i imaju mnogo nuspojava.

Laparoskopija isto može da se radi i samo eksplorativno/kao i :zpozdrav::zpozdrav:hsteroskopija, doktori bolje vide šta ima iznutra, nego ultrazvukom.

Zato glavu gore, i bez nervoze....sve ćemo ti potanko ispričati, ti samo pitaj!

minijature, o jurenju muža kroz kuću mi ništa ne pričaj.To je zabava ceo dan. Ništa mu nije jasno,što to ovako a ne onako.Ne pitaj. :) Ali videćeš lakše mu je da te posluša,nego da te sluša po ceo dan.Tako bar mm kaže. Jesi li ti već išla na prvo savetovanje ili se tek spremaš?

Jel se to meni čini ili mi net ne valja,ali ja već danima ne mogu da otvorim sajt RZZO?

Milice ja sam ga upravo otvorila www.rzzo.rs

Pazarka mislim da su taj elektro scar face :zskace::zskace:, radili meni. Ali nije mi jasno zašto tebi????? Ja sam imala policistične jajnike, i udebljalu "koru" jajnika od visokog nivoa testosterona, pa su mi zato zasekli koru jajnika kao narandžu...tako mi doca objasnio. z:shock:z:shock: šta će ti tebi kog vraga?

ikica75 hvala na dobrodošlici! Malo mi je frka. Neke od ovih analiza sam radila pre više od 4 godine,jer sam imala neke bolove-kasnije se ispostavilo upalu.Tad su rezultati bili dobri,ali nisam radila HSG, niti taj hormonski status. Plaši me i sama pomisao da nešto nije u redu.Koleginica mi je skoro rekla da ona posle HSG-a nije mogla ljudski da sedi skoro mesec dana,da ju je boleo lastiš od trnerke. Kakav užas! Ispostavilo se da joj nešto nisu dobro uradili i da je zato tako mnogo bolelo. Zato me hvata panika.

Milice 979 nemoj da te hvata panika od HSG-a, jer ne boli. Ako trebaš to da uradiš bolje vidi gde je neko već radio i ko je zadovoljan postupkom.

Klama nešto sam tako i pomišljala.Izgleda da mi je neophodan,pošto Tulić to zahteva. Odlučila sam da ga radim u Višegradskoj kod neke sestra Mire koja je čak bila toliko ljubazna da mi je dala i telefon da se javim da zakažem.Nego znate li nešto o overavanju tih uputa. Dobili smo upute za viruse i rekli su mi da mora da se overi - zanima me dali se svi ti uputi mogu overiti u Nemanjinoj 30? Da li je neko od vas to već radio?

zsuki75 u pravu si. Mi smo ovde u velikoj prednosti jer imamo jedna drugu. Više sam saznala ovde za tri dana nego za prethdnih pet godina, čitajuči neke literature i savetujući se sa nekim lekarima. Samo mi je užasno da sam izgubila prilično vremena,jer su mi svi govorili‚"opusti se,polako,sve je to normalno. Za sve treba vreme" Da sam znala ovo što sada znam ne bi me niko odvratio od namere da presečem,odem kod pravih ljudi,zatražim pomoć,i kažem (kao što sam i uradila,a prvi put sam videla čoveka u životu ;) )- hoću da mi omogućite da imam bebu,mislim da je najbolje da mi odmah radite VTO. ;)

Klama nešto sam tako i pomišljala.Izgleda da mi je neophodan,pošto Tulić to zahteva. Odlučila sam da ga radim u Višegradskoj kod neke sestra Mire koja je čak bila toliko ljubazna da mi je dala i telefon da se javim da zakažem.Nego znate li nešto o overavanju tih uputa. Dobili smo upute za viruse i rekli su mi da mora da se overi - zanima me dali se svi ti uputi mogu overiti u Nemanjinoj 30? Da li je neko od vas to već radio?

Ja sam bila zadovoljna u Višegradskoj kako si mi uradili hsg. Meni je radila doktorka Kastratović Kotlica (sada sam videla na pečatu) i ok je, mada koliko sam čula svi su tamo za hsg ok doktori, pa kod koga zapadneš. Ako imaš broj zovi taj dan kada dobiješ da ti zakažu, ali pre toga prikupi rezultate, to sve ide jako brzo. Ja ne znam ništa o overavanju uputa, jer sam sve to što oni traže za hsg uradila privatno u labaratoriji na Slaviji( ne znam da li smem da napišem ovde naziv labaratorije) - mislim da su me svi ti nalazi izašli oko 7000 dinara. Tražili su mi: FSH, LH, E2, PRL, TSH, INHIBIN B i AMH kao i vaginalni i cervikalni bris, koji su mi uzeli na klinici.
Moj prvi korak je bio da moram prvo to da uradim pa tek onda da vidimo u čemu je problem i šta dalje.

Milice, nemoj da slušaš svakojake priče o nekim ekstremnim slučajevima. HSG nije ni upola strašan koliko sam ja mislila kad sam krenula da odradim. Boli isto kao malo jači menstrualni bolovi, ali kratko traje,svega par minuta, pa nije problem izdržati. U nekim klinikama rade sa anestezijom, meni su radili bez i čim su završili prestali su svi bolovi. Krvarila sam po malo par dana i to je to. Mene je više zaboleo rezultat, za koji se na laparo i histeroskopiji pokazalo da nije tačan. Samo glavu gore i napred, ništa nije strašno i bolno kad znamo koji nam je krajnji cilj!!!!!:cvet:

auuu, kolko mi je trebalo da vas pročitam, pa sad ne mogu da odolim da i ja nešto ne kažem... kao prvo, pozdravljam moju pazarku (koja me i dalje zabavlja svojim "slobodnim" stilom obraćanja doktorima z:lol:) nažalost, draga moja ne znam ništa da ti kažem o tome što su ti rekli da uradiš jer i nemam pojma šta je to. E da si moja ćerka, a po godinama bi vala i mogla biti, ja bih tebi dala fajront nekih godinu-dve dana, a onda da se vidi odakle da se krene...no, džaba, ne bi ti mene ni slušala!
minijature osećam malu odgovornost što sam među prvima napala ideju o inseminaciji. Ti koliko vidim još ne znaš je li sve sa tobom u redu. Ako nije, ionako ćete odmah ići na IVF, ali ako jeste nema razloga da ne slediš tu proceduru. Slušaj, znamo mi puno ovde, ali opet sve je to nešto polovično, veruj lekarima ipak, eto vidiš ima šanse i sa nešto slabijim spermogramom za inseminaciju. Devojke, ne znam otkud vam to da inseminacija ne uspeva, uspeva brate nekima, imate ih na raznim forumima, ja znam sa foruma mnoge. Ako ćemo tako i IVF nije obećan, i on retko kome uspe, to smo valjda već naučili. Minijature, 2 inseminacije možeš da završiš za 2 meseca, u slučaju da ne uspeju, tako da ti je to mnogo bezbolnije nego da plaćaš silne novce za IVF... Idi po tom protokolu, step by step, prepusti se doktorima, i ne lupaj sama glavu oko toga... z:poz:
zsuki tebe pomno pratim, jer sve nešto mislim da ću i ja jednom tokom ove godine kod "macana"... još uvek ne planiram, nemam ni novac, a i ne znam da li tamo ima starosna granica iznad koje ne primaju, sve se to još moram raspitati. Tvoje iskustvo mi svakako mnogo znači. Srećno i da ti je Deda Mraz već doneo poklon, a ti još ne znaš za to z:dm:

Ala ste se raspisale... Milice ako imas Mozilu zato i nece da ti otvori sajt RZZO, probaj sa Google chrome. Minijature, definitivno je to ta ista komisija svejedno gde radila ako su rkeli dva IUI onda moras odraditi dva IUI pre IVF, ja sam imala srecu radila sam oba u Visegradskoj tako da ni dinar nisam platila, ni IUI ni preglede, analize krvi i sl, posle ta dva IUI odmah sam krenula na IVF

B.B, nisi ti kriva sto sam ja nestrpliva pa zelim bebu odmah po saznanju da je ne mogu tako lako dobiti. Ali, ubedile ste me, kako kaze Milica83, korak po korak da radim. Ici cu i na inseminaciju.

Neko me je pitao da li je sa mnom sve u redu, odgovor je da ne znam jer jos nisam isla na ispitivanja sva. Imam krvarenja van ciklusa koja pocinju oprilike 19. dana ciklusa pa traju do naredne menstruacije. To vec sest meseci pokusavam da sredim ali bezuspesno. Pijem Cyklo-Progyinovu za to.

Bila sam u N. Frontu, ali vidim da niko od vas nije tamo, Milice obe su u Visegradskoj, Snežana 977u NS, a ostali? Gde se vi lecite, ako ste iz Beograda?

Milice83, ulivas nadu! Nemoj nas napustiti kad se porodis!

B.B, nisi ti kriva sto sam ja nestrpliva pa zelim bebu odmah po saznanju da je ne mogu tako lako dobiti. Ali, ubedile ste me, kako kaze Milica83, korak po korak da radim. Ici cu i na inseminaciju.

Neko me je pitao da li je sa mnom sve u redu, odgovor je da ne znam jer jos nisam isla na ispitivanja sva. Imam krvarenja van ciklusa koja pocinju oprilike 19. dana ciklusa pa traju do naredne menstruacije. To vec sest meseci pokusavam da sredim ali bezuspesno. Pijem Cyklo-Progyinovu za to.

Bila sam u N. Frontu, ali vidim da niko od vas nije tamo, Milice obe su u Visegradskoj, Snežana 977u NS, a ostali? Gde se vi lecite, ako ste iz Beograda?

Tako je prvo sve pretrage, pa onda odluka, ako inseminacija mora, onda mora, ko zna možda donese nešto dobro, ali za početak pravac dr da ti kaže šta ti od pretraga treba (a treba svašta) UZ, hormoni, bris, PAPA, ...
Sneža i ja smo u NS-u, imamo istu doktoricu i nadam se da ćemo imati i isti rezultat, Zsuki je bila na našoj klinici, a sada je u Segedinu! :zpozdrav:

Minijature, jeste da je vrlo mala uspesnost IUI, ali ti niko nemoze garantovati da ti neces upasti u taj mali postotak uspesnosti. Ja sam tu uglavnom, kad se porodim, imacu malo manje vremena, ali sve cu da vas budnim okom pratim!

Drage moje,svaka cast,stvarno ste prave drugarice;Meli,Milica,Sneza,Pazarka,Paralijan i ostale.Bilo mi je bitno da cujem vase misljenje,posto ja sama nemam pojma odakle da krenem.Malo sam sad splasnula ali kad mi je ta zena to ispricala za gos.Tesica, ja sam bila spremna da ga zovem jos tad u 2 sata noci.Kad pomislim realno ako mi 7 puta nije uspjelo sa VTO kako da mi pomogne nekakav caj a ako se to tako koristi kao sto kazete neznam onda kako bi ih koristila jer u firmi provedem 10 sati:6-16 ili 15-01.

Draga Pazarka,ja ipak mislim da je kod mene kao i kod tebe problem psihicke prirode,jer bez obzira koliko je spermatozoida u igri,kad vec dodjemo do zdravih embriona zasto onda budu neprihvaceni ????? Mozda nam stvarno fali samo nekakva sitnica ali koja?????? To sto je Milica tebi predlozila,nije mi jasno zasto?????????? Neznam dali ti je objasnila? Moj dr.sa kojim se vec 10 godina aktivno druzim kaze da nezna sta je razlog.Predlozio mi je ako bi isla ponovo da neuzimam stimulaciju nego da cekam da mi sazrije jajna celija prirodnim putem i onda punkcija,oplodnja i transfer.VTO bez stimulacije.Neznam dali je to nekad neko radio i dali ima svrhe uopste pocinjati sa tim? Neznam koji mi je sledeci korak ali neodustajem.

Vodolija prirodnjaci se rade, ne bas toliko cesto, ali se rade. Samo moze se dogoditi da npr u tom ciklusu nemas ni jedan folikul ili da jc ne sazri, pukne pre vremena, ia ko imas mnoogoo srece dobices vise od jedne jc, ali to ne znaci da ce doci do oplodnje.
Pazarka zaboravih da te pitam, sto ti je to ta Dr predlozila? Sta si odlucila?

Daraga B.B. izvini koliko imas godina ako nije tajna? Ja se slazem isto sa tobom i za Minijature kazem polako,sve svojim redoslijedom.To da si nestrpljiva vjerujem a ko od nas ovde nije? Polako,napravi sve nalaze,poslusaj doktora jer niko ti negarantuje da ce VTO uspjeti.Ja bi ti licno pozeljela da nikad nemoras da osjetis bol koju donese neuspjesna VTO sa sobom.Ovde mozemo da razmijenimo misljenja jedna sa drugom i to puno znaci.

Draga Paralijan,hvala na info.To sto si nam otvorila dusu,daje nam samo joc vecu snagu da vjerujemo u cuda.Lijepo je od tebe da si nam podrska.Veliki pozdrav za sve vas male i velike.
Drage moje ja vas sve puno pozdravljam a za IKICU-pazi sestro da ne zaboravis zanat,trebace ti.A osim toga postovi su prosli,mozes ti slobodno malo i da se omrsis,mozda ti se i muz malo obraduje.
SUZUKI a ti draga cuvaj tog svog coveculjka,nepretjeruj,vjeruj mi trebaces ga jos.Sve kao od terapije,te dr.Macan,te hormoni a u stvatri ceh plati niko drugi nego muz.

Puno srece svima.

Snezana 77, ovo sto si mi napisala je dobar savet, probacu da postupim isto kao ti, samo ne mogu da otvorim sajt RZZO da pogledam sta mi sve od analiza treba. Gde si ti radila VTO? Pretpostavljam da si vec pisala o tome, ali ...

Pozdrav

promakao mi je ovaj tvoj post, a i Pandica ti je u međuvremenu odgovorila... Mi smo u Genezisu, ovde u NS-u, oni su isto u izboru za vto o trošku države. Kod dr Crnogorac, ona je vlasnica te klinike, ali pre svega extra čovek!:klap: Meni sad vodi trudnoću, super sam zadovoljna!

Vodolija prirodnjaci se rade, ne bas toliko cesto, ali se rade. Samo moze se dogoditi da npr u tom ciklusu nemas ni jedan folikul ili da jc ne sazri, pukne pre vremena, ia ko imas mnoogoo srece dobices vise od jedne jc, ali to ne znaci da ce doci do oplodnje.
Pazarka zaboravih da te pitam, sto ti je to ta Dr predlozila? Sta si odlucila?

ej draga,pa tebi se bas priblizava,brojimo sitno...............hebemu ti ces da se porodis ,a ja gledam gde cu po osmi put da radim,ma samo kada nekom uspe:zskace:...........o tome da zelimo slikice ne treba ni pisatiz:kiss:

a sto se tice milice..........uhhhhhhhhhhhhhhhhhh,o tome da radim laporoskopiju sa elektroskarifikacijom ,ne razmisljam uopste,jer nema potrebe .........to je predrozila,jer ,secate se vec sam pisala da sam lose odreagovala na stimulaciju i da je jedan folikul toliko "narastao" vise od drugih i da se pretvorio u cistu,i bukvalno "pobio" ostale folikule.........i da su uspeli da nadju samo dve zrele jajne stanice..............e sad to je po njoj razlog da se odradi gore navedeno.............a uzmemo li u obzir da sam samo pre 3 meseca imala tretman u briselu i 22 js ,a mesec dana pre postupka u bgd odradila laporoskopiju sa histeroskopijom i biopsijom endom. histopataloskom i mikrobioloskom analizom dobijenog tkiva-i naravno nisu nasli nikakav problem............a mislim da bi me moj ginekolog odavde ,kad bi mu dosla na vrata sa tim predlogom izbacio naglavacke menebi milica rasporila celu,samo da nadje nesto ,i na kraju nista ne bi nasla:zelenko:
sada cekam ljubica ,da vidim sa njim..............histero cu da ponovim,a laporoskopiju nema sanse

Drage moje,svaka cast,stvarno ste prave drugarice;Meli,Milica,Sneza,Pazarka,Paralijan i ostale.Bilo mi je bitno da cujem vase misljenje,posto ja sama nemam pojma odakle da krenem.Malo sam sad splasnula ali kad mi je ta zena to ispricala za gos.Tesica, ja sam bila spremna da ga zovem jos tad u 2 sata noci.Kad pomislim realno ako mi 7 puta nije uspjelo sa VTO kako da mi pomogne nekakav caj a ako se to tako koristi kao sto kazete neznam onda kako bi ih koristila jer u firmi provedem 10 sati:6-16 ili 15-01.

Draga Pazarka,ja ipak mislim da je kod mene kao i kod tebe problem psihicke prirode,jer bez obzira koliko je spermatozoida u igri,kad vec dodjemo do zdravih embriona zasto onda budu neprihvaceni ????? Mozda nam stvarno fali samo nekakva sitnica ali koja?????? To sto je Milica tebi predlozila,nije mi jasno zasto?????????? Neznam dali ti je objasnila? Moj dr.sa kojim se vec 10 godina aktivno druzim kaze da nezna sta je razlog.Predlozio mi je ako bi isla ponovo da neuzimam stimulaciju nego da cekam da mi sazrije jajna celija prirodnim putem i onda punkcija,oplodnja i transfer.VTO bez stimulacije.Neznam dali je to nekad neko radio i dali ima svrhe uopste pocinjati sa tim? Neznam koji mi je sledeci korak ali neodustajem.

kod mene nije samo problem PSIHA,vec i jako losi spermatozidi,jedino su u briselu bili zadovoljni njihovim kvalitetom.................zbog toga sam pristala da odradim laporo i histeroskopiju da bih se uverila da je sve uredu,i na kraju bilo je sve u redu,mada sam se ja iskreno nadala da ce pronaci nesto,neku sitnicu,ali nista i dalje ne uspeva .............sta je sa tobom???jeli pristajes na takav predlog.......meni se to ne cini lose,uostalom mnogo manje je agresivno,a vec sledeci mesec mozes da ponovis postupak,ne moras da gubis zivce u ovim pauzama izmedju dva VTOz:hm:
ja bih volela da udjem u takav postupak ,jer ne bih gubila vreme,a jos vaznije ne bih gubila zivceeeeeeeeee,i sigurno bi bila vise opustena,jer bilo bi ono ,ako sada ne uspe ,nema veze ,probacemo sledeceg meseca,to mu dodje kao zene koje pokusavaju prirodno,nadas se svakog meseca:zskace::zelenko:

auuu, kolko mi je trebalo da vas pročitam, pa sad ne mogu da odolim da i ja nešto ne kažem... kao prvo, pozdravljam moju pazarku (koja me i dalje zabavlja svojim "slobodnim" stilom obraćanja doktorima z:lol:) nažalost, draga moja ne znam ništa da ti kažem o tome što su ti rekli da uradiš jer i nemam pojma šta je to. E da si moja ćerka, a po godinama bi vala i mogla biti, ja bih tebi dala fajront nekih godinu-dve dana, a onda da se vidi odakle da se krene...no, džaba, ne bi ti mene ni slušala!
minijature osećam malu odgovornost što sam među prvima napala ideju o inseminaciji. Ti koliko vidim još ne znaš je li sve sa tobom u redu. Ako nije, ionako ćete odmah ići na IVF, ali ako jeste nema razloga da ne slediš tu proceduru. Slušaj, znamo mi puno ovde, ali opet sve je to nešto polovično, veruj lekarima ipak, eto vidiš ima šanse i sa nešto slabijim spermogramom za inseminaciju. Devojke, ne znam otkud vam to da inseminacija ne uspeva, uspeva brate nekima, imate ih na raznim forumima, ja znam sa foruma mnoge. Ako ćemo tako i IVF nije obećan, i on retko kome uspe, to smo valjda već naučili. Minijature, 2 inseminacije možeš da završiš za 2 meseca, u slučaju da ne uspeju, tako da ti je to mnogo bezbolnije nego da plaćaš silne novce za IVF... Idi po tom protokolu, step by step, prepusti se doktorima, i ne lupaj sama glavu oko toga... z:poz:
zsuki tebe pomno pratim, jer sve nešto mislim da ću i ja jednom tokom ove godine kod "macana"... još uvek ne planiram, nemam ni novac, a i ne znam da li tamo ima starosna granica iznad koje ne primaju, sve se to još moram raspitati. Tvoje iskustvo mi svakako mnogo znači. Srećno i da ti je Deda Mraz već doneo poklon, a ti još ne znaš za to z:dm:

drago mi je da te zabavljam:zelenko:,bas sam kao ovaj :zelenko:zelenkoz:mrgreen:......ma moze on sto puta da se zove dr,ali ako ne radi svoj posao kako treba ,ima da mu zabijem stiklu u mali mozak......samo mene zanima,dali su ti dr svesni sta zene prozive ,prolazeci kroz ove tretmane,dali su svesni sta znaci kad po stoputa padnes i negde u najdubljoj tami trazis svetlost............ne znam dali kada zagrle svoje dete,dali su svesni koliko zena daje sebe dabi to dozivela da zagrli svoje dete.......ne trazim da se on veze za mene,nisam mu ja ni sestra ,ni majka ni zena ni cerka,vec ljudsko bice,pre svega covek koji polaze sve ,ama bas sve u njegovo znanje,podaris mu zelje nadanja strahove,a on se ophodi prema tebi kao prema broju........e kad takav tretman dajes,e onda ces takav da dozivis,.........i tacka ,kraj diskusije
mislim da sam obisla puno dr,tako da sam svasta dozivela,moj iskustvo je podebelo,dovoljno da stane u omanju knjigu

Ja sam krenula privatno u bis, a hsg, lapar. i hister. radim u Višegradskoj.:zpozdrav:

Ćaos Vodolijice!!

Što se Tešića tiče, ja poznajem par koji su zatrudneli dok su pili njegove čajeve. I namerno pišem "dok" su pili čajeve... a ne od čajeva. I ja sam naravno razmišljala o njemu, ali me je obeshrabrila činjenica što neće da kaže šta to on stavlja u čajeve...pa valjda svako ima pravo da zna unosi u svoj organizam. Ja verujem u alternativnu medicinu, ali ljude koje sam dosada sretala i koji su se bavili bilo kojom vstrom alt.med.su to stvarno radili jer su se osećali da im je to poziv koji im je Bog namenio. I naravno svi su radili za dž, iliti za koliko ti misliš da im daš. A ovaj brate udara po ušima. Ovi moji su jednu turu platili 350 e. a treba ti bar 3 ture...pa ti broj....
Ja sam u zrenjaninu našla ženicu koja je fitoterapeut, samam uzgaja i skuplja lekovite biljkice negde na planini u Srbiji. I mućka čajeve. Nama je izmućkala čaj za (tj. protiv) steriliteta. I naravno rekla nam je šta je stavila i šta još da pijemo...sve se to svodi na jačanje imuniteta, na smirenje, na antiinflamatorno dejstvo nekih biljkica, na pojačanje sexualne želje, jačanje materice. i mislim da to samo po sebi nije loše, ne može da odmogne. I da, 5 ogromih kesa, za otprilike 3-4meseca za oboje1000 dinara!!!!!
Mama pije njene čajeve za sve živo...jetru, bubrege, holesterol...ja sam pila za ešerihiju. I stvarno su dobri.

Meni IVF u prirodnom ciklusu zvuči super. To ti je skoro kao potpomognut sex ahahaha!

Raspisah se jaaaaa.
Danas konačno našla DOBRU, PRISTOJNU doktoricu!!! Imam novog ginekologa! Čestitam joj, ona je četvrta!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back