Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milice 979 i Minijature, ja bih isto prekočila insemenaciju (a za sada po mojim nalazima mislim da je kod mene to gubljenje vremena i da nema smisla). Ja sam uradila sve analize, HSG, u četvrak mi rade histeroskopiju i laparoskopiju pa su rekli da ćemo videti šta dalje.

Izvestaj od danas iz N. Fronta: uraditi dve inseminacije pre IVF. Moj opsti zakljucak je: to je sablon, pa po sablonu, trebalo, ne trebalo.
Zna li neko da li je u privatnim klinikama za VTO o trosku drzave neophodno da se prvo ide na inseminaciju da bi Komisija za postupak VTO odobrila besplatnu oplodnju?
Citala sam negde da tek kada se sve mogucnosti iscrpu Komisija odobrava VTO o trosku drzave. Da li to znaci i da muskarac mora da prodje odredjenu proceduru lecenja, pa tek onda da se radi IVF? Ili je dovoljno samo na osnovu loseg spermograma dobiti pozitivno misljenje Komisije?
Molim vas, pomagajte sa savetima. Nisam sigurna kuda prvo i kako reagovati.
Pozdrav svima

Za travara Tesica nisam sugurna da je samo to resenje, moze biti da je samo propratna terapija!

zdravo drage moje..............ja sam ocajna,.........kao sto sam vam vec rekla,milica zahteva da odradim historoskopiju i biopsiju endometrijuma,medjutim danas mi je stigao e-mail,i to trazi da odradim laporoskopiju sa elektroskarifikacijom oba ovarijuma-u prevodu guljenje kore oba jajnika.............umalo nisam umrla kada sam ovo procitala,krava jedna,i onda ja lepo telefoniram,prvo nece sestre da prebace poziv ,jer kao toboze milica ne razgovara direktno sa pacijentima,kao da ja zivim preko puta jevremove pa mogu da dodjem kad mi padne na pamet,i onda konacno prebace poziv......sta da vam kazem izvredjala sam je bas onakoz:hm:,fakat su ga preterali,bez razloga sam htela da ponovim histeroskopiju ,ali ovo je fakat previse,ma nemam ja 48,nego 22 godine pobogu..............

Minijature,
Da li si radila HSG? laparoskopiju i histeroskopiju?
Ja sam krenula u privatnu kliniku kako bih uradila vantelesnu. Oni su me poslalli na ispitivanja - analize iz krvi..... i na HSG - koji sam radila u Višegradskoj, da se vidi u čemu je problem. Tu se utvrdilo da je kod mene problem, i na nalazu iz Višegradske su mi napisali da trebam da uradim laparoskopiju i hiosteroskopiju. Vratila sam se u privatnu kliniku i oni su mi rekli da sa takvim rezultatom HSG bi mogla vantelesna, ali ipak da odradim i ove dve stvari, kako bi bili sigurniji. Mislim da i u privatnim klinikama gde se radi vantelesna o trošku države mora da se ispoštuje procedura.

Dobro jutro!!!!
Posto sam danas imala nekako neobican dan i na poslu slucajno srela jednu nasu zenu kojoj sam uspjela pruziti pomoc,moram sad prije nego sto odem u krevet da vas pitam za misljenje.Sa tom sam zenom naravno stupila u opsirniji razgovor i nakon pitanja koliko imam djece?!..........poce zena da mi prica svoju zivotnu pricu.Nakon 9 godina braka i 2 neuspjesne VTO,obratila se gospodinu Tesicu za pomoc i ostala prirodnim putem u drugom stanju.Ja sam bila sokirana.Dala mi je cak i broj telefona na koji se moze dobiti.Mislim da sam i sama negdje na foruma procitala nesto,sad vise neznam kako se taj covjek zvao,ali bila bi vam jako zahvalna ako neko nesto zna o njemu da mi napise.Neznam zasto ali ta zena je u meni probudila nesto.Vi vjerovatno znate vise od mene,meni je to kompletno novo ime.Covjek nikad nezna zasto mu se odredjene stvari javljaju u odredjeno vrijeme.Ja sam vam unaprijed jako zahvalna i molim vas napisite mi ako sta znate bez obzira dali je to pozitivno ili negativno.Puno vas pozdravljam i hvala unaprijed.
Milice,drago mi je da ce se i tebi "desiti" jedna vodolija,ako negrijesim.Navijam za vas.

ovako.........ja sam u istom sosu kao i ti....toliko neuspelih pokusaja,bezobjasnjenjaz:(,7 neuspelih pokusaja jeste baciti se sa mosta,ali sta da se radiz:(.......ja iskreno ne verujem u te travke bla bla,ali fakat stoji da su pomogli nekima .........ja sam sigurna da to kod nas ne bi upalilo z:(,jer je problem bas veliki moj dragi je zadnji put imao samo jedan pokretan spermatozoid ,tako da ne verujem da bi ista upalilo .........ali ja samza to da se sve proba,ako nista drugo ,valjda ce omoci da se opustim.......to bi meni bilo dovoljno,jer on bi uspeo sto nijedan do sada nije uspeo.......da me OPUSTI

Izvestaj od danas iz N. Fronta: uraditi dve inseminacije pre IVF. Moj opsti zakljucak je: to je sablon, pa po sablonu, trebalo, ne trebalo.
Zna li neko da li je u privatnim klinikama za VTO o trosku drzave neophodno da se prvo ide na inseminaciju da bi Komisija za postupak VTO odobrila besplatnu oplodnju?
Citala sam negde da tek kada se sve mogucnosti iscrpu Komisija odobrava VTO o trosku drzave. Da li to znaci i da muskarac mora da prodje odredjenu proceduru lecenja, pa tek onda da se radi IVF? Ili je dovoljno samo na osnovu loseg spermograma dobiti pozitivno misljenje Komisije?
Pozdrav svima

Za travara Tesica nisam sugurna da je samo to resenje, moze biti da je samo propratna terapija!

Minijature meni su u novembru rekli da nema više biranja klinika za vto o trošku države, nego gde te bace, sad ti se raspitaj.
Moj savet ti je ako imate para da uradiš vto o svom trošku na privatnoj klinici. A ako niste u mogućnosti, probaj da ih zamoliš da odmah odradiš vto, ako ti i to ne dozvole, onda pristani, možda ti i uspe, a i stimulacija za inseminaciju i vto je slična, pa će ti biti lakše da se nosis sa svim terapijama za vto ako posle inseminacije ne dođe do trudnoće, Neće te finansijski ništa koštati da probaš, jedino ćeš izgubiti na vremenu, a ko zna možda i zabebiš ipak je svaki organizam priča za sebe.
Ja sam htela da probam inseminaciju, u slučaju da se spermogram mm popravi, ali pošto nije, ne bi nam uspelo.
Ne sećam se jesi li napisala kakav vam je spermogram? Nama su rekli da iako je oligoastenospermija inseminacija može uspeti jer se sperma obrađuje (centrifugira) izdvajaju se samo dobri zdravi spermatozoidi kao i za vto i ako je kod tebe sve ok može uspeti, ali mora biti preko 10 mil spermatozoida i od toga bar 50% pokretnih normalnog oblika.
Misli pozitivno:zpozdrav:

Pozdrav svima

Minijature, ti da bi došla i u privatnu kliniku na besplatnu vto (ja sam radila u privatnoj), moraš da prođeš ovu proceduru, odbrani ginekolog- nalazi- komisija, tako da ako su ti oni rekli inseminacija onda svakako mora.
A to se promenilo u međuvremenu (mi smo bili na komisiji u martu 2009), ne možeš više da biraš koju ćeš kliniku za vto nego gde te oni dodele, tako da definitivno ne može da se razlikuje procedura za privatne i državne...
Najsvežiji ti je ovde sa komisijom za vto o trošku države Karlos, pa pitaj i njega...
To je stvarno bez veze ako te sad teraju da prvo radiš inseminacije, ja nikad nisam čula da je to nekom uspelo...

A moj ti je savet i da se posavetuješ u socijalnom ili kako već zovete u BG zavod za zdravstveno... U NSu ima poseban dr, radi isključivo kao super-vizor i kontrolor vto o trošku države, žena je oko tih proceduralija znala više nego svi ginekolozi zajedno, i nama je baš pomogla!

MInijature, moje mišljenje je da kada doktori ili komisija procene na osnovu nalaza da bi kod tebe insemenacija bila gubljenje vremena, onda ne bi trebalo da traže ispunjenje tog uslova.
Pazarka, drži se! Nemoj da se nerviraš.

Klama, nista ja jos nisam radila od analiiza, to me sve tek ceka! (ZA TO CU TEK DA VAS MUCIM SA PITANJIMA) Nisi me razumela, ja jesam za proceduru, u smislu svih analiza i pretraga, ali da me ne zamajavaju sa inseminacijom kao neophodnom procedurom pre IVF, ako se zna da je ucinak inseminacije vrlo mali. Sto se detaljnije pregledamo i iskljucimo sve moguce probleme, to je uspeh IVF izvesniji, ja sam svesna toga, ali ne zelim da gubim vreme sa inseminacijom ako ne moram!

Mozda zvucim kao malo dete koje hoce, pa hoce igracku, ali ja znam da je potrebno vreme da se sve kockice sloze!

PoZZ

Klama, nista ja jos nisam radila od analiiza, to me sve tek ceka! (ZA TO CU TEK DA VAS MUCIM SA PITANJIMA) Nisi me razumela, ja jesam za proceduru, u smislu svih analiza i pretraga, ali da me ne zamajavaju sa inseminacijom kao neophodnom procedurom pre IVF, ako se zna da je ucinak inseminacije vrlo mali. Sto se detaljnije pregledamo i iskljucimo sve moguce probleme, to je uspeh IVF izvesniji, ja sam svesna toga, ali ne zelim da gubim vreme sa inseminacijom ako ne moram!

Mozda zvucim kao malo dete koje hoce, pa hoce igracku, ali ja znam da je potrebno vreme da se sve kockice sloze!

PoZZ

Minijature, ne mučiš nas nikako sa pitanjima, zato smo tu, da jedna drugu podržimo, damo savet, pomognemo koliko možemo, podelimo iskustva.....
Apsolutno ne zvučiš kao malo dete, jer i ja isto kao i ti - htela sam da preskočim tu insemenaciju (kao što i još uvek hoću) ne bih volela da gubim vreme. Ja sam zvučala kao malo dete kada sam prvi put otišla na kliniku kako bih videla zašto nemam još decu i rekla doktorki "Dobar dan, ja hoću bebu odmah!"

Zsuki, šta ima kod tebe, dokle ste stigli? Ja se nešto prehladila- upala bešike, nadam se da će se sve sanirati pre vto!:zpozdrav:

Evo pandice, kuburim sa mojom cistom...baš me pošteno bolucka. Verovatno je velika... nije macan hteo da mi kaže, bolje da neznate z:pz:p kaže! Od antibebi tabl. mi se poremetila flora i fauna ahahahahahhaaa, pa sad pokušavam babpski da se lečim, a sutra idem na bris kod mog NOVOG (četvrtog po redu) izabranog ginekologa!!!! ahahahaha

ako se dobro pokaže, prelazim kod nje!

mogu vam reći, da sam za sad dosta coooool :zgrudvanje: :zimag:

poljubac svima!!!

Klama,Milice83 HVALA mnogo!
Sad sam došla s posla i videla vaše odgovore.Od kako pratim vaše priče mnogo mi je lakše i čini mi se da psihički sve lakše podnosim,čak i da sam ojačala od pre 3 nedelje od kada sam shvatila da definitivno imamo problem-antitela.
Danas sam razgovarala sa jednom babicom koja je radila u Višegradskoj pa otišla u privatnike,inače kućnim prijateljem,koja celu ovu moju priču prati,nadzire i kontroliše, i ona mi je rekla da je inseminacija čista glupost,da uspe jedan u 30,40 pokušaja,a da se po analizama koje ti Dr da da uradiš može videti za šta te sprema. Konkretno kod nas je 90% posto za VTO,jer od tih analiza pola se ne radi za inseminaciju.
Kad to Dr odredi da se radi laparoskopiju i histeroskopiju?Šta je presudno za te analize? Iiiiii unapred se izvanjavam što smaram,ali šta ću? :(

E sukice i ja imam problema od kad sam počela da dobijam ove diferelin bockice. Zamisli u stanu mi je 17 stepeni a ja sedim u majici kratkih rukava i vrućina mi je. Totalno ludilo! Moraću i ja kod doktora da proverim briseve, čudno se osećam, a totalno sam izgubila želju za sexom! Moraću da sve nadoknadim kad završim sa terapijom-ha,ha, ha!z:mrgreen:

Ćao Milice979,baš lepo što si nam se pridružila! Histeroskopija se uglavnom radi pre VTO kada se sumnja da postoje neki problemi sa endometrijumom, ili u slučaju da dr. pre postupka samo želi da proveri kakva je situacija! Laparoskopija se radi kada postoji neki konkretan problem-ciste, priraslice, neprohodni jajovodi..... Obično se rade u paketu, a može se histeroskopija raditi i sama za sebe. Prozuji malo po internetu pa pogledaj ima baš dosta članaka o tome! Pozdrav i z:kiss:

Klama,Milice83 HVALA mnogo!
Sad sam došla s posla i videla vaše odgovore.Od kako pratim vaše priče mnogo mi je lakše i čini mi se da psihički sve lakše podnosim,čak i da sam ojačala od pre 3 nedelje od kada sam shvatila da definitivno imamo problem-antitela.
Danas sam razgovarala sa jednom babicom koja je radila u Višegradskoj pa otišla u privatnike,inače kućnim prijateljem,koja celu ovu moju priču prati,nadzire i kontroliše, i ona mi je rekla da je inseminacija čista glupost,da uspe jedan u 30,40 pokušaja,a da se po analizama koje ti Dr da da uradiš može videti za šta te sprema. Konkretno kod nas je 90% posto za VTO,jer od tih analiza pola se ne radi za inseminaciju.
Kad to Dr odredi da se radi laparoskopiju i histeroskopiju?Šta je presudno za te analize? Iiiiii unapred se izvanjavam što smaram,ali šta ću? :(

Ma kakvo smaranje, tu smo da jedne drugima pomognemo! z:girl:

ikica75 hvala na dobrodošlici! Malo mi je frka. Neke od ovih analiza sam radila pre više od 4 godine,jer sam imala neke bolove-kasnije se ispostavilo upalu.Tad su rezultati bili dobri,ali nisam radila HSG, niti taj hormonski status. Plaši me i sama pomisao da nešto nije u redu.Koleginica mi je skoro rekla da ona posle HSG-a nije mogla ljudski da sedi skoro mesec dana,da ju je boleo lastiš od trnerke. Kakav užas! Ispostavilo se da joj nešto nisu dobro uradili i da je zato tako mnogo bolelo. Zato me hvata panika.

Ja mislim da se mi udruzimo i da lepo napisemo jedan udzbenik iz kojeg ce uciti ovi nasi doktori, da im objasnimo sta situacija na terenu pokazuje, a sta je puko teoretisanje. A razmisljam i medicinu da upisem kada savladam sve ove termine (laparo, histero itd.). Majke mi, imam osecaj da prvo moram da se dobro informisem o svemu pre nego sto odem kod ginekologa, da me slucajno ne iznenadi nekim novim terminom. Poludecu od istrazivanja i ceprkanja po netu ne bi li saznala sta je ovo, a za sta je ono! A vidim da i ti Milice 979 imas isti problem!
Koliko dugo se sprema ovaj ispit?! :)
Sve vas pozdravljam!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back