Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga moja Pazaka,hvala ti sreco.Ti si stvarno jedno divno stvorenje,puno ljubavi i osjecaja.Ja se nisam usudila da to kazem ali i ja zivim "svoj"zivot ovih par dana.Mada pokusavam ostati prisebna i stalno ponavljam BITI CE ONAKO KAKO MORA.
A dilema u kojoj se nalazis je mac sa dvije ostrice.Neznam dali si ikad u zivotu razmisljala o usvajanju.Ja se divim takvim ljudima,to mora biti velikodusno,ali ja nisam spremna na takvo nesto.Mislim da to nikad nebi mogla.Ali ako vec imas tu mogucnost da radis sa malim i ljubavi zeljnim,iskrenim,nevinim dusicama,koje nista nemogu za to sto su se zaceli u pogresnom momentu na pogresnom mjestu,onda iskoristi to i prihvati.Tako bi ja napravila ali ti opet poznajes sebe najbolje.Draga moja,bolje je provesti vrijeme sa njima jer ces sa svakim njihovim osmjehom dobiti jedno priznanje i jedno hvala za sve sto cinis za njih,nego sa kojekakvim babetinama koje operisu nosingere i surle jer od frustracije vise neznaju sta bi sa sobom.Osim toga,Pazarka,ti sigurno imas malih beba i u porodici pa se opet ne vezes za njih previse.Prihvatas to normalno,beba od brata ostaje zauvijek beba od brata.A mislim da covjek sve brige i muke lakse prebrodi upravo u tom djecijem svijetu.Mozda ces sa malo vise smirenosti krenuti ponovo prema svom cilju.A kad bi se toliko vezala za nekoga od njih,mozda bi tad mogla i o usvajanju razmisljati.Druga stvar,neces ni u jednom momentu osjetiti zavist prema tamo nekim nemarnim ili nezrelim roditeljima koji nisu vrijedni pomena jer sa njma neces ni imati kontakta.To ce biti sva tvoja djeca,th par sati dnevno i tako svaki dan.Meni ponekad tesko padne kad uzmem neciju bebu u ruke i onda osjetim sazaljivi pogled njene mame na sebi.A ti bi u tom slucaju mogla da ih mazis i volis kako hoces i koliko hoces,bez da bi te neko ,njima blizi od tebe,mogao sazaljevati.Izvini ako je ovo bilo previse,nezelim da te nagovaram na nesto sto bi te kasnije zaboljelo,ali reci mi dali te ovako i ova situacija manje boli? Puno te pozdravljam i zelim da doneses pravu odluku.:bye:

Poslednja izmena:
E pa meni se juče ujutro a i jutros pojavio, malo, braon iscedak. Juce sam bila van sebe i u panici da sam se tresla od hladnoće.:besna::besna::besna:
Svesna sam ja da psiha čini čuda ali je to bilo jače od mene. Osećala sam blage bolove u predelu jajnika ali i po sredini stomaka.Ali brzo sam se povratila, iako prvi put prolazim koz sve ovo.
Jutros sam uradila test iz urina i negativan je.:dash::dash::dash:
Sutra rano idem da radim betu.:worth::worth::worth:
Ako je sudjeno da bude bice, ja sigurno ne mogu to da promenim, ostaje mi da se pored svega ipak nadam.

Hvala svima na podrsci a Vilenjaku i Vodoliji puno srece. :super::super::super:
Javljam kako se razvija situacija.

Drage moje upravo sam čula na vestima da će od Nove Godine biti besplatan i drugi pokušaj VTO! Eto lepe vesti za sve nas trudilice!
Ružice i Vilenjak:super::cmok:
Vodolijice, divno je ovo što si napislala našoj pazarkici i divna si što za svakog imaš lepu reč! :zag:

Uh pazarkice rasplaka me ti! Mrvice male, kad bi mogle da ih sve uzmemo, donesemo kući i volimo! Šta da ti kažem a da nije već milion puta ispričano? I sama sam se zapitala mnogo puta zašto je to tako, i u svom okruženju imam ljude koji su divni, topli, puni razumevanja, za svakog brinu i imaju lepu reč, a uskraćeni su za nešto najlepše. A gledam neke grube ljude pune prekora prema svakom, imaju predivnu dečicu, a opet se stalno žale i nisu zadovoljni životom i blagoslovom koji im je Bog dao. Uvek ih podsetim koliko su srećni i da jednostavno nemaju prava da očekuju više i bolje kad su već najbogatiji na svetu!
Poznajem ljude koji su usvojili dečaka. Posle par godina javili su im se iz doma i pitali ih da li bi usvojili i devojčicu koju je ista majka u domu ostavila. Ljudi su se dvoumili pošto su bili u teškoj finansijskoj situaciji, ali kad su otišli da je vide više nisu mogli da se od nje razdvoje. Sada brat i sestra rastu zajedno! Ima li lepše i humanije priče?
Ljubim te draga i šta god da odlučiš mi ćemo biti uz tebe!:cmok:

Ikice hvala na komplimentu ali ni ti niti bilo koja druga cura niste nista manje divne od mene.Ja mislim da prva od nas koja ima vremena i misli da bi onoj drugog mogla sa svojih par rijeci pomoci ili nesto pojasniti(gledano drugim ocima)rado to i od srca ucini.

Ruzo moja,jako mi je zao sto je uopste do toga moralo doci,sto si morala da se nerviras i onda jos negativan test.Ali to jos uvijek nemora da znaci da nije uspjelo.Sacekaj do sutra i onda ces znati pravu vrijednost.Neznam zasto ali ja tim testovima nevjerujem puno a da ti iskreno kazem i nepomisljam da sama testiram jer ovako zivim bar dan duze u "uvjerenju trudnoce" i to mi jako pase i ako sam svjesna da se tako mozda sama lazem.
A sad lijepo spavaj pa se pisemo sutra.:cmok2:

Evo i mene drage moje da vam se javim.Bila sam na svadbi na kojoj je bilo 200 ljudi,velika vecina familija i poznanici.Ranije su me uvek pitali i smarali jel ima nesto novo,a sad su i to prestali da rade:dontunderstand:Meni odgovora jer mi ne dodaju so na ranu,nego se pitam da li su i oni vise digli ruke i vise ne zele da me nerviraju:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Pozdrav za sve i sutra hocu dve velike bete ko kuca,sve vas :cmok2:

Gledala sam jednu emisiju, dokumentarac. Muz i zena Britanci, nemaju dece, odlucuju se za Ivf, ali u britaniji rade Ivf zenama do 45 god, a ova zena ima 55 god, i u menopauzi je. Odluce se da odu za Rusiju na donorsku oplodnju, kada su otisli tamo (2005) zena nije nasla odgovarajucu donorku za jc, vratili su se kuci, Probali su isti postupak u Poljskoj, sa donorkom ali nije uspeo. Shvatili su da definitivno nece imati dece, 2007 god poziva ih klinika iz Rusije i kaze im da imaju donorku koja bi njima odgovarala, ali da moraju doci za 14 sati, oni su vec za par sati bili u Rusiji. Nakon par dana vratili su zeni tri embriona. Posle sedam dana je ustanovila da je trudna, njohovoj sreci nije bilo kraja! Medjutim cetri nedelje nakon toga, zena prokrvari, pozove Dr koji joj kaze da je imala spontani, i da nema potrebe da dolazi u bolnicu, da je plod sam izasao, zena je krvarila jedno mesec dana. Nakon toga primetila je da je u poslednjih sest meseci jako smrsala preko 10kg. Zalila se na jake bolove u stomaku. Otisla je kod Dr koji je ispipao stomak, i narucio Uz, jer je sumnjao na rak jajnika. Zena dok je cekala Uz, vec se u glavi oprostila od zivota. Kad je dosao Dr koji radi Uz i pogleao je i rekao joj "Cestitam!" a ona je njemu odgovorila, "Cestitate zeni rak jajnika?!" a on joj je rekao "Ne, gospodjo. kakva rak, vi ste trudni, negde oko 30 nedelja". Dr joj je objasnio da je spontano pobacila dva ploda ali da je treci uspesno preziveo. Porodili su je carskim u 37 nedelji, dobila je devojcicu, zdravu i pravu i ako je imala 57 godina, i ako nije nista pila od lekova u trudnoci.
Ja sam preplakala celu emisiju! Neka cuda se ipak dogadjaju.
Cekam sutra lepe vesti i nadam se velikoj beti!

Ružice :cmok:, šta reći nego -samo hrabro u nove pobede, možeš ti to!
Vilenjak draga, divne vesti, čestitam i šaljem ti veeeeeliki:zag::cmok2:
Moja drugarica je isto imala betu oko 400 i kasnije na ultrazvuku su joj potvrdili da nosi dve mrvice!

ne bih da kvarim raspolozenje,ali najverovatnije nije bliznacka trudnoca,znaci da bi 14 dan beta bila 988 ili tako nesto,za bliznacku trudnocu nije dovoljno,mada zavisi kada se plod implatirao........od sveg srca zelim da budu blizanci,ali ne verujem,mada tvoja devojcica ce biti presrecna sa jednim batom ili sekom:cmok2::cmok2:

nije tačno Pazarka, sve iznad 600 14. dana može biti blizanačka trudnoća, ali ne mora, a kad je više od 1000 onda je sa ogromnom verovatnoćom- to su mi objasnili stručnjaci. Mislim da se Vilenjak tu uklapa i drago mi je zbog toga!:super:

Ružo, ja nisam imala pojma da ti isto danas radiš betu, slučajno sam danas banula...
Ti mi zvučiš kao vrlo optimistično biće i mislim da ćeš ti brzo i sa novom energiju u nov postupak!:zag:

Ruzo,mnooogo mi je zao zbog tebe ali glavu gore ;)
Ne kazem ti tek tako,ja sam kroz to prosla pre 6 meseci i proslog utorka ponovo :"Zao nam je ovog puta je beta >0,100,vise srece sledeci put "..kao nagradna igra :sad2:
Moras da budes jaka,a i sama znas da su prave srecnice zene kojima uspe sve iz prve, i hvala Bogu sto i takvih ima...ali kao sto jedna od svih ovih divnih dama rece BICEMO I MI MAJKE JEDNOG DANA :super: !!
Prijateljici :zag: sa betom preko 400 zelim od sveg srca laku trudnocu i da se polao zaogrugljuje i da se raduje svakom sledecem danu i da mazi to malo (ili mala :zper:) stvorenja u stomacicu i da ih ljubomorno cuva.
Ljubim vas sve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back