Vanredno takmicenje - USKRS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krajnje neumesna insinuacija oko sovinizma i diskriminacije sto nikako nije u redu i necu dozvoliti na ovom pdf-u da se tako nesto vise dogodi..
najmanje politizacija ovog pdf-a....ono sto sam vec rekla kazem i tebi..ako ti tema ne odgovara i nije ti «legla» nemoj da ucestvujes.
Pri tom..kada se na drugim sajtovima postavi takmicarska tema Uskrs ili Bozic ..onda je to u redu..a kada je postavimo ovde onda se nalazi bezbroj zamerki i primedbi..i skacete za oci tumaceci kako kome odgovara..samo ne onako kako treba..
Pred ove Uskrsnje praznike odrzavaju se bezbrojne crkvene i drustvene manifestacije kao sto su Decije radionice gde deca farbaju jaja, prave ih
od raznih materijala i povezuju ih sa Prolecem jer Uskrs pada u Prolece..znaci sa cvecem , zivotinjama koje simbolizuju Uskrs i tako dalje..Vec tradicionalno godinama cini mi se vec 12 godina se odrzava aukcija uskrsnjih jaja u galeriji Pero a vezano za Uskrsnje praznike, gde nasi i strani umetnici rade uskrsnja jaja i daju galeriji na aukciju ... i da ne navodim dalje..Uskrs se obelezava i u svim javnim sredstvima informisanja...
Smatras li i to diskriminacijim i sovinizmom..?

:eek: Kakva politizacija ovog pdf-a? Spomenula sam verski sovinizam a ne nacionalno - politicki. Velika razlika (barem bi tako trebalo da bude :mrgreen: ;)) Osim toga, rekla sam da necu ucestvovati - nije mi potreban niciji autoritet da me na to podseca!

Osim toga, sta nas interesuje sta se na drugim sajtovima postavlja i kako tamo reaguju? Mi smo na Krstarici - trebali bi da pokazemo individualnost a ne da se prilagodjavamo drugim sajtovima i da uporedjujemo ... :(

Moje misljenje sam rekla da ova tema nije za ovaj pdf. - misljenje se moze reci bez uvrede - vredjala nisam nikoga.

Pretpostavljam da se sada malo i šališ :lol:

Ne, zaista se ne salim. Ne bih slikala jaja i/ili trpezu, zato sam i postavila pitanje.

Naravno, pitanje je i da li bih uopste ista slikala ako nemam inspiraciju i ako to treba da se svede na jaja na stolu, u korpici i sl.

E pa ako jaja nemoraju da budu farbana, zasto se tema onda ne zove samo "Jaja" ili "Prolece i jaja" umesto "Uskrs"?

Ucesnicima koji ne zive u Srbiji je tako, prakticno, izbor mogucnosti ogranicen - reduciran na bela i braun jaja; na prolece, prolecno cvece (a u Venecueli nema ni proleca:mrgreen:) - ali cemu brige, mozda ce neko naci u albumu starije slike ofarbanih jaja ili coko-zekica...:roll: Tim malim mogucnostima treba sad da budemo zadovoljni? A ko to nece, nemora da ucestvuje... i kako izgleda - ja necu -ovakve teme ne podrzavam ovde
smilie_girl_194.gif

Religiozne teme za takmicenje se ne bi smele postavljati(osim na pdfu Religije). Ovom temom (ovde na ovom mestu) se diskriminiraju svi koji su druge vere a zive u Srbiji, isto kao i ateisti koji nevide nikakvog smisla i koje nista na ovu temu ne pokrece. Tema u mojim ocima je sovinisticka! Da naglasim - ne podmecem postavljacu ove teme sovinizam - ne poznajem ga dovoljno da bi se to usudila ali ciste savesti mogu da tvrdim da je o svemu ovome jako povrsno razmisljao.

:snesko5:

Svaka ti "cast" na razlogu. Nemam racuna ovde nikoga da branim, ali ako smatras da je diskriminacija (u zemlji gde je 85% stanovnistva verujuce) a pritom sve zapadne zemlje, pa i mi imamo mini Uskrsnji raspust i Veliki petak i Uskrs kao od drzave odobrene neradne dane, onda ti imas zesci problem i sa drzavom i realnoscu.

Mislim, imamo svi taj problem (sa drzavom), ali ti onda npr. pisi drzavi da deca ciji roditelji nisu vernici idu u skolu tih dana.. Diskriminises vecinu ovakvim "argumentima".

Isto i Blajbinger.Nisu mi jasni ljudi koji "nit' se teraju, nit' se vode", bila je tema o minimalizmu (koji potice iz budizma) pa se niko nije bunio.

:eek: Kakva politizacija ovog pdf-a? Spomenula sam verski sovinizam a ne nacionalno - politicki. Velika razlika (barem bi tako trebalo da bude :mrgreen: ;)) Osim toga, rekla sam da necu ucestvovati - nije mi potreban niciji autoritet da me na to podseca!

Osim toga, sta nas interesuje sta se na drugim sajtovima postavlja i kako tamo reaguju? Mi smo na Krstarici - trebali bi da pokazemo individualnost a ne da se prilagodjavamo drugim sajtovima i da uporedjujemo ... :(

Moje misljenje sam rekla da ova tema nije za ovaj pdf. - misljenje se moze reci bez uvrede - vredjala nisam nikoga.

tema je postojala i prosle godine pa ne videh da se iko bunio.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/545477-Vanredno-takmicenje-USKRS

krstarica je srpski forum i naravno da ce na njoj svoj kutak naci praznici koji se postuju u srbiji

kome se tema ne svidja moze da je zaobidje.

e da... dobio sam jos jednu zalbu na temu.

La perla~:
Ne mozete da drugima namecete neprijatnost da u ovoj krizi slikaju trpezu ili jaja za koja nemaju para da ih isaraju kao sto bi mozda hteli. Eto u tom pravcu je moj prigovor.

Osim toga, tema bi se, da su samo jaja, pretvorila u kic i nemastovitu temu.

Eto toliko od mene, a da li cu da uslikam i ucestvujem, zavisi od vise faktora (tehnickih i same inspiracije). Pozdrav.

da budem iskren..da ne znam posiljaoca zalbe kao osobu koja je verski fanatik i ekstremista pomislio bih da se neko bas ono..zeza iz sve snage :D

Jedino ako si pisala brajevom azbukom ili na venecuelanskom pa sam ja pogresno procitala i protumacila..
u tom slucaju se izvinjuavam..ali cu ipak citirati deo tvog ni malo prijateljskog posta...

ovim zavrsavamo diskusiju ..pozdrav

"Religiozne teme za takmicenje se ne bi smele postavljati(osim na pdfu Religije). Ovom temom (ovde na ovom mestu) se diskriminiraju svi koji su druge vere a zive u Srbiji, isto kao i ateisti koji nevide nikakvog smisla i koje nista na ovu temu ne pokrece. Tema u mojim ocima je sovinisticka!"

Svaka ti "cast" na razlogu. Nemam racuna ovde nikoga da branim, ali ako smatras da je diskriminacija (u zemlji gde je 85% stanovnistva verujuce) a pritom sve zapadne zemlje, pa i mi imamo mini Uskrsnji raspust i Veliki petak i Uskrs kao od drzave odobrene neradne dane, onda ti imas zesci problem i sa drzavom i realnoscu.

izvini..ali zar vas dve niste istomisljenici po ovom pitanju? :D

Ja se uopste ne bunim protiv teme, vec protiv ogranicenja datih na temi - ne dopada mi se sto si napisao "trpeza, jaja" i sl.

Dakle, ja nisam za ogranicenje teme (fotografija) na to i u skladu s odgovorom zelim da odlucim da li cu ucestvovati.

Ja se uopste ne bunim protiv teme, vec protiv ogranicenja datih na temi - ne dopada mi se sto si napisao "trpeza, jaja" i sl.

Dakle, ja nisam za ogranicenje teme (fotografija) na to i u skladu s odgovorom zelim da odlucim da li cu ucestvovati.

ne citas pikolo :)

lepo pise da tema nema ogranicenja...

sve ono lepo vezano za ovaj dan se moze naci ispred vaseg objektiva

jedino ogranicenje je da ne promasis temu, tacnije da oni koji glasaju ukapiraju da to sta si poslala ima neke veze sa uskrsom :)

ne citas pikolo :)

lepo pise da tema nema ogranicenja...

jedino ogranicenje je da ne promasis temu, tacnije da oni koji glasaju ukapiraju da to sta si poslala ima neke veze sa uskrsom :)

Pa OK, to je i Nina vec prethodno objasnila i rekla sam da je onda u redu.

A sad svoje ideje necu da iznosim, samo ne bih da bude stereotipno, vec mastovito i originalno, da ima neku "umetnicku slobodu" (ako budem mogla, naravno).

I to je to.

Jedino ako si pisala brajevom azbukom ili na venecuelanskom pa sam ja pogresno procitala i protumacila..
u tom slucaju se izvinjuavam..ali cu ipak citirati deo tvog ni malo prijateljskog posta...

ovim zavrsavamo diskusiju ..pozdrav

"Religiozne teme za takmicenje se ne bi smele postavljati(osim na pdfu Religije). Ovom temom (ovde na ovom mestu) se diskriminiraju svi koji su druge vere a zive u Srbiji, isto kao i ateisti koji nevide nikakvog smisla i koje nista na ovu temu ne pokrece. Tema u mojim ocima je sovinisticka!"

Jesam li pisala brajevom ili venecuelanskom azbukom? Nina, cemu ovaj sarkazam?
Ovo sto sam bila kritikovala bilo mi je ozbiljno - nemoguce je bilo ulepsano formulirati - bilo je ostro ali ni malo neprijateljski! (nema razloga zbog ovoga mokriti u gacice!)
I ok. i po mome je sada ova diskusija sa tobom zavrsena! Nadam se samo da nece biti sa tvoje strane nekog zlopamcenja ;)

Pozdrav :)

tema je postojala i prosle godine pa ne videh da se iko bunio.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/545477-Vanredno-takmicenje-USKRS

krstarica je srpski forum i naravno da ce na njoj svoj kutak naci praznici koji se postuju u srbiji

kome se tema ne svidja moze da je zaobidje.

e da... dobio sam jos jednu zalbu na temu.

da budem iskren..da ne znam posiljaoca zalbe kao osobu koja je verski fanatik i ekstremista pomislio bih da se neko bas ono..zeza iz sve snage :D

Ok. - razumem i po mome - radite sta hocete :mrgreen: - vasa stvar :pop2::amen:

... ali samo jos jedno zadnje pitanje. Sta podrazumevas pod "srpskim forumom" ? :)

Jesam li pisala brajevom ili venecuelanskom azbukom? Nina, cemu ovaj sarkazam?
Ovo sto sam bila kritikovala bilo mi je ozbiljno - nemoguce je bilo ulepsano formulirati - bilo je ostro ali ni malo neprijateljski! (nema razloga zbog ovoga mokriti u gacice!)
I ok. i po mome je sada ova diskusija sa tobom zavrsena! Nadam se samo da nece biti sa tvoje strane nekog zlopamcenja ;)

Pozdrav :)

Nikada nisam bila zlopamtilo ni prema kome pa necu ni prema tebi..Niti sam osoba koja se svadja
samo ne volim ovakve stvari da bilo ko dodje i kritikuje potpuno nepotrebno i bez razloga na nacin na koji
si ti to uradila..pa jos uz upotrebu reci diskriminacija i sovinizam ..a ako si vec imala potrebu da iskazes svoje
nezadovoljstvo..mogla si i na primereniji nacin pri tom uvek imas opciju da predlozis temu po tvom izboru za neko
od sledecih vanrednih takmicenja ako se ne slazes sa nasim izborom i predlogom....pozdrav

ogla si i na primereniji nacin pri tom uvek imas opciju da predlozis temu po tvom izboru za neko
od sledecih vanrednih takmicenja ako se ne slazes sa nasim izborom i predlogom....pozdrav

za sledece vanredno takmicenje je tema vec odredjena sobzirom da ova traje dosta kratko... a posto su vanredne teme uvek aktuelne..odnosno odnose se na aktuelna desavanja....mali hint... obratite paznju na jagode :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back