Vankuver, Kanada

javorka:
Kad smo vec kod odmaranja, idem sutra kod prijatelja na BBQ i treba mi savet koje vino da kupim. :) Sta Vankuver na tu temu moze da ponudi?

Ujedno se izvinjavam svima sto ne mogu nikoga da pozovem jer BBQ ne priredjujem ja. ;)
Zdravo Komsinice
U V-ru mozes naci vecinom uvozna vina sa divljeg zapada i Jevrope ,pa biraj.Preferiram crno iz Cilea npr...
Naidji se Komsinice na kaf-cu da trazimo koje ti odgovara...
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzdrav,
Kapetan od Belu Ladju :)

komsija Sale:
Zdravo Komsinice
U V-ru mozes naci vecinom uvozna vina sa divljeg zapada i Jevrope ,pa biraj.Preferiram crno iz Cilea npr...
Naidji se Komsinice na kaf-cu da trazimo koje ti odgovara...
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzdrav,
Kapetan od Belu Ladju :)
Hvala za tip. :)
Juce je bio mali problem naci otvoren-u Liquor Store zbog neradnog dana. Zavrsila sam posao u jednom Vine Store prekoputa Safeway-a na Broadway&Macdonald.

A BBQ je bio mmmmmmmmmmmmm. :p

javorka:
Hvala za tip. :)
Juce je bio mali problem naci otvoren-u Liquor Store zbog neradnog dana. Zavrsila sam posao u jednom Vine Store prekoputa Safeway-a na Broadway&Macdonald.

A BBQ je bio mmmmmmmmmmmmm. :p
E pa lepo Komsinice ,
Vidim da si nasa domaca Komsinica ,bas lepo .Kad imas kade javni se da veslamo u nasoj Beloj LAdji ...
Poooooooooooooozzzzzzzzzzzzzzzzz
KApetan od Beli LAdju :p

javorka:
Kad smo vec kod odmaranja, idem sutra kod prijatelja na BBQ i treba mi savet koje vino da kupim. :) Sta Vankuver na tu temu moze da ponudi?

Ujedno se izvinjavam svima sto ne mogu nikoga da pozovem jer BBQ ne priredjujem ja. ;)

Zakasnio sam za BBQ ali sto se tice vina, pa moze da se nadje sasvim dobro vino za $15-tak, chileanska, australijska, juznoafricka, italijanska, .........sve je dobro.

Kada si ti stigla u Vankuver? U kom si delu grada?

klika:
Zakasnio sam za BBQ ali sto se tice vina, pa moze da se nadje sasvim dobro vino za $15-tak, chileanska, australijska, juznoafricka, italijanska, .........sve je dobro.

Kada si ti stigla u Vankuver? U kom si delu grada?
Tu sam vec dva meseca, trenutno na W10th, 3 bloka istocno od Granville-a i jedan blok juzno od Broadway-a. Mnogo mi se svidja to sto sam blizu centra, sto peske mogu do Granville-a, do Granville Island-a i vode. Mozda bi mi bilo lepo i negde drugde, ali mislim da se treba drzati relativno blizu centra, blizu dogadjanja, dobrih tranzitnih ruta. Mene kao novog stanovnika grada sve sad interesuje da vidim, i da sam negde izolovana mislim da ne bi valjalo. Ti?

javorka:
Tu sam vec dva meseca, trenutno na W10th, 3 bloka istocno od Granville-a i jedan blok juzno od Broadway-a. Mnogo mi se svidja to sto sam blizu centra, sto peske mogu do Granville-a, do Granville Island-a i vode. Mozda bi mi bilo lepo i negde drugde, ali mislim da se treba drzati relativno blizu centra, blizu dogadjanja, dobrih tranzitnih ruta. Mene kao novog stanovnika grada sve sad interesuje da vidim, i da sam negde izolovana mislim da ne bi valjalo. Ti?

Pa mi smo takoreci komsije, ja sam na W 15 Av i Granville, tj. dva bloka zapadno, Birch St. Odlican deo grada, mirno , sve uredjeno , kao i ceo grad naravno, mnogo zelenila, blizu je Granville Island za vecernje setnje pored mora, itd.........bas sam uzivo za long weekend , ne znam da li si pratila Jazz festival, bilo je mnogo ljudi, lepo vreme, ma neverovatno..... Granville Island odise nekim evropskim duhom, galerije, pabovi, i ostale djakonije, ocaran sam.

Sta radis, cime se bavis?

boki__ns:
Sale,procitao sam sve postove na ovoj temi;kontam da je Vankuver fenomenalno mesto,sad jos da mi ga se dokopati nekako!!!! :-)
Zdravo Komsija,
E pa lepo da citas ove nase komentare,nadam se da ce ti koristititi.
Inace cini mi se da je "redovna" procedura za papire dosta sporija nego ranije tako da je izgleda najbrza varijanta ona da dodjes turisticki ili kao student postdipl. studija pa da se "udas" i dobijes papire ...
Pozdrav,
komsija Sale :)

citam i ja ove postove, pa i ja sam očarana tim Vankuverom pogotovo kad ih meko tako lepo opisuje kao npr.klika

"....mnogo zelenila, blizu je Granville Island za vecernje setnje pored mora,....Granville Island odise nekim evropskim duhom, galerije, pabovi, i ostale djakonije... "

prosto da ne veruješ, ne treba ti da ideš na god.odmor na more, imaš ga svaki vikend, zar ne?
A ima li nešto loše u tom V-ru, ima li Kineza (kažu prepun ih je V-er) u tom "dobro uređenom" kvartu gde živite, ili su neki drugi kvartovi rezervisani za njih? Da se ne shvati pogrešno, nemam ništa protiv njih ali, eto samo pitam? Teško se nalazi posao i skup je, to je nešto što sam ranije pročitala negde, a kakvi su utisci vaš novopridošlih, izgleda da vam je sve prelepo za sada, ili se situacija promenila na bolje?!

minsb016:
citam i ja ove postove, pa i ja sam očarana tim Vankuverom pogotovo kad ih meko tako lepo opisuje kao npr.klika

"....mnogo zelenila, blizu je Granville Island za vecernje setnje pored mora,....Granville Island odise nekim evropskim duhom, galerije, pabovi, i ostale djakonije... "

prosto da ne veruješ, ne treba ti da ideš na god.odmor na more, imaš ga svaki vikend, zar ne?
A ima li nešto loše u tom V-ru, ima li Kineza (kažu prepun ih je V-er) u tom "dobro uređenom" kvartu gde živite, ili su neki drugi kvartovi rezervisani za njih? Da se ne shvati pogrešno, nemam ništa protiv njih ali, eto samo pitam? Teško se nalazi posao i skup je, to je nešto što sam ranije pročitala negde, a kakvi su utisci vaš novopridošlih, izgleda da vam je sve prelepo za sada, ili se situacija promenila na bolje?!
Dobro jutro Komsinice,
Eto nama jos jedne Mornarice u Beloj Ladji.
Jos malo komentara o Vankuveru,obzirom da sam ovde vec sestu godinu mogu se sloziti s tobom da ima i pozitivnih i negativnih osobina,kao uostalom i svugde okolo po svetu.Bilo bi netacno da kazem da je idealan.
Sto se tice klime ona je primorska, s tim sto zimi ima dosta kise,a leti je dosta fino.Kvartova ima raznih naravno i kineski ,moje licno misljenje je da uopste nije los kao sto neki misle...Sto se tice grada i okoline,na sve strane se gradi i priprema za olimpijadu tako da treba da bude jos puno lepsi i bolji...
Puno pozdrava,
Kapetan od Belu Ladju :p

minsb016:

Ono sto mene posebno fascinira jeste cistoca, mnogo zelenila, nema smoga, sve u svemu jako lep grad na lepom mestu, okruzen planinama, sa zapadne strane naravno more, sta ces lepse od toga.
Ne mogu da ti docaram koliko sam nestrpljiv da se uputim na skijanje na neku od okolnih planina. Naravno, leto je tek pocelo i tek treba da uzivamo u lepom vremenu.

Ima Kineza dosta, e sad, to nekome smeta, ali sta da se radi, bat su miroljubivi, gledaju svoj aposla i nikoga ne diraju, tako i ti radi i sve ce biti u redu. Ovde su ljudi opusteni, poseban soj ljudi sa zapadne obale, za njih obicno kazu da su "laid back", znaci samo opusteno.........
Negatrivna strana Vankuvera je promenljivo vreme, tj. kisa, nisam ojs proveo nijednu zimu ali ono sto mi svi kazu jeste da stvarno gusi svaki dan, zna da bude i po mesec dana bez zracka sunca sto svakako deluje depresivno ali , nista nije idealno.

Preporuka svima da dodju u ovaj grad, mislim da je u ovom momentu lakse doci do posla nego u Torontu. Skup? Nije skuplji od Toronta. Cak u ovom momentu nije skuplji ni od Calgary-ja i Edmontona koji su tradicionalno vazili za jeftine gradove.

pročitah negde:
"Vancouver je domachin zimske olimpijade 2010 i mislim da potrazuju oko 10 hiljada svih struka radi rada a posle mogu svi da ostanu da dobiju landed emigrant status .. Ako si zainteresovan idi u Ambasadu i dace ti sve info o tome sada je dobra prilika za to , nadam se da imash bilo zanat ili profesiju neku pa iskoristi ovo...."
da li je neko nešto čuo o ovome, koje su to liste traženih zanimanja, uslovi za immig...?

minsb016:
pročitah negde:
"Vancouver je domachin zimske olimpijade 2010 i mislim da potrazuju oko 10 hiljada svih struka radi rada a posle mogu svi da ostanu da dobiju landed emigrant status .. Ako si zainteresovan idi u Ambasadu i dace ti sve info o tome sada je dobra prilika za to , nadam se da imash bilo zanat ili profesiju neku pa iskoristi ovo...."
Ne znam kome je uopste pala ovakva glupost na pamet..........

Ponovo pozdrav svima posto sam nova pa neznam kako da obelezavam citate obraticu se kliki sa hvala za sajt pokusala sam download ali nije uspelo pokusacu opet.Sale hvala za dobrodoslicu. :lol:
Posle dugogodisnjeg studiranja svatih da sam bachelor degree pa mi je to tek 20 poena/inace ja sam dentist ili ti zubarka.Pravo da vam kazem malo sam se razocarala ali boze moj sela vi kako bi rekli braca Francuzi.Sad se hvatam za glavu kako da sakupim dovoljno poena jer ako i dobijem high na ielts testu opet mi fali 5 poena.I tako ja lupam glavu i setim se da imam neku dalju rodbinu u Kanadi :shock:
Neznam kako to ide sa daljom rodbinom inace moja prababa i baba mog rodjaka su bile rodjene sestre da li to u Kanadi smatraju za rodbinu? :lol:

mary 6:
Ponovo pozdrav svima posto sam nova pa neznam kako da obelezavam citate obraticu se kliki sa hvala za sajt pokusala sam download ali nije uspelo pokusacu opet.Sale hvala za dobrodoslicu. :lol:
Posle dugogodisnjeg studiranja svatih da sam bachelor degree pa mi je to tek 20 poena/inace ja sam dentist ili ti zubarka.Pravo da vam kazem malo sam se razocarala ali boze moj sela vi kako bi rekli braca Francuzi.Sad se hvatam za glavu kako da sakupim dovoljno poena jer ako i dobijem high na ielts testu opet mi fali 5 poena.I tako ja lupam glavu i setim se da imam neku dalju rodbinu u Kanadi :shock:
Neznam kako to ide sa daljom rodbinom inace moja prababa i baba mog rodjaka su bile rodjene sestre da li to u Kanadi smatraju za rodbinu? :lol:

Pokusaj da iskljucis blocker u IE ili Mozili, ne znam sta koristis, meni takodje nije hteo da otpocne download ali vidim da mu smeta blocker. Mozda ti ovo pomogne, ne znam.

Ovo sto ti navodis, to je ko zna koje koleno, nece ti to pomoci. Pogledaj sta kaze www.cic.gc.ca ,

Relatives in Canada
You, or your accompanying spouse or common-law partner, have a relative (parent, grandparent, child, grandchild, child of a parent, sibling, child of a grandparent, aunt or uncle, or grandchild of a parent, niece or nephew) who is residing in Canada and is a Canadian citizen or permanent resident.

klika:
Pokusaj da iskljucis blocker u IE ili Mozili, ne znam sta koristis, meni takodje nije hteo da otpocne download ali vidim da mu smeta blocker. Mozda ti ovo pomogne, ne znam.

Ovo sto ti navodis, to je ko zna koje koleno, nece ti to pomoci. Pogledaj sta kaze www.cic.gc.ca ,

ok znaci jos jedan corsokak.Nista zato idem dalje izgleda da cu morati jos i francuski da naucim 8-)

mary 6:
klika:

ok znaci jos jedan corsokak.Nista zato idem dalje izgleda da cu morati jos i francuski da naucim 8-)

Probaj da se raspitas na fakultetu ja sam studirao 4 god. i fali mi samo 6 (jenosemestralnih) ispita za master,ali drugar koji je studirao 5 god. ima dovoljno bodova za master :) (postoji bodovanje),samo treba da plati :cry: tako da bi ti takodje trebala da imas uslov i uz nesto para(mozda ce te i odrati ovo je srbija) mozes imati master diplomu i 5 bitnih bodova vise za nekoliko meseci :razz: .
Nista nekosta da se raspitas puno srece.

AleksandarA:
mary 6:
Probaj da se raspitas na fakultetu ja sam studirao 4 god. i fali mi samo 6 (jenosemestralnih) ispita za master,ali drugar koji je studirao 5 god. ima dovoljno bodova za master :) (postoji bodovanje),samo treba da plati :cry: tako da bi ti takodje trebala da imas uslov i uz nesto para(mozda ce te i odrati ovo je srbija) mozes imati master diplomu i 5 bitnih bodova vise za nekoliko meseci :razz: .

Hvala ti na informaciji.To mi puno znaci.Nemogu da verujem da tako nesto postoji u ovoj Srbiji. :idea: Probacu on ponedeljka da se raspitam na faksu daj boze da si u pravu :lol:

AleksandarA:
mary 6:
Nazvala sam faks i dobila sledeci odgovor:dobijanje titule master u srbiji jos uvek nije zakonski regulisano vec treba skupstina zvanicno da donese zakon i onda ce se verovatno za dobijanje titule master morati pisati neki rad.Kad sam priupitala da nekifakulteti vec daju ove titule ,pretpostavila sam tehnicki slzbenica mi je odgovorila da su oni malo pozurili pa je pitanje da li ce im se ti masteri priznati a ja da se strpim jos par meseci dok oni to zvanicno ne ozakone.To je zemlja Srbija .
Jos jedno pitanje koje se ocene na ielts testu smatraju za high?

mary 6:
AleksandarA:
Nazvala sam faks i dobila sledeci odgovor:dobijanje titule master u srbiji jos uvek nije zakonski regulisano vec treba skupstina zvanicno da donese zakon i onda ce se verovatno za dobijanje titule master morati pisati neki rad.Kad sam priupitala da nekifakulteti vec daju ove titule ,pretpostavila sam tehnicki slzbenica mi je odgovorila da su oni malo pozurili pa je pitanje da li ce im se ti masteri priznati a ja da se strpim jos par meseci dok oni to zvanicno ne ozakone.To je zemlja Srbija .
Jos jedno pitanje koje se ocene na ielts testu smatraju za high?

Tu se radi ustvari o onoj Bolonjskoj deklaraciji koja nikako da stupi na snagu, mozda i jeste u EU , nisam siguran. Sve je to jos u nekoj sivoj zoni.

Maximalna ocena na testu je 9, ako prodjes sa prosecnom 7,5 to je dosta dobro.

Back