Ko krade taj i laze, ko laze ima kratke noge a ko ima kratke noge nece proci lekarski pregled... prema tome nema sta da brinete
svi lopovi ce ostati u Srbiji... Ima li tu sta novo??? 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Veliki Pozdrav novoj Mornarki na Palubi.Sto nas je vise LAdja ce veselije da plovi...Ajd pricaj nam tvoju pricu,koje si struke i kad cemo da delimo nas rum/slivovic sto bi rekli svabe.../Biancaneve:Gde ste bwe komsije ?!
Tj. vi ste tu a evo i mene da se pridruzim, pravac iz Toronta u Belu LAdju![]()
Bas vam je veselo ovde .....
KApetane, ako vec hocete negde da me uposlite u Vasoj cuvenoj Beloj LAdji, moze kuhinja
Pozzzz

... Inace sam od kompjuterske struke, network admin.....
Dobrojtro Komsinice,maya_cy:Pozdrav drugari, pa kako ste mi?
Nije me dugo bilo, al evo me opet medju vama...
Polagala sam IELTS pre nekih 10-tak dana..Uh,test je bas iscrpljujuc. Izasla sam iz sale kao iscedjena krpa, a umalo i da zakasnim. Crkla mi kola u Novom Sadu kad sam krenula! Ma ludnica.
Necu da komentarisem kako sam test uradila, bice rezultati za koji dan, pa cu vam javiti..
Pozdravljam vas sve!
Vasa saputnica-veslacica![]()
![]()
![]()

Colombo:]Kakva je situacija u V. za vozace teskih teretnih kamiona? .Ako imate neke informacije podelite sa zainteresovanima iz rodnog kraja.Ljudi ne veruju ovde nikome.Inace Vankuver je fantastican,bar preko slika na netu.Pozzz!

Colombo:]Pozdrav svima!!!Vremenska prognoza u Srbiji, danas bilo suvo 15-17 ste/c.Koga zanima. IELTS? koji stepen? Zar je toliko tesko? Kakva je situacija u V. za vozace teskih teretnih kamiona? Ovde pale ljude kako kanadjani traze od min. za rad(srpskog) vozace i ostale zanatlije navodno nema ko da im radi.Ja mislim da lokalne agencije hoce da se ovajde.Ako imate neke informacije podelite sa zainteresovanima iz rodnog kraja.Ljudi ne veruju ovde nikome.Inace Vankuver je fantastican,bar preko slika na netu.Pozzz!
Hvala na savetu.Evo sta traze:2160 e+400 e+4000 din+6500 lekarski+sve takse na dokumenta+avionska karta+godinu dana odbijaju u Kanadi po 30% od plate +posle te godine je pitanje da li ostajes ili letis nazad. Naravno okrenem se i odem kuci ali znam ljudi pozajmljivali pa dali i to da idu sa porodicom a to su dodatni troskovi.GMan:Colombo, evo i jedna informacija. NE IDI U AGENCIJE!
Colombo:Hvala na savetu.Evo sta traze:2160 e+400 e+4000 din+6500 lekarski+sve takse na dokumenta+avionska karta+godinu dana odbijaju u Kanadi po 30% od plate +posle te godine je pitanje da li ostajes ili letis nazad. Naravno okrenem se i odem kuci ali znam ljudi pozajmljivali pa dali i to da idu sa porodicom a to su dodatni troskovi.
V777:Cao drustvo!
Iscitala sam sve vase postove i mogu vam reci da sam prezadovoljna. Zato zelim da vas pitam nekoliko stvari i nadam se da cete mi pomoci.
U pripremama sam sa momkom/buducim suprugom/ za odlazak u Kanadu. On je vec u procesu, sada ja treba da povezem svoju dokumentaciju sa njegovom. Inace momak je strani drzavljanin. Ima zavrsen fakultet za programere i softwere, hardver, kao i fakultet matematike. Poseduje i radno iskustvo od preko pet godina u oblasti contractora.
Ja sam zavrsila prava u Srbiji. Imam cetiri godine radnog iskustva u struci u Srbiji, zavrsavam i specijalisticke za PR managera. Trenutno zivim u Grckoj.
Interesuje nas Kvebek, i grad Montreal. Sta sve mozete da mi kazete na ovu temu? Vezano za dolazak, rentanje stanova, pronalazenje poslova, skupocu, hladnocu, vremenski period dobijanja Kanadskog pasosa...Da li postoji mogucnost neke pomoci od strane Kanadskih vlasti prilikom pronalazenja zaposlenja, obizoram da se dolazi po principu Iseljenicke vize skilled worker ili se posao mora naci samostalno? Kako je sa jezicima u Montrealu, razumela sam da su i Engleski i Francuski izjednaceni? Da li TOEFL moze da zameni test koji se polaze kao dokaz znanja engleskog jezika za Kanadu?
Hvala vam puno svima i samo napred s ladjom!
Puno pozdrava iz suncem okupane Atine
. Inace, u Beogradu danas 40 stepeni vise nego kod tebe.... 
Naravno, njihova diploma mnogo vise znaci od nase, nema spora. Ali, u tvom slucaju je to malo problematicno, nase pravo je sasvim nesto drugo u odnosu na anglosaksonsko koje se praktikuje ovde u Kanadi. Nemoj gubiti vreme sa pravom ovde, treba ti vraski dobar engleski da bi to postigla, znam ljude koji su to probali i nisu nista uradili, vrlo je tesko.V777:• Interesuje me jos nesto. Ukoliko bi se upisale u Montrealu poslediplomske, da li bi to znacilo da bi nakon njihovog zavrsetka imala vece mogucnosti za zaposljavanje u struci Ili ne, da li su poslediplomske free ili se placaju? Apliciranje preko interneta uslovljeno je posedovanjem imigracione vize koju ja sada nemam. Sa mojim kvalifikacijama, sta bih mogla da radim, na koji nacin je najbolje traziti posao?
Nije. On kao nosilac liste to mora da polaze, ti si sponzorisana strana, nista ti ne treba osim da te on ukljuci u aplikaciju.V777:• Ukoliko me suprug sponzorise, da li mi je potreban IETLS ili ne. Da li je taj test neophodan I za Kvebek ili ne?
Kao sto rekoh, bolje vam je da se odmah vencate dok njegova aplikacija nije resena, ako to mislite uskoro da uradite, bezbolnije cete odraditi celu ovu proceduru. Ova varijanta koju pominjes moze da se zakomplikuje.V777:• Kako se ocenjuje u Kanadi jedan od uslova vezan za minimum jednu godinu zajednickog zivota ili bracne zajednice u vreme apliciranja? Koliko sam ja razumela sajt, Kanada izjednacava vanbracnu I bracnu zajednicu po tom pitanju, ali trazi vreme od minimum jedne godine? Da li se na to gleda ozbiljno ili je to samo formalnost?
Tu i tamo, imas neke benificije.........ali nemoj mnogo o tome da razmisljas, moze lepo da se zivi i da se deca podizu od plate, sve funkcionise kako treba. Ne boj se.V777:• Kako stoje stvari sa dobijanjem vize te kako ide procedura vezana za radjenje dece u Kanadi? Mislim na drzavljanjstvo, materinski dodatak I te stvari… Da li Kanadjani potenciraju radjanje dece ili ne?
Ako zna francuski, da, mada IT biznis nije vise kao sto je nekad bio, sve zavisi koliko je dobar u tome, nije lako naci posao u tom domenu.V777:• Moj buduci suprug odlicno poznaje francuski jezik I veoma dobro engleski jezik. Zavrsio je fakultet vezan za kompjuterske programe, softver I hardver, kao I fakultet za matematiku. Postoji li mogucnost za njega da dobije lakse posao u Montrealu?
GMan:Klika, uvek su mi zanimljive ove tvoje "hladne" slike. Mnogo je lepo kad sneg napada dosta... mada pretpostavljam da ti posle mesec dana vec bude snega preko glave. Inace, u Beogradu danas 40 stepeni vise nego kod tebe....
![]()
Iz licnog iskustva ti mogu reci da je najbolje imati bracni status, a ako ne to onda najmanje godinu dana zajednickog zivota. Zajednicki zivot se najbolje dokazuje zajednickom adresom, ali ni to ne mora da bude presudno ako podnesete neke dokaze o razlozima koji su doveli do toga da ne mozete da zivite zajedno. Za odvojen zivot pozeljno je dostaviti dokaz o zajednickom bankovnom racunu (najbolje da se obe plate uplacuju na jedan racun), uzajamnom zivotnom osiguranju, dokaz o tome da zajednicki placate troskove stanovanja (npr. tvoju struju i stanarinu on placa trajnim nalogom sa njegovog bankovnog racuna, ili se to placa sa onog zajednickog bankovnog racuna)....V777:• Kako se ocenjuje u Kanadi jedan od uslova vezan za minimum jednu godinu zajednickog zivota ili bracne zajednice u vreme apliciranja? Koliko sam ja razumela sajt, Kanada izjednacava vanbracnu I bracnu zajednicu po tom pitanju, ali trazi vreme od minimum jedne godine? Da li se na to gleda ozbiljno ili je to samo formalnost?