klika
Ističe se
- Poruka
- 2.851
javorka:Trece, imam stan u Bgd-u (mali ali i to je velika stvar), pa sam u dilemi da li da pricekam sa prodajom i iznajmljujem ga (za nekih 200evra) dok tamo ne steknem kreditno poverenje svojim zaposlenjem i urednim zivotom, ili me banke cekaju rasirenih ruku i dale bi mi kredit cim krocim? Tu je jos i veliki problem sto cim krocis nemas pojma kako se zoves pa nije bas uputno odmah se upustati u kupovinu nekretnine.
Ne bih ti preporucio da se zaleces ni u jednom slucaju, niti sa prodajom stana u BG-u a pogotovu sa kupovimon istog u Kanadi.
Vise je razloga.
Mozda ne najbitniji, ali u ovom momentu odnos Euro/CAD je svega 70:100. E sad, ja ne znam kolika je otprilike vrednost tvog stana, recimo 50K eura, sto je nekih $ 70-75K , ok, jte je lep down payment (ucesce) tako da bi dobila dobre uslove kredita, manju kamatu bez osiguranja koje je dosta visoko , oko 2,5 % , a ono se placa u slucaju da je ucesce manje od 25% od ukupne vrednosti stana/kuce.
Drugo, ako mozes da dobijas 200 eura mesecno za stan u BG-u, to je oko $ 300, da pokrijes nekih 30-40 % vrednosti iznajmljenog stana i Vankuveru, sto nije tako lose.
Trece, nemoj se zaletati sa kupovinom nekrentnina u Vankuveru, moras prvo videti da li je to mesto u kojem planiras da ostanes ceo svoj zivot, ili neko duze vreme, ne kazem da je lose ali ........to je grad sa ubedljivo najskupljim nekretninama u celoj Kanadi, cene su stravicne.
Cetvrto, trziste nekretnina u se u USA vrtoglavo rusi, cene padaju preko noci, moze se odraziti svakako i na kanadsko trziste sto predvidjaju ljdui koji su u tom biznisu vec dugo vremena.
Peto, treba biti obazriv kad ase kupuju nekretnine, lako je uzeti kredit ali nije ga lako otplacivati 20-25 godina, tu ima dosta zackoljica i mora covek biti jako oprezan, koliki morgage da uzme a da se ne pati seo zivot i dodje mozda u situaciju da , gubitkom posla , stavi sve na kocku.
Zato, pamet u glavu, ne zaleci se. Ja bih na tvom mestu rentao taj stan u BG-u, ovde polako, dok ne stanes na noge i ne vidis kako stoje stvari u realnosti, zaboravi one pricice , e dosli smo u uredjenu zemlju gde se dele krediti zato sto nas neko voli, pa da nam napravi uslugu, znas kako kazu, kredit je dobar sluga ali zao gospodar.
Srecno!
uno pozdrav iz V.
A mozda se i klika u stvari zove Sale.
):