Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vi birajte kako cete to razumeti da li se razbolela od vakcine ili od neefikasnosti iste...
pa, vakcine stite od tezih simptoma sa smrtnim ishodom, u najvecem %, ali je problem sto se islo na vakcinaciju svih i zakljucavanje svih, a ne samo starijih i rizicnih grupa, pa se onda javio otpor nas koji se brojimo u mladje do sredovecnih i kuraznije, koji ne radimo sa strankama, koji se nikad ni protiv gripa nismo vakcinisali... u zivotu nismo imali sekundarnu iliti superinfekciju, upalu pluca ili slicno

ne kazem da ne mozemo da se razbolimo, ali nama uterati nece

trebalo je to bolje: stari, rizicni, i ko radi sa strankama, a ostale ne terati, ... i ne napadati ih da su ravnozemljasi.

Poslednja izmena:
...

Verno prenosimo i pratimo dalje tzv efikasnost vaxina :dosadno::

JOVANA JOKSIMOVIĆ SE ODLUČILA ZA FAJZER VAKCINU: Nakon druge doze joj nije bilo dobro, a onda je usledio ŠOK!​

https://www.republika.rs/zabava/est...uge-doze-joj-nije-bilo-dobro-onda-usledio-sok

Vakcinisana jos u januaru sto znaci u februaru il martu je kao kod ovog gore lika bila revakcina...

A ovo vam je samo mali uzorak javnih licnosti... sad zamislite koliko ima nejavnih tj anonimnih...koje ne dospevaju do medija...?

....
Priznaj da nisi ni pročitao tekst do kraja već samo senzacionalistički naslov.
"Drago mi je što se ispitivanjem došlo do toga da prvom dozom „Fajzer“ vakcine dovoljno štiti i raste vam broj antitela. Kada bi ponovo trebalo da se vakcinišem izabrala bih ponovo „Fajzer“, iskrena je Jovana."

Secam se tada Kon je pretio da moraju svi da se vakcinisu, da ce se kaznjavati oni koji nece novcano i da ce na silu dolaziti da vas vode... tako nesto :lol:
Израел је победио ковид, ВБ има мање заражених него Србија, а ево и Србија има мање заражених од Хрватске, која има дупло мање становника од Србије и 20 пута мање од ВБ.
Заједничко за ове три земље је да су спровеле масовну вакцинацију, мање више, док Хрватска није.

Priznaj da nisi ni pročitao tekst do kraja već samo senzacionalistički naslov.
"Drago mi je što se ispitivanjem došlo do toga da prvom dozom „Fajzer“ vakcine dovoljno štiti i raste vam broj antitela. Kada bi ponovo trebalo da se vakcinišem izabrala bih ponovo „Fajzer“, iskrena je Jovana."

U mom postu sam vec dao komentar na to njeno spikerstvo...

...

...

ВОЈНИ МИНИСТАР (бивши) Грчке открио: Стотине хиљада странаца вакцинисано у Србији!​

https://srbin.info/drustvo/vojni-mi...totine-hiljada-stranaca-vakcinisano-u-srbiji/

Некадашњи министар одбране Грчке Панос Каменос вакцинисан је Спутњиком В у Београду. Он се захвалио браћи из Србије "на прилици да поврати слободу" и том прчликом открио колико је страних држављана заиста вакцинисано у Србији, па се поставља питање да ли се и стрнци убрајају у више од 3 милиона вакцинисаних Срба, према званичној статистици.​

а ево и Србија има мање заражених од Хрватске, која има дупло мање становника од Србије и 20 пута мање од ВБ.
Заједничко за ове три земље је да су спровеле масовну вакцинацију, мање више, док Хрватска није.
dakle srbija je u odnosu na hrv. uradila pravu stvar?
ne znam ali ja to ne vidim uporedjujuci:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/croatia/

jer ako srbija ima duplo vise stanovnika od hrvatske i logicno duplo vise oporavljenih:
  1. kako nam je broj smrti isti?
  2. kako mi imamo 4 puta vise novih i aktivnih slucajeva?
silazni trend od 1. aprila vi tvrdite da je zbog vakcina, ali i od 11. decembra smo takodje imali silazni trend, znamo da virus ide u talasima:
kako ste vi tako sigurni da se ne radi opet o zavrsetku talasa, kao i pre, vec da se radi o vakcinaciji kojoj trebamo da zahvalimo, kada uporedjujemo ta dva peak-a, 11.12 prosle godine i 1.4 ove godine?

p.s. sad sam obratio paznju, hrvati broje detaljno svaki drugi-treci dan tako da im slucajevi osciliraju vise nego nama, pa si pronasao dan kada mi imamo manje zarazenih - sluzis se jeftinim, prevarantskim trikovima

Poslednja izmena:
p.s. sad sam obratio paznju, hrvati broje detaljno svaki drugi-treci dan tako da im slucajevi osciliraju vise nego nama, pa si pronasao dan kada mi imamo manje zarazenih - sluzis se jeftinim, prevarantskim trikovima
hrvati su nas prebacili sa novim slucajevima 21. aprila, preko 3000, jer su 19. aprila izbrojali samo 400, a to znaci da su 21. aprila brojali i one slucajeve od 19, i 20. aprila, prosto rade testove sporije od nas, trebaju im 3 dana, a nama manje, dan ili dva

ti dakle, dezavuises, jer nije istina sto kazes:
Гамбино:
а ево и Србија има мање заражених од Хрватске,

ima manje 21. aprila, ali ima 6 puta vise 19. aprila!

Predrag Kon, član Kriznog štaba za suzbijanje SARS-CoV-2 tipa koronavirusa deluje optimistično po pitanju prisustva publike na predstojećoj utakmici.Finale Kupa Srbije zakazano je za 25. maj.
Upitan kako mu se čini ideja da se na tribine puste vakcinisani navijači, rekao je da mu to "zvuči primamljivo".
"Vizija svakako da postoji. Ljudi koji su se vakcinisali su na neki način pozitivno 'diskriminisani'. Meni kao epidemiologu je takva odluka da se vakcinisani puste na stadione jako primaljiva, ali je to ujedno i društvena odluka. Sa druge strane, biću uzdržan kada se bude o tome raspravljalo jer je to odluka čitavog društva, a ne pojedinaca. Potrebna je velika većina da bi se tako nešto podržalo i usvojilo", rekao je Kon za "Alo".

https://sport.blic.rs/fudbal/evrops...ke-krizni-stab-nije-razmatrao-publiku/vye5tjp

Predrag Kon, član Kriznog štaba za suzbijanje SARS-CoV-2 tipa koronavirusa deluje optimistično po pitanju prisustva publike na predstojećoj utakmici.Finale Kupa Srbije zakazano je za 25. maj.
Upitan kako mu se čini ideja da se na tribine puste vakcinisani navijači, rekao je da mu to "zvuči primamljivo".
"Vizija svakako da postoji. Ljudi koji su se vakcinisali su na neki način pozitivno 'diskriminisani'. Meni kao epidemiologu je takva odluka da se vakcinisani puste na stadione jako primaljiva, ali je to ujedno i društvena odluka. Sa druge strane, biću uzdržan kada se bude o tome raspravljalo jer je to odluka čitavog društva, a ne pojedinaca. Potrebna je velika većina da bi se tako nešto podržalo i usvojilo", rekao je Kon za "Alo".

https://sport.blic.rs/fudbal/evrops...ke-krizni-stab-nije-razmatrao-publiku/vye5tjp

"Sasvim slucajno"... 25 Maj...:dosadno:
Dakle opet u slavu Tita... na "Dan Mladosti"... CRVENA ZVEZDA i PARTIZAN... :ceka:

Još ako bude Stadion Partizana...mada ni Marakana nije daleko od Kuće Cveća...

Kad li će izumreti taj masonski kult Tite... kao neko prokletsvo ga cuvaju nad Srbijom...

I naravno da je Dr.Kon optimistican...jer je deo kulta...

A za temu bitno... Neko pomenu da ce se opet "sasvim slucajno"...bas tih dana plasirati bilbord kampanja o Pobedi nad koronom... (drugi put u Srba...)

Sve skupa...TRAGI-komedija...

...

Ezvi8nRXEAQjieL

dakle srbija je u odnosu na hrv. uradila pravu stvar?
ne znam ali ja to ne vidim uporedjujuci:

jer ako srbija ima duplo vise stanovnika od hrvatske i logicno duplo vise oporavljenih:
  1. kako nam je broj smrti isti?
  2. kako mi imamo 4 puta vise novih i aktivnih slucajeva?
silazni trend od 1. aprila vi tvrdite da je zbog vakcina, ali i od 11. decembra smo takodje imali silazni trend, znamo da virus ide u talasima:
kako ste vi tako sigurni da se ne radi opet o zavrsetku talasa, kao i pre, vec da se radi o vakcinaciji kojoj trebamo da zahvalimo, kada uporedjujemo ta dva peak-a, 11.12 prosle godine i 1.4 ove godine?

Упоређивао сам Израел, ВБ, Србију и Хрватску. Прве две државе имају и вакцине и мере, Србија има само вакцине, а Хрватска има само мере.

Јуче број заражених
Croatia+2,535
Serbia +2,068
UK +2,061
Israel+82
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Aпсолутни успех Израела, јер су спровели брзу вакцинацију са мерама, врло добар успех ВБ, јер њих има скоро 70 милиона, солидан успех Србије, пошто имамо проблем са неувођењем ригорознијих мера и не поштовањем основним мера, а вакцинасан је солидан број људи, али су нас престигли Мађари, а ускоро ће и остали.

Srbija zemlja za test novih farmako tehnoloskih resenja.

U borbi protiv posasti od koje stradaju promili.
Вас је Лончар учио да је само смрт битна, али шта је са масом људи која се опоравља и који су на боловању. Код мене у фирми је посао апсолутно паралисан и то се никада није десило, чак и за време бомбардовања релативно нормално се фунционисало.

Јуче број заражених
Croatia+2,535
Serbia+2,068
pa, da, juce 24. aprila srbija je imala manje, ali hrvati osciliraju, pa imaju od 400 pa sve do 3000 na dnevnoj bazi, juce 2535, tako da nas treba uporedjivati bar na nedeljnoj bazi da bi bili realni... uostalom da sacekamo nedelju dana

Вас је Лончар учио да је само смрт битна, али шта је са масом људи која се опоравља и који су на боловању. Код мене у фирми је посао апсолутно паралисан и то се никада није десило, чак и за време бомбардовања релативно нормално се фунционисало.
Ljudi ne shvataju koliko ekonomija nayebava jer je za sada sve OK,
ne rade, imaju internet, TV ih zabavlja, dobijaju neke pare, ali te
pare ne padaju s neba.

izrael je poceo u decembru vakcinaciju, a uspeh su imali ako pogledas na linku jos od pika 2. oktobra pa pre pocetka vakcinacije vec novembra 24.sa 70.000 na 7000 pad, dakle 10 puta manje.... radi se o talasima, iliti valovima, ... DESETOSTRUKI PAD, A VAKCINE NIJE BILO TADA?
Још већи пад је био у децембру 2020. године, а тада нико није ни размишљао о вакцинама.

pa, da, juce 24. aprila srbija je imala manje, ali hrvati osciliraju, pa imaju od 400 pa sve do 3000 na dnevnoj bazi, juce 2535, tako da nas treba uporedjivati bar na nedeljnoj bazi da bi bili realni... uostalom da sacekamo nedelju dana
А што њих има дупло мање ? А што Британаца има 10 пута више од нас и 20 пута више од Хрвата ? То нема везе ?

"SINE, ČUVAJ SE, OVO JE PAKAO" Draganu su za šest dana od korone umrli i majka i otac, svoju grešku su PLATILI GLAVOM, a to sve zbog ovih ljudi​

„Još mi odzvanjaju očeve reči dan pre njegove smrti. Plakao je i govorio telefonom kroz veliku masku za neinvazivnu ventilaciju: „Zašto? Čime sam ja ovo zaslužio?“ I majka je bila svesna. Zadnje što je rekla kada je zvala brata bilo je: „Sine čuvajte se, ovo je strašno, ovo je pakao“. Uvidela je u tom trenutku njihovu grešku, ali je bilo kasno jer su podlegli toj antivakserskoj kampanji. Siguran sam 90% da bi preživeli da su primili vakcinu...“

Zoran Petrović iz Niša, od laganog kašlja do smrti od kovida prošlo je 20 dana
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Zoran Petrović iz Niša, od laganog kašlja do smrti od kovida prošlo je 20 dana

Ovim rečima počinje ispovest profesor hemije Dragan Petrović iz Niša, čiji su otac Zoran (78) i majka Moravka (73) Petrović preminuli od korone u roku od svega šest dana. Dvoje jako dobrih i poštenih ljudi, koje je poznavao veliki broj Nišlija jer su ceo radni vek proveli u prosveti kao nastavnici, platili su, po Draganovim rečima, najskuplju cenu verovanja pogrešnim ljudima i teorijama zavere, zbog kojih nisu smeli da se vakcinišu.

- Prvo se razboleo otac, pa majka. Od njegovog laganog kašlja do smrti prošlo je 20 dana. Za nepunih mesec dana preminuli su oboje. Bili su toliko naplašeni i od korone i od vakcine. Majka je isuviše verovala ljudima, a, nažalost, internet je postao mesto gde može da napiše svako šta hoće. Podlegli su kampanjama nestručnih, platili su najskuplju cenu jer nisu verovali najbližima, već pogrešnim ljudima - počinje tužnu priču Dragan.

Počeo je da kašljuca, ali su našli opravdanje u prehladi, a onda saturacija 60​

Kada se razboleo njegov otac, roditelji su odmah našli opravdanje i ne sumnjajući da je u pitanju korona.

- Počeo je da kašljuca, ali su našli opravdanje u „prehladi“. Govorili su: „Tata je prehlađen, nemojte da svraćate do nas. Išao je do pijace, nije stavio kapu, duvao je vetar..." Majci je neka doktorka u penziji s kojom se konsultovala doslovce rekla: „Pa ako je došla korona nije se izgubila prehlada“. Krili su od nas da otac ima laganu temperaturu. Dan za danom gubili su vreme umesto da su odmah otišli u kovid ambulantu. Nisu nas puštali blizu, znali su da nešto nije u redu. Možda su u podsvesti i mislili da je to korona, ali nisu hteli da to sebi priznaju - objašnjava Dragan.
Najuži članovi porodice nisu uspeli da izvrše uticaj na njih da odu u kovid ambulatnu. A dragoceno vreme je prolazilo dok se podmukla bolest razvijala.
Moravka Petrović iz Nisa preminula je od kovida pet dana posle supruga Zorana
Moravka Petrović iz Nisa preminula je od kovida pet dana posle supruga Zorana
- Verovali su nekim ljudima van našeg porodičnog kruga koji su lekari u penziji ili antivakserskog stava, od kojih su neki, saznali smo kasnije, primili vakcinu. Ne mogu ni njih da krivim, neko može da ti kaže: „Skoči u Nišavu“. Ti ne moraš da skočiš. Ali taj strah koji je usađen stalnim ponavljanjima „strašnih posledica“ vakcine, iako potpuno neutemeljenih, bio je preveliki. Tek kada je temperatura počela da prelazi 38 stepeni, ubedili smo ih da odu u kovid ambulantu. Ali, već su izgubili tri, četiri dana, što je za njihove godine previše. Tamo su im ustanovili koronu, ali su ih vratili u samoizolaciju uz adekvatnu terapiju i suplemente. U toku noći, majci je naglo otišla temperatura u 38,5 a ocu 39. I to nismo znali dok nas ona nije pozvala 12. marta, rano ujutru, plačući jer ne može da podigne oca koji se srušio u hodniku, u totalnom bunilu. Saturacija mu je bila sigurno ispod 60. Oca su u skafanderima prevezli u KC Niš i zadržali, a majku vratili kući kao neki srednje lakši slučaj - priča Dragan.
KO "TRESKA GLUPOSTI" I ZAŠTO "VOLIMO DA SE BODEMO"? DR ŠEKLER SVAKOM IZJAVOM NAPRAVI BURU U JAVNOSTI, A OVIH PET MORATE DA PROČITATE

Čuveni naučnik je postavio pet univerzalnih zakona ljudske gluposti i ANTIVAKSERI U KOLU štikliraju svih pet!

„Ako umre jedan od njih, umreće i drugi...“​

Zoran i Moravka su proveli 50 godina u jednom savršeno skladnom braku, i znali su njihovi najbliži da ako umre jedan od njih, umreće i drugi.
- Tih par dana sama u stanu majka je patila, prestala je da jede. Sada joj je postalo jasno šta se dešava. Saturacija joj je pala na 70, opet hitna pomoć, skafanderi, Klinički centar... Smestili su je na odeljenje. Ocu se iste večeri pogoršala i saturacija, pa su ga smestili na intenzivnu negu. Dan pre nego što je umro, zadnji njegov poziv je bio plačući kroz veliku masku za kiseonik: „Zašto? Čime sam ja ovo zaslužio?“ Moji roditelji su bili jedni pošteni ljudi koji su celi život pomagali ljudima. Radili su u prosveti po 40 godina, kada su se nekada davno delili državni stanovi, oni su se pomerili sa prvog mesta rang-liste kako bi bračni par kolega dobio stan. Procenili su da je njima potrebniji. Nakon toga se ukunula podela i više je nije bilo. Posle su štedeli novac da kupe svoju kuću, taj novac su dali drugom bračnom paru prijatelja koji su kupili plac i ozidali kuću, a moji su se tek posle 1977. godine ispozajmljivali i kupili svoju kuću. Ceo život su se prostirali da pomognu drugima. I onda su otišli ovako nepravdeno. Nisu zaslužili ovakav kraj. Očeve reči mi još odzvanjaju, plakao je nemoćan. Verovatno je video da su pogrešili i za vakcinu i za sve, ali je bilo kasno... - veli Dragan.
Klinički centar u Nišu
Otac mu je umro 25. marta, a posle pet dana i majka.

- Imala je jaku intuiciju, veče pre kada je otac stavljen na respirator, ona je nekako znala, kada je čula da je umro, počela je da puca po šavovima i fizički i psihički. Prebačena je u neuro-šok, saturacija je bila ispod 60, obostrana upala pluća, pad imuniteta... Ja sam znao ako ode jedno od njih dvoje, ide i drugo. Korona je našla sve slabe tačke u organizmu - kod oca je to bilo difuzno krvarenje iz svih organa, kod majke je bila obostrana upala pluća. Ona je bila svesna, zadnje što je rekla kada je zvala brata, rekla je: „Sine čuvajte se, ovo je strašno, ovo je pakao!“. Videla je u tom trenutku svoju grešku, ali je bilo kasno jer su podlegli toj antivakserskoj kampanji. Ako su oni platili glavom svoju grešku i to što su lakoverni, verovali nekim nepoznatim ljudima. I stariji su preboleli koronu samo na vreme ako se deluje, da se ne prepisuje prehladi i da se ljudi sami leče. Postoje protokoli, postoje stučni ljudi u KC Niš i naravno vakcinacija. Siguran sam 90 % da bi preživeli, sa posledicama trajnim sigurno, ali bi preživeli da su primili vakcinu - veli Dragan.
Dragan se javno i putem društvenih mreža zahvalio svim lekarima i medicinskom osoblju koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju njegovih roditelja.

Strah od vakcine​

Moravka je bila nastavnik ruskog jezika, a Zoran nastavnik fizike i tehničkog. U OŠ „Čegar“ su proveli najveći deo radnog veka.
- Za intelektualce u penziji su čudno odreagovali, ne verujući jednoj od najvećih civilizacijskih tekovina – vakcini, a verujući glasinama da nije dovoljno ispitana. Uloga vakcina je da te spasi, nas su kao male vodili na sve moguće vakcine. E, sada kada je trebalo oni da prime vakcinu, nastao je problem. Bio je tu i realan strah i od godina i od pridruženih komorbiditeta, ali nisu oni bili preterani. Redovno su koristili terapiju. Merili su pritisak tri puta dnevno, šećer jednom dnevno. Otac je imao malo povišen šećer, ali su bili kontrolisanog zdravstvenog stanja. Veći problem je bio taj strah i taj antivakserski stav sa društvenih mreža i pojedinih medija. Zameram ljudima koji su položili Hipokratovu zakletvu a ovamo su pričali kako korona ne postoji, kako je to neko „prskanje iz vazduha“. Trebalo je da kažu, idite u kovid ambulatnu proverite, da ih ohrabre - kaže Dragan.

mehmed
10:05 25.04.2021
polako sve više verujem da je rad antivaksera inspirisan hrvatskom, albanskom, nemačkom, američkom i drugim neprijateljskim službama. šta bil gejts ima od toga da otruje peru i miku? zaradiće na tome? kako, pa nije on grobar pa da prodaje sanduke i opremu za njihove sahrane.
1
2
Stojanovic
10:03 25.04.2021
Za antivaksere kojima je definitivno mesto u psihijtrijskoj ustanovi, kad se dese ovakve stvari za koje su licno odgovorni, a treba ih krivicno goniti, krivi su svi od doktora do porodice i virusa za koji tvrde da ne postoji.Imate li savest ako vec nemate obraza.

А што њих има дупло мање
pa kako objasnjavas onda da nas je priblizno isto umrlo? vakcinom?
ja sam ti samo rekao da je glupo izvoditi zakljucak na bazi jucerasnjeg dana, bezveze lagis samoga sebe. i samo da pokusas da odgovoris na pitanje o istom broju smrti, opet ces se uplesti,... kako smo polovinom decembra, u peak-u mi imali 4 puta vise zarazenih od hrvata, a oni nas cak prebacili po broju umrlih? tada se nismo vakcinisali... ja kako vidim vakcine su pocele da deluju i pre vakcinacije, jer vi vodite sektasku politiku, !!!
zamisli da srbija nije vakcinisala, pa vi biste mogli da kazete da jeste, jer imamo odlicne rezultate u poredjenju sa hrvatima.... srbija jeste vakcinisala, ali smo mi rezultate te imali PRE VAKCINACIJE

Serbia​

Coronavirus Cases:​

677,972

Deaths:​

6,196

Recovered:​

615,211

Croatia​

321,372

6,815

298,210

Poslednja izmena:
Ми живимо у свету где влада опште неповерење у сваки облик система, а такође влада невиђена саможивост и пре свега страх.
Просечни антиваксер/маскер је млађег доба, он ако и прележи средње тешки облик вируса и даље ће остати антиваксер/маскер, све док му не умру родитељи или неко близак, дакле тек када га ковид маљ удари у луду главу, тек онда ће се освестити и одбацити тај примитивни страх.
Ваш здравствени систем у који верујете, јер не верујете страним вакцинама је такав да човек који се разболи од неке не-ковид болести има велику шансу да покупи вирус ковида у ковид амбулантама и ДЗ и тога је било.

Што се тиче себичности, егоизма и саможивости, антиваксере апсолутно не занимају други људи, да ли ће они проћи пакао короне, остати инвалиди или умрети, гледају само своје дупе. Што се тиче економије или верују Вучићу или желе да се и ова економија на стакленим ногама уруши до краја, дакле као што желе зло људима, желе зло и економији.

pa kako objasnjavas onda da nas je priblizno isto umrlo? vakcinom?
ja sam ti samo rekao da je glupo izvoditi zakljucak na bazi jucerasnjeg dana, bezveze lagis samoga sebe. i samo da pokusas da odgovoris na pitanje o istom broju smrti, opet ces se uplesti,... kako smo polovinom decembra, u peak-u mi imali 4 puta vise zarazenih od hrvata, a oni nas cak prebacili po broju umrlih? tada se nismo vakcinisali

Serbia​

677,972

6,196

615,211

Croatia​

321,372

6,815

298,210
Знаш ти добро да то нема везе са вакцином, већ режимом који није желео да доноси строге мере које су постојале скоро свуда у свету.
Режим јесте средио вакцине, али ево и Мађари су средили и престигли нас по броју вакцинисаних, али Мађари су имали и мере.
Дакле спојиш неодговорни режим и неодговоран народ и резултат мора бити велика смртност и велики број заражених.

Колико ђубре од човека мораш бити да уђеш у градски превоз без маске ? Је л проблем тих 15 минута, пола сата или сат да носиш маску, кад је аутобус пун.
На послу је још горе, позовеш инспекцију, она дође код послодавца, он упозори шефове да радницима кажу да ставе маску, инспеција прође види да је све у реду, чим њему виде леђа, већина опет скине максу.
То је Србија, али цена се плаћа бројем заражених, паралисањем рада итд.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back