Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vakcinisanim strancima biće dozvoljen ulazak u Izrael krajem maja

Izrael će krajem narednog meseca početi da dozvoljava ulazak vakcinisanim turističkim grupama, jer je domaća kampanja vakcinacije drastično oborila broj infekcija kovidom-19, navodi se u objavljenom saopštenju izraelskih ministarstava zdravlja i turizma.
Svi strani posetioci moraće da prikažu negativan pi-si-ar test pre ukrcavanja na let za Izrael, i serološki test za dokazivanje vakcinacije po dolasku na aerodrom "Ben-Gurion", u blizini Tel Aviva.
U zajedničkom saopštenju ministarstava navodi se da će "ograničen broj grupa početi da pristiže 23. maja", u početnoj fazi tog plana.
U kasnijoj fazi, ulazak grupa biće proširen, a pojedinačni putnici će takođe moći da uđu u zemlju, navodi se u saopštenju.
U Izraelu trenutno postoji 3.369 aktivnih slučajeva kovida, a broj dnevnih infekcija je pao na oko 200.

Svim Britancima starijim od 50 godina ponuđena prva doza

Svim Britancima starijim od 50 godina i pripadnicima rizičnih grupa u Velikoj Britaniji do sada je ponuđena prva doza vakcine protiv korona virusa, saopštila je vlada u Londonu.
To praktično znači da je vlada Velike Britanije ostvarila svoj cilj da se do 15. aprila vakcinišu svi pripadnici devet najrizičnijij grupa stanovništva, prenosi Rojters.
Britanska vlada je najavila da je na dobrom putu da do kraja jula obezbedi vakcinaciju svim odraslim osobama, navodeći da su sledeći na redu građani Engleske mlađi od 50 godina.
U Velikoj Britaniji je do sada prvom dozom vakcinisano 32 miliona građana, prošle subote je ostvaren rekordan broj od 475.230 vakcinsanih drugom dozom, a 7,6 miliona ljudi je primilo obe doze vakcine.
(Rojters)

Stručnjaci Evropske agencije analiziraju "sputnjik V"

Stručnjaci Evropske agencije za lekove (EMA) borave u Moskvi radi analize i procene efikasnosti ruske vakcine protiv kovida 19 "sputnjik V", javljaju ruski mediji.
Predstavnici evropskog regulatora sa sedištem u Amsterdamu, koji je početkom marta pokrenuo postupak analize ruske vakcine, do sada su posetili dve klinike u Moskvi u kojima su boravili pacijenti tokom ključne treće faze kliničkih ispitivanja.
Stručnjaci EMA su razgovarali s medicinskim osobljem dve klinike, javlja novinska agencija Interfaks pozivajući se na neimenovane izvore.
Navodno se planiraju i obilasci proizvodnih pogona, dodaje agencija.
Poseta Rusiji stručnjaka EMA deo je postupka analize i ocene efikasnosti "sputnjika V", a za sada nije poznato koliko će taj postupak trajati.
(Tanjug)

Џонсони и Џонсон стопиран у УСА због учесталих појава угрушака.Еј наш министар здравља каже није то ништа колико живота спаси на другу страну.Е па да му је син добио угрушак због вакцине не би тако.
Samo mlade zene i to jedna na milion dobiju tu trombozu tako da
je ovo sa sinovima besmisleno.
U USA nije ucestalo jer je a 7 miliona vakcinisanih jedna osoba umrla.

Kanada
Kazna 10000 $ ako se sa prijateljima zapali vatra napolju

Kazna 1546 $ ako izali posle policijskog cas tj posle 20h

Karata za metro 3,50 $ da bi se vozili sa 200 ljudi
168297062_10208216374204592_6201971822484651490_n.jpg

zapeli za taj govnjid, a virusa imamo na stotine u organizmu... ja pijem srebrnu vodu, vitamin c [da ne reklamiram opet, ali, najbolje sto postoji na trzistu], d. svasta nesto, sad sam se zenuo pa sam uzeo dzimbim , ne pise da ima vitamina kao vopi, mis'im pivski kvasac, ali kaze extra aged... inace, pojede mi kuce svu dzigu koju zena isprzi, najbolji izvor b vitamina, a meni ostade pica od karfiola, koju sam smazao

moja poenta je da mora da se zivo zdravo, pa pnda virusi mogu da se slikaju - ne mozemo ih mi iskoreniti, to su snovi

Poslednja izmena:
Научници са Института за молекуларну вирусологију Медицинског центра Универзитета у Улму открили су биљни производ који је способан да сузбије инфекцију ЦОВИД-19 коронавирусом и до 97%.
Научници су открили биљни производ способан да сузбије коронавирус

• Пикабаи
Одговарајући чланак објављен је на веб локацији биоРкив.
Научници су сокове неких бобица разблажили водом и проценили њихову интеракцију са инфекцијом коронавирусом.
Испоставило се да црна аронија потискује активност САРС-СоВ-2 за 96,98%, а сок од нара и зелени чај - до 80%.
Као што су се научници сетили, респираторни вируси првенствено инфицирају људско грло.
"Спречавање почетне инфекције или смањење вирусног оптерећења инфекције може ублажити симптоме, спречити ширење на доњи респираторни тракт или пренос на другу особу", наводи се у студији.
Према научницима, ови сокови стварају кисело окружење и садрже биљне полифеноле који негативно утичу на вирус.
Претпоставили су да гргљање овим соковима и чајем може убити вирусне честице у устима.
Раније је директорка Института за дијабетес Националног медицинског истраживачког центра ендокринологије Марина Шестакова у интервјуу за кп.ру говорила о „скривеним претњама“ које коронавирус може да носи

Колико је народ заглупео...
Сада им "научници" (намерно наводници) откривају да је витамин Ц користан...
Данас слушам неког лика код нас који дрнда о кори нара...зауставља пролив...
Ало бре, маИмуни горди и безобразни!!! Доста више!!!
Све што ви прдите ЗНАЛЕ СУ ВАШЕ БАБЕ И ПРАБАБЕ и ДЕДОВИ И ПРАДЕДОВИ...
Као и сви преци уназад 5 хиљада година...

Колико је народ заглупео...
Сада им "научници" (намерно наводници) откривају да је витамин Ц користан...
Данас слушам неког лика код нас који дрнда о кори нара...зауставља пролив...
Ало бре, маИмуни горди и безобразни!!! Доста више!!!
Све што ви прдите ЗНАЛЕ СУ ВАШЕ БАБЕ И ПРАБАБЕ и ДЕДОВИ И ПРАДЕДОВИ...
Као и сви преци уназад 5 хиљада година...

Да, али Ковиду не лечи Витамин Де него Астра Зенека.

Зато сам јој складао једну лијепу пјесмицу.

Зенека сам мала,
и мој убод пече,
када ја те цјепим,
антитјело тече

Ref. 2x
Ја сам мала опасна
Астра твоја Зенека
само мала гарава
Астра твоја Зенека

Кад ми иглу примиш,
заборави Корону
можда тада добијеш
ти тромбозу ону

Ref.
Ја сам мала опасна
Астра твоја Зенека
само мала гарава
Астра твоја Зенека

Да си моју иглу
ти раније срео
избегао би Корону
за свој живот цео

Ја сам мала опасна
Астра твоја Зенека
само мала гарава
Астра твоја Зенека

Ha ...ha ..... navukli ih .... :lol:

Bice na svakih 6 meseci , godinama ubuduce ......cena prava sitnica .....

Свободная рука рынка в действии. Pfizer повышает цену вакцины на 60%, до 19,5 евро за дозу. Премьер-министр Болгарии Бойко Борисов заявил, что новый крупный контракт на поставку вакцин от Pfizer-BioNTech (до 1,8 миллиарда доз) с датой поставки в 2022 и 2023 годах будет по новым ценам.

Один из последних контрактов с ЕС на 600 млн доз был заключен по высокой цене 15,5 евро за дозу (вместо базовых 12 евро). И хотя Евросоюз эти вакцины еще не получил, уже идет речь о заключении новых, еще более масштабных контрактов уже по 19,5 евро за дозу. Причем на 2022-2023 годы.

А ведь буквально на днях еврокомиссар Тьерри Бретон заявил, что даже после одобрения европейским регулятором «Спутник V» поступит в ЕС слишком поздно. Зато для Pfizer, который дороже российской вакцины более чем в 4 раза, 2023 год ни разу не поздно.

https://vk.com/wall4633123_634…123_634860

1618429653655.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back