Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pfizer CEO Albert Burla has postponed his visit to Israel due to the fact that he has not yet fully vaccinated against COVID-19, The Jerusalem Post reported, citing TV channel N12. It is noted that Burla himself and members of the delegation have not yet received the second dose of the vaccine. In December, as the newspaper recalled, the general director of the pharmaceutical company said that he would wait until his age group began to be vaccinated and would not "get in line."

Zato sad EU plače za pomenutim vakcinama, jer:
1. odlične su
2. ima ih

МИД КНР: Китай безвозмездно поставляет вакцины в 69 стран и еще 43 государствам продает
"Китай и Россия консолидировали усилия и плечом к плечу борются с распространением политического вируса на фоне пандемии",

Poland may buy Russian "Sputnik V" for mass vaccination.
Polish Defense Minister Mariusz Blaszak said that Warsaw could buy Sputnik V bypassing EU regulators.

-------------

Российскую вакцину от коронавируса «Спутник V» разрешили к использованию в 45 странах мира. Препарат, который разработали ученые Центра им. Гамалеи, занял второе место среди аналогов по числу одобривших его к применению стран.

Ruske nema ni za lek, a kineska i ne postoje za Evropu.
Kipar je juce saopstio da ce primati samo turiste koji su vakcinisani
vakcinama koje je EU odobrila. Tako ce i Grcka, a ti vidi onda
kuda ces sa kineskom vakcinom.
Nem još jer je ruska u fati odobrenja. Za Kipar me baš zabole, a vidim da polako po EU sve više kupuju dirketno rusku vakcinu.
Grčka je vać najavila ili karton da si vakcinisan (nebitno kojom vakcinom) ili na ulazo brzi AG test za 10€.

Nem još jer je ruska u fati odobrenja. Za Kipar me baš zabole, a vidim da polako po EU sve više kupuju dirketno rusku vakcinu.
Grčka je vać najavila ili karton da si vakcinisan (nebitno kojom vakcinom) ili na ulazo brzi AG test za 10€.

Ne kupuju jer vakcine nema. Pa ceski je premijer trazio, ali su Rusi
rekli da vakcine nazalost nema. A kinesku ja ne bih uzela ( za sebe)
iz raznoraznih razloga.

Ови који су боцнути и који планирају имају разлога да буду задовољни..Толика палета производа реномираних светских фирми!? Ма живеће срећно до краја живота!
Битно је први пут да пробију лед, већ догодине, и сваке следеће то иде рутински.

Ови који су боцнути и који планирају имају разлога да буду задовољни..Толика палета производа реномираних светских фирми!? Ма живеће срећно до краја живота!
Битно је први пут да пробију лед, већ догодине, и сваке следеће то иде рутински.
Misliš da su ovo prve vakcine ikad?

Vidiš, moje roditelje je baš kineska vakicna spasila od ko zna čega, ne bih ni da razmišljam šta je moglo u njihovim godinama da bude. I to samo prva doza.

Ma verujem, nijednog momenta ne bih ni pomislila da bilo ko pa
i Kinezi prave vakcinu koja je neka secerna vodica, nego se ne zna
nista o toj vakcini ( o ruskoj se zna) i zato kazem da je ja lcno ne bih uzimala, ako bi imala uopste neki izbor, ako ne bi , onda daj kinesku. samo neka je vakcina.

Ma verujem, nijednog momenta ne bih ni pomislila da bilo ko pa
i Kinezi prave vakcinu koja je neka secerna vodica, nego se ne zna
nista o toj vakcini ( o ruskoj se zna) i zato kazem da je ja lcno ne bih uzimala, ako bi imala uopste neki izbor, ako ne bi , onda daj kinesku. samo neka je vakcina.
U suštini se više zna nego o Fajzerovoj. Možda se ne zna u EU, jer se ponašaju kao najgori zatvor za bilo šta van EU.

U suštini se više zna nego o Fajzerovoj. Možda se ne zna u EU, jer se ponašaju kao najgori zatvor za bilo šta van EU.
Ne u EU ne znaju nista, al znaju u USA, Izraelu i UK gde je pelcovano
nekoliko desetina miliona ljuda Modernom i Fajzerom a nauka prati
i tako. Nije u EU zabranjeno da se prica o Biontechu jer je Biontech ( Pfizer) iz Mainza, a to je jel Nemacka.

Ne u EU ne znaju nista, al znaju u USA, Izraelu i UK gde je pelcovano
nekoliko desetina miliona ljuda Modernom i Fajzerom a nauka prati
i tako. Nije u EU zabranjeno da se prica o Biontechu jer je Biontech ( Pfizer) iz Mainza, a to je jel Nemacka.
Valjda si skapirala da sam pisao u ruskim i kineskim vakcinama, bre? ;)
Nema ja tu nekih navijačkih stradsti, daj vakcinu nije bitno čija je. Po pitanju eventualnih kasnijih posledica najviše nepozanica imamo sa Fajzerovom, ali to ne znači da je ne treba uzeti. Moji u SAD su je uzeli.

Fajzer je proveren u Izraelu na ogromnom uzorku i pokazao se izuzetno efikasan. Sputnjik nije proveren u toj meri ali se lekari u EU uglavnom slažu da je to odlična vakcina. Što se ,,kineske" vakcine tiče i za nju postoje neki podaci iz UAE i pokazala se za nijansu manje efikasna od , recimo, Fajzerove. Razgovarao sam pre dve nedelje sa mojom doktorkom koja je ORL(i onkolog) i kaže ovako: ako možeš da biraš Fajzer/Sputnjik, ako hoćeš da tri dana budeš polumrtav AstraZeneka, ako se plašiš vakcina kineska(jedina klasična). Generalno, vakciniši se bilo kojom.

Fajzer je proveren u Izraelu na ogromnom uzorku i pokazao se izuzetno efikasan. Sputnjik nije proveren u toj meri ali se lekari u EU uglavnom slažu da je to odlična vakcina. Što se ,,kineske" vakcine tiče i za nju postoje neki podaci iz UAE i pokazala se za nijansu manje efikasna od , recimo, Fajzerove. Razgovarao sam pr dve nedelje sa mojom doktorkom koja je ORL(i onkolog) i kaže ovako: ako možeš da biraš Fajzer/Sputnjik, ako hoćeš da tri dana budeš polumrtav AstraZeneka, ako se plašiš vakcina kineska(jedina klasična). Generalno, vakciniši se bilo kojom.
Pa kako baš ta slučajnost, da ruski mediji pišu lažne vesti da Fajzer pretvara korisnike u svinje, a onda Izrael bira Fajzer a Sputnjik prepušta okraćenima u glavu

Screenshot_1.jpg

http://www.politika.rs/scc/clanak/4...rekinula-vakcinisanje-Astrazenekinom-vakcinom

Fajzer je proveren u Izraelu na ogromnom uzorku i pokazao se izuzetno efikasan. Sputnjik nije proveren u toj meri ali se lekari u EU uglavnom slažu da je to odlična vakcina. Što se ,,kineske" vakcine tiče i za nju postoje neki podaci iz UAE i pokazala se za nijansu manje efikasna od , recimo, Fajzerove. Razgovarao sam pre dve nedelje sa mojom doktorkom koja je ORL(i onkolog) i kaže ovako: ako možeš da biraš Fajzer/Sputnjik, ako hoćeš da tri dana budeš polumrtav AstraZeneka, ako se plašiš vakcina kineska(jedina klasična). Generalno, vakciniši se bilo kojom.
Možda je AstraZaneka najjača jer ima najjače reakcije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back