V R A N J E

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Петре, појединци о којима говориш, су били само део организационог одбора који је направила тадашња власт.

Плаћала је исто тадашња власт.

Не кажем, можда је идеја била једнога од њих, али никада то нису организовали појединци.

Онда је син једног од њих формирао Књижевну заједницу, па је организација ишла преко ње, али је и даље плаћао град.

О цифрама колико је од тог тренутка коштала организација, нећу ни да дискутујем, сваке године милиони.

На крају, кад се неко сетио да пита шта је то што толико кошта, човек је лепо заштитио име манифестације, кренуле су тужбе, он је ангажовао Давинића и његову адвокатску канцеларију и дошли смо докле смо дошли.

Не знам одакле теби информације, али моје су из прве руке, не из новинских чланака и чаршијских прича.

И још нешто, власти овде деценијама и те како поштују Бору, поред ове манифестације, организују се Борини позоришни дани (38. по реду управо завршени), велики број институција носи његово име, и образованих и културних, тако да твоје мишљења "ич" не пије воду.

Ми о Бори, каква политика?

А ти си ми па имун на политику :lol:

Шта бе причате о Бори, у целој причи се он најмање спомиње..:think:

Тема је кренула лепо ...па онда поче новосађанин прока да гу усерује, а онда дође Петар :dosadno:-њак да гу спамује, а ти му помажеш...:roll:

Не може човек да нађе неки мирни кутак овде, а да не дође неко да га усерује..:(

Ево нешто из Врања, да нам се не љути колега

144m2_Duvanska.jpg

Стара Дуванска, тзв. Монопол...

Стара зграда и данас постоји, рестаурирана је, а додато је неколико нових, и власник је БАТ (на нашу велику жалост).

SRBIJA PLAČE: Traži se hraniteljska porodica za smeštaj bake (87)! Centar podnosi krivične prijave protiv njeno šestoro dece!

- - - - - - - - - -

Baka Lj. P. (87) iz sela Prvonek kod Vranja, koju niko šestoro dece nije mogao da preuzme i stara se o njoj nakon lečenja u ovdašnjoj bolnici, biće smeštena u prihvatilišteza stare Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, potvrdila je Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad u Vranju.

Arsićeva navodi da je u dogovoru sa Zdravstvenim centrom i Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite, preuzimanje Lj. P. obavljeno u utorak oko 13 časova.
- Baka se nalazi u Prihvatilištu za stara lica, a naš tim će odmah početi da radi na trajnom zbrinjavanju starice.

Postoje dve mogućnosti za trajno zbrinjavanje, prva je da baka ode u hraniteljsku porodicu, a druga u neki od dom za stara lica.

Socijalni radnik je uspeo da stupi u kontakt sa troje od njene šestoro dece.
- Oni su se izjasnili da nisu u mogućnosti da brinu o starici, te brigu o njoj preuzima naša ustanova, navodi Arsićeva.

Ona dodaje i da je Centar za socijalni rad podneo krivične prijave protiv dece LJ. P. zbog zanemarivanja njihove majke.

Slučaj starice LJ. P. koju sa Internog odeljenja Bolnice u Vranju nema ko da preuzme otvorio je pitanje odnosa prema starim i nemoćnim ljudima.
Slepu i nepokretnu staricu nedeljama niko od šestoro njene dece nije želeo da prihvati nakon bolničkog lečenja, što je nakon objavljivanja u medijima izazvalo veliku pažnju javnosti, kritika i komentara.

Odlukom Grada Vranja, u ovakvim slučajevima Centar za socijalni rad preuzima obavezu starateljstva, a kompletna imovina štićenika prelazi u vlasništvo lokalne samouprave.
O licima koje porodica odbaci staraju se gradske institucije socijalne zaštite i sistem je dobro uhodan, ali je potrebna dobra i pravovremena koordinacija svih nadležnih, ukazuju iz lokalne samouprave.

kurir.rs/OK radio/

NE PROPUSTITE

- - - - - - - - - -

tuga do neba.......

Па нека неко каже рађајте децу да има ко да брине о вама у старости...
Не, рађајте децу да бисте их волели, а за своју старост се побрините сами и на време.

Тако свако нормалан размишља, али, ето, ова жена има шесторо, а ниједно је не жели...свако иде логиком што баш код мене, што не иде код оних других.
Заправо, то вероватно говоре снајке и зетови, али и деца се много не разликују ако то дозвољавају.

a i verovatno joj je bolje u bolnici nego kući

toplo, nahranjena, okupana.....

ko zna da li njeni i toliko imaju

Смештена је тренутно у Дом за незбринута лица, одатле иде у Дом за старе о трошку града
Али ће и све што има остати граду, деца могу да наставе са својим животима.

Јесте тужно, та жена се мучила да одгоји то шесторо деце, којима је сада терет.

To što se desilo baki u Vranju, redovno se dešava u Beogradu..svakodnevno deca ostavljaju svoje iznemogle, ostarele roditelje ispred urgentnog i ...pobegnu.... šta će zaposleni, naviikli se više da povemeno izlaze da vide da l ima neki skljokan penzioner da ga pokupe....

Hajmo na veselije teme....šta kažete, gde se bolje klopa...u VranjE ili Pirot? :per:

Meni su oba grada kulinarski super kutak Srbije....

Локал патриотизам ми каже Врање, мада имају они светлих тренутака :mrgreen:

Рецимо, пеглана кобасица, или качкаваљ, и ту стајемо.

Локал патриотизам ми каже Врање, мада имају они светлих тренутака :mrgreen:

Рецимо, пеглана кобасица, или качкаваљ, и ту стајемо.

To sam očekvala od tebe :D

Predloži neki dobar restoran. Svake godine uđemo u Vranje da sipamo gorivo kad idemo u Grčku. Mogli bi napraviti pauzu.
Pošalji mi na pp da ne reklamiramo.

Back