Uzimati zdravo za gotovo

Kako se manifestuje ta pojava kada nekog uzimamo zdravo za gotovo i sta uopste znaci uzimati nekog zdravo za gotovo?
Kako reagovati kako nas neko uzima zdravo za gotovo?

Pitanje je složeno pa bi pitanje valjalo postaviti na neki drugi deo foruma jer ga ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Na pamet mi padaju pdf Religija pošto oni tamo najčešće koriste to "zdravo za gotovo"
Isto ne bi bilo loše razmotriti pdf Politika ali bi učesnici sa državnih jasli bili zbunjeni a promućurniji i obavezno uvredženi.
Čak bi valjalo i na pdf Misterije i Neprirodne Pojave valjalo postaviti

Poslednji podforum za ovo pitanje bi bio pdf Psihologija jer bi nam tamo odmah dgovorili
da je to posledica nezrelosti i površnosti samoljubive osobe

Kako se manifestuje ta pojava kada nekog uzimamo zdravo za gotovo i sta uopste znaci uzimati nekog zdravo za gotovo?

Nekako, na neki način, kulturno i fino, nenametljivo dati do znanja osobi koja nas tako uzima, da mi nismo toliko neznačajni.

Po meni zdravo za gotovo znači: dolaziš do značaja tek onda, kada polako izlaziš iz života te neke osobe.

Све узимам здраво за готово, ако мислиш на тај неки однос "не интересује ме", шта сад треба да паднем у несвест због нечега? Не занима ме.

To znaci da mislis da se guta sve sto leti..Licna je odlika svakog od nas
da li cemo uzimati zdravo za gotovo sve sto nam se kaze ili sa nekom rezervom

Moze da znaci da se zaletis pa ti se cini da je sve tako kako ti se nudi i izgleda, povrsno, ne ulazis u dubiozu, udaris glavom ali kasno...
...a moze i da znaci da opet povrsno delas prema nekoj osobi jer ti nije stalo da se trudis, pa otaljavas zbog sebe najvise...mislis da imas prava na takvo ponasanje i sl.

Kada nekoga shvatiš olako. Površno. Kada se preterano ne udubiš u osećaje, razmišljanja i dela. Uzeti ga zdravo za gotovo - "suditi" čisto na onovu onoga šta u trenu vidiš, čuješ, misliš - bez neke težnje za zagrebavanjem ili proširivanjem vidika. Bez težnje za primišljanjem, rezimiranjem. Uspostavljanje komunikacije na nekom dubljem misaonom nivou. Ja to doživljavam , lično, kao površnost, u ljudima.

Kako reagovati? Pa, šta znam...ja se nekako ni na to nisam okrenula, nego sam najpre bila i ostala u čudu. Pa, kako, pa zašto, pa kako se to može, bla, bla...a onda sma shvatila, da neki ljudi to mogu. A, da ja, Jelena, to ne mogu. Shvatila, da nisam bitna i važna, u meri u kojoj sam trebala, povukla se...I to je to. Nisam ja kadra, da na silu steknem i stičem..Ikoga.

:hvala:

Nekako, na neki način, kulturno i fino, nenametljivo dati do znanja osobi koja nas tako uzima, da mi nismo toliko neznačajni.

Po meni zdravo za gotovo znači: dolaziš do značaja tek onda, kada polako izlaziš iz života te neke osobe.

To znači da se ponašaš kao da će ta osoba biti non stop tu uz tebe, može spasti i u neku blagu formu iživljavanja. Pa se zaboravlja da svaka emocija može da se ohladi.

slazem se

pa to ti je ono kad te zabole za žensku, mož da bude tu a može i da ide, tebi svejedno, pa si onda drkoš prema njoj, zajebavaš je i ponižavaš ako ti se ćefne ili je ložiš na emociju i finoću ako ti je do malo cirkusa... a sve to jer ti je ko što rekoh svejedno dal će te odjebati ili ne

stvarno ne znam

kad prestanes da cenis i postujes sve ono sto neko radi za tebe, kada se podrazumeva da ces to nesto raditi bez obzira na blo sta drugo, da ces uvek biti tu...kad neko prestane da uvazava tvoj trud jer zaboravi koliko to nesto sto radis za njega/nju zapravo znaci...i onda pufff...osvescenje uglavnom dolazi kada je prekasno :neutral:

Back