UZALUD KONKURISAO ZA POSAO 313 PUTA !!!

Znam ljude koji su ovde jedva zavrsili i nemaju posao.Jedva su zavrsili jer su jedva skupili pare da plate skolarinu a ucenje im je odlicno islo. Znam i neke koji su imali dovoljno para da studiraju u americi i oni su mi preneli kakvo je studiranje tamo. Bolji su uslovi,sve dobijes,debelo platis a ucunje je go k***c.Strucnjak postane samo onaj koji zaista zeli da uci a svi dobiju diplome. E,takvi da rade ovde a sirotinja koja se nije odvajala od knjige da kopa kanale? Ne moze. Pajseru.

http://videolectures.net/mit6046jf05_demaine_lec18/

ajd' javite se ponovo kada budete razumeli barem 10% (~7 minuta) ovoga

Konkurisao sam čak i za konjušara engleske kraljice. Popunio preko 40 stranica pitanja tipa: dali si belac,crnac,melez....Belac, e dobro ali koji tip belca anglo-saksonski, slovenski ili ostali Slovenski, dobro a boja očiju ti je plava, zelena, smeđa...itd. Odgovorili su mi da sa mogu nadati poslu ali ako sam nabavim vizu i radnu dozvolu....oni (tj. kraljica) ne mogu da urgiraju.....:hahaha:

kol'ko placaju? >_>

Ono sto je interesantno , to je njegov eksperiment sa laznom biografijom .Kada je video da ga svi odbijaju , napravio je biografiju u kome se predstavio kao doktor nauka , vrhunski strucnjak sa radnim iskustvom iz Milana i Barselona ali i pored toga niko se nije zainteresovao .

sa tom biografijom ga niko ne bi zaposlio, zamisli sef zaposli nekoga ko je sposobniji od njega pa ga on kasnije istisne

Интересантно.
Човек је навео да се јавио на 313 конкурса за 100 дана...и вама је све то нормално?
1. За које послове се јављао?
2. Ако је за тих 100 дана примљено неких 313 људи, за стручне послове за какве је он вероватно конкурисао, онда је то сасвим у реду. Не за њега лично, већ за неке образоване људе. То је три стручњака дневно!
3. Не види се из текста за који посао је то стручан, осим за аматерски фудбал....

Stvarno mi je smesno kada ljudi u Srbiji pricaju kako ima posla ali je masa lenja i ne zeli da radi. U mom okruzenju postoji masa mladih koji su fakultetski obrazovani i vec duze vreme ne mogu da nadju posao, a i kada ga nadju poslodavac ne zeli da ih prijavi, i sama sam imala takvo iskustvo.
Par njih je vec otislo iz zemlje, nemam nista protiv toga, podrzavam ih.

Meni trebaju fizicki radnici sa universitetskom diplomom . Najbolji fizikalac u Srbiji je obrazovan fizikalac

Uzalud konkurisao za posao 313 puta

- Prijavio sam se opet u iste firme i to sa sledećim podacima: Petar Petrović, diplomirao na NYU, magistrirao u Luganu, radno iskustvo iz Barselone i Milana, govorim engleski, italijanski, španski, služim se francuskim i norveškim. Prvi krug razgovora sam prošao. Drugi, onlajn test, prošao. Na kraju mi opet pošalju obaveštenje da žale, jer nisam dovoljno edukovan za tu vrstu posla - zaključuje Raković.

„Odlazim iz Srbije”
Pošto nije pronašao posao, Petar je odlučio da ode iz Srbije.
"Stupio sam u kontakt sa prijateljem iz Norveške. Igraću za neki amaterski fudbalski klub dok ne nađem posao. Rekao je da postoje šanse da me ubace čak i na berzu. Pre nedelju dana rešio sam da eksperimentalno apliciram na konkurse u USA i Kanadi. Već sam dobio četiri poziva za intervju", kaže Petar.

Izvor: Blic
www.blic.rs/Vesti/Beograd/239009/Uzalud-konkurisao-za-posao-313-puta

Ne mogu da verujem!

Pa ako takve ne zaposljavaju, kakve ce??? :eek:

Cemu da se ostali nadaju?

Ali trebalo je da se uclani u DS i da mito od oko 10.000 $!

[Ne_Vazim_Se];17027547:
Chek... lik je diplomirao u Americi pa se vratio da radi ovde? :hahaha:

Shta je s mozgom!?

Sve ih je više takvih. Ajde što se vrate, nego još pokušavaju naše privrednike da preveslaju. Došao jedan sa višom poslovnom školom iz Amerike i probao da nama iskusnim privrednicima, koji smo preživeli i rat i sankcije i Slobu i zamalo da preživimo DOS (ali zamalo...) i sad smo na birou, proda Američki san. Te bitna je ideja, te treba stupiti u pregovore sa lokalnom vlašću, te kad bi ja mogao ostvariti kontakt...Gledamo ga mi, gledamo....pogledamo se međusobno...i ajde da učinimo američkom biznismenu. Jedan od nas pozove svoju sestru koja radi u opštini da nam expresno zakaže kod njenog šefa..razlog...imamo američkog investitora...ona zakaže i za cca 45 min. mi sedimo u Opštini i razgovaramo sa lokalnom vlašću. Amerikanac počeo da mrsi mooda, te ako bi oni njemu dali plac sa infrastrukturom i potpisali ugovor, on bi onda otišao u USA pa bi tamo našao ljude koji bi tu napravili fabriku...Mi svi ćutimo....na kraju "vlast" kaže:"Ako i napravim sad ugovor sa tobom, koji pečat ćeš ti udariti uz potpis?" Prokljuvio ga je odma da niti ima firmu, niti ima išta osim ideje kako su Srbi glupi. Nama kaže da mu više ne dovlačimo u kancelariju sve ono što pokupimo kraj puta...i razlaz. Na parkingu nam amer tvrdi da nije znao kako su Srbi neposlovni, a mi onda napišemo račun za: Poslovne uslige, organizovanje poslovnog sastanka sa lokalnom vlašću, napišemo cifru 150€, udarimo pečat neke od naših propalih agencija i damo mu. On pita šta je to? Pa dokaz da smo poslovni. U USA bi on za neše usluge (expresan prijem kod gradonačelnika) platio 10 puta veću cifru...napravio on posao ili ne. Amerikanac se poplaši, baci račun i bež u kola i ode....Mi smo ostali smejući se....još smo morali i njegovo piće da platimo. :lol:

Poslednja izmena:
Ovde nije važna diploma, već je važno samo da imaš dobru vezu.Ali sve sve mi je to malo čudno.
Prvo: onaj ko nema para ne ide u Ameriku da uči školu.
Drugo: sa takvim uspehom kad nije mogao da se zaposli u Ameriku, šta očekuje ovde
Treće: jer on sigurno hoće da se zaposli?

Samo cu da citiram,mrzi me da pisem.Podrzavam. PS: Ja sam zavrsio,kako drugi kazu,najtezi fakultet u zemlji. Nemojte mi o obrazovanju... (PS je za one koji su mi nesto pricali o obrazovanju)

Ovo sad lupas!Skolski plan im jeste laksi,jer im je skolovanje usko strucno,za razliku od nas sto jedan veterinar mora uciti kojekakve nepotrebne stvari,a za svo vreme skolovanja nije video ni kako se krava teli!Pa kada dobije tu nasu mukom stecenu diplomu,on onda tek krece pri zaposlenju da uci praksu!A na zapadu je praksa najvaznija!

A konkretno ovaj mladic,o kome je rec,govori vise jezika,a sa dva se sluzi!Koliko ti jezika govoris,kada nipodastavas njegovu strucnost!?

Strucnu spremu sam vec naveo. On je ekonomista kojih mi imamo na pretek. bar 80% nezaposlenih diplomiranih ekonomista kod nas govori engleski jezik (i ja ga govorim) sto je danas sasvim dovoljno. Neka konkurise kao prevodilac a ne kao ekonomista,mozda i dobije posao.

Sve ih je više takvih. Ajde što se vrate, nego još pokušavaju naše privrednike da preveslaju. Došao jedan sa višom poslovnom školom iz Amerike i probao da nama iskusnim privrednicima, koji smo preživeli i rat i sankcije i Slobu i zamalo da preživimo DOS (ali zamalo...) i sad smo na birou, proda Američki san. Te bitna je ideja, te treba stupiti u pregovore sa lokalnom vlašću, te kad bi ja mogao ostvariti kontakt...Gledamo ga mi, gledamo....pogledamo se međusobno...i ajde da učinimo američkom biznismenu. Jedan od nas pozove svoju sestru koja radi u opštini da nam expresno zakaže kod njenog šefa..razlog...imamo američkog investitora...ona zakaže i za cca 45 min. mi sedimo u Opštini i razgovaramo sa lokalnom vlašću. Amerikanac počeo da mrsi mooda, te ako bi oni njemu dali plac sa infrastrukturom i potpisali ugovor, on bi onda otišao u USA pa bi tamo našao ljude koji bi tu napravili fabriku...Mi svi ćutimo....na kraju "vlast" kaže:"Ako i napravim sad ugovor sa tobom, koji pečat ćeš ti udariti uz potpis?" Prokljuvio ga je odma da niti ima firmu, niti ima išta osim ideje kako su Srbi glupi. Nama kaže da mu više ne dovlačimo u kancelariju sve ono što pokupimo kraj puta...i razlaz. Na parkingu nam amer tvrdi da nije znao kako su Srbi neposlovni, a mi onda napišemo račun za: Poslovne uslige, organizovanje poslovnog sastanka sa lokalnom vlašću, napišemo cifru 150€, udarimo pečat neke od naših propalih agencija i damo mu. On pita šta je to? Pa dokaz da smo poslovni. U USA bi on za neše usluge (expresan prijem kod gradonačelnika) platio 10 puta veću cifru...napravio on posao ili ne. Amerikanac se poplaši, baci račun i bež u kola i ode....Mi smo ostali smejući se....još smo morali i njegovo piće da platimo. :lol:

:hahaha: :super:

Pa de je doshao ovde posao da pravi bolid... :lol:

Trebalo ga je juriti dok ne isplati tih 150 evra... :rotf:

Прво, уобичајено је да се потпише протокол или писмо о намерама, а то може и са њим као физичким лицем, потребан је његов пасош и ништа више.

Друго, ако човек потписује као физичко лице, не треба му печат.

Треће, радио сам на Западу и осталом "иностранству" и на уговоре сам се само потписивао, никада нико тамо не ставља печат у бизнису. Уосталом, у случају спора, много је лакше направити лажни печат него фалсификовати својеручни потпис.

Четврто, у вези теме, логично је да јаке и стручне људе нико више не узима у ужи избор а камоли позива на интервју, из простог разлога што се директор или руководилац плаше таквог кандидата јер газда сутра лако може да их "свичује"...

Пето, из личног искуства знам да човек говори истину...Често, из досаде, конкуришем за неку добру позицију која је истог ранга као моја а понекад и лошија...иако за многе конкурсе знам да сам био убедљиво најјачи кандидат, нико ме никада није позвао на разговор нити се удостојио да ми пошаље обавештење типа "више среће у следећем извлачењу"...:D

Прво, уобичајено је да се потпише протокол или писмо о намерама, а то може и са њим као физичким лицем, потребан је његов пасош и ништа више. Zašto bi neko bilo šta potpisivao sa nekim gologuzanom makar on bio i iz Amerike?

Друго, ако човек потписује као физичко лице, не треба му печат. Šta će fizičkom licu plac u industrijskoj zoni?

Треће, радио сам на Западу и осталом "иностранству" и на уговоре сам се само потписивао, никада нико тамо не ставља печат у бизнису. Уосталом, у случају спора, много је лакше направити лажни печат него фалсификовати својеручни потпис. :hahaha:.....:per: Esi i ti amerikanac?

Четврто, у вези теме, логично је да јаке и стручне људе нико више не узима у ужи избор а камоли позива на интервју, из простог разлога што се директор или руководилац плаше таквог кандидата јер газда сутра лако може да их "свичује"... Nisi ti ni jak ni stručan...VERUJ MI :aha:

Пето, из личног искуства знам да човек говори истину...Често, из досаде, конкуришем за неку добру позицију која је истог ранга као моја а понекад и лошија...иако за многе конкурсе знам да сам био убедљиво најјачи кандидат, нико ме никада није позвао на разговор нити се удостојио да ми пошаље обавештење типа "више среће у следећем извлачењу"...:D

Ja ne znam kako je to u amerikama, ali ovde ako neko hoće da pravi fabriku ili potpisuje biznis ugovore treba da ima pravno lice uredno registrovano u APR, PIB,MB,OP obrazac, pečat, Bilans stanja i Bilans uspeha za poslednje 3 godine, uverenje o Bonitetu...itd. Pošto ovo sve NE ZNAŠ...nije ni čudo što te niko neće. :bye:

Ne mogu da verujem!

Pa ako takve ne zaposljavaju, kakve ce??? :eek:

NATA.jpg

t5r9zo.jpg

:hahaha::hahaha::hahaha:

Антоније легендо, удри по трулим (квази) капиталистима.

Осветлао си образ наше ојађене отаџбине! :ok:

Back