Uz Vučića smo doživeli neviđeni civilizacijski pad

Inače, nije Vućić od svog džeparca pravio infrastrukturu već od naših para
А шта је претходни режим правио од наших пара?
Јел знате колико се буџет пуни од друмарина наших ауто-путева,колики је транзит кроз Србију,колико странаца прође и плати,а тек колико камиона остави позамашне своте новца на наплатним рампама? То је нешто што остаје будућим генерацијама,па ми немамо Јадранско море да приходујемо од туризма,то је некаква замена за недостајаће обале(у погледу прихода,наравно).

nije Vućić od svog džeparca pravio infrastrukturu već od naših para il kredita koje ćemo mi da vraćamo i to višestruko uvećanih jer su se za svaki ugrađivali na veliko...
Колико смо до сада вратили, имаш неку рачуницу?
Бар оних Динкићевих 1000 еура да смањимо... :lol:
Фасцинира ме та ваша "математика", по којој ми од тих путева као држава немамо никакав приход, него само трошак изградње; никаквог прихода ни од сазиданих зграда, нико ту не плаћа кирије, дажбине...?
Порез?
И никад нигде ни једног озбиљног истраживања, доказа за изнете тврдње; сви ми треба да верујемо неким НВО порталима, сви треба слепо да следимо нечије "мајкеминевенке", личним фрустрацијама нарциса убеђених да су "закинути" у некој актуелној подели позиција и признања?:think:
Сваком, ко себи учитава ту интелигенцију, требало би одавно да види црвену лампицу аларма- да нешто није у реду.
А очи истера...:lol:
Да ли сте бар инстинктивно у стању да предвидите обим катастрофе тог концепта?
Као занемели посматрач тог спектакла, који се одвија између притупог режима и аутистичне опозиције- могу да одговорно изјавим- ту су обе стране штетне за интересе државе, народа и националног интереса.
И ћутљива већина се само мало мање гади на режим, али, ви- блокеји- занети својим самољубљем, упорним због све веће нессигурности у било какво покриће тог нарцизма- истрајавате у свом фијаску, у нади да ће се "нешто догодити", а режим у нади- да неће.
А велика, ћутљива већина чека- да пропаднете сви заједно, да овај народ "продише", сит и једних и других наметљивих и безобразних.
:kpozdrav:

Колико смо до сада вратили, имаш неку рачуницу?
Бар оних Динкићевих 1000 еура да смањимо... :lol:
Фасцинира ме та ваша "математика", по којој ми од тих путева као држава немамо никакав приход, него само трошак изградње; никаквог прихода ни од сазиданих зграда, нико ту не плаћа кирије, дажбине...?
Порез?
И никад нигде ни једног озбиљног истраживања, доказа за изнете тврдње; сви ми треба да верујемо неким НВО порталима, сви треба слепо да следимо нечије "мајкеминевенке", личним фрустрацијама нарциса убеђених да су "закинути" у некој актуелној подели позиција и признања?:think:
Сваком, ко себи учитава ту интелигенцију, требало би одавно да види црвену лампицу аларма- да нешто није у реду.
А очи истера...:lol:
Да ли сте бар инстинктивно у стању да предвидите обим катастрофе тог концепта?
Као занемели посматрач тог спектакла, који се одвија између притупог режима и аутистичне опозиције- могу да одговорно изјавим- ту су обе стране штетне за интересе државе, народа и националног интереса.
И ћутљива већина се само мало мање гади на режим, али, ви- блокеји- занети својим самољубљем, упорним због све веће нессигурности у било какво покриће тог нарцизма- истрајавате у свом фијаску, у нади да ће се "нешто догодити", а режим у нади- да неће.
А велика, ћутљива већина чека- да пропаднете сви заједно, да овај народ "продише", сит и једних и других наметљивих и безобразних.
:kpozdrav:
Od Dinkićevih 12 milijardi došli smo do 104 milijardi duga. Rečnik koji koristiš (blokeji) takođe potvrđuje uvodni post. Mene fascinira to, što kada postavim pitanje kolika je ta zarada i gde odlazi, niko nema odgovor na to. Još jedno me fascinira: ćutljivi narod čeka da padnete. Ko da padne, množina? Kako se to "pada"?

А шта је претходни режим правио од наших пара?
Јел знате колико се буџет пуни од друмарина наших ауто-путева,колики је транзит кроз Србију,колико странаца прође и плати,а тек колико камиона остави позамашне своте новца на наплатним рампама? То је нешто што остаје будућим генерацијама,па ми немамо Јадранско море да приходујемо од туризма,то је некаква замена за недостајаће обале(у погледу прихода,наравно).
Ima negde ovde tačnih podataka o km napravljenih puteva i ceni izgradnje tih puteva. Možda kasnije pronađem taj podatak pa ga postavim. Cena izgradnje je tolika da će trebati bar jedno 10 godina da počnemo da zarađujemo od puteva.

Od Dinkićevih 12 milijardi došli smo do 104 milijardi duga. Rečnik koji koristiš (blokeji) takođe potvrđuje uvodni post. Mene fascinira to, što kada postavim pitanje kolika je ta zarada i gde odlazi, niko nema odgovor na to. Još jedno me fascinira: ćutljivi narod čeka da padnete. Ko da padne, množina? Kako se to "pada"?

Будући да си ти изабрала страну у овом "сукобу", не гајим илузију да се било каквом дискусијом иком од вас може ишта променити у перцепцији стварности.
Годинама то овде покушавам, а једини резултат су салве увреда са ваше, "прозападне" стране; ви сте веска секта, а не политичка страна, и зато је са вама дискусија о било којој "вредности" и ставу који заступате бесмислена и унапред осуђена на игнорисање или омаловажавање мог става.
Мени то не смета; :lol: Ја се овим бавим из хобија, и немам амбицију да иком променим мишљење, јер је то по правилу "ћорав" посао.
Забавно ми је да пратим та копрцања у нелогичностима, те јалове покушаје да прикријете мањкавости и личне погледе као "објективну" оцену стања.
Овде оних који разумеју појам државе, националног интереса и општег добра има тек толико да се на прсте могу набројати;
Ти свакако ниси међу њима, нити показујеш бар елементарни ниво објективности у процењивању ситуације; само се нешто мало боље кријеш иза вербалних конструкта којима избегнеш директно вређање свих, који се не сложе са твојом "про-жутом" агендом, грађанистичком позом, покупљеном од Константиновића, и сличних му...:roll:
Моје је да раскринкавам и једне и друге; само то и радим овде.
Политичка дератизација и дезинсекција.:lol:

Будући да си ти изабрала страну у овом "сукобу", не гајим илузију да се било каквом дискусијом иком од вас може ишта променити у перцепцији стварности.
Годинама то овде покушавам, а једини резултат су салве увреда са ваше, "прозападне" стране; ви сте веска секта, а не политичка страна, и зато је са вама дискусија о било којој "вредности" и ставу који заступате бесмислена и унапред осуђена на игнорисање или омаловажавање мог става.
Мени то не смета; :lol: Ја се овим бавим из хобија, и немам амбицију да иком променим мишљење, јер је то по правилу "ћорав" посао.
Забавно ми је да пратим та копрцања у нелогичностима, те јалове покушаје да прикријете мањкавости и личне погледе као "објективну" оцену стања.
Овде оних који разумеју појам државе, националног интереса и општег добра има тек толико да се на прсте могу набројати;
Ти свакако ниси међу њима, нити показујеш бар елементарни ниво објективности у процењивању ситуације; само се нешто мало боље кријеш иза вербалних конструкта којима избегнеш директно вређање свих, који се не сложе са твојом "про-жутом" агендом, грађанистичком позом, покупљеном од Константиновића, и сличних му...:roll:
Моје је да раскринкавам и једне и друге; само то и радим овде.
Политичка дератизација и дезинсекција.:lol:
Predrasude su najčešća greška u proceni sagovornika. Tvoja analiza mog političkog opredeljenja utemeljena je na pogrešnoj proceni mojih stavova. Imaš sva prava da tako nisliš, kao što i ja imam prava da osporim tvoju sposobnost "raskrinkavanja"

Uz Vučića ste doživeli najveće infrastrukturne promene (neke jesu težak promašaj poput BG-a na vodi i spomenik zločincu Nemanji) samo se ne sećate ili niste bili rođeni u vreme Miloševića pa da ste videli kako policija rasteruje demonstrante nezahvalnike. I sad umesto da ga ostavite bar do kraja mandata da izgradi puteve i železnice, vi ga blokirate. Ostavite ga neka radi, posle ga na izborima promenite ako vam tolko ne valja.

Ми му дали да сагради железницу, он "реконструисао" надстрешницу... :roll:

zuti lopovi su napravili 0 km autoputa za 12 godina vlasti

Није баш тачно, али је факат за времена ове власти завршен коридор 10.

То је једна од ретких светлих тачака у ових 13 година владавине СНС мафије.

Poslednja izmena:
Теби смета што ДЈВ има своју ТВ, или ти смета што било који појединац може имати телевизију у приватном власништву?
Ma meni sve smeta, drma me klimaks
:mrgreen: ali kad počneš ovakve inisinuacije.. pa nismo svi bre toliko glupi, čemu taj pokušaj ;) meni smetaju budale i zli ljudi, šta god da imaju il nemaju
:mrgreen:

Ма зајебавам се.

Клепећу исту причу 20 и кусур година: "истопили нам Американци у Смедереву тенкове и топове, шмрц, плач, слин, издајници уништили војску"...бла, бла.

Да би на основу тога градили причу како су они као, "обновили" Војску, и силну војну моћ Србије.
Па тај Шунатовац је први који је послао преостале Миг 29 у Русију на ремонт, и покренуо причу о набавци нових ловачких авиона (тад је РВ и ПВО и одабрао Рафал).
За време жутих су прве "Норе" продате иностраним купцима, и авиони "Ласта" финализовани и продати Ираку, и набављени за нас..и још гомила ту још неких ствари. Тај "Лазар" је исто у то време почео да се развија. Обновљене фабрике које су растурене у рату 99-те.

Скоро све на чему ова власт гради "војни понос Србије" су на темељу "жутих издајника".

Осим наравно, коруптивних послова набавке за војску, и поготово продаје нашег оружја и муниције, где се краде на ангро без икакве контроле.

Наследили су и то да једнако лоше кадрирају у војсци.
zaboravili su napomenuti da su (SNS) prodali stotine T-55 tenkova sa ugradnjom pakistancima da sluze kao policijska vozila.

Velika vecina srpskih namenskih projekata su decenijama stari, uklj. svi kojima se S(n)S smradikali nacisti siptari kite. Najveci uspeh namenske industrije je to sto srbija proizvodi 152mm granate pa tako izvoze u 3 smene *******istima a ovamo se vataju za ruse...i izraelcima

Ma meni sve smeta, drma me klimaks
:mrgreen: ali kad počneš ovakve inisinuacije.. pa nismo svi bre toliko glupi, čemu taj pokušaj ;) meni smetaju budale i zli ljudi, šta god da imaju il nemaju
:mrgreen:
Па ако си за опцију да појединци могу имати телевизије у приватном власништву, онда је могуће да ће зао човек бити власник телевизије.То је неминовна последица приватног власништва над медијима.

Оно што постављач теме сматра цивилизацијским падом је прелазак на капитализам и класно друштво.У време владавине Вучића, последице локалне верзије капитализма су видљивије и израженије, него 2000-тих, јер је тада транзиција трајала свега неколико година, а сада већ четврт века.

Кич није постао уметност, него је дошло до комерцијализације медија, музике и индустрије забаве.У буржоаској либералној демократије је најважније оцрнити супарнике, није то Вучић измислио.

zaboravili su napomenuti da su (SNS) prodali stotine T-55 tenkova sa ugradnjom pakistancima da sluze kao policijska vozila.

Velika vecina srpskih namenskih projekata su decenijama stari, uklj. svi kojima se S(n)S smradikali nacisti siptari kite. Najveci uspeh namenske industrije je to sto srbija proizvodi 152mm granate pa tako izvoze u 3 smene *******istima a ovamo se vataju za ruse...i izraelcima
A sta bi sa onim Lazarom i jos jednim vozilom sto smo se kurcili da cemo izvoziti???

Lopovska privatizacija, privatni fakulteti i rialiti su došli mnogo pre ava tako da to nije njegov projekat . Seća li se neko Trampovog rialitija?
Ovo je globalno moralno posrnuće i nije slučajno.
Први приватни факултет је регистрован још 1989. године (тзв. златно доба Анта Марковића).
Први ријалити програм је пуштен на Б92 2006. године.

Back