Uz Vučića smo doživeli neviđeni civilizacijski pad

Možda spava sa očima izvan svakog zla, Izvan stvari, iluzija, izvan života, I s njom spava, neviđena, njena lepota; Možda živi i doći će posle ovog sna. Možda spava sa očima izvan svakog zla.
Pesme se u književnoj terminologiji ne nazivaju delima.Objavljene zbirke pesama mogu se nazivati delima ali se tako nešto izbegava uglavnom .Taj pojam skoro isključivo koristi se za prozu i za naučna dela.
Koliko znam Dis je objavio samo jednu knjigu zbirku pesama Utopljene duše.Drugu zbirku sa patriotskom poezijom Mi čekamo cara, napisao je po naružbi tadašnjih vlasti u svojstvu zanatlije.
Tako da je ovo kaže korisnik mr Kiza čista glupost.I moja pokojna baba je možda čula za Disa ali nije kao ni Kiza čitala ništa od njega.

Pesme se u književnoj terminologiji ne nazivaju delima.Objavljene zbirke pesama mogu se nazivati delima ali se tako nešto izbegava uglavnom .Taj pojam skoro isključivo koristi se za prozu i za naučna dela.
Koliko znam Dis je objavio samo jednu knjigu zbirku pesama Utopljene duše.Drugu zbirku sa patriotskom poezijom Mi čekamo cara, napisao je po naružbi tadašnjih vlasti u svojstvu zanatlije.
Tako da je ovo kaže korisnik mr Kiza čista glupost.I moja pokojna baba je možda čula za Disa ali nije kao ni Kiza čitala ništa od njega.

Ja sam izdvojiobstrofu koju pamtim od gimnazije. Pamtim stvari koje volim i koje su mi vredne.

Ko je ovaj lik i zašto njegova reč ima bilo kakvu težinu?
A mora da bude neko? Premijer, Mali, ruska obaveštajna, Karleuša? Nisu nam bitni više ljudi koji imaju šta da kažu i umeju to da kažu, jer pamet je nešto što se i ne ceni više, kao što reče pisac čije reči za mene imaju težinu.

Nema svoju tv da bi bio bitan, kao, recimo, DV?
A ko pominje dotičnog? Da lik je dibidus nebitan. A DV je budala i zlo.
A mora da bude neko? Premijer, Mali, ruska obaveštajna, Karleuša? Nisu nam bitni više ljudi koji imaju šta da kažu i umeju to da kažu, jer pamet je nešto što se i ne ceni više, kao što reče pisac čije reči za mene imaju težinu.
Riječi dotičnog nemaju nikakvu težinu.Pri tome ne sporim da zna da napiše i vrlo pametne stvari. Ali i budalaštine. Što opet ne mijenja na činjenici da je nebitan lik.

Nije bila praksa da se tako otvaraju teme na Politici. Na drugim forumima je sasvim ok.

Citiraš pisca, ne mene. Ako mene pitaš, takve insinuacije potvrđuju sve gore napisano o mentalitetu koji podržava ovaj režim..
To sam divna Lagerta i hteo da kažem , mentalitet nam je izmenjen , ali osećajni ljudi emotivno reagujemo očekujući da nam upravitelji imaju bolji mentalitet od većine . Možda kada bi se to desilo onda bi većina bila protiv nad čoveka .Demokratija .
Tekom istorije se kroz poeziju , prozu i satiru pokušavalo da poboljša mentalitet i sagledaju krucijalni promašaji kroz jasne ili šaljive prikaze dekadencije .
No tad su se realna imena domišljato uvijala u oblande , u pakete oblandi , pa se onda pisac nije napadao kao u današnje doba .

Back