Ja se ne slazem sa tim...
Ignorisanje uvrede nikad nije bilo dobra reakcija...
Pricati sa francuzem na svahili jeziku jeste smesno i interesantno ali nikako korisno....
Gde god da se nalazis postoje ljudi koji misle ovako ili onako...
Ako se ovde prica o uvredi, onda to nema veze sa istinom, vec sa uvredom...
Da pojasnim , moze neko da me zadirkuje "nije ti se digo sinoc, nije ti se digo sinoc" , i ja mogu da reagujem:
-da ignorisem
-da kazem ok nije mi se digo, katastrofa je to , sad me pusti da odtugujem
-da nadmudrujem sa njim , gde ce se upotrebiti njegovo oruzje, pa ce na njegove lazne optuzbe da idu moje takodje lazne, i tako se relativizuje njegova uvreda, uz cenu da sam na trenutak izgledao potpuno isto kao on....ovo daje dugotrajne rezultate...ili fajt, jer kad oseti da je pobedjen povlaci se na sledece polje, a to polje moze biti odustajanje ili novo polje, npr fizicka sila...
*u prvom slucaju imas klasicni efekat 9 puta laz deseti put istina, iliti gde ima dima ima i vatre...
Pa samo pominjanje ovog primera ce stvoriti utisak da se TP sinoc stvarno nije digao...inace odakle mu to...
*u drugom slucaju imas efekat prihvatanja poraza uz kontrolisane uslove predaje, sto je precutno dil sa agresorom, on dobija svoj cilj, a ti svoj....
Sve ostale varijante tipa odgovaranje na spanskom a uvreda je na engleskom su samo povod za dalje vredjanje i razvoj rasprave...
Racunanje na opstu svest je najblesavija stvar i odlika je snovoba i blefera, i obicno je u vezi sa tajnoscu, tj to rade oni koji nemaju drugi nacin jer bi digli prasinu vise nego sto im odgovara...
Ne samo zbog kvaliteta opsteg, vec zato sto opste nije nesto homogeno osim kad je formirana rulja, pa i tada se samo normalan i budala ophode prema rulji kao prema entitetu...pametan uocava kontrolne tacke rulje....
Ako hoces komunikaciju moras da se spustas na odgovarajuci nivo...
Nema tu ja cu da se obranim svojim autoritetom, jer onda ne komuniciras vec se zaklanjas iza autoriteta....uz jedno pih....prezira....