Uvoz automobila, pomoć i saveti

Tihi:

Danas sam na putu sreo jednog dzipa na BG table i pretekao ga , mislim da je u pitanju bio ovaj dzip . Buick znak 100% kao i dzip u svakom slucaju

Ono sto mi je zapalo za oko je da je dzip ganc nov sto znaci da je skoro uvezen iz Amerike i registrovan kod nas . Don tvrdi da je nemoguce uvesti ocariniti vozilo iz Amerike ali ipak mora da verujem svojim ocima znaci neka sema postoji kada imamo Buick Envision na BG table na nasim putevima.

verujem 100% donu da zvanicno ne moze, al ko i uvek u Srbiji "postoje izuzeci" tj slucajevi za koje pravila ne vaze.

Ja:

A mozda je jednstavno uvezen iz Nemacke

Don:

Vrlo jednostavno... Rađen za nemačko ili neko sl. tržište, i ispunjava sve EU norme. Pa, i Švaba voli da vozi Buick-a. Ja sam pre par dana video Linkolnov terenac na BG table.

A onda tvoj odgovor na moj komentar:

To nije dovoljno. To je pre tako moglo. Sada se traži da je fabrički homologovan po EU normama. Dakle, ako oni utvrde, a naravno da će utvrditi da je fabrički bio u nekoj američkoj normi, nećeš dobiti uverenje, a zbog toga što ti je DE saobraćajna mlađa od 2002. godine ćeš moći da ga ocariniš bez uverenja,platiš državi paprenu carinu i porez, i u njemu možeš posle toga da gajiš kokoške. Za drugo ne može da služi.

Pa, zar ne vidiš razliku između tvoga i moga pojašnjenja uvoza iz Nemačke? Ja tvrdim da mora biti rađen za nemačko tržište, a ti kažeš uopšteno da je možda uvežen iz Nemačke. Razlika je u tome da može iz Nemačke da se uveze i takav koji je prethodno bio amerikanac, pa prepravljen, homologovan i registrovan u Nemačkoj, i ti ni po čemu ne znaš da je bio amerikanac, a kada ga dovezeš u Srbiju i ocariniš, prilikom pregleda AMSS-a ti saopšte da možeš da gajiš kokoške u njemu.

- - - - - - - - - -

Vidi i Ford i Opel su americki proizvodjaci ali su ti modeli u Evropi prozvedeni za ili prilagodjeni za evropsko trziste.
Znaci ako se Buick prodaje kao nov u salonu u Nemackoj to znaci da je prilagodjen evropskim standardima i takav se moze uvesti u Srbiju jer ce i po broju sasije pisati da je to model za Evropu.
Pre homologacije se moglo uvesti i vozilo iz Amerike ali po uvodjenju te nakaradne stavke u uvozu automobila ne moze se vise uvesti.
Isto tako zbog te ustanove dosta automobila sa promenjenim motorima ili kilovatima ne moze da dobije njihovu potvrdu iako su i ti motori euro3 ili euro5. Oni samo gledaju sta je fabrika izbacila i ograniceni su kao najveci balvani.
Vec sam pisao u drugoj temi o skidanju folija i nemogucnosti da prodju kola homologaciju ako nemaju fabricke branike i spojlere.

Upravo tako, Dulence.

- - - - - - - - - -

Buick nema prodaju u Evropi za razliku od npr Cadillaca . Tako da nema sanse da je radjen za evropsko trziste.

Znaci nema sanse da ovo vozilo zadovoljava evropske norme jer je pravljeno iskljucivo za americko trziste.

A video sam da AMSS ne priznaje ljudima ni tzv Dekra sertifikat da navedeno vozilo zadovoljava evropske standarde tj prave se blesavi, sve dok, izgleda, ih neko ne podmaze dobro da to vozilo puste, ili im neko ne naredi sa vise istance.

- - - - - - - - - -

Ne prodaje se u salonu u Nemackoj Buick jer nemaju ni predstavnistvo za evropu. Tacnije nema nijednog u prodaji kad izaberes Buick i npr 2014 godiste na mobile.de

Buick je kao i npr Opel Chevrolet Cadillac itd u vlasnistvu americke kompanije General Motors tj jednog uz Toyotu i VW grupu najveceg proizvodjaca vozila na svetu

I oni su vec odlucili da u Evropi ugase Chevrolet brend i da ostave samo Opel

Inace sad citam da ce naslednik Opel Antare biti ovaj Buick Envision

Evo kako ce izgledati nova Opel Antara za evropsko trziste

Buick_Envision_4_China_2015-04-21.jpg

Inace pomenuti auto se vec prodaje u Kini kao Buick Envision

Onda je samo moguće da je bio na CD table, pa preprodat nakon 3 godine.

Postovani Don, vec duze vreme trazim da kupim Renault Scenic i ovde nista solidno ne mogu da nadjem. Sve sto se uvozi je neverovatno malo preslo, a kad se ode na strane sajtove takvih automobila je vrlo malo sa kilometrazom ispod 200K.Ne plasim se kilometraze preko 200k ali bar da znam da je zaista tacna.Sve mi se cini da su pojedini presli i 300K +. Zato sam malo potrazio na slovenackom sajtu za prodaju i pronasao neke koji bi dosli u obzir. Izvoji cu dva sa istim motorom ali razlicitiom snagom posto ne znam koliko to utice na troskove.
Zamolio bih Vas da mi date okvirne podatke troskova za uvoz.

Scenic 1.5 106KS
http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11263989&show=1

Scenic 1.5 86KS
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11312598&display=Renault Scenic 1.5 dCi Team Family navi....

Hvala unapred.
Pozdrav,
Sasa

78 Kw - 770 € bez ili 890 € sa AMSS

63 Kw - 750 € bez ili 870 € sa AMSS

postovanje Bootcamp,

imao bih isto pitanje kao vi u vezi uvoza vozila u Srbiju iz Emirata , ali posto ne mogu da nadjem da vam je neko odgovorio , zamolio bih vas da podelite vase iskustvo.

Hvala unapred ,
Milan

Ne znam ko je Bootcamp, ali možda ja mogu da ti dam neke smernice.

Glavno i osnovno je da je vozilo rađeno u euro3 normi, tj. da na proizvođačkoj pločici na šasiji ima utisnutu evropsku homologaciju. Ako to nema, da Angela Merkel kaže da je pravljeno u Nemačkoj, ništa ne vredi. Ne može da se uveze u Srbiju.
Takođe, bez obzira ako je vozilo EU proizvodnje, ako dolazi iz neke od arapskih zemalja sa arapskom saobraćajnom, plaća se puna stopa carine i poreza, a preduslov za carinjenje je da dobije uverenje ABS-a.

Zdravo Don,
Ovako, otisao bih do Nemacke za otprilike mesec i po dana da kupim auto pa me zanima sledece:
1. Koliko bi me kostala carina za ovako nesto http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...delId=12,11,13,14,15,222,223,241&pageNumber=1
2. Da li bi mogao da racunam na to da auto nece biti zadrzavan na granici vec da cu moci s njim da se dovezem nazad (iz Nisa sam), tako da znam da kupujem avionsku kartu u samo jednom smeru?

Pozdrav,
Zivim i radim u Svedskoj i imam prebivaliste i automobil na svoje ime. Zelim da dodjem u Srbiju na odmor tim automobilom i da ga po zavrsetku odmora ostavim kao poklon ocu da ga on carini i registruje na sebe. Da li je moguce da ja udjem u Srbiju sa vozilom kao stranac i da ga otac naknadno carini (kad se zavrsi moj odmor)? Kakva je procedura u mom slucaju? Hvala puno svima!

Da li se neko razume mozda u propise oko kupovine automobila iz SAD. Zainteresovan sam jer sam cuo da to moze da se transportuje, ali ne znam koliko ce iznositi papiri sa sve carinom ili se carina ne placa, a takodje ne znam sto se tice poreza. Da li postoji neka firma kod nas koja se bavi time, ili mogu na primer preko dobavljaca iz Nemacke da uzmem Chevrolet-a ili Forda.

Pogledajte prilog 406340

Radi se o tome jer su Chevrolet i Ford kao Americki automobili jako kvalitetni i izdrzljivi i uzeo bih iskljucivo Chevrolet-a, posto ovaj nas kod nas Korejski nije ni za krivi k... delovi preskupi, havarisan, obaran i otvaran, ko zna ko ga je sklapao i postavljao delove sa drugih automobila.

Znam da ima i drugih modela ali ja volim Chevrolet. Da li moze originalni model da se kupi (polovan naravno) u Nemackoj ili Italiji, pa da se brodom to dopreni i da se registuje i sredi kod nas u Velikom Gradistu. Mislim da sam vidjao nekoliko ovakvih modela, jer gledam da uzmem takav sa dva sedista i pozadi da imam da stavim sto mi treba!

(Dobro ae sad znam da ce svi da kazete da je to preskupo i sve, ali mora da postoji nacin da se nadje to kod nas za malo vise para, ako bas ali bas ne moze ili se ne isplati da se transportuje iz Amerika do Srbije)

Što se uvoza iz Amerike tiče, nažalost ništa od toga.

Vozila koja se uvoze moraju biti proizvedena po Euro standardu (3 konkretno). Dakle samo je bitno po kom standardu su sproizvedena, a ne koji poštuju u momentu uvoza.

Američki automobili su proizvedeni po njihovom standardu, dakle takav uvoz je nezakonit.

'Glup je zakon al je zakon.' - nova verzija poznate izreke.

Što se uvoza iz Amerike tiče, nažalost ništa od toga.

Vozila koja se uvoze moraju biti proizvedena po Euro standardu (3 konkretno). Dakle samo je bitno po kom standardu su sproizvedena, a ne koji poštuju u momentu uvoza.

Američki automobili su proizvedeni po njihovom standardu, dakle takav uvoz je nezakonit.

'Glup je zakon al je zakon.' - nova verzija poznate izreke.

Hvala na pomoci. Ovo pitam jer sam razgovarao sa vise taxista u gradu koje voze u Halo Taxi-u Chevrolet Avea model. I kazu da je tesko sranje, cak su mi dvojica pricala kako su isti taj u Nemackoj vozili koji je nebo i zemlja po pitanju kvaliteta i potrosnje od naseg, koji je sklapan u Koreji.

E sad...da li moze da se kupi kvalitetan pod tim mislim kao na Americki kvalitet Chevrolet ovakav, ali u Nemackoj polovan, jer na nasim prodajnim sajtovima ovako nesto nema da se kupi, i ne znam koliko bi ovo kostalo, sigurno nije ispod 15-20.000e ?

42251372010-silverado-1500-1.jpg

Možeš, ali samo ako je proizveden za EU tržište.

Ako je napravljen za USA pa uvezen u EU možeš vrlo lako da imaš problem.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Tako sam i mislio. Jednom prilikom mi je drug koji je studirao i iskorisito program da radi u Americi, rekao u vezi Coca-Cole...pitam ga ja da li je ista kod nas Coca-Cola i u Americi, a on se nasmeja i kaze, ma de ista mnogo bolji i ukus i svezina (Radi se o tome da njihove flase imaju kvalitetniju plastiku a i frizideri su im no frost svuda, tako da drze pravi kvalitet uz nekoliko sastojaka koji su dodati i samo Amerikanci piju 100% original, ostali 90% - razlog tome je sto moze da se nadje jednog dana budala koji ce da oda poslovnu tajnu i tako neki klipan moze da zaradi novac prodavajuci jos bolje nesto od CC a nikakvo znanje i trud da ne ulozi)

Kaze gorivo u SAD p... dim, 45 dinara litar tamo ili 3$ i to znas koji kvalitet! Pitaju me ljudi sto si se zalepio samo za Chevrolet-a, ja kazem volim Americke automobile, ocu to!

Poslednja izmena:
Zdravo Don,
Ovako, otisao bih do Nemacke za otprilike mesec i po dana da kupim auto pa me zanima sledece:
1. Koliko bi me kostala carina za ovako nesto http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...delId=12,11,13,14,15,222,223,241&pageNumber=1
2. Da li bi mogao da racunam na to da auto nece biti zadrzavan na granici vec da cu moci s njim da se dovezem nazad (iz Nisa sam), tako da znam da kupujem avionsku kartu u samo jednom smeru?

980 € bez ili 1,100 € sa AMSS.

Kartu svakako kupuj u jednom pravcu, jer se u Srbiju vraćaš autom, a na granici, odnosno u carinskom skladištu u Subotici će se zadržati 2-3 dana, ali moraćeš dalje do Niša busom, jer Subotica ima samo poljski aerodrom. :)

- - - - - - - - - -

Pozdrav,
Zivim i radim u Svedskoj i imam prebivaliste i automobil na svoje ime. Zelim da dodjem u Srbiju na odmor tim automobilom i da ga po zavrsetku odmora ostavim kao poklon ocu da ga on carini i registruje na sebe. Da li je moguce da ja udjem u Srbiju sa vozilom kao stranac i da ga otac naknadno carini (kad se zavrsi moj odmor)? Kakva je procedura u mom slucaju? Hvala puno svima!

Moguće je. Dođeš kod mene po potrebnu dokumentaciju, odeš na granicu da prijaviš ulaz, vratiš auto kod mene, skineš tablice, i odneseš ih sa žutom saobraćajnom u Švedsku da ih odjaviš. Nama ostavljaš plavu saobraćajnu, koja je dovoljna za carinjenje i registraciju. Nakon završenog carinjenja tvoj ćale dolazi po auto, stavlja proba table (15 minuta čekanja u agenciji) i ide kući sa autom.

- - - - - - - - - -

Da li se neko razume mozda u propise oko kupovine automobila iz SAD. Zainteresovan sam jer sam cuo da to moze da se transportuje, ali ne znam koliko ce iznositi papiri sa sve carinom ili se carina ne placa, a takodje ne znam sto se tice poreza. Da li postoji neka firma kod nas koja se bavi time, ili mogu na primer preko dobavljaca iz Nemacke da uzmem Chevrolet-a ili Forda.

Pogledajte prilog 406340

Radi se o tome jer su Chevrolet i Ford kao Americki automobili jako kvalitetni i izdrzljivi i uzeo bih iskljucivo Chevrolet-a, posto ovaj nas kod nas Korejski nije ni za krivi k... delovi preskupi, havarisan, obaran i otvaran, ko zna ko ga je sklapao i postavljao delove sa drugih automobila.

Znam da ima i drugih modela ali ja volim Chevrolet. Da li moze originalni model da se kupi (polovan naravno) u Nemackoj ili Italiji, pa da se brodom to dopreni i da se registuje i sredi kod nas u Velikom Gradistu. Mislim da sam vidjao nekoliko ovakvih modela, jer gledam da uzmem takav sa dva sedista i pozadi da imam da stavim sto mi treba!

(Dobro ae sad znam da ce svi da kazete da je to preskupo i sve, ali mora da postoji nacin da se nadje to kod nas za malo vise para, ako bas ali bas ne moze ili se ne isplati da se transportuje iz Amerika do Srbije)

Da malo čitaš temu, video bi da smo nedavno diskutovali o tome. Ne radi se o tome da se ne isplati, nego da ne može da se ocarini i registruje, odnosno zvanično uveze u Srbiju.

Tako sam i mislio. Jednom prilikom mi je drug koji je studirao i iskorisito program da radi u Americi, rekao u vezi Coca-Cole...pitam ga ja da li je ista kod nas Coca-Cola i u Americi, a on se nasmeja i kaze, ma de ista mnogo bolji i ukus i svezina (Radi se o tome da njihove flase imaju kvalitetniju plastiku a i frizideri su im no frost svuda, tako da drze pravi kvalitet uz nekoliko sastojaka koji su dodati i samo Amerikanci piju 100% original, ostali 90% - razlog tome je sto moze da se nadje jednog dana budala koji ce da oda poslovnu tajnu i tako neki klipan moze da zaradi novac prodavajuci jos bolje nesto od CC a nikakvo znanje i trud da ne ulozi)

Kaze gorivo u SAD p... dim, 45 dinara litar tamo ili 3$ i to znas koji kvalitet! Pitaju me ljudi sto si se zalepio samo za Chevrolet-a, ja kazem volim Americke automobile, ocu to!

ne daju gomna proEUtalibanska stite monopol svojih uvoznika , da se ocarine i registruju vozila iz amerike pa cak i ako su proizvedena u Evropi od evropskih kompanija

Moguće je. Dođeš kod mene po potrebnu dokumentaciju, odeš na granicu da prijaviš ulaz, vratiš auto kod mene, skineš tablice, i odneseš ih sa žutom saobraćajnom u Švedsku da ih odjaviš. Nama ostavljaš plavu saobraćajnu, koja je dovoljna za carinjenje i registraciju. Nakon završenog carinjenja tvoj ćale dolazi po auto, stavlja proba table (15 minuta čekanja u agenciji) i ide kući sa autom.

Hvala Done na odgovoru, sve oko procedure mi je jasno. Jedino sto mene muci je to da li cu imati vremena ovaj put licno to da obavim i da li je moguce da Cale to sam uradi (da mu napravim neki ugovor), ili ne znam ni sam kako, da li postoji neki nacin da se to obavi bez mene? Ili ce mene to svakako cekati, pa cu morati ja licno da odem na granicu da prijavim ulaz sledeci put kad budem dolazio u Srbiju? Hvala jos jednom!

Hvala Done na odgovoru, sve oko procedure mi je jasno. Jedino sto mene muci je to da li cu imati vremena ovaj put licno to da obavim i da li je moguce da Cale to sam uradi (da mu napravim neki ugovor), ili ne znam ni sam kako, da li postoji neki nacin da se to obavi bez mene? Ili ce mene to svakako cekati, pa cu morati ja licno da odem na granicu da prijavim ulaz sledeci put kad budem dolazio u Srbiju? Hvala jos jednom!

Može bilo ko ko ima prava da uprava na strane table.

- - - - - - - - - -

Dobro vece :) zanima me koliko je carina za Audi A6, italijanske tablice, 2000 godiste, 2500 kubika?

ccm? Kw? karavan ili limuzina? Zemlja?

- - - - - - - - - -

Pozdrav Done,

koliko bi iznela carina za Passata 2008 g 2000 ccm140 ks 4motion 232000 km i sta ti je potrebno od papira uvoz Nemacka

pozdrav

Limuzina ili karavan? Menjač?

Back