Uvoz automobila, pomoć i saveti

Zdravo,
kao i ostali, imam pitanje za Dona.
Hteo bih da uvezem ovaj Auto iz Italije

https://www.autoscout24.com/offers/...ne-black-e539e13a-409e-c232-e053-e350040a0add

Podaci o njemu su:

Hyundai ix 35
presao 98,254 km
datum prve registracije (ili proizveden, ne znam) 04/2010
Kubikaza 1998
Snaga 120 kW 163 hp
Automatic,
Benzinac
Cena 12300 E

BTW, pise da mu je garancija 12 meseci - sta to znaci?

Koliko bi kostao uvoz, carina, svi papiri koji su potrebni (ni ne znam sta je sve potrebno...)
Pozdrav,
NS Sale

Pa evo ti jednog primera gde je drugar platio jednu Mazdu 626 citavih 200€ a onda ga je to vozilo izaslo 1000€ sa svim troskovima sto je cena veca za 400%.
Ja dobar RAV4 2004 preko treba da platim najmanje 4500 a ovde me izadje sa svim troskovima 6100 a kupci mi nude 6000 i dosta slucajeva.
Misle da RAV bace ili ostave na livadi pa dodjem ja pa ih pokupim a pojma nemaju koliki su troskovi.
Ali srecom danas je rezervisan i taj famozni RAV.;)

U svakom slucaju mladji i lepsi model od tog Brava a sto se tice motora bas pre neki dan sam pricao sa majstorom koji je radio 5 godina u Pez ovlascenom servisu i kaze za taj 1,4 motor da je extra i da se ugradjivao samo u 306 kabriolet ranije oa su onda krenuli d ga ubacuju u 307.
Raspitivao sam se za taj motor jer mi stize jedan 307 ali koji je 2006 godiste i koji je restajling pa samim tim i skuplji mada nisu to neke prevelike razlike u ceni u toj klasi.

Pozdrav,novi na temi :)
Za Dona pitanje,auto je placu u Beogradu

Fiat Brava, 2001. godište
Hečbek
Benzin
1242 cm3
59/80 (kW/KS)
87.000 km
4/5 vrata,ima klimu
Koliko bi kostalo sve do registracije?
Hvala unapred :)

Čiju saobraćajnu ima?

- - - - - - - - - -

Zdravo drugovi ja sam novi ovde, hteo bih da pitam koliko košta carina i porez za Alfu 156 1.9 JTD, 2003 godište noviji tip 86kw ili 116 ks, manuelni menjač 5 brzina, automatska klima, prešao 190000 km.

Limuzina ili karavan? Iz koje zemlje?

- - - - - - - - - -

Hvala..a treba da se radi ulaz..koliko bi me to kostalo i ko to moze da zavrsi?
Interesuje me da li bi me sa sve registracijom kostalo vise od 800e?

Ako je odjavljen, ulaz te košta 150 €.

Zdravo,
kao i ostali, imam pitanje za Dona.
Hteo bih da uvezem ovaj Auto iz Italije

https://www.autoscout24.com/offers/...ne-black-e539e13a-409e-c232-e053-e350040a0add

Podaci o njemu su:

Hyundai ix 35
presao 98,254 km
datum prve registracije (ili proizveden, ne znam) 04/2010
Kubikaza 1998
Snaga 120 kW 163 hp
Automatic,
Benzinac
Cena 12300 E

BTW, pise da mu je garancija 12 meseci - sta to znaci?

Koliko bi kostao uvoz, carina, svi papiri koji su potrebni (ni ne znam sta je sve potrebno...)
Pozdrav,
NS Sale

Evropljanin 1,500 € + 120 € AMSS (moj eur1)

Koreanac ako imaš povrat IT poreza 2,040 € + 120 € AMSS

Koreanac ako nemkaš povrat IT poreza 1,820 € + 120 € AMSS

- - - - - - - - - -

Brava uvezena iz Italije Done

460 € sa homologacijom. Ulaz nije uračunat.

Ne mogu ni motocikli tj mogu al ne mozes da dobijes homologaciju.
Carina ladno prihvati da ti ocarini motor ali Agencija za bezbednost saobracaja nece da ti izda uverenje pa ne mozes da registrujes motor.
Bilo pre par meseci pisalo u novinama kako su dvojica uvezli iz Amerike motocikle i platili regularno carinu a onda PRC.

Ne mogu ni motocikli tj mogu al ne mozes da dobijes homologaciju.
Carina ladno prihvati da ti ocarini motor ali Agencija za bezbednost saobracaja nece da ti izda uverenje pa ne mozes da registrujes motor.
Bilo pre par meseci pisalo u novinama kako su dvojica uvezli iz Amerike motocikle i platili regularno carinu a onda PRC.

kakva ovde vlada mafija lopova i bandita

A zamisli u celoj EU mozes komotno bilo gde da uvezes automobil, motor iz USA samo treba da platis da ti za to nadlezna institucija odradi homologaciju za evropsko trziste

Puna nemacka vozila uvezenih iz Amerike.

razlog tome je sto su vozila generalno u Americi dosta jeftinija nego kod nas, a uvoznicki lobi to zna pa ne dozvoljava preko svojih mafijasa na vlasti i u carini da se ljudi jeftino voze tj da kupuju vozila drugde nego kod njih.

A pazi u interesu same drzave i pre svega gradjana jeste da ljudi voze sto bolja vozila za sto manje para jer se tako smanjuje nas deficit prema inostranstvu.

Ali interes mafije na vlasti i pri vlasti je naravno u banaan drzavama kao sto je nasa uvek ispred interesa naroda.

Poslednja izmena:
Danas sam na putu sreo jednog dzipa na BG table i pretekao ga , mislim da je u pitanju bio ovaj dzip . Buick znak 100% kao i dzip u svakom slucaju

No obzirom da Buick ima samo 2 modela u ponudi nije bilo tesko pogoditi koji je u pitanju

Ono sto mi je zapalo za oko je da je dzip ganc nov sto znaci da je skoro uvezen iz Amerike i registrovan kod nas . Don tvrdi da je nemoguce uvesti ocariniti vozilo iz Amerike ali ipak mora da verujem svojim ocima znaci neka sema postoji kada imamo Buick Envision na BG table na nasim putevima.

Ovako auto izgleda

7669.jpg

Znaci Buick Enclave je u pitanju a taj auto se proizvodi od 2014 godine.

Inace posto sam ga pretekao na putu, odnapred ima onu pravljenu tablicu jer mu je na prednjem braniku prostor za tablicu kockast tj za americke tablice.

Verujem 100% donu da zvanicno ne moze, al ko i uvek u Srbiji "postoje izuzeci" tj slucajevi za koje pravila ne vaze.

Tako je to :)

Poslednja izmena:

Back